Hisone to Maso-tan

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    Hisone to Maso-tan


    m96dy0j.jpg
    Hisone to Maso-tan
    Dragon Pilot: Hisone and Masotan


    Režisierius: Hiroshi Kobayashi
    Studijos: Bones
    Žanrai: Fantazija, nuotykiai, komedija
    Transliacija: 2018-04-13 - 2018-06-29
    Trukmė: 12 x 24 min
    MAL reitingas: 7.56
    Video resursai: ED||Treileris
    Papildoma Info:

    Daugumą paauglių, bebaigiant mokyklą, užklumpa abejonės kogi toliau siekti gyvenime. Hisone, paprasta, bet socialiai šiek tiek ekscentriška mergina, per ilgai galvos nesuko ir pasirinko tai, kas kone pirma šovė į galvą - Japonijos Oro pajėgas. Tačiau šiltoje ofiso kėdėje užsisėdėti neteko ilgai, mat vieno pavedimo metu Hisone, atrodytų, apleistame, bazės angare aptinka ne ką kitą, o tikrų tikriausią drakoną. Nuo to momento merginai atsiveria tarsi kitas pasaulis, kur tenka ne tik koegzistuoti kartu su gigantiškomis antgamtinėmis būtybėmis, bet ir išmokti jas pilotuoti. O kad nebūtų gąsdinami civiliai, drakoną tenka paslėpti po lėktuvą imituojančiu kamufliažu. Kokius nuotykius patirs naujoji drakono pilotė ir kokius iššūkius jai teks įveikti su naujuoju partneriu?




    3mB3te5.jpgHisone to Masotan (arba tiesiog HisoMaso) netrunka iškart išsiskirti ir patraukti dėmesio. Ar tai būtų unikalus animacijos stilius ar seriale plėtojamos idėjos, užsikabinti už šio smagaus kūrinio yra nepaprastai lengva. Vis dėl to nėra čia viskas taip labai tobula, kaip norėjosi iš pradžių.
    Serialas pasižymi išties įdomiomis idėjomis ir sprendimais. Jau pirmo epizodo metu, mes esame supažindinami nuo paprastų žmonių akių slepiamomis paslaptimis. Vien ko verta idėja „įkišti“ žmogų į drakono vidurius, taip paverčiant antgamtinę būtybę drakoną savotiška mecha, patį drakoną dargi transformuojant į naikintuvą. Tačiau liūdnoka kad pasaulio pamatai šiame seriale labai trapūs ir nors eigoje pateikiama vis naujų elementų ir taisyklių, kaip viskas turėtų veikti kartu, tačiau įvairūs istorijos plėtojimo aspektai dažnai būna apibrėžti ne iki galo arba pakankamai vangiai, tad priekabesniems žiūrovams tikrai norėsis kabinėtis prie įvairių smulkmenų.
    Vienas didžiausių HisoMaso pliusų man buvo jo pagrindinis personažas – Hisone. Nustebino vien jos debiutas, kuomet ant šios merginos užkraunama nepaprasta užduotis, ši pratrūksta ir tiesiai šviesiai išrėžia visiems ką apie tai galvoja. Tokia reakcija, pasirodė labai natūrali ir visų aplinkinių reakcijos tik dar labiau sustiprino šį momentą. Po to jau sunku nesižavėti tokia kiek keista bei perdėtai atvira, bet šarmo nestokojančia ir gerietiška asmenybe bei jos chemija su kitais veikėjais. Kiti personažai taip pat gana ryškūs ir smagūs, nors dauguma ir viena-dimensiniai bei kai kada kažkiek trenkti, kad žiūrėtųsi rimtai, ypač žinant faktą, kad beveik visi jie pilnamečiai kariuomenės tarnautojai.
    Serialo tempas užtai labai spartus, todėl nuobodu tikrai nebus, bet vis dėlto šiek tiek trūksta pastovumo, nes nuotaika keičiasi kas kelis epizodus. Pradžioje iš komedijos į melodramą, o vėliau seriale pridedama ir romantikos, kuri pati vietomis vystosi labai kreivokai. Užtai komedija čia nesijaučia nuvalkiota ir nuobodi bei tik papildo serialą.
    HisoMaso animacija ypač puiki. Ryškiomis spalvomis padabinti fonai tiesiog traukia akį, o veikėjų dizainas nors ir atrodo itin paprastas, bet studija tą išnaudojo savo naudai, ypač išraiškingai perteikiant skirtingų veikėjų grimasas ir manieras. Apskritai tai neabejotinai techniškai vienas kokybiškiausiai apipavidalintų 2018 metų anime serialų. Prie to prisideda ir pakankamai neblogas garso takelis. Taip pat šaunus gestas buvo ir serialo seiyuu būrelio perdainuota klasikinė prancūzų daina, besipuikuojanti anime ending’e.



    Tai tiesiog nuotaikingas ir vizualiai šauniai apipavidalintas anime su mano nuomone, visai žavinga, pagrindine veikėja ir keletu visai originalių ir įdomių idėjų. Smagiam laiko praleidimui turėtų pilnai pakakti. Deja, iki tapimo kažkuo tikrai puiku, pritrūko tvirtesnių pamatų istorijai ir idėjų išpildymui.
    Vis dėlto atsižvelgiant į stebėtinai skurdų kokybiškų 2018 metų anime pasirinkimą, šis serialas vistiek išplaukia kaip kažkas unikalaus ir vertingesnio iš visos vidutinybių jūros.

    Serialas prieinamas per Netflix
    2
    5 (puikus)
    0%
    0
    4
    100.00%
    2
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2023-09-24, 22:25.
  • Chloras
    Metalbending prodigy

    • 2011 05 01
    • 108

    #2
    Puikus aprašymas, dėkui!
    Ar žiūrint neužkniso piešimas? Iš pateiktų screenshotų man jis atrodo gana keistas (švelniai tariant).
    Heavy Metal Maniac.

    Comment

    • Miesto_Druidas
      the journeyman



      • 2010 08 17
      • 1691

      #3
      Autorius Chloras
      Ar žiūrint neužkniso piešimas? Iš pateiktų screenshotų man jis atrodo gana keistas (švelniai tariant).
      Tikrai neužkniso!



      Aišku, čia yra šioks toks išėjimas iš įprastos anime komforto zonos, turint omeny veikėjų dizainą, tačiau tikrai nėra nemalonus akiai, ypač kai pamatai viską judesyje. Na žinoma, skonio reikalas, tiesiog siūlau pabandyti pirmą epizodą ir manau suprasi apie ką kalbu.

      Comment

      Working...