Hana to Akuma

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Hellsing_lover
    Purinsesu no Darukuneso




    • 2007 02 15
    • 1319

    Hana to Akuma

    78f6415fc7dfa0_full.jpg
    Hana to Akuma
    The Flower and the Demon




    Autorius/dailininkas: Oto Hisamu;
    Išleidimo metai: 2008;
    Žanras: romantika, drama, komedija, shoujo, demonai;
    Apimtis: 10 tomų;
    Manga-Updates||Wikipedia



    Aprašymas:
    Maištaujantis ir visais atžvilgiais labai negatyvus demonas pabėga į žmonių pasaulį (na, bent jau į savo pilaitę jame) atsikvėpti nuo demonų pasaulio rūpesčių. Kartu pasiima ir beveik visą govedą tarnų. O ką demonų pasaulis? Žinoma, siunta, kad jų dievinamasis demonas nuo jų pabėga. Tačiau istorija ne vien apie tai.
    Netikėtai niūriajam demonui po kojom pasimaišo pamestinukas kūdikis. Kadangi jam jau taip nuobodu ir trūksta linksmybių, tai įdomumo dėlei nusprendė jį priglausti po savo sparneliu ir pažiūrėt, kas čia iš jo išeis. O išėjo mergaitė... Tokia ne per didžiausio intelektinio koeficiento, bet labai jau linksma ir energingai besišypsanti. Dar betrūko, kad tokia prisirišusi prie pono demono tapo, kad net apvertė jį ir jo gyvenimą aukštyn kojomis.
    Mergaitė, besišypsanti kaip gėlelė, net pačius kiečiausius cinikus palenkė savo pusėn.




    hana_to_akuma_by_theblacflower-d3e3jlo.png
    Ir vėl paskaitykime cukrumi pabarstytos ir sirupu aplaistytos romantikos... Nors ne, tai šiaip ar taip neišvengiama kas antroje shoujo žanro mangoje, todėl gal pradėkime nuo gerųjų jos pusių.
    Istorija prasideda išties gana smagiai - linksmos ir komiškos situacijos, su kuriomis kas dieną susiduria mergaitė Hana ir demonas Vivi, tikrai praskaidrina nuotaiką. Nors ir shoujo tipo, tačiau tikrai labai kokybiškas piešimas taip pat leidžia kur paganyti žvilgsnį tarp puslapių. Hanos nuoširdumas ir vaikiškas naivumas gražiai dera prie priešingos Vivi asmenybės. Dar reikia nepamiršti ir Vivi tarnų bei kitų piktų (nors gal ir nelabai?) atkeliaujančių demonų, kurie visaip mėgina parsitempti mylimąjį demoną namo (įdomu, kodėl, a?). Niekas aplinkui nestovi ir visi namai paskendę nuolatiniuose nuotykiuose, į kuriuos nelabai jau palankiai žiūri demonas.
    Čia, atrodytų, galėtų būti ir visai puiki ir lengva manga, bet va, vėl priminsiu... shoujo... romantika... drama... Taip, autorė nori, kad nebūtų apsieita ir iki negalėjimo vėliau bene kiekviename skyriuje pasirodančių ašarų, dramos, sumišusių jausmų ir meilės-seilės-meilės-seilės-meilės... Na, taip, mintį pagavote. Nežinau, bet man regis, kad šitas aspektas, deja, labiausiai subanalino ir nupigino manga. Aišku, jeigu išmestume kokius 6 tomus ir vietoje 10 paliktume 4, manau, būtų visai kitas reikalas, nes realiai, visi turėtų turėti ribas, antraip gauname eilinę muilo operą, tik be pompastinių siužeto posūkių (visgi, ačiū, kad išgelbėja mus įmaišytas komedijos žanras ir Hanos amžius).
    Bet tada kodėl gi vis tiek aprašinėju šitą manga? Na, todėl, kad reziume, ji nebuvo bloga. Turėjo gražią pradžią ir, mano manymu, dar gražesnę pačią pabaigą (o žinote, skaitant vis baisu buvo, kad tik mangaka vėl neprisisvajotų ir visiškai nebenuskandintų manęs amžinoje fruktozėje). Taigi šiaip istorija verta kokių 6,5, bet galima ir daugiau pridėti.

    Reziumė:
    Vive l'amour. Mergaitėms patiks. Forumo vampyrai daugiau su tokiomis nebeprasidės - per daug nereikalingos dramos. 7/10.


    Vaizdai iš mangos:


    9
    5 (Nuostabu!)
    55.56%
    5
    4
    33.33%
    3
    3
    11.11%
    1
    2
    0%
    0
    1 (Šlamštas!)
    0%
    0

    Prieina Alucard'as su savo plačiakrašte skrybele prie Raudonkepuraitės ir sako: So, who's the the Little Red Riding Hood now?
  • bithuthe
    Last Frame Studio



    • 2003 11 14
    • 399

    #2
    Išties šabloniška meilės istorija. Nemažai tokio žanro mangų skaičius, tai užknisa, tas "blogiuko princo milijonieriaus" šablonas. Kaip bebūtų, duodu 9/10, vien dėlto, kad buvo momentų kai Haną paversdavo į papingą gražią mergą

    Comment

    Working...