Jinki:Extend (TV)

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • arna
    emptiness

    • 2006 06 20
    • 1069

    Jinki:Extend (TV)

    @Wiki || @AnimeNFO

    Pavadinimas: Jinki:Extend (TV)
    Alternatyvūs pavadinimai: Боевые роботы Дзинки (Russian)
    ジンキ・エクステンド (Japanese)
    Žanras: mecha, sci-fi, action, kawaii, comedy;
    Režisierius: Masahiko Murata. Anime sukurtas remiantis Sirou Tunasima manga Jinki: Extend
    Epizodų skaičius: 25min. x 12+1eps.;
    Išleidimo metai: 2005m.;
    Studija: Feel;
    Kilmės šalis: Japonija;
    Amžiaus kategorija: shoujo/shounen arba paaugliams iki 18 metų;
    Oficialus puslapis


    Apie ką šis anime
    Anime prasideda nuo dviejų gigantiškų mechų dvikovos Tokijo mieste. Kiekvienoje jų sėdi po gražią mergaitę, kurios ir valdo tuos robotus. Po to veiksmas persikelia ir toliau rutuliojasi jau Venesueloje, La Grand Savana teritorijoje. Šis anime yra apie tarpusavio kovas, išdavystes ir kerštą tarp įvairios kartos jinki pilotų ir dviejų jų organizacijų: “Angel” ir “Kyomu”. Jau nuo pirmųjų epizodų pasineri į sudėtingą ir painų herojų vidinį pasaulį, į jų kiek keistus tarpusavio santykius ir žinoma paslaptis. Paslapčių čia kaip niekad netrūksta ir visos jos bus atskleistos tik tolimesniuose, o kartais ir paskutiniuose šio anime epizoduose. Kai nesėdi robotų viduje, jų pilotai taikūs žmonės, linkę visas bėdas išpręsti ramiai, be konfliktų. Bet kai reikia kautis ar gelbėti draugus, jie visada sėdasi į jinki ir taip sprendžia tolesnį savo, savo draugų ir priešų likimą. Šiame seriale būtent jinki ir pavesta atlikti tuos svarbiausius likimą keičiančius šio anime herojų veiksmus.

    Anime esmė
    Pažadinti pagrindinių herojų Akao ir Aobos-mergaičių pasąmonę, kad jose prabustų tikroji Jinki kovotojų prigimtis, kraujo ryšys su jais. Kiekvienoje jų glūdi galingos visa griaunančios jėgos ir todėl jos ir yra tos dvi ašys, apie kurias ir sukasi visas šio anime siužetas. Šios dvi mergaitės ir yra pagrindiniai priešiškai nusiteikusios “Kyomu” organizacijos taikiniai, kad juos užveldę, galėtų įkūnyti savo pragariškus tikslus. Šiam tikslui “Kyomu” nieko negaili: nei savo Generolų, nei savęs: ji pasiryžusi net sunaikinti pati save, kad tik pasiektų galutinį tikslą.

    Anime privalumai
    Smagus ir iš dalies lengvas siužetas. Čia gausu nuotykių, kovų. Kiekviename epizode yra po gerą jumoro, romantikos ir net kawaii dozę. Veiksmas čia rutuliojasi daugiau mažiau tolygiai, tik jo įtaka tolesniems herojų nuotykiams yra kitokia: vienuose epizoduose herojai rungtyniauja vieni su kitais, norėdami įrodyti savajį pranašumą, kituose jiems tenka kautis su vis kitokiu priešo pasiųstu Generolu, dar kitame jiems tenka išgyventi pačių artimiausių žmonių netektis ir išdavystes.. Kiekviename anime epizode parodoma po vis naują linksmą ar liūdną nuotykį, kaskart po naują paslaptį arba jos atskleisdamą. Nuobodu žiūrėti tikrai nebus.
    Tiems, kam patinka mechos, neliks nusivylę – jos čia vaidina vieną svarbiausių vaidmenų.

    Anime trūkumai
    Kas iš karto krenta į akis tai, kad stebėtinai panašūs personažai. Tam tikra prasme, kaip vėliau išaiskėja, visi jie tarpusavyje susiję kraujo ryšiais, bet kartais iš tiesų sunku iš karto atskirti kas yra kas. Kartais herojas galima atskirti tik iš plaukų ilgio, spalvos ar kokio segtuko plaukuose. Tik vėlesniuose epizoduose pasirodantys veikėjai būs ryškiai išsiskiriantys savo charakteriu ir išvaizda.
    Kitas trūkumas yra tas, kad ne visada aišku kur ir kokioje vietoje veiksmas vyksta; nes jis (veiksmas) kartais “peršoka” tiek į Japoniją, tiek į Venesuelą. Tad gerai neįsigilinus į visą istoriją sunku iš karto susigaudyti kokie herojai kur randasi.
    Jau nuo pirmų epizodų nėra aiškaus siužeto: viskas per daug painu, ypač pagrindinių herojų tarpusavio santykiai, jų priešistorės. Dažnai vieną ar kitą lemiamą žingsnį jiems padiktuoja kokie tai įvykiai iš praeities, apie kuriuos anime tik neaiškiai užsimenema. Tad paslapčių/neaiškumų čia daugiau nei reikia. Ypač painūs kraujo/tėvystės/giminystės ryšiai. Tiesa, visa tai taip pat turi savo prasmę – nes daugelis paslapčių paskutiniuose anime epizoduose bus atskleistos ir tada galutinai paaiškės kodėl taip ar kitaip elgėsi vienas ar kitas šio anime herojus.
    Baigus žiūrėti šį anime, gali iškilti nemažai klausimų, kas atsitiko su vienu ar kitu herojumi, kokia vieno ar kito veikėjo buvo tikroji praeitis. Nors ir baigtas statyti, šis anime palieka tęstinumo jausmą, nes dar ne į visus klausimus buvo pateikti atsakymai..



    Epizodai:
    1.The Battlefield the Girl Saw (“сражение, за которым следила девочка”):
    Šioje serija trumpai parodoma Aoba vaikystė, kurią ji praleido gyvendama su savo senele. Po to ji ne savo valia atsiduria paslaptingoje, jai nežinomoje vietoje, kur pirmą kartą pamato tikrą jinki. Netyčia patekusi į “Moribito Type-02” vidų, ji netiesiogiai sudalyvauja kovoje tarp robotų ir gauna pirmąjį kovos krikštą. Čia ji sužino kas ir kokiu tikslu ją į šią tolimą šalį pasiėmė.
    2. The Trail of Tears (“после слез”):
    Čia Aoba susipažįsta su jinki pilotais Ryouhei ir Genta Ogawara’mis ir kitais “Angel” organizacijos nariais, sužino kas yra kiti priešiskai nusiteikę juos reguliariai puolantys robotai. Vėl pamato senai matytą vieną artimą sau žmogų. Norėdama rasti ką veikti šioje aplinkoje, ji nusiunčiama sutvarkyti biblioteką, kur randa labai įdomią knygą…
    3. Quality and Quantity (“вопросы и количество”):
    Čia Aoba sudalyvauja jinki “Moribito Type-02” kovoje su priešų robotais, kur suvaidina lemiamą vaidmenį. Vėliau ji susipažįsta su “Angel” organizacijos jinki pilotėmis Minami ir Rui, kur su pastaraja Aoba sudalyvauja principinėse jinki varžybose.
    4. Encounter (“Противостаяние”):
    Ši serija viena linksmiausių: čia parodytas Aoba fizinio rengimo kursas, kur ji drauge su Rui atlieka bendro lavinimo pratimus. Aoba’i sunkiai sekasi prilygti Rui fizine ištverme, tad į pagalbą ateina jos naujieji draugai, kurie jai padeda treniruotis su Moribito simuliatoriumi, parenka teisingą maisto racioną ir morališkai palaiko.
    5. Foes and Friends (“Враги, стороники и..”):
    Įvyksta Aoba ir Ryouhei valdomo “Moribito Type-02” jinki kova su kitu, naujos kartos priešų jinki robotu. Vėliau miške ji susipažįsta ir susidraugauja su berniuku Kouse, kuris, kaip paaiškėja vėliau, yra visai ne tas, kas pasirodė.
    6. The Black Operator (“Черный пилот”):
    Šioje serijoje trumpai pasakojama apie Kouse auklėjimą, kuriuo užsiminėjo Shizuka. Nors Kouse ir buvo auklėjimas jos nuo mažų dienų, jam bendravimas su ja visada turėdavo tam tikro seksualinio charakterio. Įvyksta žūtbūtinė kova tarp Kouse ir Aoba valdomų jinki. Tai viena gražiausių ir melodramiškiausių serijų šiame anime.
    7. Fulfilled Ambition (”Предел желаний”):
    Šioje serijoje “Kyomu” organizacija apgaulės būdu pagrobdami Satsuki, priverčia Akao ją gelbėti ir tuo pat metu išlaisvinti jos vidinę demonišką jėgą. Aoba priversta pastoviai kautis su savo motina. Shizuka norėdama pažadinti Aoboje glūdinčias galingas jėgas, pastoviai ją provokuoja ir erzina;
    8. The Silver-winged Visitor (”Посланик серебренными крылъями”):
    Norėdama tapti “Moribito Type-02” jinki pilote, Akao intensyviai treniruojasi. Šioje serijoje pasirodo Mel J. Vanette, buvusi “Angel” organizacijos jinki narė.
    9. The Game's Winner (”Выигравшый”):
    Mel J. Vanette įstoja į „Angel“ organizaciją. Įvyksta lemiama kova tarp Mel J. Vanette ir J. Harn’o. Suprasdama, kad viena Mel nepajėgs įveikti J.Harn’o, jai į pagalbą bando atskubėti Akao. Įvyksta dvasinė Akao transformacija ir ji pagrobiama “Kyomu” organizacijos. Nugalėjusi Venesueloje visus senuosius jinki į Japoniją sugrįšta Aoba..
    10. Red and Black (”Красное и черное”):
    Pirmą kartą pasirodo Juodasis ir Raudonasis jinkiai, kuriuos valdo “Kyomu” organizacija. Akao yra globojama Shivos. Akao priverčiama prisiminti savo praeitį. Nužudžiusi Shivą, susilieja Akao ir Shivos dvasios.
    11. Family (”Семъя”):
    Sužinoma Kokushou (arba Hakua, toks tikrasis jo vardas) - Juodojo Generolo praeitis. Sužinoma, kodėl vyksta kova tarp “Angel” ir “Kyomu” organizacijų. Įvyksta pirmasis mūšis tarp Raudonojo Jinki, kurį valdo persikūnijusi Akao, ir “Angel” organizacijos jinkių.
    12. Blue and Red (”Синий и красный”):
    Įvyksta lemiama kova tarp „Angel“ organizacijos jinkių ir Akao.
    13. And Then (”После всего”):
    Šioje serijoje pasakojama apie taip, kaip po visų kovų „Angel“ jinki pilotai pasirenka kiekvienas savo tolesnio gyvenimo kelią. Tai pati ramiausia ir melancholiškiausia serija iš visų.


    Pagrindiniai veikėjai ("Angel" organizacijos nariai) :


    Aoba Tsuzaki – mergaitė 13metų, nuo mažų dienų išauginta savo senelės, kurią ji be galo mylėjo, ir kuri jai atstojo tėvą ir motiną. Su netikėta(natūralia) senelės mirtimi Aoba niekada nesusitaikė. Ryžtinga, užsispyrusi, protinga ir gera mergaitė; jos tėvas Kokushou - Juodasis Generolas.


    Ryouhei Ogawara – vienas iš jinki “Moribito Type-02” pilotų. Gana karšto būdo vaikinas, kuris Aobą pastoviai vadina “kvaiša”, o ji jam atsikerta, kad jis yra “iškrypėlis”. Abu yra to paties jinki valdymo pilotai;



    Akao Hiiragi – be galo taiki, baikšti, geros širdies mergaitė, jinki pilotė. Ji iš paskutiniųjų vengia bet kokio konflikto, kovos. Linkusi geriau nusileisti, pasitraukti nei kovoti. Iš esmės visas anime tiesiogiai ir netiesiogiai sukasi būtent apie šią mergaitę, nors ji daugelyje šio anime serijų atlieka toli gražu ne pirmaeilį vaidmenį



    Shizuka Tsuzaki - Aoba Tsuzaki (o taip pat ir Shivos) mama ir su kuria yra be galo įtempti ir šalti santykiai. Shizuka Tsuzaki viena iš pagrindinių “Angel” organizacijos narių ir vadovų, šios organizacijos “smegenys”. Šalta, racionali daug ką nuspėjanti ir apskaičiuojanti graži moteris.



    Genta Ogawara - Ryouhei Ogawara tėvas. Vienas vyriausių “Angel” organizacijos narių, pilotas, kurio praeitis tiesiogiai yra susijusi su pagrindiniais anime herojais ir nuotykiais. Ramus, protingas ir pasiaukojantis



    Elnie Tachibana. Pagrindinė jinkių kūrėja - konstruktorė. Be galo dievinanti savuosius kūrinius.



    Hiroshi Kawamoto – vienas iš pagrindinių Jinki mechanikų. Ramus, geras akiniuotas vaikinukas, tyliai simpatizuojantis Aoba’i; Satsuki brolis. Norėdamas finansiškai išlaikyti savo sesę bei mamą, įsidarbina “Angel” organizacijoje inžiniriumi.



    Mel J. Vanette. Spalvinga asmenybė. Kitados buvusi “Angel” organizacijos narė, ji iš jos išstojo, kad galėtų keršyti už savo brolio mirtį (šiame seriale apie tai tik užsiminama, bet nieko daugiau neaiškinama). Ilgą laiką užsiiminėjo piratavimu, kol susiklosčius jai palankioms aplinkybėms sugrįžo į “Angel” organizaciją, kad galėtų kautis su “Kyomu” generolais.



    Minami Kousaka – jinki pilotė. Romantikė, linksmuolė, geruolė kawaii moteris. Rui motina. Serialo eigoje ji tampa vis rimtesnė ir tampa visų „Angel“ jinkių vade – kovinių veiksmų koordinatore.



    Rui Kousaka – jinki pilotė. Uždaro, karingo charakterio mergaitė; tylenė, rimtuolė ir protinguolė. Mėgstanti retkarčiais “įgelti” Aobai. Sakanti tiesiai šviesiai tai, ką ir galvoja, nors kai kam jos žodžiai ir gali pasirodyti skaudūs.



    Satsuki Kawamoto – gera maža kukli bei drovi mergaitė, beprotiškai mylinti savo vyresnįjį brolį Hiroshi. Jinki pilotė.




    Kouse – naujos kartos jinki pilotas. Liūdnas, geros širdies, vienišas vaikas, kuris šioje organizacijoje tarnavo tik vienam tikslui – išbandyti Aobos kovinius sugebėjimus.





    Pagrindiniai veikėjai (“Kyomu” organizacijos nariai. Ją sudaro Juodasis Generolas ir Aštuonetas Generolų)



    Kokushou. Juodasis Generolas. Kažkada priklausė “Angel” organizacijai, tačiau nužudęs vieną jos narių, buvo priverstas bėgti iš ten. Galingas karys, Shizuka Tsuzaki meilužis.




    Shiva. Jai pavaldūs visi aštuoni Generolai. Be galo protinga ir gudri strategė. Tai ji išprovokuoja Akao atskleisti savo demoniškuosius sugebėjimus. Ji yra Shizuka Tsuzaki dukra.



    Karis Nohman. Vienas iš Aštuonių Generolų. Niekšiško ir žiauraus charakterio. Jis pasirodo tik 7-ame epizode.



    J. Harn. Vienas galingiausių jinki pilotų. Šaltakraujiškas, bejausmis karys. Be galo stipriais ryšiais susijęs su Mel J. Vanette.




    Reziumė:
    Tai anime, kuris yra tikslingai orientuotas į tam tikrą žiūrovų grupę, t.y. į paauglių auditoriją. Galbūt todėl šiame anime netrūksta linksmų ir kiek kvailokų juokelių, pokštų, naivokų pagrindinių herojų nuotykių. Šis anime nėras gilus savo pastatymu, galbūt būtent todėl jis padarytas painus savo siužetu. Jei nebūtų čia tiek daug įpinta paslapčių ir neaiškumų, kurie būtent ir išprovokuoja vienokį ar kitokį herojų poelgį, šis anime drasiai galėtų būti priskirtas vaikų auditorijai. O kadangi be paslapčių čia dar yra ir kawaii epizodų bei tikrai nevaikiškų, tam tikruose epizoduose pasirodančių istorijos vingiuose, šis anime pretenduoja jau į aukštesnę, paauglių, auditoriją.
    Šis anime - stiprus vidutiniokas. 6-7 balai iš 10.
    3
    5
    33.33%
    1
    4
    0%
    0
    3
    66.67%
    2
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Smart
    Rimtas forumo narys

    • 2007 12 05
    • 118

    #2
    Lame .Matosi ,kad mergaitem.

    Comment

    • Evil_of_Darknesz
      Suicide is painless...

      • 2006 04 09
      • 998

      #3
      Idomus aprasymo budas Siaip sudomino aprasymas ir veikejai...

      Comment

      • slicKrox
        Catching some Zzzzs...




        • 2012 08 01
        • 2161

        #4
        Nemanau, kad butina buvo aprasinet kiekvienos serijos ivikius. Beto nemanai, kad ten kur
        skliausteliuos rusiskai, tai turetu buti Lietuviskai? Ar sis anime Rusu gamybos? Aprasimas
        pakankamai issamus ir platus, ir nors as jo dar nemaciau, bet manau atskleidziama siek tiek
        per dauk. Gaila, kad tokiam siauram ratui, nes nuotraukos jau buvo siek tiek pritraukusios.
        Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2008-01-27, 17:50.

        Comment

        • Vego
          Bambukas

          • 2007 07 03
          • 57

          #5
          eva tik perdirba

          Comment

          • ph0rest
            5cm/s

            • 2006 10 10
            • 56

            #6
            Gal dar buciau susidomejes, bet deja, spoilintas aprasymas... Sugalvok tu man kiekviena serija aprasinet...

            Comment

            • Bardakas
              Žmogus Ne





              • 2005 09 22
              • 1462

              #7
              arna apsireiškė. Iš aprašymo skamba tikrai kaip kažkoks loli evangelionas
              Maybe on Earth, Maybe in the Future
              sigpic
              Kurokawa idėjinis lyderis
              Lėtai keičiu slaptažodžius

              Comment

              Working...