ACCA: 13-ku Kansatsu-ka

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    ACCA: 13-ku Kansatsu-ka

    ACCA: 13-ku Kansatsu-ka


    Režisierius: Shingo Natsume
    Studija: Madhouse
    Žanrai: drama, nuotykiai, misterija
    Transliacija: 10.01.2017 - 28.03.2017
    MAL reitingas: 7.76
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Dowa karalystė yra sudaryta iš 13 šalių. Visos šios šalys yra skirtingos ir klimatu ir papročiais ir pragyvenimo lygiu. Visas jas vienija monarchija ir ACCA, organizacija palaikanti tvarką ir taiką šioje keistoje karalystėje. Kiekviena rimtesnė organizacija turi turėti savo kontrolės/audito skyrių. Kaip tik šiame skyriuje ir dirba Jean Otus. Ir ne šiaip dirba, o užima viršininko pavaduotojo pareigas. Ne tai, kad šitas darbas Jean'ui patinka (jau daug kartų prašėsi pervedamas į kitas pareigas), bet nėra labai nuobodu. Tenka daug keliauti, o tai yra gera galimybė pripirkti sesei saldumynų. Deja, nuo ACCA įkūrimo jau praėjo beveik 100 metų, visas mechanizmas veikia sklandžiai ir viršininkai kontrolės skyrių nori panaikinti. Ką jau čia vienas skyrius....pačią organizaciją irgi gali panaikinti.



    Yra bent viena paskutinių metų tendencija, kuri mane džiugina - anime industrija pradėjo stabiliai kurti produktus vyresniems žiūrovams. Nežinau kodėl, gal dėl senėjančios tautos, bet man šiuo atveju labiau rūpi rezultatas, o ne priežastis. Aišku kita tikslinė auditorija automatiškai nepadaro juos šedevrais. Tokiu tikrai nėra ir "ACCA". Pagrindinė priežastis siužetas. Jis, kaip banaliai tai beskambėtu, yra kažkur anapus. Negaliu pasakyti, kad intrigos nėra ar nieko nevyksta, bet siužetui žiūrovas visiškai nerūpi. Man susidarė įspūdis, kad visas veiksmas liko už kadro ir tik link pabaigos kūrėjai teikėsi kažką parodyti. Tai dar būtų pusė bėdos jei kūrėjai tai kompensuotu. Pavyzdžiui parodytų Jean darbą. Turime pavyzdį, kad įdomus gali būti net žodyno kūrimas, o čia tiesiog visa jūra galimybių. Manot kūrėjai tuo pasinaudojo? Anaiptol. Kažką panašaus į darbą Jean dirba tik vienoje serijoje. Visa kita laiką jis keliauja po šalį, geria su draugeliu, rūko ir "medžioja" saldumynus lauktuvėms. Su saldumynais susijęs antras didelis minusas. Jei siužeto ir rimto darbo seriale yra per mažai tai saldumynų yra stipriai per daug.
    Nesupraskite neteisingai, serialas nėra blogas, bet patiks tikrai ne kiekvienam. Jei su trūkumais viskas kaip ir aišku tai privalumus išvardinti yra sunku. Manau dėl to, kad šiame anime sunku kažką išskirti. Atskirai sudedamosios dalys nedaro didelio įspūdžio, bet kartus sudėjus kažkodėl susidaro visai neblogas vaizdas. Smagus openingas, įdomūs personažai, spalvingas piešimas, nacionalinė įvairovė, jokio fanserviso..... Jean' fainuolis, bet kam ta rūkymo propaganda?^^

    Reziumė: "ACCA" yra skirtas griežtai vyresniems, bet ir tiems vyresniems lengva nebus. Reikės kantrybės ir ramybės.^^


    Nejaugi traukinio avarija buvo tik atsitiktinumas? Netikiu.....


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    7
    5
    28.57%
    2
    4
    71.43%
    5
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Miglaja
    Cute potato ~


    • 2007 12 16
    • 560

    #2
    Bandau suprasti į kokią žiūrovų auditoriją buvo taikytas šis anime: paaugliams - per daug ramus ir susijęs su politika (ko dauguma jaunuolių nesupranta), o suaugusiems - per daug gražių spalvų (sausainiai, arbatos gėrimai ir t.t.), mažokai dramos.

    Anyway, aš matyt esu ta keista auditorijos dalis, kuriai šis anime tiko ir ganėtinai lengvai susižiūrėjo

    Piešimas - visai įdomus, spalvingas, nors į serialo pabaigą ir pasidarė kažkoks kreivas...
    Istorija - silpnoji anime pusė. Lyg ir įdomios istorijos pamatai sudėti (šalis su skirtingais regionais, kova dėl garbingo sosto, pasipriešinimas..). Tačiau didžiąją anime dalį mes tik klausomės kalbų, bet nematome veiksmų.
    Veikėjai - stiprioji pusė. Daugybė įdomių ir savotiškų personažų. Tik kai anime toks trumpas, tai įdomiai ir greitai pateikti veikėjus yra sudėtinga (tačiau čia kažkaip pavyko). Pagrindinis veikėjas Jean Otus tikrai fainuolis. Gal dėl absoliučios ramybės ir jokių karštakošiams būdingų apraiškų. O plojimų turėtų susilaukti drąsiausia strategė ir ryški šio serialo moteris - Mauve.

    Ir apskritai šita visa ACCA stilistika man kažkodėl SSRS priminė...Tos beretės, raudoni šalikėliai, paukštelis ir vaikų švietimas apie ACCA...Ir tie lauktuvių parsivežimai iš kitų šalies regionų - lyg kokia kontrabanda ir privilegijos statusas...nu čia gal tik man tokios asociacijos.

    Savotiškas anime. Masėms nepatiks, bet susilauks dėmesio iš tų, kurie nekenčia mainstream'o
    Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

    Comment

    • arna
      emptiness

      • 2006 06 20
      • 1069

      #3
      Šį anime įsijungiau tik dėl Madhouse studijos pavadinimo. Jei ne ji, vargu ar būčiau rizikavęs tai žiūrėti: piešimas, bendra atmosfera tokia, lyg iš pigių tv anime vaikams. Labiausiai mane erzino į akis krentantis šio anime "mažabiudžetiškumas" (jei lyginti su tuo, ką ir kaip Madhouse iki šiol kūrė). Toks jausmas, lyg rimti vyrukai gavo iš šono truputį "pachaltūrinti". Ties ta serijos vieta, kai paaiškėjo, kad geriausias draugas nėra geriausias - baigiau žiūrėjimą.
      Daugiau net nežinau ką ir pridurti. Jei užkabins - žiūrėkite iki galo.

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Autorius arna
        kai paaiškėjo, kad geriausias draugas nėra geriausias - baigiau žiūrėjimą.
        Tai kad geriausias ten draugas. Sakyčiau net per geras..

        Comment

        Working...