Tsuki ga Kirei

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    Tsuki ga Kirei


    Tsuki ga Kirei
    as the moon, so beautiful.

    Režisierius: Seiji Kishi
    Studijos: Feel
    Žanrai: Romantika, mokyklinis
    Transliacija: 2017-04-07 - 2017-06-30
    Trukmė: 12 x 24 min
    MAL reitingas: 8.37
    Video resursai: OP||ED
    Papildoma Info:




    Du niekuo iš kitų tarpo per daug neišsiskiriantys moksleiviai pradeda naujus mokslo metus kaip klasiokai. Koutarou - ramus, drovus ir uždaras berniukas, mėgstantis skaityti, bei svajojantis tapti rašytoju. Akane - geraširdė mergaitė, nuo mažens mėgstanti bėgiojimą ir lankanti mokyklos lengvos atletikos klubą. Besiruošiant mokykliniam sporto festivaliui vaikams tenka būti atsakingiems už sportinę įrangą ir taip netikėtai tarp jų po truputį įsižiebia kažkas daugiau nei paprasta draugystė.
    Tsuki ga Kirei cinkelis yra nuoširdus paprastumas. Du paprasti, savo atskirus pomėgius turintys, normaliose šeimose augantys paaugliai pradeda jausti nuoširdų ryšį būdami kartu. Ar dažnai matome tokias situacijas serialuose? Nemanau. Dažnai, autoriai per galvą verčiasi, išgalvodami netikėčiausias romantines sistuacijas, suporuodami neįtikinamiausius personažus, kad tik kažkaip sudomintų žiūrovą šimtą kartų matytais scenarijais, meilės trikampiais ir įprastom žanro klišėmis. O štai Tsuki ga Kirei pasuko kiek kitokiu keliu.
    Tiek Koutarou, tiek Akane yra skirtingų asmenybių, bet praktiškai lygiaverčiai personažai serialo rėmuose. Jie abu yra nedrąsūs 14-15 metų paaugliai tik pradedantys domėtis priešinga lytimi ir galvoti apie kažką gilesnio nei paprasta draugystė. Išmušti raudoniu žandai, tiesioginio akių kontakto stoka, nerišlūs mekenimai ir nežinojimas ką pasakyti būnant vienam šalia kito lydi naują porelę visur. Tokių subtilių kūno kalbos bruožų iškėlimas ir nesifokusavimas į dialogą tik ir pabrėžia serialo siekį būti paprastu, nuoširdžiu ir kažkiek realistiškesniu nei įprasta.
    Įdomu ir tai kaip seriale pabrėžiama socialinių technologijų svarba dviejų jaunų žmonių santykiuose. Net pats nustebau, kad ten naudojamas messenger'is LINE ištikrųjų yra reali ir Azijos šalyse labai populiari programa. Kartais, gal ir jautėsi, kad žiūriu kone reklamą app'sui, bet realiai tai tėra tik terpė perteikti žodžiams ir emocijoms, visą kitą paaugliams tenka nuveikti savo pastangomis. Tad labai smagu matyti, kad nors technologijos vaidina ir svarbų vaidmenį, tai nenustelbia realaus bendravimo ir noro būti kartu.
    Su antraplaniais personažais situacija neypatinga, tačiau pilna nedidelių sumanių detalių ar bendravimo ypatumų, kurie tik papildo serialą, kaip pavyzdžiui Akane sesers įsikišimai ir pan. Beje rekomenduoju visada patikrinti scenas po ED. Po dauguma serijų rasime trumpus short'us apie kitų personažų romantinius nuotykius, kurie yra gana nuotaikingi.
    Be romantikos išbandymų anime irgi neapsiėjo. Laimei tai nėra kažkas perdėtai skausmingo, kai norisi rėkti "palikit mano porelę ramybėje"ir užsibaigia labai greitai. Tiesa, vienas minusiukas yra - Chinatsu. Galbūt atleistina, dėl varžovės amžiaus, bet kartais atrodė, kad ji perdėtai tyčia kiša pagalį į porelės ratus ir nėkiek nepasveria kaip jos veiksmai gali atsiliepti kitiems. Vistiek, labai smagu, kad perdėtų dramų ir ašarų upių šis serialas išvengė. Viskas čia vyksta pakankamai natūraliu tempu ir nesakyčiau kad tempas yra per lėtas.
    Serialo apipavidalinimo stiprybė yra ta, kad neskyrę daug dėmesio dialogui, studija ir režisierius vistiek labai sumaniai perteikė porelės scenas. Tačiau viso anime metu išlaikyta kokybiška animacija pasigirti serialas nelabai gali, o didesnėse praeivių scenose kompiuteriniai modeliai atrodo vietomis labai negražiai, nors visumoj kūrinys tikrai neatrodo prastai. Plius, kam patinka Japonija ir jos kultūra, galės įvertinti tai jog veiksmas vyksta realiame Kawagoe mieste, bei nors trupučiu prisiliesti prie jo tradicijų. Visada malonu matyti į animaciją perkeltas realias vietas.


    Serialo istorija ne vienam galbūt pasirodys perdaug optimistiška ir paprasta, o dramų gerbėjai pasiges ašarų ir konfliktų. Tačiau Tsuki ga Kirei yra labai nuoširdus ir stebėtinai modernus romantinis anime, kurio, mano manymu, romantikos žanrui kaip tik dabar būtinai ir reikėjo.
    8
    5 (puikus!)
    62.50%
    5
    4
    25.00%
    2
    3
    12.50%
    1
    2
    0%
    0
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2023-09-24, 22:31.
  • Shenn
    Forumo ligonis


    • 2009 09 21
    • 544

    #2
    Labiausiai patikęs anime iš pavasarinio sezono. Patraukė savo paprasta , be išpūstų dramų, istorija apie pirmąją mokyklinę meilę. Buvo ir ka pačiam prisimint. Paskutinėje serijoje tik neskubėkit išjungt ir atidžiai peržiūrėkit kadrus su pabaigos titrais.

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2949

      #3
      Labai sunkiai žiūrisi šis anime. Per daug jauni čia personažai. Vos ne pusę viso serialo yra skaipe. Nelabai tikiu, kad pirma meilė tokiame amžiuje gali iki kažko privesti. Na gal, 1 atvejis iš 10k.... Tarkim čia kaip tik tas vienas.Va kas tikrai patiko tai tie trumpi anekdotiniai epizodai, viso serialo fone buvo tikrai linksma. 7 balus duosiu, pradžioje sunkiai žiūrėjosi, bet po truputi įsivažiavo bei (netikėtai) progresas tikrai buvo.

      Comment

      • Miglaja
        Cute potato ~


        • 2007 12 16
        • 560

        #4
        Esu gana jautri daugumai romantinių istorijų, bet šiai istorijai jau matyt esu per sena (??).

        Gražūs peizažai ir visai padori animacija (neskaitant tų kompiuterinių robotų masės...). Istorija labai paprasta ir turbūt daug kam kėlė kažkokią nostalgiją. Turėjo ir man sukelti, bet kažkaip visai jokių jausmų nepajaučiau (nors ir buvau drovi paauglė, kaip čia pavaizduota ypač tokiam amžiuj). Vienintelis dalykas, kuris tikrai priminė savo paauglystės dienas, tai pastovūs susirašinėjimai telefonu. Ir nereikia sakyti, kad čia tik šiuolaikinė karta taip bendrauja. Prieš 10 metų buvo lygiai tas pats

        Aišku, yra didelis pliusas - progresas. Tiek istorijoje, tiek veikėjų santykiuose. Čia truputį nustebino, nes pagaliau kažkas parodė daugiau drąsos, susierzinimo. Bet nebuvo ir perdėtos dramos (nors tokiam amžiuj viskas atrodo kaip pasaulio pabaiga, čia to išvengta kažkaip). Graži pabaiga, bet labai jau naivi Taip nebūna tikram gyvenime. Bent jau aš nepažįstu nei vienos tokios poros....

        Gali žiūrėti tik tie, kas nori prisiminti paauglystės laikotarpį, kuris sukosi apie pirmąją meilę. Arba tie, kas turi kantrybės (mano variantas, nes buvau užmigus po pirmų ep, bet kažkaip sugebėjau grįžti..)
        Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

        Comment

        • Katins
          Naujokas
          • 2017 07 29
          • 5

          #5
          Leta istorija ir nieko neissiskiriantis. Buciau turejas ka ziureti, buciau net nelietes.
          Susiziurejo ir tiek. Gal kiek nestandartinis, nes dauguma tokiu anime buna vyresnio amziaus kategorijoje. Nelabai patiko pagr. Veikejas. Toks istizes ir be charakterio.

          Comment

          • Miesto_Druidas
            the journeyman



            • 2010 08 17
            • 1691

            #6
            Autorius Katins
            Leta istorija ir nieko neissiskiriantis. Buciau turejas ka ziureti, buciau net nelietes.
            Susiziurejo ir tiek. Gal kiek nestandartinis, nes dauguma tokiu anime buna vyresnio amziaus kategorijoje. Nelabai patiko pagr. Veikejas. Toks istizes ir be charakterio.
            Palyginus su kitais romantiniais, jame to charakterio daugiau nei pas daugelį. Na žinoma jis dar labai jaunas, bet daugelį veiksmų, kurie lėmė porelės susikūrimą atliko ne kas kitas, o jis pats, sakyčiau ryžto buvo pakankamai. Kas kad ne sportiškas ar nesimoko geriausiais pažymiais, vistiek turi jis savo užsiėmimus ir pomėgius. Ir žinoma vaikai jauni, jų neslegia dauguma problemų kurios slegia vyresnius, todėl ir tai romantikai galbūt mažiau barjerų pristatyta tokiom sąlygomis.

            Comment

            • Killerbee
              Iškrypęs dėdulė





              • 2006 12 11
              • 2949

              #7
              Retai kada tenka, bet šį kartą teks pritarti Druidui. Tik labiau įsiminė ne tas epizodas, o jo elgesys pajutus pavojų iš konkurento pusės. Maniau, kad jis ten trydalios tik, o jis iškart ėmė jautį už ragų. Beveik vyriškas poelgis ir dar absoliučiai natūralus. Aš apskritai nelabai supratų tų slėpynių, bet matyt aš jau per senas, kad suprast.

              Comment

              Working...