Mononoke

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Draconica

    Mononoke

    <img src="http://i.imgur.com/BtMqpUE.jpg" align=left hspace=13 width=253height=346 ></img><hr/>
    Mononoke
    モノノ怪
    <hr/>


    Metai: 2007 - 2008
    Žanrai: Mistika, drama, istorinis, siaubas, antgamtinis.
    Istorijos autorius: Yaeko Ninagawa
    Dailininkas: Yaeko Ninagawa
    Apimtis: 2 tomai, 19 skyrių.
    Tipas: Manga
    || Anime - Planet || MAL ||

    Skaityti internete: Manga Fox

    Aprašymas: Feodalinė Japonija. Žmonės stengiasi išgyventi, bet jiems trukdo visokio tipo siaubūnai, pabaisos ir monstrai. Žinoma, jie yra antgamtinės kilmės. Tokio tipo žmonių priešus naikina Vaistų Pardavėjas, keliaudamas iš vienų namų į kitus ir savo įžvalga atskleisdamas monstrų Formą, Tiesą ir Priežastį.
    Turiu paminėti, kad pirmiausiai vaistų pardavėjas pasirodė Ayakashi - Japanese Horror Story paskutiniuose trijuose epizoduose. Šie epizodai sulaukė tokio populiarumo, kad šių trijų serijų pagrindas gavo visą TV sezoną susidedantį iš 12 serijų. Ir tik tada buvo nuspręsta sukurti mangą anime motyvais.

    <hr/>

    <hr/><img src="http://i.imgur.com/6tpxiwc.jpg" align=right hspace=13 width=249height=359 ></img>Kam mistinių monstrų vis nemažai. . .
    Piešimas: Atsižvelgiant į tai, kad manga piešta pagal anime tai pačiam piešimui galiu dėti pliusą, nes veikėjus matytus anime galima pamatyti ir čia. Ir ne tik tai, juos lengva atpažinti. Tai gerai, nes jau pažystami veikėjai maloniau nuteikia. Bet galėčiau kaip minusą įvardinti šešėlių nebuvimą arba labai menką jų buvimą. Tai kliudo norint lengvai suprasti siužetą, nes kai kurios mangos vietos atrodo chaotiškai iš pirmo žvilgsnio, ir tik geriau įsižiūrėjus galima suprasti kas ten iš tiesų yra.
    Personažai: Be abejonės pagrindinis veikėjas yra Vaistų Pardavėjas. Jis paslaptingas, nes net jo vardas nėra minimas. Jo praeitis taip pat paslaptis. Taigi praktiškai apie veikėją nieko nežinom, tik tai ką jis veikia "dabar". Galėčiau tai įvardinti kaip minusą, nes iškyla labai daug klasimų į kuriuos atsakymo niekas nė negalvoja pateikti. Visi kiti veikėjai tėra epizodiniai ir jie tik pasitarnauja istorijos plėtojimui.
    Siužetas: Stiprioji mangos pusė yra siužetas. Pačios istorijos yra išbaigtos, ir visi klausimai atsakomi, viskas yra paaiškinama. Kadangi mangoje yra kelios istorijos, o ji pati nėra ilga, tad geras istorijų pateikimas yra pliusas. Deja, kaip patį didžiausią minusą teks įvardinti, kad skaitydami mangą po anime, nepamatysite nieko naujo. Visos istorijos mangoje visiškas ir identiškas anime atspindys, tik tiek, kad spalvų mažiau. Taigi norintieji kažką naujo sužinoti - gerokai nusivils.
    Verdiktas: Jei patiko anime ir norite išgyventi tą pačią patirtį - skaitykite. Kaip "tiesiog manga" šis darbas taip pat geras. Kadangi pamilau anime negaliu ir mangos vertinti mažiau nei aukščiausiu balu, nors galbūt iš tiesų tiek nėra verta.

    <hr/>

    <hr/>
    Siųstis: Manga Traders
    <hr width=240 align=right />


    P.S.Kadangi kuklumo pertekliumi nesiskundžiu pasveikinsiu pati save su 50-uoju aprašymu.He he.
    5
    5
    0%
    4
    4
    0%
    1
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...