ReLIFE

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    ReLIFE




    Režisierius: Satoru Kosaka
    Studijos: TMS Entertainment
    Žanrai: Mokyklinis, gyvenimiškas, drama, komedija, romantika
    Adaptacija: Web manga (ongoing)
    Transliacija: 2016-07-01
    Trukmė: 13 x 23 min
    MAL reitingas: 8.39
    Video resursai: OP
    Papildoma Info:

    Arata - niekuo neišskirtinis 27 metų vyriškis. Anksti palikus pirmąją savo kompaniją, vaikinui niekaip nesiseka susirasti kito darbo, tad dalį laiko tenka uždarbiauti prekybos centre, o draugams meluoti, jog viskas sekasi puikiai. Maža to tėvai atsisako siųsti pinigų sūnui, siekdami jį priversti vėl tvirtai atsistoti ant kojų. Viskas būtų pilka ir graudu, jei ne netikėtas susitikimas su Ryo, kuris pasirodo yra negirdėto ReLIFE instituto darbuotojas ir galintis pasiūlyti Aratai gelbėjimosi ratą iš jo beviltiškos padėties - galimybę sudalyvauti instituto vykdomame eksperimente ir galbūt šitaip užtikrinti stabilią darbo vietą ateityje. Pasiruošimui reikės išgerti piliulę, kuri vyro išvaizdą atjaunins 10 metų, o tada sunkioji dali - Arata dar kartelį turės praverti mokyklos duris ir ten pasimokyti viso labo metelius.







    uTPFiUa.jpgSerialai, kuriuose yra kažkas artimo ir pažįstamo, kažkas su kuo būtų galima tapatintis visada palieka kitokį įspūdį ir jausmą nei tie į kuriuos žiūri iš šalies. Manau jog jau pabaigę mokyklą ir savo nagais besikabinantys į gyvenimą nekartą savęs klausė tokių retorinių klausimų kaip: "Ar norėtum grįžti į mokyklą?" bei "Ką darytum kitaip jei gautum tokį šansą?" prasisuko kiekvieno tokio asmens galvoje. Todėl ReLIFE leis išvysti tokį scenarijų, kuriame tokie klausimai jau nebeatrodo nerealistiškai ir išpūstai. Na žinoma, praeities nepakeisi, tokių iliuzijų nekuria ir šis serialas, visa tai ką jis daro, tai pateikia mokyklinę nūdieną kiek kitokiu rakursu nei mums priimtina matyti šiais laikais anime serialuose.
    Asmeniškai bežiūrint man kildavo asociacijos į du anime: Welcome to NHK ir Oregairu. Viename mačiau panašų pagrindinį veikėją bei jo situaciją, o kitame savotišką mokyklinio žanro reinterpretaciją. Ir nors iki NHK šitam serialui toloka, bet su Oregairu jis gali tinkamai pakonkuruoti. Galbūt čia prsonažų charakteriai nėra studijuojami nuodugniai, kuo pasižymėjo pastarasis anime, tačiau ReLIFE geba nusileisti arčiau žemės ir pateikti žinomas situacijas paprastai ir suprantamai, bet kartu ir subtiliau nei įprasta, neapsimetinėjant kuo nėra. Norėjau sakyti, kad tai vien dėka pagrindinio veikėjo, tačiau tai nėra visiškai tiesa. Žinoma Arata visgi yra išskirtinis personažas, galbūt 10 metų patirtis nėra tokia didelė, kad visiškai pakeistų vaikino bendravimą su moksleiviais, tačiau skirtumas matosi. Nors Arata pradžioje ir patiria savotišką fiasko, taičau vyrukas toli gražu nėra toks beviltiškas kaip tarkim atrodė SatoruERASED (nors ir jų situacijos labai skyrėsi). Visos situacijos stebėjimas pro vyriškio akis duoda ir kiek humoristinį prieskonį - net ir atrodytų rimtame konflikte, Aratos komentarai dažnai išlaiko balansą ir neleidžia nuslinkti serialo nuotaikai į visišką depresiją - komedija seriale yra tikrai labai vykusi ir smagi. Tačiau Arata nėra serialo absoliutus centras ir neužgožia viso ekrano savo "išskirtine asmenybe", todėl ir kiti veikėjai gauna vietos pasižymėti. Visa tai sąlygoja pakankamai naturalią siužeto tėkmę.
    Kalbant apie trūkumus, asmeniškai ne prie širdies buvo menka konfliktinių situacijų įvairovė, mat didžiąją serialo dalį pagrindinė konfliktų kaltininkė buvo raudonplaukė Rena ir jos užsispyrusi asmenybė antroje serialo pusėje gali pradėti įgrįsti. Maža to stebuklingų išvaizdą keičiančių vaistų ar titulinio eksperimento vykdymo detalių paaiškinimo siūlau net nesitikėti. Taip pat teks palaukti bent porą epizodų kol serialas pilnai pastatys Aratą ant kojų jo naujojoje aplinkoje, tad anime pradžia gali pasirodyti kiek lėtoka.


    Kokybiškas, smagus, bet kartu ir šiek tiek subtilus mokyklinis serialas, labiau skirtas jau mokyklą baigusiai auditorijai. Jis gal nėra stipriai pervagotas dramos ar gilių filosofijų, bet yra savitai vertas dėmesio. Jeigu patiko tokie serialai kaip Oregairu ar Kokoro Connect siūlau nepraleisti ir ReLIFE.
    14
    5 (puikus!)
    14.29%
    2
    4
    57.14%
    8
    3
    28.57%
    4
    2
    0%
    0
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2023-09-24, 22:24.
  • arna
    emptiness

    • 2006 06 20
    • 1069

    #2
    Vakar įsijungiau šį anime: taip ir nesupratau ar tai seno remeikas ar kažkas visai naujo, nes kažkur kažką labai panašaus jau mačiau. Dėl šios priežąsties po pirmos serijos žiūrėjimą atidėjau ateičiai.
    Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2016-07-04, 20:09.

    Comment

    • Klaudijus
      Narys

      • 2014 07 08
      • 73

      #3
      Pirmos serijos gal visai ir nieko, bet kuo toliau, tuo panašesnis į eilinė mokyklinę dramą su savo ''gyvenimiškomis pamokomis'', kurioje daugumą problemų galima išspręsti tiesiog pasikalbant, o pagrindinis veikėjas kažkodėl be didelio stengiasi visiems padėti (pagrinde kai ir merginoms - kas gi daugiausia problemų gali turėti ir jų sukelti, a?). Na, praktiškai be to atjauninimo dešimt metų šis ir yra kaip ir dauguma tokių, o ir taip net nėra prasmės sukti galvą ir gilintis į tą ''ReLife'', kita vertus, bent jau tai, ką parodė, galima laikyti bereikalingu eterio laiko švaistymu. Reziumė, jei domina anime su mokyklinė tematika, saujele pasikartojančių juokelių bei vaikiška drama - bus pats tas, o jei tiesiog norisi tiesiog išjungiant protą ką nors lengvesnio pažiūrėti, yra ir geresnių alternatyvų.
      Paskutinis pakeitimas nuo Klaudijus; 2016-07-07, 16:01.

      Comment

      • ciombiukas
        Forumo maniakas




        • 2009 09 18
        • 470

        #4
        Man asmeniškai labai patiko, vidurį vienu momentu buvo šiek tiek nuobodoka, bet tikrai, puikiai susižiūrėjo, ypač paskutinė serija, su tokiu endingu, labai tikiuosi, kad antras sezonas bus, bet kaip paskaičiau, nemanau, kad greitai, tikrai jo lauksiu. 4/5 šilta, spalvinga, šiek tiek tamsoka istorija.

        Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

        Comment

        • Ozis

          #5
          Bėda, kad priešingai nei su "lengvesniu" pažiūrėjimu "sunkesnio" pažiūrėjimo alternatyvų pastaruoju metu nelabai yra Nors, šiame sezone, Orange turėtų paliesti tą pačią temą.

          ReLife yra "sunkesnis" mokyklinis anime. Veiksmui vykstant mokykloje pagrindinis akcentas, žinoma, bus paaugliškos problemos. Pagrinde nemokėjimas bendrauti, bei nesugebėjimas suprasti savęs ir kitų. Paauglystė pagal apibrėžimą, ar ne? Šių problemų turi ir pagrindinis veikėjas (nepaisant solidesnio amžiaus), tad jis gražiai įsipaišo į problematiškų asmenybių kolektyvą. Tiesa, kaip spręsti dalį problemų jis žino (dažnai tik teoriškai), tad bando padėti kitiems. Padėdamas kitiems jis ir pats kažkiek auga ir keičiasi.

          Mano kukliu vertinimu šis anime iš kitų išsiskiria tuo, kad vietomis baksnoja į suaugusių psichologines problemas. Didesne dalimi per pagrindinio veikėjo prizmę, bet greitomis pamatome ir tai, kad kiti suaugę irgi turi psichologinių problemų. Šioje vietoje man įdomu ar autoriai patys suvokė, kad parodė jaunos mokytojos kompleksavimą dėl patirties stokos (pirma serija; istorijai įtakos neturi, tad non-spoiler). Šis momentas, nors ir visiškai neatskleistas, man labai patiko. Man susidarė įspūdis, kad autoriai dėl suaugusių problemų kaltina paauglystę. Nemanau, kad tas yra tiesa, bet bent jau iš dalies galima manyti ir taip. Tiesiog paauglystės metu reiktų išmokti su problemomis susidoroti. Jei nemoki, tai reiškia paauglystė kalta...

          Atlikimas neblizgantis, bet vietomis verčia daugiau ar mažiau susimastyti. 7/10 = 4-/5.

          P. S. Dėl "eterio laiko švaistymo". Ironizuojant galima būtų sakyti, kad toks pasakymas yra "forumo erdvės švaistymas" Nieko blogo pasakyti iš esmės nenoriu, tik tai, kad toks pasakymas yra daugiau ar mažiau tuščias.

          Comment

          • Klaudijus
            Narys

            • 2014 07 08
            • 73

            #6
            Ką norėjau pasakyti, varginanti, nuspėjama melodrama ir tipinės mokyklinės ''problemos'', kurių tuose anime apstu - čia buvo nereikalingos (ar bent jau kalėjo kažką unikalesnio), bent jau mano atžvilgiu, čia susikirto, jau nekalbant apie koncentracijos nebuvimą ir tą įkyria raudonplaukę - Reną. Dar nieko nesakau dėl Aratos išgyvenimų, galėjo gal kažko daugiau net, visgi pagrindinis veikėjas, nors jo elgesys irgi kvestionuojamas išgėrus tą piliulę... Gerai, kad dar nebuvo kokios paplūdimio scenos, nors kažkas panašaus į eilinį
            Spoileris:
            festivalį su kimono, fejeverkais
            buvo.Beje, jei būčiau norėjęs ko nors, kas akcentuoja ir gilinasi į tikras problemas, būčiau ką nors kitą, kas būtent tai ir liečia, pažiūrėjęs, ar knygą paskaitęs. Beje, o kas kalba apie šį sezoną ar praeitą?
            Paskutinis pakeitimas nuo Klaudijus; 2016-07-07, 20:05.

            Comment

            • Ozis

              #7
              Mano supratimu tipinis mokyklinis anime būtų ecchis - pvz., Green green ir panašiai. Iš kitos pusės tipiniu dar galėčiau laikyti kitą "rimtesnę" "klasiką" Clannad. Dar koks School Rumble būtų į temą. Nė vienas jų nenagrinėja mokyklinių problemų. Hormonų perteklius ar nulūžę nagai nėra problema. Nė vienas jų nešneka apie smurtą, patyčias ar atsiskyrėlius. ReLife pabando šias temas paliesti ir daro tą nelabai drąsiai ir nelabai vykusiai. Veikiausiai jei tą būtų padaręs drąsiau, būtų likęs be auditorijos, nes tokius dalykus nagrinėtis dažnam žiūrovui nėra malonu. Tad galiausiai pabėga į krūmus su romantine istorija, kuri iš tiesų primena "tipinę". Tačiau esmė yra ne ši romantinė istorija, o tai ką jos vystymosi metu išgyvena pagrindinis veikėjas.

              Iš antrojo sezono tikėčiausi išgirsti daugiau apie tai kas blogo nutiko ankstesniais metais.

              Panašių anime tikrai yra (iš senesnių veikiausiai galima būtų galvoti apie Great Teacher Onizuka ar Haruhi), bet nė vieno jų nelaikyčiau tipiniu. Tiesiog (bet kurio žanro) anime, kurie nors kiek paliečia nors kokias rimtesnes problemas, yra reti. Tad automatiškai jie nėra tipiniai Geresni, blogesni, bet ne tipiniai.

              Comment

              • Klaudijus
                Narys

                • 2014 07 08
                • 73

                #8
                Clannad... Taip ir neįpusėjau antro sezono, nors neva geresnis už pirmą, kaip bandė mane įtikinti, vos prisiverčiau antrą sezoną pažiūrėti, bet pakako kažkokios serijos kur žmogus atgimė kaip katinas ar kažkas panašiai... Drama prasta buvo, gal net vietomis ir nelogiška, nepamenu, kad kuri arka būtų patikusi, net pagrindinis veikėjas nepatiko, labiau jau tas draugelis jo. Galėjo kaip komedija likti ar bent jau kažkas panašaus būti kaip ova serija iš 1 ar 2 sezono. Labai pervertintas anime, net nežinau ko kai kuriems jis taip patiko. Na, ne esmė... O dėl ReLife, nepatiko nors tu ką tos serijos su tinkliniu ir tos raudonplaukės pavydas, jau geriau tas laikas būtų paskirtas pgr. veikėjui, kaip ir turėjo būti, ar bent daugiau tą mokytoją parodyti... Turėjo savo žavesio ir unikalumo, bet neišnaudojo to, pirmos trys serijos tikrai patiko, o sekančios vis mažiau... Tiesa... daug mokyklinių gal ir nematęs, tuo labiau echi, tai ką parašiau dėl tipinio - tiesiog mano įspūdis, bent jau nebandė atrodyti rimtas kaip Code geass, bet tuo prikišti visokio šlamšto su mokykla.

                Comment

                • ciombiukas
                  Forumo maniakas




                  • 2009 09 18
                  • 470

                  #9
                  Autorius Klaudijus
                  Clannad... Taip ir neįpusėjau antro sezono, nors neva geresnis už pirmą, kaip bandė mane įtikinti, vos prisiverčiau antrą sezoną pažiūrėti, bet pakako kažkokios serijos kur žmogus atgimė kaip katinas ar kažkas panašiai... Drama prasta buvo, gal net vietomis ir nelogiška, nepamenu, kad kuri arka būtų patikusi, net pagrindinis veikėjas nepatiko, labiau jau tas draugelis jo. Galėjo kaip komedija likti ar bent jau kažkas panašaus būti kaip ova serija iš 1 ar 2 sezono. Labai pervertintas anime, net nežinau ko kai kuriems jis taip patiko. Na, ne esmė... O dėl ReLife, nepatiko nors tu ką tos serijos su tinkliniu ir tos raudonplaukės pavydas, jau geriau tas laikas būtų paskirtas pgr. veikėjui, kaip ir turėjo būti, ar bent daugiau tą mokytoją parodyti... Turėjo savo žavesio ir unikalumo, bet neišnaudojo to, pirmos trys serijos tikrai patiko, o sekančios vis mažiau... Tiesa... daug mokyklinių gal ir nematęs, tuo labiau echi, tai ką parašiau dėl tipinio - tiesiog mano įspūdis, bent jau nebandė atrodyti rimtas kaip Code geass, bet tuo prikišti visokio šlamšto su mokykla.
                  Dėl Clannad su tavim visiškai nesutinku, jis nėra pervertintas, tikrai labai puikus kūrinys, pirmas sezonas, sutinku, buvo nieko įspūdingo, tačiau antras sezonas, filmas, buvo puikūs, filmas, net geresnis, nes pabaiga geresnė buvo. Clannad yra mokyklinio žanro geriausias pavyzdys, kuris išsirutulioja į stiprią dramą, kuri vietomis buvo tikrai labai tamsi. Nors matęs jį jau labai seniai, tačiau pakankamai neblogai prisimenu, reiškia buvo vertas žiūrėjimo, o kadangi mokyklinių anime matęs labai daug esu, tai tikrai manau, kad ne iš oro sakau tai.
                  Code Geass iš vis nelabai tinka į tavo pasakymą, nes ten mokykla sudarė tik mažą kruopelytę viso to kas ten buvo rodoma (taip aš hardcorinis Code Geass fanas).

                  Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                  Comment

                  • Klaudijus
                    Narys

                    • 2014 07 08
                    • 73

                    #10
                    Galėčiau pasiginčyti... ne, padiskutuoti, bet nemanau, kad čia tam vieta ir kažkokia didelė nauda iš to bus. O dėl Code geass trumpai: nėra blogas, bet per daug siekė, norėjo būti viskuo ir taip sakant buvo per daug ''random'' serijų, ypač antram sezone... Vienu metu kalba apie politinius dalykus, kitą akimirką talžosi robotai (net nežinau kiek ten tu ''power ups'ų su jais buvo''), o paskui besistaipančios mergiotės (bent jau galėjo neatrodyti taip, lyg turėtų anorekciją). Bandė būti death note, gundam ir ypač Legend of the galactic heroes - nežinau, arba cg kūrėjai bandė kažką panašaus sukurti, tik lengvesnę versiją paaugliams, arba tiesiog užlipti ant kitų žmonių darbo ir pasinaudoti tuo.
                    Paskutinis pakeitimas nuo Klaudijus; 2016-07-08, 16:22.

                    Comment

                    • ciombiukas
                      Forumo maniakas




                      • 2009 09 18
                      • 470

                      #11
                      Autorius Klaudijus
                      Galėčiau pasiginčyti... ne, padiskutuoti, bet nemanau, kad čia tam vieta ir kažkokia didelė nauda iš to bus. O dėl Code geass trumpai: nėra blogas, bet per daug siekė, norėjo būti viskuo ir taip sakant buvo per daug ''random'' serijų, ypač antram sezone... Vienu metu kalba apie politinius dalykus, kitą akimirką talžosi robotai (net nežinau kiek ten tu ''power ups'ų su jais buvo''), o paskui besistaipančios mergiotės (bent veikėjų dizainas ir animacija šiuo atžvilgiu galėjo būt geresni). Bandė būti death note, gundam ir ypač Legend of the galactic heroes - nežinau, arba cg kūrėjai bandė kažką panašaus sukurti, tik lengvesnę versiją paaugliams, arba tiesiog užlipti ant kitų žmonių darbo ir pasinaudoti tuo.
                      Tu pats pasakei, kad daug mokyklinio žanro anime neesi matęs, tai kaip tu gali diskutuoti, o tuo labiau ginčytis tuo atžvilgiu, aš pats, neesu jų matęs be galo daug, bet pora šimtų tikrai manau sugaudyčiau, tai tame patyrimo šiek tiek turiu.

                      O Code Geass, vienas iš geriausių mano matytų anime, ir kol kas labai nedaug gali su juo konkuruoti, priedo, jei prakalbome apie pervertintą anime, tai vienareikšmiškai FMA:Brotherhood, ten, tikrai nerealiai pervertintas anime.

                      Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                      Comment

                      • Klaudijus
                        Narys

                        • 2014 07 08
                        • 73

                        #12
                        Tai ir nereikia daug matyti, kad galėtum tinkamai savo nuomonę išreikšti, nejau pamatęs daug prastesnių - kitas pasidarys geresnis? Yra pagrindiniai vertinimo faktoriai: istorija ir veikėjai. O tu pažiūrėk Legend of the galactic heroes, viskas, kas geriausia iš CG yra ten ir daugiau ir geriau, na neskaitant ryškių spalvų, mecha ir mokyklos. Pats pirma CG mačiau, patiko, gal irgi vienas iš mėgstamiausių buvo nors nepatiko koncentracijos nebuvimas ir nereikalingi, gal net nelogiški siužeto posūkiai, kurių man per daug buvo, bet tik iki tol, kol nepamčiau LOTGH. Gali pabandyti nuo įžanginio filmo, jei eng. nesinori, tai LT yra http://amf.lt/anime-online-legend-of...-subs-570.html Vietomis gan ištemptas ir tiek veiksmo nėra, bet vertas kantrybės, jei patinka politiniai, moraliniai klausimai, žmonių teisės, stiprūs dialogai, plius veikėjai daug stipresni nei CG, kurių ten daug, kad net vardus jų parašo https://goldenrealist.files.wordpres...reen.png?w=700, o be Lelušo CG nelabai kas įdomesnio ir buvo, gal tas Orange kun visai neblogas... O dėl FMA, niekas nenuginčys kad vienas iš geriausių savo žanro atstovų, kaip bebūtų, tikrai nevertas savo vietos MAL'e, kaip ir dauguma esančių tope.
                        Paskutinis pakeitimas nuo Klaudijus; 2016-07-08, 17:55.

                        Comment

                        • titanai
                          Lietuviškoji anime svaja

                          • 2012 11 14
                          • 121

                          #13
                          Pretendentas į '16 metų otakiškiausio anime titulą? Tikrai taip.
                          Paskutinis pakeitimas nuo titanai; 2016-07-08, 19:33.

                          Comment

                          • Miglaja
                            Cute potato ~


                            • 2007 12 16
                            • 560

                            #14
                            Pradžia buvo labai smagi. Viską matyti suaugusio vyro akimis neašvengiamai priveda prie komiškų komentarų. Tačiau...
                            Įpusėjus pasidarė nuobodoka. Tos mokyklinės problemos ("aš noriu žaisti tinklinį su geriausia drauge, bet nežaisiu iš principo") tiesiog erzino. Taip ir norėjosi trinktelti raudonplaukę Reną ir įksrėsti protelio už "ožiavimąsi"...

                            Bet apskritai veikėjai yra įdomūs ir teigiami. Ir jų tarpusavio santykiai turi kažkokios chemijos, kuri traukia.

                            Pabaigą truputį pavyko atspėti ir didelio šoko nebuvo (nujaučiu, kad vis tik buvo norėta padaryti kažką netikėto). Eilinį kartą kūrėjai primėtė per daug užuominų.

                            Komedijos prieskoniai, šlakelis dramos ir daugybė blushing situacijų. Pridedam gana pamokančią istoriją apie pokyčius ir ryžtą - ir vuolia, gaunam visai neblogą anime
                            Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

                            Comment

                            • dfsafsaf
                              Beautiful Lies

                              • 2010 05 13
                              • 265

                              #15
                              Po to kai vos ne vos ištvėriau puse sezono Oregairu, tai kažkaip labai baidžiausi šito žanro, bet visgi nuspręndžiau pamėginti pažiūrėt. Visai patiko, gan lengvai ir smagiai susižiūrėjo. Tos raudonplaukės problemos tai šiek tiek erzino, bet panašių dalykų deja esu matęs ir savo mokyklos laikais... Va kas labai nervino, tai tas ost'as. Man tie pianino intarpai košmaruose vaidensis.
                              Šeip visai norėtusi antro sezono, o čia kaip ir berods tik 5 ar 6 menėsiai tų mokslo metų praėjo, tai tikiuosi, jog mangai pasibaigus viskas bus pilnai adaptuota.

                              Comment

                              Working...