Mahoutsukai no Yome

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Mahoutsukai no Yome

    poster.jpg
    Mahoutsukai no Yome


    Režisierius: Norihiro Naganuma
    Studija: Wit Studio
    Žanrai: fantazija, kasdieniškas
    Transliacija: 08.10.2017 - 23.03.2018
    MAL reitingas: 8.40
    Trukmė: TV 24 ser. x 25 min.
    YouTube: Opening / Ending / AMV





    Aprašymas:
    Chise gyvenimą sunku pavadinti lengvu ir vykusiu. Iš pirmo žvilgsnio laiminga šeima žlugo netikėtai dingus tėvui ir broliukui. Motina neišlaikė užgriuvusių sunkumų ir nusižudė, o mergaitė galų gale pateko į aukcioną. Pateko ne kaip žiūrovė, o kaip dalyvė. Mat čia Chise kažkam parduos. Tiesiog kažkokia mergaitė nebūtų labai paklausi prekė, bet mūsų herojė yra nevisai paprasta ir Elias už ją sumokėjo tikrai daug. Kam šiam keistam burtininkui Chise yra reikalinga? Tikrieji motyvai turbūt nebuvo visiškai aiškūs ir pačiam pirkėjui. Tarkim tiesiog užsinorėjo užsiauginti sau žmoną.


    poster_2.jpgKažkodėl ne to aš tikėjausi. Nepaisant to, kad nurodyti žanrai yra ganėtinai tikslūs. Vis tik tikėjausi, kad bus daugiau melodramos ir tarprūšinio seks....tfu....santykių, siužeto su įdomiais personažais. Vietoj to gavau daug kančios ir kasdienybės. Kenčia čia daug maž visi. Pradžioje tai gali sukelti užuojautą, bet kuo toliau tuo labiau pofig man darėsi. Net ir Chise likimas nelabai man jaudino. O kodėl turėtų jei personažas specialiai daro viską, kad numirtų? Su gražuolę viskas kaip ir aišku, o tai kaip su pabaisa? Man jis atvirkščiai, buvo kažkoks neaiškus. Ypač trikdė jo galva. Taip ir nepripratau prie jos. Burtininkas atrodo galingas, bet kažkaip nelabai matosi. Atrodo ilgai gyvena ir su žmonėmis bendrauja, bet visiškai apie juos nenusimano ir žmoniškų jausmų nesupranta. Antraeiliai personažai yra visiškai antraeiliai. Pasirodo kada reikia, padaro ką reikia ir dingsta. Nelabai ir tas šuo reikalingas. Va kas patiko tai pasaulis, kuriame sugyvena ir žmonės su savo mokslo pasiekimais ir fėjos su visokiais stebuklingais padarais ir burtininkai su magija.
    Deja, ko serialui tikrai netrūksta tai vandens. Kažkiek veiksmo čia yra tik pradžioje ir pabaigoje. Visa kitą yra vanduo. Serijos apie nieką, tušti dialogai ir bandymai sugraudinti, kuriuos pagrąžina nebent vienas kitas gražesnis peizažas. Nejaugi tikrai viską reikėjo ištempti iki 24 epizodų? Tikrai nebuvo įmanoma viską sukišti į 12? Ir net su tokia didele trukme serialas nesugebėjo atsakyti į pagrindinį klausimą - tai kodėl tėvas su broliuku pabėgo? Ar aš čia kažką praleidau? Piešimas neblogas, bet kartais "chibi" stiliaus naudojimas daug kam gali sukelti klausimų. Aš vertinčiau labiau teigiamai, vis kažkiek praskiedžia vietinę niūrią atmosferą.

    Reziumė:
    Japoniška gražuolės ir pabaisos adaptacija. Simpatiška mitologija ir piešimas, bet veiksmo ir įdomaus siužeto neatvežė. Mahoutsukai no Yome visų pirmą yra tiesiog slice of life. Pagrindinė porelė irgi neįspūdinga. Mergaitėms gal ir patiks, velnias žino...... Toks MAL'o reitingas iš niekur neatsiranda.

    Posteryje aš matau lyg ir mokyklinę uniformą, bet Chise mokyklos kaip ir nelankė.....

  • valtiel
    Narys


    • 2012 04 12
    • 82

    #2
    Dropinau po... 13 serijų. niekaip neįsikertu, kaip tu sugebėjai visą sužiūrėt? kokių valios pastangų galėjo tau prireikti, kad pabaigtum šitą muilo burbulą dabot? nuobodesnio anime reikėtų paieškot...

    Comment

    • Idechi
      Wakaranai

      • 2008 10 21
      • 194

      #3
      Vėliau pasidaro šiek tiek įdomesnis, bet tikrai galėjo suglausti į 12 epizodų.

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Autorius valtiel
        Dropinau po... 13 serijų. niekaip neįsikertu, kaip tu sugebėjai visą sužiūrėt? kokių valios pastangų galėjo tau prireikti, kad pabaigtum šitą muilo burbulą dabot? nuobodesnio anime reikėtų paieškot...
        Jam pasisekė, pirmas anime po pertraukos, pasiilgęs buvau....

        Comment

        • Viktoras
          Rimtas forumo narys


          • 2008 03 17
          • 190

          #5
          Aš nežiūriu naujausiu serialų, neseku topinių hitų, galiu pasigirti matęs Naruto tik pirmą seriją pas draugą ir daugiau niekada net negalvojęs jo žiūrėti (tas pats apie hypes ir shounens), galiu apsivilkti elitisto skraistę su LOTGH emblema (nors jau keletas metų praėjo), aš net truputį (širdyje) pozuoju (motherfucking JoJo reference, peons!)... bet šitas kūrinys mane kažkuo sudomino; aš laukiau jo aprašymo čia, poroje vietų truputį sekiau komentarus, skaičiau kitų porą atsiliepimų-aprašymų, atkreipiau dėmesį į anime YT-berius kurie jį minėjo... ir nekantriai laukiau, kol jį baigs leisti ir versti. Pagaliau vakar, po kelių savaičių lėto žiūrėjimo pabaigiau paskutinę seriją... ir noriu dar! Sklando mintys, kad po poros metų sulauksim dar 12, o dar po poros-kelių metų dar 24 serijų, o iki to laiko aš lėtai vartau mangą puslapis po puslapio ir nekantriai laukiu naujų chapterių ir serijų!

          Kas gi tai tokio? Tai gerai parašyta ir apipavidalinta moderni pasaka apie nelaimingą mergaitę paliktą tęvo (čia as sutiksiu su Killerbee, jog priežasties visiškai nepaaiškino, galima tik spėti, kad jis norėjo nuo kažko apsaugoti sūnų, bet kodėl tada nepasiėmė dukros ar nebėgo visi...), nusižudžiusios motinos kuri viena be tėvo palūžo psichologiškai. Visa šeima pasirodo yra savotiški aiškiaregiai - jie mato paranormalų-pasakų pasaulį ir tas pasaulis juos persekioja, ypač blogosios dvasios. Pastarieji mergaitės 10 metų buvo pragaras - patyčios, pasibaisėję giminaičiai, nemeilė, nesirūpinimas ir iš proto vedantis ne mūsų pasaulis kuris egzistuoja kartu su mumis, tik mes jo nematom ir nieko, kas tave suprastų... girdėjau sakant, arba šiaip perfrazuoju ką mačiau kažkur - shoujo tai skraidantys rožių žiedlapiai ir švytinčios mergaičių akys; šitame shoujo kraujas, skausmas, ašaros ir pritrenkiančiai graži aplinka, bei niekur neskubanti pirma pusė kurios labai pasiilgsim antroje pusėje. Mergaitė parsiduoda iš nevilties "kažkokiam" (gerai apsirengusiam) dealeriui kuris žada jai, kad ji ras vietą ir žmones kuriems ji bus reikalinga; paprastai nuo tokio bėgtum toliau ir kviestum policiją, bet jai jau galvoje savižudybė, todėl jai pasidaro net įdomu. Taip ji patenka į magijos pasaulį, kiek nebedaug jo beliko mūsų moderniame pasaulyje. Burtai, butybės iš folkloro, burtininkai, alchemija ir t.t. Pasirodo Chise'i liko nebedaug metų gyventi, nes tokie žmonės kaip ji greitai "perdega" ir ar išprotėja, ypač vieni, be priežiūros, o dar greičiau "sudega", jei ima intensyviai praktikuoti tikrą magiją - jų kūnai tiesiog subyra iš vidaus nuo krūvio (jos atveju vidiniai ir išoriniai kraujavimai, fizinis išsekimas, letargiško miego priepuoliai atlikus bent kiek rimtesnį burtą). Dar iš "gerai nuteikiančių" elementų - mirtys, sužalojimai, chimeros iš kūno dalių ir visokie "faini" dalykai - "labai" mergaitiška... nors gal? Gal labiau matę tikrų klasikinių shoujo mane papildys?

          Mano trumpas apibendrinimas: rimtas, dramatiškas, shoujo apie merginos subrendimą ir dalinį psichologinį išgyjimą draugų ir mokytojų rate patiriant nuotykius ir susiduriant su kartais mirtinais pavojais. Watch it, buy it if you can, sponsor it! Read it! Pirma pusė bus lėta, net labai, bet džiaukitės ja.

          Comment

          Working...