Juuni Taisen

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Juuni Taisen

    Juuni Taisen


    Režisierius: Naoto Hosoda
    Studija: Graphinica
    Žanrai: veiksmas, fantazija
    Transliacija: 03.10.2017 - 19.12.2017
    MAL reitingas: 6.81
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening + Ending / AMV



    Aprašymas: Kas dvylika metų yra organizuojami Zodiako turnyrai kurių nerodo per TV. Net wikipedijoje apie tai informacijos nesurasite. Mat šios varžybos yra apie tai kaip dvylika pačių geriausių pasaulyje karių vienas kitą žudo kol lieka tik vienas. Reginys tikrai ne plačiai visuomenei skirtas. Koks prizas yra duodamas laimėtojui? Bet koks vienas noras. Rengėjai giriasi, kad išpildyti gali bet ką. Šiame seriale kalba eina apie dvyliktą Zodiako turnyrą ir dalyviai čia susirinko vienas už kita keistesni. Skiriasi ir jų sugebėjimai, bet nuvertinti negalima nei vieno. Vien tai, kad jie buvo atrinkti jau daug ką sako. Kas iš jų nugalės ir koks noras bus išpildytas?



    Viskas prasidėjo nuo "Karališko mūšio". Šis filmas laikomas Battle Royale žanro pradininku. Anime industrijoje turbūt pats žinomiausias šio žanro atstovas būtų Fate frančižė. Dar iš man patikusių galiu paminėti "Btooom". Kaip šiame žanre jaučiasi "Juuni Taisen"? Prastokai.
    Prasideda viskas neblogai. Geras piešimas ir veiksmo scenos, spalvingi personažai ir netikėta epizodo pabaiga tikrai suintrigavo. Deja neilgam. Piešimas suprastėjo ir išlindo daug problemų. Čia nėra kažkokio pagrindinio personažo už kurį butų galima "sirgti". Tai gal ir gerai, kad nėra? Juk tada pasirinkti galima pačiam? Negalima. Man visi personažai yra daugiau ar mažiau šlykštūs. Net ir beždžionė. Tigrė gal ir nieko, bet turint omenyje kiek žmonių ji nužudė.... Ir dar tas triušis. Brrrrr.... Jei ir pavyks kažką išsirinkti tai jau kitoje serijoje jis gali numirti. Ir kaip tada jaustis? Dėl to man buvo visiškai dzin kas ką nudės. Yra klausimų ir dėl personažų atskleidimo. Kažkodėl kažkas gavo net po du flešbekus, o kažkas nei vieno? Na ok, gal šis anime yra kaip koks "Final destination", kuriame esmė yra ne kas numirs, o kaip ir kada? Deja irgi ne. Dauguma mirčių yra tiesiog kvailos ir neįvertinus priešininko. Ir visada po flešbeko, aha....^^ Antroje pusėje serialas ima strigti dėl per ilgų kalbų. Įspūdį padarė nebent nugalėtojo skilas, bet kita vertus pabaiga visai niekam tikusi. Tai apie ką yra šitas anime? Nežinau. Nebent apie tai kaip sunku išsirinkti tik vieną norą.

    Reziumė: "Juuni Taisen" patiks nebent smurto mėgėjams. Arba tiems, kurie nori tiesiog pažiūrėti kaip vieni niekšai žudo kitus niekšus. Per daug neapkraunant galvos.


    Kam triušiui aukštakulniai?^^


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    10
    5
    0%
    0
    4
    50.00%
    5
    3
    30.00%
    3
    2
    20.00%
    2
    1
    0%
    0
  • arna
    emptiness

    • 2006 06 20
    • 1069

    #2
    Iš pradžių į šį anime žiūrėjau kaip dar vieną eilinę fantastinę šaudyklę-gaudyklę su nuspėjama pabaiga. Tačiau viskas gavosi atvirkščiai: niekaip neatspėsi kas bus rodomoje serijoje ir tuo labiau kas bus sekančioje. Scenaristai gudriai žaidžia bei manipuliuoja personažais ir jų likimais. Tad žiūrėti tikrai nebuvo nuobodu: netikėtumo dėmuo buvo kiekvienoje serijoje. Gaila tik, kad vietomis veiksmas buvo per greitas, tam tikros istorijų linijos pilnai neišvystytos.

    Animacija t.p. patiko. Įtikinamai sukurta niūri šalta atmosfera. Personažai aiškiai, suprantamai ir įsimenamai nupiešti; ir jų charakteriai pakankamai ryškūs. Kai kurie veikėjai, tokie kaip Kiškis, šiurpuliukus lengvus sukeldavo. Pastebėjau, kad moteriškos lyties veikėjos ir buvo išpieštos pakankamai "standartiškai", t.y. parodytos seksiukėmis (Tigrė visur lakstė tik su bikiniu, Beždžionė su mini šortukais ir kojinėmis, Višta su victoria secrets tipo apatiniu trikotažu), tačiau iš jų jokios erotikos nebuvo justi. Gal tai dėl animacijos detalumo nebuvimo ar dar ko, nes vamp/sado mazo stilius čia tiko.

    Kas nepatiko? Nepatiko Kiškio transformacijos po jo kovos su Buliumi: kaip nekromantas jis juk galėjo regeneruotis į save patį buvusį, o ne į kažkokį neestetiškai atrodantį mėsos kotletą. Laimėjęs herojus buvo pats nuobodžiausias ir tuo pačiu nenuspėjamiausias. Jo super galia atrodė įspūdinga, tačiau iš visai kito fantastinio žanro skyrelio: jei vertinti visų kovotojų gebėjimus, tai Žiurkė buvo iš esmės nemirtingas, o tai jau nesąžininga kitų atžvilgiu.
    Jei labiau analizuoti kiekvieną seriją ir jos epizodus - galima būtų prie daug ko kabinėtis, tačiau šis anime skirtas ne giliems apmąstymas, o pramogai.

    Reziumuojant: čia žudoma daug, greitai ir be jokio gailesčio. Kraujas, nukirstos galūnės, mirtys privalomas kiekvienos serijos atributas. Anime originalus, niūrus, žiaurus ir truputį liūdnas. Sunku bus prisirišti prie kurio nors vieno personažo, nes visi jie čia ilgai negyvena. Man patiko nenuspėjamumas ir ryškus gotikinio siaubo žanro koncentratas su sadistinėm priemaišom. Šis anime, tai tarsi patiekalas iš didelio mažai pakepinto jautienos steiko gabalo su krauju, užsigeriant visa tai "kruvinaja mere".. Neblogas šio žanro kūrinys.

    Įvertis: 4/5 arba 8/10.

    P.s.: "Kam triušiui aukštakulniai?^^" - Triušio įvaizdis panašus į gėjų stripbario šokėjo.

    Comment

    • nemesis
      Super mega ultra rašytojas

      • 2010 11 08
      • 1186

      #3
      Su Kalėdom trane!

      Comment

      • Miesto_Druidas
        the journeyman



        • 2010 08 17
        • 1691

        #4
        Autorius arna
        Tačiau viskas gavosi atvirkščiai: niekaip neatspėsi kas bus rodomoje serijoje ir tuo labiau kas bus sekančioje. .
        O tai ending'e kartais visi personažai eina ne pagal jų "iškritimo iš žaidimo" eilę?

        Nuviliantis serialas, bet labiau kalta jo struktūra ir trukmė. Niekaip nesuteiksi personažui pakankamai gylio skirdamas jam vos porą flashback'ų, kurie bendrame vaizde neprideda nieko. Absoliučiai pasigedau dalyvaujančiųjų motyvacijos, tik paskutinėje serijoje mums paminėjo jų norus, o tai kam reikalinga visas prieš tai buvęs turinys? Galėjo bent paminėti, koks buvo Kiaulės tėvuko noras, kai jis laimėjo vieną iš praėjusių žaidimų.... bet net ir to nebuvo.

        Laukiu OST išleidimo, tas visai neblogas, pamėgto kompozitoriaus Go Shiina kurtas.
        Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2017-12-25, 18:05.

        Comment

        • Killerbee
          Iškrypęs dėdulė





          • 2006 12 11
          • 2949

          #5
          Autorius nemesis
          Su Kalėdom trane!
          Su Kalėdomis visus!

          Comment

          • Hikari_
            Mental

            • 2008 02 27
            • 981

            #6
            O man visai patiko tas Triušis, nes jis buvo pats paslaptingiausias ir net gi kiek girdėjau novelėje nebuvo aprašyta jo praeitis (turbūt net kūrėjai negali paaiškinti kodėl jis toks messed up ). Anime pradžia iš karto sudomino ir atrodė, kad gali būti net gi metų anime, bet paskui kažkaip apsileido ir pradėjo orientuotis labiau į flashbackus ir visokius apmąstymus nei patį veiksmo vystimą ir darytis aišku kas nugalės. Patiko žiurkės noro variantas ''kad neliktu blogų žmonių pasaulyje'' bet buvo iš karto atmestas, nes ''ar iš vis kas nors tada liks?'' Būtų buvęs visai nieko, jeigu pateikimas būtų kitoks, bet overall not bad not bad 4/5

            Comment

            • arna
              emptiness

              • 2006 06 20
              • 1069

              #7
              Autorius Miesto_Druidas
              O tai ending'e kartais visi personažai eina ne pagal jų "iškritimo iš žaidimo" eilę?
              Open'ingus ir end'ingus šiame seriale prasukinėdavau, tad negaliu atsakyti į šį klausimą.

              Autorius Miesto_Druidas
              Nuviliantis serialas, bet labiau kalta jo struktūra ir trukmė. Niekaip nesuteiksi personažui pakankamai gylio skirdamas jam vos porą flashback'ų, kurie bendrame vaizde neprideda nieko.
              Iš esmės ir atsakei kodėl tave nuvylė - trukmė. 12personažų ir tik 12serijų. Dabar pabandyk į kiekvieną seriją sukišti kievieno veikėjo pilno gylio perteikimo istoriją, po to tarpusavio kovas, vienas kito vaikymasį.. Pats supranti, kad neįmanoma. Pvz., tie gylinimaisi į praeitį man nelabai patiko, tačiau iš kitos pusės jie suteikė jiems visiems kažkokį žmogišką pavidalą, nes pradžioje visi atrodė kaip "natural born killers".
              Būtų mano valia, nebūtų jokių priešistorių, o tik stilinga šiurpi veiksmo šaudyklė/gaudyklė/žudyklė.

              Autorius Miesto_Druidas
              Absoliučiai pasigedau dalyvaujančiųjų motyvacijos...
              Ten ir nebuvo reikalinga jų motyvacija: kiekvienas gavo raudonus vokus. Nepamiršk, kad jie buvo savo Zodiakų Šeimų išrinktieji, kuriems buvo lemta dalyvauti tose "karališkose skerdynėse". Buvo ir tokių, kurie savo noru ėjo į tą žaidimą, kaip pvz. Avis ar Tigrė, bet argi tai taip svarbu? Negi valgydamas mc'donaldo bigmac'ą galvoji kiek jis yra ekologiškas, iš ko pagamintas ir ar naudingas tavo skrandžiui? Jei jau pats nusipirkai ir suvalgei, - per vėlu rūpintis tokias niekais. Paprastai žmonės kurie maitinasi "sveiku maistu", tokių dalykų nevartoja.

              Autorius Hikari_
              Patiko žiurkės noro variantas ''kad neliktu blogų žmonių pasaulyje'' bet buvo iš karto atmestas, nes ''ar iš vis kas nors tada liks?''
              Paskutinė serija iš ties "filosofinė". Bet kaip nekeista, ji visai gerai žiūrėjosi po visų tų skerdynių.

              Ir aplamai, kam čia aš viską analizuoju. Kartoju, šis anime produktas pramogai, o ne apmąstymams skirtas. Būtent dėl to jis man ir patiko: įsijungiau kompą, smegenis išjungiau ir leidau akims mėgautis vaizdais. Paprastai kartais (arba dažnai) vaizdas man meta "ERROR" signalus dėl kvailų, nelogiškų vietų, tačiau šiame seriale mano analitinė antivirusinė programa nesuveikė (gal tik keliose vietose trumpam pastriginėjo) ir netrukdė mėgautis reginiu.

              Tad visiems tiems kurie dar tik ruošiasi žiūrėti: mėgaukitės tuo ką matote ir nebandykite viso to suprasti (nes tai beprasmiška)

              P.s.:
              Autorius Killerbee
              Tai vienas gražiausių ir įspūdingiausių šio serialo epizodų.
              Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2017-12-25, 23:58.

              Comment

              • Shenn
                Forumo ligonis


                • 2009 09 21
                • 544

                #8
                Man irgi labiausiai užkliuvo , kad vos ne visos mirtys ne dėl to ,jog kieno nors igūdžiai pranoko kito, o tesiog dėl netikėtumo faktoriaus. Visgi visi dalyviai profesionalai, o jau tokie atsipūtę ir neatidus

                Comment

                • Red_Elf
                  pandų karai :D


                  • 2009 05 07
                  • 1115

                  #9
                  Keistas serialas. Pradžia žadėjo net labai daug, bet vidurys ir pabaiga neišpildo beveik jokių pradinių lūkesčių.

                  Pirmoje serijoje man labai patiko piešimas, o jau tas netikėtumas kai šernė, kuri atrodė jog bus pagrindinė herojė, pabaigoje be ceremonijų buvo nurašytą, net labai suintrigavo!

                  Kam jiems tos super galios, geriau jau būtų "natūraliai" vienas kitą skerdę be zombių pagalbos, skraidymų ore ir panašių nesąmonių.

                  Aš suprantu, kad serialas nebuvo skirtas dideliems pamąstymams ir grandiozinių strategijų čia nekuriama, bet viskas labai jau supaprastinta ir net nereikia galvoji kas mirs sekantis (endingas jau net tai parodo), klausimas tik kaip mirs ir kuris iš triušio zombių prie to bus prikišęs ranką, koją, galvą ar dar ką...

                  Mėgiamų veikėjų nebuvo, gal tik kiek simpatijų sukėlė tigrė, kažkiek sudomino gyvatė, o triušis tikrai neblogai atgrasė (ech, aš pati gimusi triušio metais, o jis buvo pats nemaloniausias...).

                  Bet didžiausias nusivylimas man buvo animacija, pradžioje ji gan žibėjo, o kas liko pabaigoje... na, iki naujojo Berserk dar yra kur stengtis, bet ne tiek daug, kiek norėtųsi

                  Realiai laiko praleisto žiūrint kaip ir negaila, bet tik dėl to, kad jis daugiausia buvo žiūrimas tik kaip fonas veikiant kažką kitą, nuo manęs silpnas 7, bet tik už tikrai gerą pradžią ir gerą OP.

                  p.s. kam triušiui aukštakulniai? Tai tik vienas iš neatsakytų serialo klausimų

                  Comment

                  Working...