Straipsnis: Atmosferiškas ir lėtas detektyvas

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    Straipsnis: Atmosferiškas ir lėtas detektyvas


    Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider

    Režisierius: Mamoru Kanbe
    Studijos: A-1 Pictures
    Žanrai: Detektyvas
    Adaptacija: Novelė
    Transliacija: nuo 2015-10-09 iki 2015-12-18
    Trukmė: 11 x 23 min
    MAL reitingas: 7.40
    Video resursai: OPv2||ED
    Papildoma Info:

    Sumanus universiteto dėstytojas Souhei kartu su grupele bendradarbių ir studente Moe organizuoja išvyką į nuošalią salą. Souhei domina vienas čia gyvenantis žmogus - geniali mokslininkė Shiki, dar būdama maža mergaitė, izoliuota laboratorijoje ir ten išgyvenusi pastaruosius penkioliką metų. Unikalus moters intelektas ir įžvalga Souhei traukia kaip magnetas, tad išvykos pagrindinis tikslas vyrui yra su ja pasimatyti. Deja viskas nevyksta kaip suplanuota, laboratorijoje įvykdoma žiauri žmogžudystė ir Souhei su Moe teks išsiaiškinti kaltininką bei susidurti su niūria praeities istorija, besisiejančia su nusikaltimu.



    The Perfect Insider turi daugiau mažiau viską ko reikia moderniam detektyvui: sumanų personažą detektyvo rolei, ne tokią sumanią pagalbininkę, mįslingas "užrakinto kambario" aplinkybes. Tačiau nors istorija čia pakankamai įdomi, jos tempas labai nevienodas, o itin lėta pradžia išlaikys tik kantresnius žiūrovus. Greičiausiai nenustebinsiu, pasakydamas, kad seriale itin daug šnekos ir dialogų. Gal tik kiek per daug gyvenimiškos filosofijos, kuri kartais skamba perdėtai, matant charakterių skirtumą tarp pašnekovų. Nemanau, kad veikėjai yra prasti, greičiau pagrindinis duetas yra sudarytas iš dviejų labai skirtingų asmenybių, kurios sunkiai dera tarpusavyje. Galimai toks ir buvo serialo planas, bet gana keistai žiūrėjosi kaip gana jaunesnė studentė limpa prie tokios rimtos, bet nesimpatiškos asmenybės, kaip Souhei ir dargi labai pavydžiai reaguoja į bet kokią galimą konkurenciją. Tai kažkiek gadina rimtą ir niūrią atmosferą, kuria anime tiesiog alsuote alsuoja. Žinoma, chemija tarp jų kažkokia yra, bet tai nebuvo įgyvendinta be priekaištų, o ir pats Souhei nors ir protingas, bet pakankamai pilkas veikėjas, kuris sau skirtą rolę atlieka gerai, bet ne daugiau. Įdomiausias, kad ir netiesioginis serialo personažas, čia yra būtent genialioji mokslininkė Shiki, tačiau serialo metu kažkaip pasigedau pilno jos charakterio ypatybių išryškinimo. Toks įspūdis, kad už to, kas mums buvo parodyta apie šį paslaptingą asmenį, slypi kai kas daugiau.
    Ko aš pasigedau, tai antraplaniai veikėjai. Juk visada būna smagu žiūrint tokią istoriją pažinti ne vien pagrindinius veikėjus, bet ir aplinkinius, bei pačiam dėlioti įkalčius ir faktus sprendžiant pagrindinį klausimą - kas įvykdė nusikaltimą, įtarinėjant visus iki vieno. To, manau, serialui čia trūksta. Kiti personažai čia tėra tik faktams išdėstyti, kurie reikalingi istorijai plėtotis toliau, nė vienas iš jų neįneša didelio indėlio į mįslės sprendimą ar nekelia didesnio įtarimo šešėlio. Vis dėlto, smagu, kad mes nesame paliekami tamsoje. Mįslės sprendimas yra logiškas, o jį išmąstyti žiūrovas iš pateiktų įkalčių beveik gali ir pats. Didesnių priekaištų turiu tik skylėtai pabaigai. Atvira pabaiga nėra blogai, tačiau šįkart likau suglumęs ir nelabai patenkintas nepaaiškintais nusikaltimo motyvais.
    Serialo apipavidalinimas puikus. Prie veikėjų dizaino prisidėjo žinomas mangaka Inio Asano (Oyasumi Punpun, Solanin ir kt.) ir nors asmeniškai veikėjai neatrodo taip puikiai kaip jo mangų piešiniuose, tačiau indėlis pagirtinas. Visai kokybiška kinematografija ir režisūra, bei dailus piešimas kartu su puikiu garso takeliu nekelia jokių abejonių serialo technine puse. OP ir ED taip pat greičiausiai bus vieni geriausių šiais metais.



    Atmosferiškas ir lėtas detektyvas. Ne be trūkumų ir tikrai ne kiekvienam, bet rimtas ir vertas dėmesio serialas.

    9
    5 (puikus!)
    22.22%
    2
    4
    44.44%
    4
    3
    11.11%
    1
    2
    22.22%
    2
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2023-09-24, 22:03.
Working...