Rip Slyme

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • SataNa
    Mind Zone



    • 2008 02 15
    • 600

    Rip Slyme

    RIP SLYME




    Grupės nariai:
    MC Ryo-Z: Ryouji Narita g. Liepą 15, 1974
    MC Ilmari: Keisuke Ogihara g. Birželio 17, 1975
    MC Pes: Masatsugu Chiba g. Gruodžio 27, 1976
    MC Su: Kazuto Otsuki g. Lapkritį 20, 1973
    DJ Fumiya: Fumiya Takeuchi g. Kovo 14, 1979


    Muzikos žanras: hip-hop, japanese hip-hop, j-rap
    Etiketė: Warner Music Group
    Šaltiniai: wikipedia LastFM
    Siųstis: linkomanija


    Jie įkvėpimo sėmėsi iš Old-School Hip-Hop grupių : The Pharcyde, De La Soul, Public Enemy, Jurassic 5, the Beastie Boys, DJ Premier, Leaders of the New School.



    Bet visų pirma, tai kas yra Hip-Hop?




    Kai žmonės susimąsto šia temą, tampa dažniausiai: stūmikais (liaudiškai tariant). Stumia ant šios kultūros ir muzikinio žanro, atsimindami tik visokius "Lil Wayne", "50 Cent", "Soulja boy" ir kitus šlamšto atstovus. O sakau, „kodėl tampa stūmikais?“, nes jų žinios ties tokiais atlikėjais ir baigiasi. Netoleruoju neišmanimą ir kategorišką varymą ant ten, kur nemato kitos monetos pusės. Todėl pradžiai supažindinsiu su pačiu Hip-Hop'u.

    Hip - žinios, išmintis, filosofija, patirtis, sukaupta visų visų žmonių, ir išdalinta visiems po truputi, tarsi savęs atsidavimas. Tai tik kitų žmonių labui. Hop - judėjimas, manieros ir išvaizda. Hip-Hop kultūros pasekėjai, mylėtojai, dažnai rengiasi laisvai, platesniais/apsmukusiais rūbais, kurie yra laisvi ir juose jaučiasi patogiai, parodo kokie jie yra nesuvaržyti. (Beje, visą treningų madą į Hip-Hop'ą įnešė RUN D.M.C ~1983m.

    Dauguma įsivaizduoja Hip-Hop'ą (kalbant apie šokį), kaip choreografiją (panašią į tokią choreografiją, kokią rodoma filme "Step Up"), bet tai neturi būti judesių iškalimas ir jų ištratinimas kaip robotui. Hip-Hop'o šokis turi būti laisvas ir nevaržomas. Hip-Hop kultūroje labiau yra gerbiami tie žmonės, kurie yra originalūs, turi ką pateikti nematyto, kažką savito.
    Pagarba, išties svarbus dalykas šioje kultūroje, bet dauguma tai supranta kiek iškreiptai - lipa per galvas, lenda į akis, šokinėja virš kartelės. Toks pagarbos ieškojimas: popsas. Būtent „popsas“ nėra būdingas šiai kultūrai, iš jo neatsiranda pagarba.

    Tikriausiai dažnai jums girdėti žodžiai "West Side" ir "East Side". Kas būtent ten įvyko, kad taip išskiria į dvi puses? Na, žmonės pradėjo kariauti dėl stilių nesupratimo. Hip-Hop'as susikūrė east coast'e, New York'e, Bronx rajone, ~1979 m. Prie jo prisidėjo įvairių rasių žmonės, kurių daugumą sudarė juodaodžiai, tad teigti, kad Hip-Hop'as būtent juodaodžių kultūra - klaidinga. Kalbant apie populiarujį East ir West karą, tai tiesiog stilių konfliktas.


    Rytai (New York, New Jersey ir t.t.) teigė, kad Vakarai (L.A., San Francisco) yra nukrypę nuo Hip-Hop'o. Vakarai yra laikomi „Gangsta Rap“ žanro pradininkais, nors iš tikrųjų pirmieji „Gangsta Rap“ buvo „Boogie down productions“ (Rytai) su savo pirmuoju albumu "criminal minded" 1987m., tai nebuvo orientuota į „Gangsta rap“ atsiradimą ir po Vakarų, pirmojo „Gangsta rap“ albumo "Straight Outta Compton" išleisto N.W.A. 1988m., išpopuliarėjo. Būtent dėl šio albumo išpopuliarėjo agresyvioji Hip-Hop'o pusė - „Gangsta Rap“. Tai labai nepatiko Rytams, nes jiems tai buvo per daug amoralu. Vakarai gyveno kiek kitaip - žiauriau ir agresyviau, jie visą tai išliedavo per muziką, ir leisdavo įrašus - būtent apie savo sunkų ir žiaurų gyvenimą. Nenuostabu, kad gete, tik kas šeštas vaikas turi tėvą, nes jis arba „sėdi“, arba nužudytas (tai puikiai atvaizduoja ir parodo filmas "Boyz N The Hood"). Žinoma, ne visi rytuose pyko ant vakarų, jie kaip tik tai laikė labai originaliu žanru, ir labai džiaugėsi, kad išgirdo šį tą originalaus. Bet deja, jie džiaugėsi ne ilgai. Dauguma gangsterių pastebėjo, kad visi „Gangsta Rap“ atlikėjai gauna labai daug dėmesio, uždirba gerus pinigus, va tada ir prasidėjo visas kultūros popsėjimas, degradavimas, na, tiesiog popsėjimas. Visi stengėsi atrodyti kuo "kiečiau", skambėti kuo agresyviau, klipuose parodyti kuo daugiau turto, daugiau materialinio turto. Tai jau buvo lipimas per galvą. Dėl to sukilo rytai apie 1989 metus. O kadangi, ši gija skirta aprašyti Hip-Hop grupei Rip Slyme, tai ji propoguoja East Side, pozityviąją ir tikrąją, pirmtakę Hip-Hop pusę.




    Pradėkime nuo jų muziejaus



    Grupė buvo suformuota Ryo-Z ir Ilmari 1994m., vėliau prisijungė Pes (lankė tą pačią mokyklą kaip ir Ilmari). The Rip (ilsėkis ramybėje) atsako už savo inicialus. Slyme tuo metu buvo populiarus vaikų žaislas. Jų vardas taip pat kalabūras frazei „lips' rhyme“. Taigi galima sakyti, kad grupės nariai, kaip ir jų pavadinimas susidėjo gana komiškai. Laimėję mėgėjiškas repavimo varžybas "Young MCs In Town", jie pradėjo savo muzikinę karjerą ir išleido pirmąjį albumą: „Lips Rhyme“ 1995m. Vėliau prie grupės prisidėjo DJ Fumiya (kuris mokėsi iš East End X Yuri's DJ'ėjaus Yoggy) ir Su (anksčiau buvęs pagalbinis šokėjas East End X Yuri). 1998m jie išleido savo antrąjį albumą, „Talkin' Cheap“ ir taip pat dalyvavo „Dragon Ash Total Communication“ įvykyje.

    Kuo toliau tuo geriau. Vėliau jie tapo dar labiau sėkmingi ir pasirašė sutartį su „Warner Music Group“ 2000-tais. Iki to išleido keletą indie singlus kartu su "Underline No. 5" ir "Mata Au Hi Made", kurie sulaukė pagalbos iš “Fantastic Plastic Machine“. „Mata Au Hi Made“ Warner išleido po „Music Group Indies“ etikete. Jų pats pirmas mažorinis singlas „Stepper's Delight“ buvo išleistas 2001m. Šis pavadinimas tapo žaismingu grupės The „Sugarhill Gang“ dainos „Rapper's Delight“.

    Fumiya komponavo daugiausiai muzikos kol Ryo-Z, Pes, Ilmari ir Su rašo savo teksto žodžius. Kad ir kaip bebūtu, prieš Fumiya tampant nariu, Pes komponavo daugiausia dainų. Kiekvienas narys bandė kišti rankas komponuoti muziką, Rip Slyme ir Pes retkarčiais groja gitara kai kuriuose takeliuose (tokiose kaip Home and More & More). Tartum, Pes buvo roko grupėje prieš susipažįstant su hip hop muzika Ilmari ir Ryo-Z dėka.

    2002m. jie gavo "Geriausio Naujoko" ir "Geriausia Hip-Hop grupė" apdovanojimus per „MTV video music awards Japan“

    Tais pačiais metais jie išleido didžiulio biudžeto albumą „Tokyo Classic“, kuris tapo pirmas Japonijos milijono pardavimų hip-hop albumas, kurio garsas lyginamas su James Brown'o soul ir funk muzika. Du singlai iš albumo, „Funkastic“ ir „Rakuen Baby“ laimėjo MTV apdovanojimus 2003m. Taip pat, jie išleido (manau jūsų gerai žinoma)
    Super shooter“ iš singlo „Galaxy“ kuris tapo opening'u anime GANTZ

    Iki šios datos jie išleido 6 indie singlus su 17 mažorinių singlų. Taip pat, jie išleido 2 indie albumus, 7 mažorinius albumus, 1 gyvo pasirodimo albumą, 1 indie kolekcijos albumas ir 1 geriausi albumą.

    Nuo ankstyvų 2005m. (po to kai išleido Good Job) iki 2006m., DJ Fumiya buvo pertraukoje dėl ligos. Pasirodymuose, draugas, grupės žinomas kaip DJ Soma, tuo metu užėmė jo vietą. Fumiya pertrauka nuvedė prie keleto įdomių projektų ir bendradarbiavimo iš kitų narių. Fumiya grįžo į dalyvavimą koncertuose ankstyvą vasarą, 2006-tais. Gryžus jie išleido naujausią Rip Slyme leidinį, „Epoch“.


    2007m. Rip Slyme atliko savo singlą "Nettaiya" festivalyje „Live Earth Kyoto“, Japonijoje. Vėliau, tais pačiais metais, jie išėjo išleisti savo penkioliktą mažorinį singlą „Speed King“, ir po trupučio laikos, savo septintą Warner albumą, „Funfair“.

    2008m. vasarą, jie išleido „Taiyou to Biki“ kuris buvo vienintelis jų singlas tais metais. Vėliau tais metais, tris skaitmeniniai debiutavo, kas buvo vasario mėnesį 2009 single Stairs. Rip Slyme išleido savo aštuntą albumą, Journey, 2009.

    Rip Slyme taip pat dubliavo „Kempiniuką plačiakelnį“ ir taip pat įgarsino jo opening'ą išleistą 2009m.

    2010-tais buvo jubiliejus, kada jie jau dešimt metų kaip pasirašę sutartį su „Warner“, ir ta proga buvo išleistas jų muzikos rinkinys (Good Times), surinktas iš visų kitų jų prieš tai išleistų albumų hit'ų, žinoma kartu su keliais naujais jų gabalais.




    Asmeninė nuomonė:
    Paprastai nesu Hip-Hop žanro mėgėjas, tai, kaip ir nieko apie tai neišmaniau kol draugas neapšvietė. Apskritai ir iki šiol mano ypatingo dėmesio netraukia šios kultūros ir muzikos pirmtakė valstybė (JAV). Bet suprantu, girdžiu ir dabar žinau what this shit is all about. Keisčiausia, kad ir kaip bandė kabinti mane su kitu Hip-Hop'u, kur, tikri muzikos virtuozai, kaip The Tribe called quest, Guru, Q-Tip ir t.t. atlieka nuostabiai savo muziką. Vis vien, labiausiai mano dėmesys atiteko tokiai grupei kaip Rip Slyme. Tai ką aš atradau, iš tiesų buvo nuostabu - niekada negirdėto ir naujo. Muzika, kurios junginys yra visokių kitų stilių kratinys, tokių kaip: orkestro, džiazo, dnb ir ties tuo jų eksperimentavimas nesibaigia. Išmąstomi projektai ir jų įgyvendinimas pastoviai pateikia vis naujesnį masterpiece'ą. Ne veltui, apie juos sklando mitai ir komentarai, jog jie yra laikomi ,,Japan Superior". Gilus žavėsys ties šia grupe tuo nesibaigia. Gana pats įdomus pats grupės kontinentas, nes du Rip Slyme nariai, MC, patys Ilmari ir Ryo-Z priklauso dar ir atskirai grupei Teriayki Boys (gerai žinoma kaip Tokyo Drift filmo sountrack'o kūrėjai, bet ši grupė labiau linkus į popso pusę), kas šiems patiems MC netrūkdo toliau progresyviai kurti muziką Rip Slyme grupei ir išlaikyti savo superiority. Na tikriausiai japonų Hip-Hop grupėms trūksta gerų MC kai net kai kurie jų priversti dirbti per dvi vietas. Dar kiti faktai, kaip jie suko savo garsų mix'ą ir apdovanoti velniai žino kiek apdovanojimų, gabalą "FUNKASTIC" kartu su žvėrišku japonijos gitaristu Tomoyasu Hotei (gerai žinomas kaip Kill Bill sountrack'o kūrėjas) - Check this out





    Stebinanti ši grupė yra vien dėl to, kad ji propaguodama tikrąjį, pradinį Hip-Hop'ą sugebėjo Japonijoje iškilti taip aukštai. Kas Amerikoje pavyzdžiui būtu keista, kai muzikos industrijoje konkuruoja 50 centų (nebeminėsiu šių fail of a musicians toliau, (tegul užsitarnauja pakartotinį paminėjimą.)) Todėl mano nuostaba deda didžiulį pliusą Rip Slyme būtent dėl to, kad nerodydami bling-bling'ų, big booty b*tches sugebėjo iki tiek pakilti.


    Bei kaip buvo vienas japonų MC pasakęs: Hip-Hop nėra pagrindinė esmė žodžiai, o skambesys ir perteikiamos emocijos joje, todėl net nesuprasdamas ką repuoja tu gali pajausti apie ką eina kalba. Man tai suteikia malonumą, chill'ą, pakelią nuotaiką, su šia muzika miegu, tūsinuosi, keliauju, sėdžiu per pamokas ir apsakyti neberandu šios žemės žodžių tam. Taigi tikiuosi buvau suprastas. Malonaus klausymosi ^^

    P.S. jų klipai kieti



    Spoileris:





    Singlai
    Spoileris:
    Indie singles
    1996-12-28 白日/真昼に見た夢 (Hakujitsu/Mahiru ni Mita Yume) perleistas po vardu Hakujitsu XXX 2001-08-30
    1998-02-06 Fade Away/At the Lounge
    1998-08-22 TONES/風に吹かれて (Tones/Kaze ni Fukarete)
    2000-05-13 Underline No.5 perleistas 2000-07-28
    2000-09-14 Underline No.5 Remiksai
    2000-11-23 マタ逢ウ日マデ (Mata Au Hi Made) po Warner Indies ir perleistas 2001-08-29
    Warner singles
    2001-03-22 Steppers's Delight
    2001-06-27 雑念エンタテイメント (Zatsunen Entertainment)
    2001-10-11 One
    2002-03-27 Funkastic
    2002-06-26 楽園ベイベー (Rakuen Baby)
    2002-11-27 Blue Be-Bop
    2003-06-18 Joint
    2004-03-17 Dandelion
    2004-07-07 Galaxy
    2004-10-06 黄昏サラウンド (Tasogare Surround)
    2006-01-25 Hot Chocolate limituotas leidinys 5000 vinylinių plokštelių kartu su 7 colių CD pagaminti iš šokolado buvo duoti Meiji 100% Šokolado Cafe Paramai
    2006-04-26 Hey, Brother buvo parašyta kaip pagrindinė daina Mamiya Kyodai, filmui, kuris buvo režisuotas Yoshimitsu Morita
    2006-10-25 ブロウ (Blow)
    2007-07-25 熱帯夜 (Nettaiya)
    2007-11-07 Speed King
    2008-07-30 太陽とビキニ (Taiyou to Bikini)
    2009-02-25 Stairs
    2010-06-30 マタ逢ウ日マデ2010~冨田流~ (Mata Au Hi Made 2010 - Tomita Ryu)


    Albumai

    Spoileris:
    Indie albumai
    1995-10-21 Lip's Rhyme
    1998-02-21 Talkin' Cheap

    Warner albumai
    2001-07-25 Five
    2002-07-24 Tokyo Classic
    2003-07-16 Time to Go
    2004-11-03 Masterpiece
    2006-11-29 Epoch #4 1-mos savaitės išpardavimas: 78,012 [2]
    2007-11-28 Funfair
    2009-06-10 Journey
    Gyvo pasirodimo albumai
    2002-07-25 O.T.F Live at Budokan Limited release
    Kompilecijuoti albumai
    2003-10-10 Yapparip kompiliacija indies tunes
    2005-08-31 グッジョブ! (Good Job!) A best of album
    2005-12-07 グッジョブ! Christmas Edition (Good Job! Christmas Edition)
    2010-08-04 Good Times The second best of album
    2010-12-01 Bad Times A "ura" (B-sides) best of album
    Kiti Albumai
    2003-02-26 Orchestra Plus Įrašytas albumas pilnai sudėtas iš orkestrinių kompozicijų ir žymių žmonių poemų deklamavimų
    DVD leidiniai
    2003-03-26 Shortcuts!
    2005-04-13 Rough-Cut Five
    2007-05-23 Cut It Now!
    2008-07-16 Rip Slyme Funfair Tour Final at Budokan
    2009-09-23 Quick Cut
    Fotoalbumai
    May 2002 Rip Style
    April 2003 届かぬ思い (Todokanu Omoi) Limited release


    Apdovanojimai ir nominacijos

    Spoileris:
    2002
    MTV Video Music Awards Japan – Geriausias Hip Hop atlikėjas(Laimėtojas)
    MTV Video Music Awards Japan – Geriausias Naujas Atlikėjas (Laimėtojas)
    MTV Video Music Awards Japan – Geriausias Gyvas Pasirodymas
    2003
    MTV Video Music Awards Japan – Metų Klipas - Rakuen Baby (Laimėtojas)
    MTV Video Music Awards Japan – Geriausias Grupės Klipas - Rakuen Baby (Laimėtojas)
    MTV Video Music Awards Japan – Geriausias Hip Hop Klipas - Funktastic (Laimėtojas)
    MTV Video Music Awards Japan – Metų albumas - Tokyo Classic
    2004
    MTV Video Music Awards Japan – Geriausias Grupės Klipas – Laimėjimas buvo padalintas
    MTV Video Music Awards Japan – Geriausias Hip Hop Klipas- Laimėjimas buvo padalintas
    MTV Video Music Awards Japan - Geriausias buzzASIA Japan - Laimėjimas buvo padalintas
    2006
    MTV Video Music Awards Japan – Geriausias Bendradarbis Klipas - Hotei x Rip Slyme - Battle Funkastic (Laimėtojas)
    2007
    MTV Video Music Awards Japan - Geriausias Bendradarbis Klipas - Quruli feat. Rip Slyme - Juice
    2008
    MTV Video Music Awards Japan – Geriausias Hip Hop Klipas - I.N.G (Laimėtojas)
    MTV Video Music Awards Japan – Geriausias Gupės Klipas - I.N.G
    2009
    MTV Video Music Awards Japan - Geriausias Pop Klipas - Taiyou to Bikini
    Paskutinis pakeitimas nuo SataNa; 2011-06-17, 19:53.
    Kartoškė
Working...