Tetsuwan Birdy (Birdy the mighty)

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • niekšas
    forumo idiotas

    • 2006 08 23
    • 544

    Tetsuwan Birdy (Birdy the mighty)

    Žanras - action, sci-fi
    Serijų kiekis/trukmė - 4 x 25min. (OVA)
    Metai - 1996
    Studija - Madhouse
    Nuorodos - Animenfo Anidb



    Anime veiksmas prasideda kuomet kosmoso federalinės policijos agentė Birdy, besivydama tarpplanetinį nusikaltelį, netyčia nužudo niekuo dėtą žemės gyventoją (tipišką japanimacinį nekaltą bernelį). Paaiškėja, kad kosminė policija turi griežtus įstatymus, ginančius tokių menkų padarų/civiliokų kaip žemės gyventojai interesus. Ir žavioji, gražioji, galingoji agentė Birdy (toks jos vardas jei kas) yra nubaudžiama pačia baisiausia ir žiauriausia bausme – ji priverčiama pasidalinti savo kūnu su auka (tipišku japanimaciniu nekaltu berneliu). Turbūt ir pačiam Cutomu (berneliui) būtų buve geriau numirti...
    Taigi dvejoms sieloms/sąmonėms/asmenybėms tenka dalintis vienu kūnu. Ir kaip joms sugyvent? Tik išsivaizduokit, kad jūsų kūne „gyvena“ mergaitės/bernaičio asmenybė. Ir kaip jums patiktų toks „privatumas“? Ir ką darytumėt jei kartais užsinorėtumėt... kad ir į tualetą... Ir tarsi būtų negana visų šių komplikacijų ‚biednam‘ Cutomu, jis dar ir įtraukiamas į kovų su ateiviais liūną (mat Birdy pasidalinusi su juo kūnu neatsisakė savo pareigų ir karjeros).
    Iš viso to išeina nei šis nei tas. Nei čia komedija, nei rimtas action žanro anime. Bet žiūrisi visai smagiai. O žinant šio anime ‚amžių‘ ir nėgalima per daug kabinėtis.
    Animacija visai graži, veiksmo scenos irgi, ir aišku kaip gi padorus japanimacinis kūrinys apseis be ecchio. Jei esate dideli berniukai/mergaitės ir mėgstat lengvo pobūdžio iškrypimą tai turėsite į ką pažiūrėt.

    Man asmeniškai visai patiko po darbo atsipalaiduot ir pažiūrėt tokį sena, gera, trumpa, gražų ir linksma anime. Labiausiai patiko Birdy. ‚Faina‘ veikėja tiek charakteriu tiek dizainu. Ypač gerai atrodo jos plaukai bei puošni ir nekukli kosminės federacijos ‚uniforma‘ (matosi kokia rimta tai organizacija ). Humoras irgi patiko. Vertinu šį anime teigiamai, bet... Anime labai trumpas, per tas keturias serijas nespėta visko atskleist. Matosi mangoj istorijos dar labai daug. Pabaigos praktiškai nėra:
    Spoileris:
    Nebuvo parodyta net kaip tie du (Cutomu ir Birdy) toliau gyveno, kas su jais atsitiko ir pan. Tik nugalėjo priešus, išgelbėjo pasaulį ir viskas. Toliau apie juos nieko neparodė (o būtų įdomu pažiūrėt).
    Bet buvo parašyta, kad 2008-tais bus šios istorijos tesinys.

    Apibendrinus: Senas, geras, gražus (ne pačia padoriausia prasme) ir linksmas, bet (per) trumpas anime. 7/10

    Pora screenshot'ų su Birdy. Pasigrožėkit :

    Spoileris:

















    10
    5
    0%
    4
    4
    0%
    4
    3
    0%
    2
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • slicKrox
    Catching some Zzzzs...




    • 2012 08 01
    • 2161

    #2
    Bet buvo parašyta, kad 2008-tais bus šios istorijos tesinys.
    Tas 1996 metų versijos atpasakojimas ir pratesimas jau prasidėjo ir kiek bežiurėčiau, bet man šiuometinėje jaujoje versijoje piešimas atrodo tikrai gražesnis, o kai kas ėmėsi net į LT išversti:

    http://www.animezona.net/forum/showthread.php?t=2631
    Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2008-07-15, 23:09.

    Comment

    • tamagochi
      Suši valgytojas

      • 2005 10 19
      • 138

      #3
      Tetsuwan Birdy OVA (1996)


      Tetsuwan Birdy OVA
      aka Birdy the Mighty

      Metai: 1996
      Žanrai: sci-fi, veiksmas, drama, mokykla
      Siužeto autorius: Yuki Masami (manga)
      Studijos: Madhouse
      Serijų: 4 po 25-40 min. (OVA)

      Nuorodos: ANN, AniDB, AnimeNFO

      Kita informacia: Originali manga, "remake"

      Youtube: neoficialus trailer'is




            Taigi yra mūsų mylima žemė ir yra blogiukai iš kosmoso, kurie čia kartais užsuka vienais ar kitais reikalais. O paskui juos ir ateiviai policininkai - savaime suprantama, kad ne atostogauti. Tiek vieniems, tiek kitiems mūsų planeta yra atsilikęs galaktikos užkampis. Patys žemiečiai gi nieko nežino, kas vyksta jų panosėje.

            Viena tokia policininkė Birdy (iš Altario saulės sistemos) užduoties metu netyčia pritvoja niekuo dėtą mokyklinuką Tsutomu. Aukštas tarpgalaktinės etikos kodeksas neleidžia to tiesiog užmiršti, todėl priimtas laikinas sprendimas: vaikinuko sąmonė perkeliama į Birdy kūną, kol jis pats bus remontuojamas artimiausioje žvaigždžių sistemoje Viskas užmaskuojama, kad Tsutomu ir aplinkiniai nepastebėtų skirtumo. O kai prireikia, jis pavirsta į žaviąją policininkę ir kovoja su blogiu.

      Mano nuomonė

      Skamba kaip Men In Black... tik dar 12 metų prieš jiems pasirodant. Mat siužetas paremtas 1985-1988 metų manga. 1996 pasirodė keturios OVA serijos, kurios taip ir nevirto pilna istorija dėl medžiagos trūkumo. Tada autorius 2003 netikėtai nusprendė atnaujinti mangos leidimą, o 2008-aisiais sulaukėme ir naujos anime adaptacijos, kuri pavadinta "Tetsuwan Birdy Decode". Šis aprašymas yra būtent apie OVA versiją, nors pabaigoje palyginsiu ir su nauju leidimu.

      Pati istorija nėra super originali ir netgi kažkiek nuspėjama, nors savo išleidimo laiku turėjo intriguoti (tada juk buvo X-Files ir ateivių konspiracijų klestėjimo metas). Nėra kada nuobodžiauti ir veiksmas nuolat prikausto prie ekrano - trailer'is gerai atspindi tempą.

      Stiprioji pasirodymo pusė be abejonės yra veikėjų charakteriai. Čia šis anime tiesiog spindi. Sugeba būti ir pakankamai linksmas ir rimtas tuo pačiu metu. Pvz vidiniai Tsutomu ir Birdy dialogai labai stiprūs ir realistiški. Jiedu gerai papildo vienas kitą. O kaip jūs reaguotumėte jei vieną dieną atsikėlę rastumėte ateivį savo galvoje? Ir aš dar nepaminėjau linksmosios Tsutomu šeimynėlės.

      Grafika... na atkeliavusi dar iš VHS kasečių laikų, todėl akys ant kaktos neiššoks. Vienok paliko gerą įspūdį. Birdy su savo raudonai baltais plaukais labai žavinga. Puikiai parinkti įgarsinimo balsai.

      Palyginimas su 2008-ųjų metų versija

      Teko matyti ir keletą serijų naujosios versijos. Deja apėmė jausmas, kad ji gerokai "sukvailinta". Senoji OVA turėjo žymiai gilesnius veikėjų charakterius. Pvz Tsutomu anksčiau buvo vyriškesnis ir dažnai gelbėdavo Birdy (o kartu ir savo) užpakalį iš situacijų, o dabar beveik viską palieka daryti jai. Taip pat kažkodėl naujoje versijoje buvo iškirpti epizodai su šeima, kurie sukurdavo daug linksmų momentų.

      Screenshot'ai




      D/L
      Linkomanija

      Update: Ups... atrodo sudubliavau Niekšo pastangas čia, nes nebuvo reklamuotos bendrame saraše. Na bet dvi rekomendacijos sveikiau
      Paskutinis pakeitimas nuo tamagochi; 2008-08-23, 19:03.

      Comment

      • Sable
        The Hitchhiker





        • 2005 03 11
        • 1530

        #4
        Na, teko sujungt abu aprašymus. O šiaip animas tai tikrai geras ir įdomus sci-fi action'as kaip ir jo naujas remeikas.

        Comment

        • modis
          Stoga rauna
          • 2007 03 29
          • 52

          #5
          Aha toks pramoginis ziurisi lengvai ir galvos nekvarshinant. Istorijele tokia prikolna. Patiko shiaip pats Birdy personazas, atitinka pavadinima. Tiek prisiziurejas tokiu silpnuoliu teisuoliu. O chia plienine mergina tashko visus i kaire deshine Gal reik dar ir ta remake paziuret.
          Peanut Butter Jelly Time!!!

          Comment

          • MindStalker
            Nakama Shoguns | MS ^^

            • 2008 12 15
            • 68

            #6
            paprastumas sulietas su sokia tokia si-fi uzkabino. istorija irgi tokia siek tiek netradicine lengwam maloniam ziurejimui
            http://myanimelist.net/animelist/MindStalker

            Nakama Shoguns

            Comment

            • arna
              emptiness

              • 2006 06 20
              • 1069

              #7
              Labai neblogas pramoginis sci-fi kovinis žiūralas. Iš trijų matytų sezonų, pirmenybę atiduodu antrajam, studijos A-1 Pictures 2008 metų darbui. Jei reikėtų aukščiausią balą duoti už animaciją, jį skirčiau 1996 metų studijos Madhouse darbui (vertinant objektyviai geriau tikriausiai prie animavimo padirbėjo A-1 Pictures, tačiau kadangi esu old'school'inis, - pirmenybę teikiu Madhouse >:-).

              Jei trumpai ir apibendrintai:
              1. Tetsuwan Birdy OVA (1996m. Madhouse studija) - jei taupote laiką ir norite animuotos pramogos, šį sutrumpinta 4 serijų versija Jums.
              2. Birdy the Mighty Decode (2008m. A-1 Pictures studija) - tai konceptualiausia, kovingiausia ir (bent jau man) įdomiausia trilogijos (arba "diptiko") dalis, kuri iš esmės yra 1996'ųjų metų išplėsta, patobulinta versija. Čia geriausiai atsiskleidžia sci-fi turinys ir jo įdomios idėjos.
              3. Tetsuwan Birdy Decode:02 (2009m. A-1 Pictures studija) - tai 2008m. tęsinys kuriame daugiau pasakojama apie pačią Birdy, jos praeitį, kuri susiveda į jos dabartį.
              4. Tetsuwan Birdy Decode: The Cipher (2009m. A-1 Pictures studija) - trilogijos (arba "diptiko") epiloginė vienos dalies serija.

              Įvertis: 3/5 arba 7/10.

              Comment

              Working...