Drifters

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Drifters

    Drifters


    Režisierius: Kenichi Suzuki
    Studija: Hoods Entertainment
    Žanrai: veiksmas, nuotykiai, komedija, fantazija
    Transliacija: 07.10.2016 - 23.12.2016
    MAL reitingas: 8.06
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Dievai mėgsta žaidimus, bet nemėgsta teptis rankų. Tada kaip galima išsiaiškinti kas yra wineris ir kas lūzeris? Teisingai, reikia paimti vieną pasaulį ir ten suorganizuoti karą. Vienoje pusėje yra blogiečiai, siekiantis sunaikinti pasaulį, o kitoje geriečiai nori blogiečiams sutrukdyti. Aišku, suskirstymas į puses yra labiau sąlyginis, bet drifteriais vadinami atėjūnai yra pagal nutylėjimą ne tokie kraugeriški. Toyohisa Shimazu yra vienas iš tokių. Po vieno mūšio mirtinai sužeistas samurajus papuola į keistą koridorių, o jau iš ten su paslaptingo akiniuočio pagalba patenka į kitą pasaulį. Ten greitai suranda daugiau paklydėlių ir pradeda kovą.



    Labai jau populiarus šis žanras, apie į kitą pasaulį papuolančius žmones. Ko tik mes nematėm, bet dažniausiai "drifteriu" būna koks nors įvairaus nykumo japonų paauglys. Bet ne šį kartą! Šį kartą pas mus čia visokios istorinės asmenybės ir čia japonai darbo ėmėsi su jiems būdingu kruopštumu. Ko čia tik nėra, nuo senovės Romos iki laukinių vakarų ar antro pasaulinio karo. Ir taip, yra čia mane užknisus Žana d'Ark. Taip, atsimenu, kad buvau pažadėjęs apspjauti monitorių, bet šalia buvo žmonių tai nenorėjau jų gąsdinti.^^ Bus dar progų, tikrai bus. Bet klausimų dėl istorinių asmenybių pasirinkimo ir jų atitikimo iškils turbūt kiekvienam. "Feituose" kažkaip normaliau buvo parinkti.
    Nuo pat pradžių matosi kas yra originalo autorius. Čia net vietinė Viktorija Seras yra. Akivaizdus savi-kopijavimas, bet ji čia visai į temą. Apskritai, personažai yra visai neblogi. Man net Toyohisa Shimazu patiko, o aš nemėgstu samurajų su savo kvailais garbės kodeksais ir kitom nesąmonėms. Ir dar kiek jų liko antram sezonui.... Nebent nelabai supratau pagrindinio blogiečio motyvus. Iš kur tokia neapykanta žmonėms? Tipo visokie monstrai geresni? Aha, labai juokinga. Pati istorija su siužetu yra paprasti, bet nieko daugiau čia ir nereikia. Viskas vystosi dinamiškai ir be didelių užstrigimų. Nėra čia ir kažkokių perdėtų dramatizavimų.
    Va ko čia tikrai netrūksta tai patoso. Ne, ne taip parašiau. PATOSO!!! Čia jis tiesiog liejasi iš ekrano, bet kažkodėl jis man čia visai prilipo. Gal dėl to, kad turi pagrindą. Labai jau kieti čia personažai, kitaip jiems neišeina. Piešimas čia nėra nei geras nei blogas. Jam labiau tinka žodis "stilingas" ir tas stilius neišvengiamai sukels deja vu jausmą visiems mačiusiems ar skaičiusiems "Hellsingą". Daugybė kadrų tiesiog reikalauja paspausti pauzės mygtuką ir padaryti skrynšotą. Manau kūrėjai kartais su tokiais kadrais net persistengdavo. Persistengė jie ir su humoru. Truputis juoko būtų buvę visai į tema, bet humoro šiame seriale yra per daug, o kokybė per prasta. Nebent kažkam juokinga vien nuo žodžio "papai". Nebuvau sužavėtas ir veiksmo scenomis. Jos efektingos, bet labai trūksta dinamikos ir kokybiškos animacijos.

    Reziumė: Visumoje "Drifteriai" yra kokybiškas "trešas", kuriame yra viskas geram laiko praleidimui. Kieti personažai, kraujas, smurtas, pora didelių papų ir daug veiksmo.....Nuobodu tikrai nebus. Nebent jūs tikėjotės kažko daugiau arba kito. Nuo galutinio vertinimo kol kas susilaikysiu ir palauksiu antro sezono, o kol kas drąsiai rašau 7.


    Jei Holivude yra kvotos kitos rasės žmonėms tai tekančios saulės šalyje yra kvotos netradicinei orientacijai?^^


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    11
    5
    27.27%
    3
    4
    45.45%
    5
    3
    27.27%
    3
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • arna
    emptiness

    • 2006 06 20
    • 1069

    #2
    Šį anime galima dėti į "beprotiškų" anime lentynėlę, tokių kaip "One Punch Man", "Kill la Kill" ar "Mob Psycho 100".

    Kai peržiūrėjau visas 12 serijų, kurį laiką galvojau apie ką jis. Jis beprotiškas, tačiau ne tiek, kiek mano prieš tai išvardinti anime. Jis greičiau "eksperimentinis" pradedant piešimu ir baigiant siužetu. Ir eksperimentavimas svyruoja tarp beprotybės ir nesąmonės, nes kartais žiūrint nesuprasdavau kokias čia sąmones ar nesąmones rodo.
    Pats anime konceptas paprastas ir aiškus: pažiūrėti kas gausis jei į tam tikrą fantasy stiliaus terpę sumesti įvairių epochų karvedžius, karius ir priversti juos kautis vienas su kitu. Idėja įdomi ir be galo sunkiai įgyvendinama. Manau tai suprato ir šio anime kūrėjai, todėl ir pasirinko "beprotiškai nesąmoningą" variantą.

    - Šiame anime daug japoniškų istorinių (nežinau tik tikrų ar išgalvotų) veikėjų ir įvykių, todėl be Japonijos istorijos žinojimo, bus nelengva gaudytis apie ką kartais herojai tarpusavyje šneka.
    - Patiko juodas jumoras.
    - Piešimas, kaip ir pats siužetas - nesaldus, niūrus ir vietomis šaržuotas.

    Nepatiko tai, kai supratau, kad istorija nesibaigs 12 serijų. Manau jiems reikėjo sukurti pilnai išbaigtą arką (tam puikiai tiko pasirinktas istorijos vystymo tempas). Nelabai traukė akį ir piešimas (mano nuomone jautėsi per didelė stilių įvairovė, pvz. perteikiant veikėjus). Istorijos veikėjai "keliautojai" irgi ... įdomu, kaip koridoriuje pas tą akiniuotį galėjo tilpti lėktuvas ar visas lėktuvnešis. Nors šiuo atveju tai visai beprasmiškas klausimas. Arba kodėl vieni "keliautojai" su magiškom galiom, o kiti ne?

    Apibendrinant: tai beprotiškas nesąmoningas niūrus kovinis juodo jumoro pilnas fantasy stiliaus anime. Patiks tikrai ne kiekvienam.

    Įvertis: 3/5 arba 7/10.

    P.s.: lauksiu tęsinio....

    Autorius Killerbee
    Nebent nelabai supratau pagrindinio blogiečio motyvus. Iš kur tokia neapykanta žmonėms? Tipo visokie monstrai geresni? Aha, labai juokinga. [/SIZE]
    - Vienoje iš serijų buvo paaiškinta kodėl "blogieji" drifteriai pasirinko kautis prieš žmonių rasę.
    Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2016-12-27, 12:50.

    Comment

    • Miesto_Druidas
      the journeyman



      • 2010 08 17
      • 1691

      #3
      Autorius Killerbee
      Nebent nelabai supratau pagrindinio blogiečio motyvus. Iš kur tokia neapykanta žmonėms? Tipo visokie monstrai geresni? Aha, labai juokinga.
      Na mes nežinom kas jis toks, bet jei daugelio internautų spėjimas pasiteisins, manau autorius gali visai tinkamai tos neapykantos esmę paaiškinti.
      Spoileris:
      https://www.inverse.com/article/2365...sus-fan-theory
      Ir aš visai tuo patikėčiau dėl gydymo galių ir maisto dauginimo, tik ar buvo randai nebepamenu. Nežinau ar yra labiau tam tinkanti asmenybė, kuri padarytų tokį didelį įspūdį, kuomet atskleista.
      Nors kartu tai šiektiek ir perdaug akivaizdu, tad gal autorius toliau tampys visiems nervus, o atskleista asmenybė bus kažkas menkai mums pažįstamo .


      Anime tai vidutiniškai neblogas. Nepatiko man Hellsing OVA, nelabai patiko ir šis nei veikėjais, nei istorija, nei humoru ne į temą, bet buvo Nobunaga, kuris apart savo pastovių juokelių apie papus, visai šaunus strategas ir planuotojas pasirodė čia. Ir tas mūšių planavimas, strateginis mąstymas man serialą ištempė už vidutinybės ribų, nors ir nedaug to buvo. Stilingas piešimas, geras OP. Neįpareigojančiai pramogai pats tas.
      Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2016-12-27, 13:19.

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Autorius Miesto_Druidas
        Na mes nežinom kas jis toks, bet jei daugelio internautų spėjimas pasiteisins, manau autorius gali visai tinkamai tos neapykantos esmę paaiškinti.
        Spoileris:
        https://www.inverse.com/article/2365...sus-fan-theory
        Ir aš visai tuo patikėčiau dėl gydymo galių ir maisto dauginimo, tik ar buvo randai nebepamenu. Nežinau ar yra labiau tam tinkanti asmenybė, kuri padarytų tokį didelį įspūdį, kuomet atskleista.
        Nors kartu tai šiektiek ir perdaug akivaizdu, tad gal autorius toliau tampys visiems nervus, o atskleista asmenybė bus kažkas menkai mums pažįstamo .
        Va čia tai versija....aišku visai logiška, bet bijau, kad net japonai nėra tokie drąsūs...

        Comment

        • nemesis
          Super mega ultra rašytojas

          • 2010 11 08
          • 1186

          #5
          Visai smagus snukiadaužis. Na ir ale istorinės asmenybės dėl kvapo, nors realiai nepasakytum, kad veikėjai kažkuo išsiskiria iš tokio tipo darbų. Komedija pasirodė nė kiek nejuokinga, grįžo tie patys kvaili burbulai iš Hellsingo, tik šįkart ne burbulų pavidalu.

          Comment

          • SataNa
            Mind Zone



            • 2008 02 15
            • 600

            #6
            Istorijos idėja faina, pasirinkimas įgyvendinti tą istoriją lievas.
            Dominuojantis veikėjai japaškos, antraeiliai veikėjai yra universaliai ir geriau žinomi istoriniai veikėjai. Sureikšminamas japoniškas imidžas ir mentalitetas, tarpusavio komunikavimas ir monologai tragiški, o humoristiškų emocinių išraiškų pertekliumi nesiskusi.. Tiksliau skusiesi, nes jausi ant kiek tai forsuota. Padaryti veikėjus su super duper galiomis ir įgūdžiais vėl gi atrodyti turėtu efektinga, bet kaip tik numuša realistiškumo pojūtį.

            Rezultate lieki konfuzijoje tarp to ar čia turėjo būti rimtas kūrinys ar čia dar vienas narutas, kur tiesiog istoriniai personažai sugrūsti.
            Jei tai būtu over the top veiksmas kaip Black Lagoon kad vyksta, tai ir žiūrėčiau taip nusiteikęs, bet kai intarpais aptarinėja istorinius faktus ar įvykius, tai matai, kad pats kūrinys neapsisprendęs kuo būti.

            Žiūrėti į veikėjus 'žiūrėk koks aš kietas' manęs nebetenkina nuo paauglystės. O ką jau kalbėti apie dviejų opozicijų tikslus tarp juodojo karaliaus ir Toyohisa burio, tai eilinis klišė medieval fantasy pasaulyje.
            Duodu 6/10 tik todėl, kad nesijauti įpareigotas mąstyti.
            Kartoškė

            Comment

            Working...