Onihei

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Onihei

    Onihei


    Režisierius: Shigeyuki Miya
    Studija: M2
    Žanrai: istorinis, kriminalinis, drama
    Transliacija: 07.10.2016 - 31.03.2017
    MAL reitingas: 7.38
    Trukmė: TV 13 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Žmonės visada buvo vienodi, net ir 1783 metais. Kažkas sąžiningai dirba, kad išmaitintų save ir savo šeimą. Kažkas dėl tų pačių priežasčių vagia. Kažkas vagia iš keršto ar nevilties. Kažkas vogdamas dar žudo ir prievartauja. Kažkas nusikaltėlius gaudo. Taip, jau tais laikais Japonijoje buvo policijos atitikmuo. Edo mieste teisėsaugai vadovauja toks Heizou Hasegawa, nusikaltėlių tarpe liūdnai pagarsėjęs kaip Demonas Heizou. Jaunystėje vyras buvo didelis plevėsa, bet susiėmė ir dabar kelia siaubą visiems nedoriems personažams, bet namie Demonas yra rūpestingas tėvas ir mylintis vyras.



    Atrodo lyg kažkas specialiai šiame seriale surinko tai ko aš anime nemėgstu. Suprantu, kad kiekvienam padoriam animešnikui turi patikti samurajiška tematika, bet jai aš esu, švelniai pasakius, abejingas. Galiu išduoti paslaptį - per ilgesnę nei 10 metų anime "karjerą" taip ir nepažiūrėjau tokio šedevro kaip Kenshin. Turiu omenyje OVA's aišku. Ir manęs net sąžinė negriaužia.^^ Nemėgstu kai nėra normalaus siužeto. 20 minučių yra per mažai normaliai istorijai. Suprasčiau jei bent valanda būtų. Nelabai mėgstu ir flegmatiškos kasdienybės. Atrodo veiksmo kaip ir netrūksta, bet viskas taip ramiai vyksta, kad turėtų migdyti, bet......nemigdo.
    Pačiam keista, bet šį serialą žiūrėjau su malonumu. Čia ne toks serialas kuris privestų sulaikyti kvėpavimą, bet stebėti personažų gyvenimą yra įdomu. Heizou yra vienintelis pagrindinis personažas, bet užtai koks. Tokiu vyru turėtų būti kiekvienas pimpalo savininkas. Darbe jis griežtas ir pareigingas, bet teisingas. Ir teisingas ne teisiškai, o greičiau žmogiškai. Kovinis meistriškumas irgi neturi ribų. Onihei yra mylimas ir gerbiamas savo pavaldinių. Tas pats ir šeimoje. Personažas atskleistas tiek kiek reikia, per flešbekus ir personažus iš praeities. Malonu, kad ne visi personažai pasirodo vienoje serijoje ir kitoje jau pradingsta. Kaip jau minėjau, kiekviena serija yra atskira istorija, bet daugiau ar mažiau visos jos mane užkabino. Sunku pasakyti kodėl. Gal dėl tikroviškumo. Kažkaip tikisi, kad taip galėjo būti. Vizualiai serialas atrodo neblogai. Gaila tik, kad pinigų ir laiko kovoms nupiešti buvo tik pradžioje. Daug kam gali užkliūti 3D, bet aš vis dar prisilaikau nuomonės, kad geriau jau taip nei absoliučiai statiški kadrai.

    Reziumė: Dar vienas serialas suaugusiems. Vaikai šitame kriminaliniame slice of life nelabai ką sau suras. Na kraujo ir nukirstų galūnių yra, bet žiauriausi kadrai cenzūruojami. Bet negaliu teigti, kad anime yra labai jau tamsus ar depresyvus. Užtenka čia ir pozityvo.


    Nesitikėkite per daug ir nuvilti nebūsite.


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    5
    5
    20.00%
    1
    4
    60.00%
    3
    3
    20.00%
    1
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • arna
    emptiness

    • 2006 06 20
    • 1069

    #2
    Pirmiausiai mane užkabino šio anime "titulinis" paveiksliukas: pagalvojau pasižiūrėsiu gyvenimišką samurajišką anime. Piešimas nesugadino pirmos serijos pirmo įspūdžio, tačiau baigus ją žiūrėti paliko kažkokio nesuprantamo neišbaigtumo jausmą. Ir tik po antros, trečios serijos supratau, kame čia bėda: kiekviena serija, tai nauja istorija su nauju nuotykiu. Atrodo kaip ir viskas gerai, tačiau kiek tai gerai bus, jei tarkim pusantros valandos istoriją sutalpinus į 20minučių. Todėl kiekvienos matytos serijos siužetas (mano akim) atrodo be galo apkarpytas prarandant tos istorijos patį įdomumą, gylumą ir sudėtingumą. Tai ir buvo pagrindinė priežąstis, kodėl ties trečia ar ketvirta serija nutraukiau tolesnį žiūrėjimą, nes anime pretendavo tai į rimtumą ir gyvenimiškumą.

    Pati šio anime koncepcija nebloga (samurajų laikai, kodeksas, papročiai, kardai, kovos, paslaptys ir t.t.), tačiau vietoje vienos viską apjungiančios istorijos (kaip pvz. "Samurai Champloo") kūrėjai viską suskaldė į atskiras 13 skirtingų trumpučių pasakojimų. Tai kas turėjo atrodyti kaip rimta, gyvenimiška ir dramiška, gavosi (vėl gi mano nuomone) kaip lengvas popsiukas; vietoje vienos geros baladės, buvo parašytos 13 supopsintų dainelių.

    Įvertis: 3/5 arba 7/10.

    Comment

    Working...