Dimension W

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Dimension W

    Dimension W


    Režisierius: Kanta Kamei
    Studija: Studio 3Hz / Orange
    Žanrai: nuotykiai, fantastika
    Transliacija: 10.01.2016 - 27.03.2016
    MAL reitingas: 7.44
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Netolimoje ateityje žmonės atrado w dimensiją. Atrodo kas čia tokio, bet kartu buvo išrastas ir beribės energijos šaltinis. Iš w dimensijos ją gali ištraukti "New Tesla energy" kompanijos sukurtos ritės. Šie atradimai sukėlė ne tik dar viena technologinę revoliuciją, bet ir politinius pokyčius. Planeta buvo padalinta į 50 sektorių, kuriuose stovi viską kontroliuojantis "NTe" bokštas. Jis kontroliuoja ričių naudojimą. Mat šios ritės yra labai galingos ir kartu potencialiai labai pavojingos. Todėl į nelegalias rites buvo žiūrima labai rimtai. Konfiskacija užsiima ir pati "NTe" ir kolektoriai. Vienas iš tokių "sanitarų" yra Kyouma Mabuchi, savo rate gan žinomas veikėjas. Šis vyrukas nenaudoja ričių. Visiškai. Tokiais laikais tai buvo gan originalu arba net kvaila. Jį gelbėja tik nežmoniška jėga ir koviniai įgūdžiai. Vienos užduoties metu Kyouma sutinka labai žmogišką robotą. Ar šitas naujas "gadžetas" pakeis atsiskyrėlio gyvenimą?



    Pagaliau suaugusi fantastika? Iš principo taip ir yra. Vaiku beveik nėra ir dauguma personažų yra subrendusios ir susiformavusius asmenybės. Buvo sukurtas originalus pasaulis. Na kaip originalus....kiek tai yra įmanoma šitame žanre be didžiulio talento ir stiprių narkotinių medžiagų. Fantastika yra greičiau anti-moksliška, nors šio pasaulio dėsnius ir bandoma pagrįsti. Visur trūksta gilumo, bet čia yra daugelio trijų mėnesių trukmės serialų bėda.
    Nesiruošiu šio serialo lyginti su Solty Rei ar DtB. Nematau tame prasmės. Labai norint panašumų ir skirtumų galima surasti bet kur. Va priekaištų dėl fanserviso nelabai suprantu. Na taip, Mira iš principo yra vaikščiojantis fanservisas, bet ji labai miela mergaitė ir šiame seriale yra ne tik dėl grožio, ausyčių ir uodegos. Kyouma yra rūsčios išvaizdos vyras, bet su tokiu vardu personažas tiesiog negali būti blogas. Linkėjimai Steins;Gate fanams.^^ Patiko, kad vienišius staiga netapo rūpestingu tėtušiu. Antraeiliai personažai yra....antraeiliai.^^ Serialas yra daugiau drama nei komedija ir čia netrūksta visai žiaurių vaizdelių. Reikia pagirti solidų piešimą ir animaciją (bent jau pradžioje) bei šokį openinge. Anime labai stengėsi būti seinenu, bet viską gadina siužetas, kuris labiau tinka shounenui. Ypač man užkliuvo pabaiga. Iš kitos pusės siužetas nėra toks jau ir paprastas. Viskas taip buvo užsukta ir taip greitai prasukta... Kaži ar viską gerai supratau. Užtat patiko moralas.

    Reziumė: Nebuvau labai sužavėtas šiuo serialu, bet nepasakyčiau, kad tie keli vakarai su juo prailgo. Padori fantastika su kiberpanko elementais ir tiek. Nemanau, kad su duotais pinigais, terminais, originalu ir režisieriumi serialas galėjo būti geresniu nei yra dabar.

    Laikinu Kyoumos skonį automobiliams. Nors ir nesu Lexus ir Toyota fanas.


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    9
    5
    11.11%
    1
    4
    33.33%
    3
    3
    44.44%
    4
    2
    11.11%
    1
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Anime su puikiu potencialu. Tačiau taip daug ko trūko. Visgi paprastai peržiūrai nėra jis blogas, yra visko čia pakankamai kad sueitų tie 12 epizodų per daug nesukant galvos. Visgi neblogas banfymas dar tikrai šviežiai studijai, bet gal prioritetus susidėliojo nekaip, OP'ą tai sprogdinantį padarė, visam kitam pritrūko parako.
    Mane labiausiai nuvilia neišnaudotas garso takelis. Jis visumoj labai neblogas klausymėlis disko pavidalu (prie jo dirbo mano pamėgtas kompozitorius Go Shiina), bet pačiam anime panaudotas labai vangiai. Pavyzdžiui aš visiškai nepamenu ar buvo panaudotas šis kūrinys seriale? Ale kaip būtų buvę šaunu pamatyti kokią gerą veiksmo sceną skambant tokiam fonui.

    Comment

    Working...