Inuyashiki

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Inuyashiki

    Inuyashiki


    Režisierius: Keiichi Sato
    Studija: MAPPA
    Žanrai: fantastika, drama, veiksmas
    Transliacija: 13.10.2017 - 22.12.2017
    MAL reitingas: 8.01
    Trukmė: TV 11 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Ichirou Inuyashiki gyvenimą sunku pavadinti vykusiu. Vyras atrodo daugiau nei dešimt metų vyresnis nei yra iš tikrųjų. Charakteris minkštas ir tylus. Vaikams jis yra tuščiai vieta. Dukra savo draugams pristato tėvą kaip senelį! Su žmona santykiai jau seniai atšalę. Algą neblogą namo parneša ir tai jau gerai. Kitaip turbūt jau miegotų gatvėje. Ir dar senis turi vėžį paskutinėje stadijoje. Kita vertus Hiro Shishigami yra absoliuti priešingybė. Vaikinui gyvenimas dar tik prasideda ir jis neturėtų būti sunkus. Hiro simpatiškas ir gan populiarus. Nepanašu, kad su mokslu kažkokių problemų būtų. Na nebent tėvai išsiskyrę, bet čia nieko baisaus, kas antras vaikas toks. Ir abu šie absoliučiai skirtingi žmonės mirė tuo pačiu metu toje pačioje vietoje. To kaltininkai ateiviai matyt pažeidė kažkokius tarpgalaktinius įstatymus ir pabandė ištaisyti klaidą. Po ranka pasitaikė du koviniai robotai tai juos ir panaudojo. Taip Hiro ir Ichirou tapo kyborgais, galinčiais sunaikinti mūsų planetą.



    Sakot klasės genocidas? Cha! O kaip jums visas šalies genocidas? Japonai vėl perspaudė su smurtu? Sunku būtų su tuo ginčytis.
    Jei OG buvo visomis prasmėmis siaubas, tai "Inuyashiki" yra visomis prasmėmis fantastika. Fantastika būna dviejų rūšių: geroji ir blogoji. Gerojoje gali vykti, kad ir sunkiai suvokiami dalykai, bet jie vis tiek atrodys pakankamai tikroviškai. Taip iš tikrųjų gali atsitikti ateityje arba kokioje nors alternatyvioje visatoje. Blogoji fantastika gi kelia labai daug klausimų, kurie, kaip taisyklė, lieka be atsakymų. "Inuyashiki" yra ta blogoji. Daugiausia man klausimų kelia personažai. Kad pagrindinis personažas yra stipriai pagyvenęs vyras aišku yra labai gerai. Pagaliau ne kažkoks piemuo. Problema tame, kad mano nuomone kūrėjai sumaišė vaidmenis. Senukas daug labiau tinka blogiečio vaidmeniui. Jokios meilės, pagarbos ir banalaus dėmesio, o geriausias draugas yra šuo. Visas gyvenimas praleistas darbe, per kurį suseno ir užsidirbo vėžį. Ar ne idealus pretendentas į žudiko maniako vaidmenį? Deja ne, Ichirou pas mus iš prigimties geras ir niekas to pakeisti negali. Aha, patikėjau. Hiro turi ta pačia problemą. Padarykim eksperimentą. Duokit pirmam pasitaikiusiam eiliniam paaugliui ginklą ir leiskime jam žudyti žmones, pažadėdami, kad jam už tai nieko nebus. Labai abejoju ar jis bent kažkokį šunį nušaus. Nors mums visiems daug maž nerūpi svetimi žmonės, bet yra kitų stabdžių. Hiro gi su poker feisu žudo ir suaugusius ir vaikus. Alia dėl to, kad tik taip jaučiasi gyvu. Net senio motyvai gelbėti žmones įtikimiau atrodo. Klausimų turiu ir siužetui. Pvz kai "specnazas" per puolimą šaltakraujiškai šaudė į senutę ir mergaitę. Arba kai gerietis niekaip negalėjo surasti blogiečio. Gal treniravosi ir nesijautė galintis nugalėti, bet tokiam teisuoliui tai nelabai turėjo rūpėti kai masiškai žudomi žmonės. Hiro planai su Havajais sukėlė isterišką juoką. Kas trukdė iškart ten nuskristi? Ar jis manė, kad sunaikinus Japoniją niekas nebeieškos? Ir kam buvo vargintis su pirštuku ir lėktuvais kai buvo galima panaudoti masinio naikinimo ginklus? Tiesa, net nebuvo bandyta paaiškinti to piršto veikimo principo. Tratata garsas tikrai buvo reikalingas ar tik dėl vaizdingumo?^^ Pats pirštas dar dzin, bet kaip jis su juo žudė per ekranus? Va čia tai super galios..... Na ir pabaiga aišku serialo negelbėja. Aš jau įgijau imunitetą ir manęs tas dirbtinis tragiškumas visai nejaudina. Nepasakyčiau, kad piešimas irgi būtų geras. Kartais visai neblogai, bet kartais akys varvėjo nuo kreivo CGI. Ypač per gaudynes mieste. Priminė seną žmogaus voro animacinį serialą. Iš principo priekaištų neturiu tik openingui. Na dar kūrėjas smagiai patrolino kritikuojančius "Gantz'ą". Ir Trampas su savo kalba per teliką.....

    Reziumė: Vėl smurtas vardan smurto, bet žiūrėti galima. Išjungus smegenis, kaip kokį holivudinį bajavyką. Vis tik įvertinsiu teigiamai, bet daugiau už išorę nei vidų.


    Senukas taip juokingai ir negrabiai mušėsi, kad net gražu buvo žiūrėti.^^


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    10
    5
    10.00%
    1
    4
    60.00%
    6
    3
    20.00%
    2
    2
    10.00%
    1
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Dėl apsikeitimo nesutinku. Suaugęs žmogus todėl ir yra suaugęs, turintis šeimą, suprantantis savo pareigas. Gyvenimas daugelį skriaudžia, bet tai nereiškia kad gavęs galias imtum keršyti niekuo dėtiems, ypač jei pats davei pradžią naujai kartai... Man jo elgsena labai suprantama...
    O berniukas.... Na ką gi dabar mums žinoti kas dedasi jaunimo galvelėse. Jei jau skaitai Gantz ir One Piece jau tikrai galvelėje kažkas negerai . Dar galėjo parodyti kaip kokį GTA žaidžia ir viskas aišku būtų... Tėvai greičiausiai nesugebėjo įdiegti tinkamų vertybių, jie dabar dar išsiskyrę. Sudėk viską, duok neribotas galias ir še tau - maniakas. Tik gaila, kad normaliai paaiškinta tokia psichologija nebuvo. Nebuvo normaliai išvystytos ir kitos istorijos gijos: peršokimas į dukros poziciją ar finalas, bei tie patys ateiviai nėkarto nebepasirodė. Viskas jautėsi lyg autorius po didžiulės apimties Gantz būtų visiškai išsisėmęs ir gebėtų išstenėti tik tokį šiaip sau neatidirbtą fanfic'ą . O gal mangoje viskas geriau?
    Dėl logikos pilnai sutinku, nuo vidurio jau man šis anime dėlto ir nebekėlė didelio susidomėjimo. Bet realiai tėvuko dalys man visai patiko, labai banalus superherojizmas, bet pakuojantis visai neblogų emocijų. Nors šiaip dar vienas pervertintas ir overhype'intas kūrinys visumoj, kuriam daug ko trūksta iki gero vertinimo.

    Comment

    • arna
      emptiness

      • 2006 06 20
      • 1069

      #3
      Labai geras kovinis, psichologinis, sci-fi nedidelis anime serialas.

      - Puiki animacija su dar puikesne 3D grafika.
      - Šiurpus, žiaurus siužetas, kurio pamatas psichologija ir sci-fi.
      - Veiksmo dinamika ir paslaptys.
      - Gyvenimiškos situacijos ir personažai.
      - Open'ingas ir Ending'as verti kiekvieną kartą nuo-iki peržiūrėti ir perklausyti.

      Tai pagrindiniai privalumai, kuriuos iš karto įžiūrėjau šiame anime. O anime vertas dėmesio, nes jis sunkiai galėtų būti įvardintas kaip popsinis ar lėkštas. Čia originaliai sumodeliuota situacija "kas būtų, jeigu... tarkim netikėtai įgautum super galią". Šiuo atveju tiek naikinančią, tiek kuriančią (kaip "Yin@Yang"). Ir tada kaip, kam ir kodėl tu visa tai panaudotum. Ir sąskaita kurią teks susimokėti už visa tai. Anime su labai aiškia pradžia ir pabaiga. Retai kada pamatysi tokią stiprią, gražią ir liūdną pabaigą. Ir dar rečiau pamatysi anime kuriame vienas iš pagrindinių veikėjų yra pagyvenęs žmogus.

      Pradėjus žiūrėti greitai kilo tam tikras dežavu, kad kažkas jau kažkur matyta. Ir tai nenuostabu: šio anime (tiksliau mangos) autorius yra ir Gantz kūrėjas. O tai (mano akyse) tik dar labiau pakelia šio kūrinio vertę, nes Gantz jau tapęs Japonijos mangos klasika. Kaip ir jo Autorius.

      Ar turi šis anime trukūmų? Taip. Ir tikriausiai ne vieną. Kiek komiškai atrodė priežąstis, dėl kurios Inuyashiki Ichirou ir Shishigami Hiro tapo biorobotais. Ar kaip Inuyashiki Ichirou gelbėjo lėktuvą, tiksliau, kai parodė kiek jis jų išgelbėjo. Nelabai supratau, kodėl toks milžiniškas skirtumas tarp Ichirou ir Hiro gebėjimų įsisavinti naujas technologijas. Pasakiau tai, kas labiausiai krito į akį. Smulkmenų nepastebėjau, o ir gylintis į jas nenorėjau. Čia dirbo talentingi, protingi žmonės ir to didelio darbo rezultatas yra šis puikus anime.

      Reziumuojant: Tai istorija, kas atsitinka, kai gauni visą neribotų galimybių paletę, kuri atveria tamsiausias, slapčiausias tavo jausmų ir minčių duris į tikrą gyvenimą. Kas atsitinka, kai žmogus netikėtai pačiam sau tampa antžmogiu. Tad jei mėgstate Gantz, pamėgsite ir Inuyashiki.

      Įvertis: 5/5 arba 9/10.

      P.s.:
      Spoileris:
      "Neo" žurnalas, 2018m.sausio mėn.:
      imagebam.com imagebam.com

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Autorius Miesto_Druidas
        Tėvai greičiausiai nesugebėjo įdiegti tinkamų vertybių, jie dabar dar išsiskyrę.
        Tai kad nelabai. Motina aišku pavargusi atrodo, bet nepanaši į asocialią. Tėvo nauja šeima apskritai priima jį kaip savą. Buvo minėta, kad jis ten kažkokį padarą mažas būdamas užmušė, bet to nebuvo parodyta. Gal tiesiog gandas....

        Comment

        • arna
          emptiness

          • 2006 06 20
          • 1069

          #5
          Autorius Miesto_Druidas
          ...bei tie patys ateiviai nėkarto nebepasirodė
          O kaip tau atrodo, kodėl iš niekur atsirado meteoritas? Tai be galo įdomiai užtušuota vieta.

          Autorius Miesto_Druidas
          Viskas jautėsi lyg autorius po didžiulės apimties Gantz būtų visiškai išsisėmęs ir gebėtų išstenėti tik tokį šiaip sau neatidirbtą fanfic'ą . O gal mangoje viskas geriau?
          Suprantu, kad Miesto_Druidas (kaip tikriausiai ir Killerbee) yra psichologinės sci-fi žanrinės mangos genialūs kūrėjas, kuris į pasaulį išleido ne vieną šedevrą, todėl gali sau atsainiai, su panieka atsiliepti apie "Inuyashiki", "Gantz". Juk Hiroya Oku toli iki Miesto_Druido (ir tikriausiai Killerbee) talentų. Tad aš nerizikuosiu veltis į diskusiją su genijais.

          Comment

          • Miesto_Druidas
            the journeyman



            • 2010 08 17
            • 1691

            #6
            Autorius arna
            Suprantu, kad Miesto_Druidas (kaip tikriausiai ir Killerbee) yra psichologinės sci-fi žanrinės mangos genialūs kūrėjas, kuris į pasaulį išleido ne vieną šedevrą, todėl gali sau atsainiai, su panieka atsiliepti apie "Inuyashiki", "Gantz". Juk Hiroya Oku toli iki Miesto_Druido (ir tikriausiai Killerbee) talentų. Tad aš nerizikuosiu veltis į diskusiją su genijais.
            Ech... kai nebėra už ko užsigriebti vis tenka išgirsti "padaryk geriau jei nepatinka". Negi man reikės dabar surasti kur tu apie kažką negatyviai pasisakei ir grąžinti šitą komentarą atgal?

            Jei įžeidė žodis fanfic, atsiprašau. Dar specialiai prašiau žodį "jautėsi", kad neliktų nesusipratusių , kur tau...

            Dėl Gantz aš irgi neturiu nieko prieš, kiek teko susipažinti.

            Autorius arna
            O kaip tau atrodo, kodėl iš niekur atsirado meteoritas? Tai be galo įdomiai užtušuota vieta.
            Tai jau tikrai. Čia apskritai užtušuota visa serialo logika ir padriki subplot'ai.
            Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2017-12-29, 18:51.

            Comment

            • Killerbee
              Iškrypęs dėdulė





              • 2006 12 11
              • 2949

              #7
              Autorius Miesto_Druidas
              Tai jau tikrai. Čia apskritai užtušuota visa serialo logika ir padriki subplot'ai.
              Spoileris:
              Nu reikėjo gi kažkaip tuos kyborgus užmušti, kad tragiškiau būtų. Taip iš niekur atsirado kažkoks meteoritas. Nieko įdomesnio matyt nepavyko sugalvoti.


              P.S. Apie Gantz manga aš kol kas labai geros nuomonės. Kol dar skaitęs greičiausiai tik trečdalį. Va su ekranizacijomis mangai nelabai sekasi, jo....

              Comment

              • arna
                emptiness

                • 2006 06 20
                • 1069

                #8
                • Labai gerbiu ir mėgstu Killerbee už tai, ką jis daro AZ forumui (dėl tos priežąsties ir nenorėjau kritikuoti jo esamo aprašymo, su kuriuo visai nesutinku).
                  Tačiau nemėgstu, kai be priežąsties nuvertinamas Kūrinys (šiuo atveju, - Inuyashiki), į kurį įdėta daug kūrybinių, protinių ir fizinių pastangų. Net kai man nepatinka kažkas, stengiuosi logiškai tai pagrįsti. Žinau, kiek daug darbo reikia įdėti norint kažką originalaus sugalvoti ir įgyvendinti. Dėl to man ir pikta, kai žmonės savo nepagrįstuose komentaruose žemina tų Idėjų ar Darbų Autorius.

                • Kad būtų aiškiau, ką turiu omenyje visa tai rašydamas, pasakysiu taip: jei jums nepatiko kažkas, tai ką jus tada būtumėte daręs, kuom jus pakeistumėte jums nepatikusias scenas, epizodus, serijas? Ar galėtumėte į tai atsakyti?

                • Dabar Killerbee ir Miesto_Druidui dėl meteorito:
                  Ateiviai dėl savo kaltės pagal savo galimybes rekonstravo iš naujo du žmones. Jie suvokė, kad sukūrė biokyborgus iš technologijų, kurios Žemės gyventojams dar nesisapnavo. T.p. ateiviai turėjo suprasti kokiais pavojingais sau patiems ir visai aplinkai turėjo tapti jų "rekonstrukcijos". Ateiviai t.p. turėjo suprasti kokio išsivystimo yra Žemės civilizacija ir kad jų nežemiška intervencija į žemišką civilizaciją yra nesavalaikė galinti turėti nenuspėjamų pasekmių. Todėl jie leido kurį laiką savo "rekonstrukcijoms" pasidžiaugti nauju gyvenimu ir galimybėmis.. jiems davė laiko tiek, kad užtektų nesunaikinti savo planetos.
                  Ateiviai turėjo išimti iš esamos Žemės civilizacijos matricos tą dėmenį, kuris jai visai nepriklauso. Ir jie tai padarė labai subtiliai - pasiųsdami į Žemę meteorito gabalą; scenarijus čia buvo dvejopas: arba meteoras sunaikina Žemę arba tai padaro jų "rekonstrukcijos" su meteoru tokiu būdu, kokiu ateiviai norėjo, kad padarytų. Manau, prieš pasiųsdami į Žemę meteoritą, jie jau žinojo kuo viskas baigsis. Baigsis jiems logiška pabaiga. .....Taip aš suprantu ir aiškinu šią seriją.
                  Dėl tokios pabaigos sugalvojimo ploju atsistojęs jos Autoriui.
                  Killerbee ir Miesto_Druide, o kokią SAVO PABAIGĄ jus pasiūlytumėte jei esama jums visai nepatiko?

                Comment

                • Killerbee
                  Iškrypęs dėdulė





                  • 2006 12 11
                  • 2949

                  #9
                  Kažkodėl prisiminiau fanbojus ieškančius gilią prasmę One Punch mene. Nu ką, jei kažkam labai patiko Inuyashiki tai į sveikatą. Aš net truputi pavydžiu. Kas dėl pabaigos tai bet kuri geriau būtų. Net jei būtų banaliai tiesiog vienas kitą sunaikinę. Kur nors toliau nuo Žemės... `

                  Comment

                  • Dwesk
                    Rimtas forumo narys

                    • 2008 12 27
                    • 162

                    #10
                    Lengvas žiūralas, kuris per daug nesuprato kuria linkme nori eit ir kuris į kažką ypatingo neišsivystė, nors žinant Gantz mangą, tai gal ir gerai, kad nebuvo vystytas siužetas papildomais ir visiškai išsisėmusiais trim šimtais chapterių. Vietom CG maišė, vietom žavėjausi, kaip gerai lyginant su visais kitais CG-heavy anime jis buvo naudojamas. Šiaip patiko, kaip atvaizdavo tą ale media kultūrą tokiu reikalu, 2chan epizode ypač, bet daugiau silpno septyneto ar stipraus šešeto čia tikrai nieko labai nėra. Nes ir originalas, kaip jau minėjau, Gantz irgi visą perskaitęs, šitas tikrai turi panašumo, bet bent siužeto prasme mangaka tokius neblogus, edgy bajavykus tik ir geba kurt, iki kažko rimtesnio dar jam paplušėt.

                    Comment

                    • Shenn
                      Forumo ligonis


                      • 2009 09 21
                      • 544

                      #11
                      Smagiausia ko gero vieta per serijas buvo žiūrėti kaip Hiro susitvarkė su interneto "fleimeriais" O šiaip po pirmų serijų užkabinęs anime vėlliau tik ritosi vis žemiau. Pabaiga jau įspūdžio nebepadarė. Bet anime vis tiek išlieka gan orginalus. Bent jau po keletos metu kur nors susidūrus nekils minčių "ar aš šį žiūrėjau?" . Kaip būna su tom "vienas iš milijono" anime.

                      Comment

                      • Miesto_Druidas
                        the journeyman



                        • 2010 08 17
                        • 1691

                        #12
                        Autorius arna
                        • Dabar Killerbee ir Miesto_Druidui dėl meteorito:
                          Ateiviai dėl savo kaltės pagal savo galimybes rekonstravo iš naujo du žmones. Jie suvokė, kad sukūrė biokyborgus iš technologijų, kurios Žemės gyventojams dar nesisapnavo. T.p. ateiviai turėjo suprasti kokiais pavojingais sau patiems ir visai aplinkai turėjo tapti jų "rekonstrukcijos". Ateiviai t.p. turėjo suprasti kokio išsivystimo yra Žemės civilizacija ir kad jų nežemiška intervencija į žemišką civilizaciją yra nesavalaikė galinti turėti nenuspėjamų pasekmių. Todėl jie leido kurį laiką savo "rekonstrukcijoms" pasidžiaugti nauju gyvenimu ir galimybėmis.. jiems davė laiko tiek, kad užtektų nesunaikinti savo planetos.
                          Ateiviai turėjo išimti iš esamos Žemės civilizacijos matricos tą dėmenį, kuris jai visai nepriklauso. Ir jie tai padarė labai subtiliai - pasiųsdami į Žemę meteorito gabalą; scenarijus čia buvo dvejopas: arba meteoras sunaikina Žemę arba tai padaro jų "rekonstrukcijos" su meteoru tokiu būdu, kokiu ateiviai norėjo, kad padarytų. Manau, prieš pasiųsdami į Žemę meteoritą, jie jau žinojo kuo viskas baigsis. Baigsis jiems logiška pabaiga. .....Taip aš suprantu ir aiškinu šią seriją.
                          Dėl tokios pabaigos sugalvojimo ploju atsistojęs jos Autoriui.
                          Killerbee ir Miesto_Druide, o kokią SAVO PABAIGĄ jus pasiūlytumėte jei esama jums visai nepatiko?
                        Dėl pabaigos man kliuvo ne tiek tas meteoritas, kiek viso to sub-plot'o padrikumas. Tad kodėl pavyzdžiui neišpildžius tavo parašyto scenarijaus? Juk apie tai nebuvo net užsiminta, o tu čia skėlei visą interpretaciją. Vienintelis hintas ant kurio gali užsikabinti tai kad buvo kažkokie ateiviai pradžioje, tai vat gal jie čia pasidarbavo...., ir tiek. Pačiame anime daugiau nemačiau jokių paslėptų nuorodų, signalizuojančių jų sugrįžimą ar įsikišimą (arba aš daugiau nepastebėjau, arba autorius jau toks genialus, kad tik jo smegenų vibe'ą pagaunančios kurybiškos sielos gali suprasti ką jis norėjo pasakyti ar pan. ). Visam serialui tiesiog trūksta klijų, tarpams užpildyti. Ten ir daugiau tokių padrikų gabalų. Prie ko ten buvo dukra ir visas jos norėjimas tapti mangaka? Neįtikino manęs tai visai. Tai tada gal reikėjo paskirti daugiau laiko subplotui "kaip tėvukas vėl suartėja su vaikais ir žmona", tada tai nesijaustų kaip dar viena padrika serialo dalis.
                        Taip pat kai Hiro kovojo prieš policiją aš vis prisimindavau Ajin, ir kaip operatyviai buvo ruošiamasi ir kovojama prieš nemirtingus ajin'us. Čia man nesinorėjo tos bereikalingos mėsmalės išvysti kai Hiro skerdė visus policininkus, lyg jie patys lįstų į ugnį be jokios taktikos, aišku tam reikėjo skirti papildomo laiko, ko šis anime tiesiog neturėjo. Prie to reikėtų labiau apibrėžti "mechų" galimybes ir silpnybes, kad nebūtų tokių kosminių nesąmonių kaip "šaudymas per ekranus".

                        Tai rašydamas aš nesu susipažinęs su manga ir kaip ten viskas yra sudaryta. Gal anime dėl trukmės įpareigojimų viską nesėkmingai stengėsi sukišti į trumpesnį laiką?

                        O jei pakeisti nepatinkančias dalis... hm... aš gal keisčiau visą blogiuką. Jei jau herojus banaliai geras, tai ir blogietis gali būti labiau standartinis ir banaliai blogas, su labiau tiesmuka motyvacija. Na norėtųsi kažko labiau apibrėžto nei tas yakuzos bosas, bet sakyčiau į tą pusę. O kadangi serialas yra banalus, tai jame pripaišyčiau daug daugiau veiksmo scenų nei buvo dabar. Ta prasme mesti lauk bandymus pasakyti kažką rimtesnio ir atsiduoti OTP veiksmui. Žinoma rezultatas tikrai nebūtų sumanesnis, bet kabinėtis nebūtų labai daug prie ko ir būtų galima išjungus smegenis mėgautis vaizdais. Jei jau daryti kažką rimčiau, pagal mane, reikalingas būtų visiškas rewrite'as, bet žinoma aš nesu rašytojas, tai čia tik paspėliojimai.

                        Comment

                        • Klaudijus
                          Narys

                          • 2014 07 08
                          • 73

                          #13
                          Galima laikyti vienų iš tų ''it's so bad it's good''. Istorija atrodo gan paikai ir dažnai perdėtai. Įprastas gėris prieš blogį, senukas stereotipinis teisingumo gynėjas, kuris jau nuo pirmos serijos visų engiamas, ne gana to - vėžį turi, mano manymu, labai pigiai bandyta priversti žiūrovus užjausti jį. O paauglys... na, neskaitant kelių išrinktųjų, nori visus išžudyti. Neskaitant personažų, iš tiesų man smagiai žiūrėjosi visas tas absurdiškumas, kaip gavo tuos kiborgų kūnus, kaip šaudo iš pirštų imituojant ginklų garsus ar per mobiliuosius žudo, usb jungtis pirštuose ir t.t., o vietos, kur bandė atrodyti rimtai, ar tai žudant vaikus, ar kaip žmonės terorizuoja, tyčiojasi iš kitų, kaip tie vaikai parke iš valkatos, kuris darbą susirado ir ketino grįžti pas žmoną - tiesiog šypseną sukėlė. Pernelyg vietomis persistengta, bandyta atrodyti labai brandžiu. O pabaiga... baigėsi ir tiek, nesužavėjo, bet kadangi neturėjau jokių lūkesčių, tai ir galvos neskaudėjo, gal ir pats autorius nelabai žinojo kaip pabaigti. Dar man patiko,
                          gal iš tiesų pats autorius taip rimtai ir nežiūrėjo į šį kūrinį. .
                          Tarp kitko, tiesą pasakė Killerbee dėl masinio naikinimų ginklų, jei gali įsilaužti į technologijas ir per jas žudyti žmones, tai ko negalėjo visų žmonių nušluoti paleidus atominę bombą, visgi ilgai būtų užtrukęs žudydamas kasdien po tūkstantį, o jei norėjo ramybės, tai po kelių demonstracijų tiesiog galėjo susitarti su valdžia, jei net realybėje ne vienas mafijozas sugeba tą pasiekti, nors neturėjo tokios jėgos, ar iš pat pradžių palikti šalį. Šiaip anime galėjo būti ir ilgesnis, gal solidžiai būtų atrodęs, bet ką jau padarysi.

                          Comment

                          • titanai
                            Lietuviškoji anime svaja

                            • 2012 11 14
                            • 121

                            #14
                            Peržiūrėjau per vieną naktį. Manga geresnė, nes animacijos piešimo kokybė (tiek 2D, tiek 3D) labai fliuktuojanti. Bet nuo manęs stipri rekomendacija ir stiprus 9-etas.

                            Comment

                            Working...