Tenjho Tenge

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Draconica

    Tenjho Tenge

    <img src="http://i.imgur.com/h7TLOC6.jpg" align=left hspace=13 width=238height=343 ></img><hr/>
    Tenjho Tenge
    TenTen; Heaven and Earth; 天上天下
    <hr/>

    Metai: 1998 - 2010
    Žanrai: Veiksmas, erotika, kovos menai, seinen.
    Istorijos autorius: Oh! Great
    Dailininkas: Oh! Great
    Apimtis: 22 tomai, 136 skyriai
    Tipas: Manga
    Anime - Planet ; MAL

    Skaityti internete: Manga Reader

    Kiti šio autoriaus darbai: Air Gear; Burn-Up: Excess & W; Biorg Trinity; Engine Room; etc.

    Aprašymas: Toudou Gakuen nėra paprasta mokykla. Ji skirta visokio tipo kovotojams, bei jų skatinimui tobulėti pasirinktoje srityje. Tvarką šioje mokykloje palaiko neįtikėtinos jėgos grupė mokinių, kurie pasivadinę "Enforcement group". Bet ganėtinai ramų gyvenimą sujaukia du nauji mokiniai - Bob ir Nagi. Atvykę į Toudou jie iš karto pradeda visiems spardyti užpakalius net vardų neklausdami. Vaikinams energijos netrūksta, o tai pritraukia dėmesį ir jis nėra vien teigiamas. Be visa ko šie du veikėjai įstoja į Jyuuken klubą, kuris visais klausimais kertasi su Eforcement grupe taip pašiaušdami pastariesiems plunksnas.

    <hr/>

    <hr/><img src="http://i.imgur.com/268EVv5.jpg" align=right hspace=13 width=248height=359 ></img>Iš karto pabrėšiu, kad Tenjho Tenge nėra eilinė manga apie "mokyklos mušeikas". Ši istorija labai plati ir pagrindinę mangos ašį įvardinčiau dvylikos šeimų, turinčių ypatingų galių, kovą. Šiai mangai netrūksta visko, galingų kovų, nuogybių, jausmų, užsispyrimo ir mistikos. Pilnas paketas tokio žanro mėgėjams.
    Piešimas - Kadangi manga leista net dvyliką metų labai akivaizdžiai matosi kaip autoriaus piešimas tobulėja. Palyginimui įdėjau viršelį nuo pirmojo mangos tomo ir ekstra piešinį iš pabaigos. Jeigu pradžioje nesutrukdys tikrai atgrasus piešimas galite imti, nes vėliau jis tobulėja. Veikėjai, aplinka, kovos, viskas nupiešta nepriekaištingai, tik turiu pabrėžti, kad Oh! Great nesibodi nuogybių ir tai apima ne tik kelnaites ar krūtis. Jis piešia viską, nors šia "privilegija" nesinaudoja neskoningai ar perdėtai.
    Veikėjai - Manga yra apie galingus kovotojus, todėl tokių istorijoje per akis. Silpnesnių personažų sutikti labai sunku, o mangai įsibėgėjant beveik tampa neįmanoma. Kiekvienas veikėjas turi savitą charakterį ir pabrėžus, kad šioje mangoje veikėjų labai daug, tai autorius padarė labai gerą darbą. Kikvienas personažas savotiškas, nors daugelio jų tikslai ir siekiai panašūs.
    Siužetas - Jis iš pradžių įsivažiuoja palyginti lėtai, bet vėliau jau darosi sunku susigaudyti kas vyko, kodėl ir net kada. Skaitant tekdavo net grįžti porą skyrių atgal ir skaityti iš naujo, kad galėčiau suvokti atsakymus į visus iškilusius klausimus. Minėjau istorijos dydį, bet tai nėra minusas. Manau, kad autorius sugebėjo puikiai pateikti ir užbaigti istoriją nebepalikdamas jokių "palaidų galų". Pati pabaiga gal ir ne kiekvieno skoniui, bet ji gera. Neturiu prie ko kabintis.

    Verdiktas: Ši manga mano asmeninė favoritė, numeris 1, todėl negaliu vertinti mažiau nei 5/5.

    <hr/>

    <hr/>
    Siųstis: Manga Traders
    <hr width=240 align=right />
    1
    5
    0%
    1
    4
    0%
    0
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Miyata
    Find your own sins, kid.



    • 2008 01 09
    • 452

    #2
    Ah, kelis kart bandes skaityt sia manga vien del anime, pasibaige kai viskas vos prasidet pradejo. Bet kadangi neskaitau mangu nelabai ir isejo, nors kartais pavartau random chapterius ir svajoju apie anime pratesima. Dar galvojes jinai buvo ongoing neseniai ant paskutiniu chapteriu uzejau, tai susispoilinau sau daug ka - gerai kad nelabai suvokiau kur kas, tai gal po kiek laiko is vis pamirsiu. Reikes kada nors tikrai paimt rimtai ir perskaityt, vis delto anime vilciu beveik 0.

    Comment

    • Draconica

      #3
      Ne, nebuvo jokios net idėjos, kad bus anime pratęsimas. Todėl pati manga po jo griebiau.

      Comment

      Working...