Shiki

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Draconica

    Shiki

    <img src="http://i.imgur.com/o8YvS7B.jpg" align=left hspace=13 width=218height=343 ></img><hr/>
    Shiki
    Corpse Demon, 屍鬼
    <hr/>


    Metai: 2007 - 2011
    Žanrai: Siaubas, tragedija.
    Istorijos autorius: Fuyumi Ono
    Dailininkas: Ryu Fujisaki
    Apimtis: 11 tomų, 41 skyrius.
    Tipas: Manga
    Anime - Planet ; MAL

    Skaityti internete: MangaFox

    Kiti šio autoriaus darbai: Ghost Hunt; Juuni Kokuki; Toukei Ibun;Akuryou Series; Kokushi no Shima; etc.

    Aprašymas: Devyniasdešimtieji, vasara, Sotobos kaimas. Idiliškas gyvenimas baigasi tada,kai mirštančių žmonių skaičius pradeda kone drastiškai didėti. Šios mirtys prasideda kai į seniau apleistą Kanemasos dvarą įsikelia keista šeima. Ligoninės vyriausias daktaras greitai supranta, kad tai epidemija. Deja, jo pastangos bevaisės, nes jis suvokia, kad tai nemirusiųjų darbas. Tą patį išsiaiškinęs ir Natsuno Yuuki su dviejų draugų pagalba nusprendžia užsiimti šių padarų medžiokle ir padaryti galą beprasmėms mirtims.

    <hr/>

    <hr/><img src="http://i.imgur.com/vfzjjl1.jpg" align=right hspace=13 width=222height=300 ></img>Shiki prasideda kaip daugelis siaubo žanro mangų - ramus kaimelis, kažkur toli nuo likusios civilizacijos ir staiga kažkas pradeda krypti į blogą pusę. Šioje mangoje tas blogis yra shiki, nemirusieji, nors aš juos vadinu vampyrais. Aišku, autorės idėja atsikratyti "vampyro" pavadinimo gan sveikintina, bet kiaušinis liks kiaušiniu, net jei jį vadinsi kitu vardu. Piešimas šios mangos tai yra pirmasis dalykas, kuris krenta į akis. Asmeniškai man jis patiko. Kažkokia atgaiva nuo visų kitų darbų, kurių yra ganėtinai panaši stilistika (gal tik shoujo žanras išsiskiria labiau). Aštrūs kampai plaukuose, akyse ir visur kitur reikalauja riebaus pliuso, tad jį aš ir dedu. Su didžiąja dalimi veikėjų viskas gerai išskyrus keleta tokių, kurie prie istorijos nelabai "rišasi". Pastebėjau vieną dalyką - autorė sukūrė tokius veikėjus, kad arba nekenti arba myli, tarpinio varianto neradau. Yra keletas labai gerų personažų kaip Ozaki, Muroi ir Sunako, deja tokius veikėjus atsveria Megumi, Tohru, Masao ir dar daugelis kitų. Siužetas turi vieną didelę problemą. Iš pradžių jis įsivažiuoja labai gerai ir turi neprastą pagreitį, deja kažkur ties viduriu paaiškėjus kas yra atsakingi už mirtis, pagreitis smunka. Taip, prasideda kova, chaotiškumas ir panašūs dalykai, bet tai kokybės ir įdomumo neprideda. Pabaigą galėčiau vertinti kaip labai prastą. Kas matė tik anime to nesupras, nes manga baigiasi šiek tiek kitaip, bet vėl gi, tai tikrai nėra geriau.

    Verdiktas: Savo piešimu mane sužavėjusi manga visgi įtraukė ir siužetu. Nors dėmesys į pabaigą slopo, bet vertinsiu tvirtu 4/5.

    <hr/>

    <hr/>
    Siųstis: Manga Traders
    <hr width=240 align=right />
    5
    5
    0%
    3
    4
    0%
    2
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Man Shiki anime yra vienas mėgstamiausių, kažkada buvau susiruošęs skaityti ir manga, bet kai kažkur paskaičiau kad anime visgi apima istoriją taip kaip ir mangoje, atsisakiau šios minties. Tiesa anime paliko šiokių tokių skylių kiek pamenu, užsipildytų jos skaitant mangą, ar visgi dar labiau viskas susijauktų? Bendrai norėčiau paklausti, verta beskaityti mačius anime ar ne?

    Comment

    • Draconica

      #3
      Ne, neapsimoka. Taip, mangoje yra vienas kitas nelabai reikšmingas niuansas, bet jis istorijos nekeičia. Tai ką matei per anime yra tas pats ir mangoje. Pati taip pat skaičiau tikėdamasi pamatyti kažką ko anime neapėmė, bet teko šiuo atžvilgiu nusivilti.

      Comment

      Working...