Little Witch Academia (TV)

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miglaja
    Cute potato ~


    • 2007 12 16
    • 560

    Little Witch Academia (TV)

    tumblr_nu6uofPPMI1qmlmyuo1_1280.jpg
    Little Witch Academia




    Studija: Trigger
    Žanrai: magija, nuotykiai, komedija
    Transliacija: nuo 2017-01-09 iki 2017-06-26
    Formatas: TV serijos
    Trukmė: 25 x 24 min.


    YouTube resursai:
    AMV || OP

    Papildoma Info:


    Šiuolaikiniame pasaulyje magija slenka užmarštin. Visi turi telefonus ir mašinas, tad kam bereikalingi kažkokie burtai ? Atsakyti gali kadaise aukso amžių išgyvenusi magiška raganaičių akademija Luna Nova, kuri iki šiol rengia ir moko mergaites kerėti. Viena iš tokių mergaičių - nenuorama Atsuko, kuri nuo mažens svajojo mokytis magiškoje akademijoje, kaip ir jos dievaitė Chariot. Tačiau viskas nesiklosto taip, kaip svajonėse. Atsuko nepriklauso magiškai raganų šeimai, tad neturi įgimto gebėjimo burti. O ką jau kalbėti apie skraidymą ant šluotos...Tenka pradėti tikrus kryžiaus žygius, norint pasiekti savo svajonių.




    963cdd0c73656da27847b37b6959d51a.pngĮsivaizduokit Hario Poterio magišką pasaulį, tik moteriškosios lyties populiaciją padauginkit kelis kartus. Ir gausit būtent šitą mažųjų raganaičių akademiją. Neslėpsiu, mane labai maloniai nustebino. Tikra atgaiva akims. Spalvinga, linksma ir tradiciška. Turiu omeny, kad pasiilgau tradicinės magijos ir nuotykių (ko praeitų metų sezonuose nelabai buvo).

    Istorija paprasta, tačiau pakankamai nenuobodžiai plėtojama (žiūrint ką galima padaryti įprasto su magiška mokykla). Smagiausi būdavo tokie random epizodai, kaip pvz apsinuodijimas nuodingais grybukais, kasmetinės skraidymo ant šluotos estafetės varžybos arba masinis pamišimas dėl paauglių knygos Nightfall (atitinka Twilight). Tik antroji anime pusė jau nebebuvo tokia linksma. Viskas pradėjo suktis truputį rimtesnėmis temomis ir įvykiais, kurių baigtis buvo pakankamai aiški betkuriam įžvalgesniam žiūrovui.

    Animacija labai spalvinga ir įvairi, bet dažniausiai prisitaikanti prie epizodo tematikos. Jei veiksmas vyksta kapinėse ar miške - animacija tampa tamsi ir niūri. Jei pvz veiksmas vyksta sapnuose - atitinkamai viskas tampa ryšku, spalvota ir dinamiška.

    Kažkokių esminių minusų nematau ir tarp personažų. Yra tokių tipažų, kurie pasitaiko bene kiekvienam anime (drovi moksliukė, tomboy'iška nenuorama, atsiskyrėlė ir t.t.), bet visi šitie personažai turi ir savų stiprybių, kurie leidžia išeiti iš tipažo rėmų. Čia drovi moksliukė gali ir pabėgti iš pamokų. Neneigsiu, mane kartais nervindavo pagr.veikėjos betarpiškas naivumas, bet kartais žavėdavo jos užsispyrimas ir optimizmas. Aišku, buvo čia keli ir vyriški veikėjai. Tokie epizodiniai, bet pusė velnio.

    Apibendrinimas: Daug magijos ir burtų + draugystė yra didžiausia vertybė + senų tradicijų ir naujovių harmonija = nuotaikingas ir šiltas žiūralas, kiekvienam fantasy mėgėjui.






    4
    5 (Puiku)
    25.00%
    1
    4
    50.00%
    2
    3
    25.00%
    1
    2
    0%
    0
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    #2
    Ne kiekvienam, bobiškas.....

    Comment

    • Miesto_Druidas
      the journeyman



      • 2010 08 17
      • 1691

      #3
      Kai šiais laikais du sezonus (ar daugiau) trunkantys ne shounen pobūdžio serialai yra ne toks jau ir dažnas reikalas, norisi iš jų tikėtis daugiau. Labai nudžiugau, kai pamačiau jog Little Witch Academia truks 25 serijas, ir kad tai nebus jau išleistų dviejų OVA'ų recap'as. Deja...Serialas aišku nėra blogas, jis nuotaikingas, smagus kartais ir kitaip emocionalus, o trigger'io animacija gal ir nevisąlaik pastovi, bet vistiek traukia akį, bet galėjo juk būti daug daug daug geriau.

      Man patinka Hario Poterio filmai, labai žavėdavo magiškoji pasaulio pusė, daugybė paslapčių net ir pačioje Hogvartso mokykloje. LWA pasaulis tuo tarpu yra itin blankus ir nuobodus su labai abejotinais ir kvailais sprendimais kaip gigantiškas niurzgantis drakonas pensininkas.
      Idėja, jog magija kasdieniame pasaulyje nėra paslaptis man labai patiko, tačiau neaišku kam mergaitės mokosi kažkokių burtų ir kaip skraidyti ant šluotos, jei grįžusios iš magiško pasaulio ir iškeitusios įprastus mokslus į burtus, kasdienybėje to negalės niekaip panaudoti, na nebent priimtų dirbti mokytoju akademijoje. Na bet čia kone kiekvienas tokio tipo kūrinys fail'ina tai paaiškinti (The Magicians seriale magijos moko universitete ir magiškas apsaugas net bankuose naudoja, tai bent šis tas ).

      Taip pat nepatiko personažų įgyvendinimas. Serialas yra absoliučiai centruotas ties Akko (Atsuko nickname'as). Tad kad ir kokie smagūs ar nuotaikingi atrodo antraplaniai personažai, jie yra praktiškai visiškai nevystomi, o jei ir gauna vieną epizoduką, tai net ir ten juos visada nustelbia Akko. Toks serialo noras per prievartą mums įkišti ją bet kokia kaina, man ilgainiui pradėjo įgrįsti, ypač kai ji serialo metu netaip daug ir tesikeičia. Dar liūdniau, kai istorija tyčia parašyta taip, kad Akko visada būtų aukščiausiai visų. Jei pradžioje ji praktiškai neturėdama magijos vis stengėsi gal kartais ir nesąžiningai, bet savo jėgomis ar sumanumu įveikti mokyklos skirtas užduotis, ilgainiui seriale to išvis nelieka. Akko kambariokės ir geriausios draugės Sucy ir Lotte išvis nustumiamos į paskutinį planą.
      Spoileris:
      Vis pamenu lenktynių epizodą, kai tam kad skraidyti nemokanti Akko galėtų dalyvauti lenktynėse su savo draugėmis, ji užkerėjo šluotą, kad ši šokinėtų. Tai buvo išradinga ir originalu. Gaila, kad po to ji finišą kirto deus ex machina metodu su legendine šluota .


      Trečia problema - istorija. Seriale buvo tik du momentai, kurie mane nuoširdžiai sudomino ir realiai prisidėjo prie Akko kaip veikėjos ir serialo istorijos vystymo.
      Spoileris:
      Serija viduryje, kai Akko turi šansą gauti pilnas magiškas galias, bet jei tas šansas nėra suteikiamas.
      Bei twistas gale, kai Akko sužino, kokia gi jos magijos trūkumo tikroji priežastis.

      Tačiau Akko suteiktas herojiškas kvestas atstatyti viso pasaulio magiją man visai nepatiko. Ar ji išrinktoji kaip koks Haris Poteris? Ne. Ji tiesiog pasimaišė ne laiku ir ne vietoje ir štai visas pasaulis jau sukasi apie šią nevėkšlą.
      Tai bent normalų antagonistą duotų... Kur tau, pagirčiau kad blogietės tikslas nėra blogas, tik priemonės abejotinos, tačiau jau nepastovumas charakteryje tikrai erzino. Politikai irgi nesąmoningas priedas prie viso serialo, juolab labai mažai teplėtotas, kaip ir visas moralinis fonas apie dvi susipykusias tautas. Gal ir įdomu, bet kai viskas plėtojama labai atmestinai, o serialo fokusas yra smagūs nuotykiai ir magiškos išdaigos, abejoju ar toks realų pasaulį primenančių aktualijų priedas šiam serialui išvis tinka..
      Spoileris:
      Pabaigoje raganos išgelbsti pasaulį nuo didelio pavojaus ir prieštai stipriai nusistatęs prieš raganas Andrew tėvas jau į jas pradeda žiūrėti teigiamai, bet kažkodėl pamiršta, kad tą pavojų tik ir tegalėjo sukelti ne kas kitas, o ragana.


      Kažkoks prisvilęs blynas tas LWA serialas. Dvi OVA'os esmę perteikia daug geriau ir yra kur kas smagesnės. Geriausias epizodas iš serialo man išlieka, kai Akko ruošiasi egzaminams, nulemsiantiems jos ateitį magiškoje mokykloje. Tikrai nuoširdžiai smagus ir nuotaikingas. Deja toks, asmeniškai, jis buvo vos ne vienintelis. 6-7/10

      P.S.Tarp kitko, kaži ar dar kas prisimena, kažkada seniai dar prieš Hario Poterio bumą, per lietuvos TV rodytą serialą pagal knygas "Netikusi ragana/ The Worst Witch" apie mergaitę besimokančią raganų mokykloje ir pastoviai įsiveliančią į įvairiausias bėdas. Labai blankiai pamenu, bet atmintyje kažkas išliko. Matyt bent iš dalies iš šitos serijos ir LWA kūrėjai sėmėsi įkvėpimo.
      Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2017-06-30, 15:48.

      Comment

      Working...