One Punch Man

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    One Punch Man

    One Punch Man


    Režisierius: Shingo Natsume
    Studija: Madhouse
    Žanrai: fantazija, nuotykiai, komedija, parodija
    Transliacija: 05.10.2015 - 21.12.2015
    MAL reitingas: 9.08
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Šiame komiksų pasaulyje yra pilna visokių pabaisų, išprotėjusių mokslininkų, ateivių ir kitokios gyvūnijos. Žmones tai net nelabai stebina. Nemalonu ir vieni nuostoliai, bet ką jau padarysi.... Svarbu, kad būtų kas visokias pabaisas sutramdo. O kas gali tai padaryti? Aišku, kad herojai. Kadangi čia irgi yra supuvęs kapitalizmas tai buvo sukurtas visas biurokratinis aparatas - herojų organizacija, su savo darbuotojų sąrašais ir reitingavimo sistema. Saitama ilgą laiką buvo nelegalus herojus. Niekas negalėjo prilygti jam jėga. Bet kurį monstrą jis užmušdavo vienu smūgiu. Ką ten monstrai, pats supermenas gautų nuo jo į kaulus ir jokio kriptonito nereikėtų. Problema tik, kad nelegalai negauna jokio pripažinimo ir socialinių garantijų. Teks legalizuotis.... Na gerai, dar viena problema yra stipraus priešo nebuvimas. Negi šioje visatoje nėra blogo šikniaus kuris galėtų atlaikyti bent jau vieną smūgį?



    Šis serialas yra paprastas, bet visai neprastas. Buvo paimtas šouneniškas super herojų pasaulis ir į jį patalpintas ne ordinarus personažas. Aplink tai ir sukasi visas serialo humoras ir veiksmas. Juk kokie yra pagrindiniai žanro štampai? Begalinis levelio kėlimas, amžinybę trunkančios kovos, tonos patoso, kvaili kovinių veiksmų "vardai"? Daug jų yra, bet nėra tokio kurio Saitama nesumaltų į miltus. Keltis lygį jau nebereikia. Tris metus bėgiodamas ir darydamas atsispaudimus pasiekė tokį levelį, kad aukščiau nebent dievas tėvas, dievas sūnus ir dievas šventoji dvasia...kartu sudėjus. Kovos, kuriose dalyvauja šitas herojus, trunka neilgai. Tiek kiek trunka vienas smūgis. Na kartais duoda priešininkui pakalbėti. Mandagus matyt žmogus.... Pats Saitama yra anti patosiška asmenybė ir nepakenčia pakilių/didingų kalbų. Ir kovinių veiksmų pavadinimai visiškai paprasti....suskaičiavau gal du. Vienžo šitas plikis yra puikus personažas. O kokios pas jį veido išraiškos.... Tiesiog nuostabu! Truputi išmuša iš pusiausvyros tik jo charakterio neaiškumas. Tai jam visai dzin ant kitų herojų ir nori tik pripažinimo tai jau gelbėja jų įvaizdį. Gal taip ir buvo sugalvota, velnias žino. Kiti personažai yra visiškai tipiniai ir niekuo neypatingi. Galima būtų dėl to kūrėjams papriekaištauti, bet to nedarysiu. Manau to reikėjo dėl kontrasto. Nors dar vienas geresnis personažas turbūt būtų nepamaišęs... Man visai patiko Tatsumaki, bet jos buvo visai nedaug. Piešimas dažniausiai buvo labai solidus, o veiksmo scenos kartais kažkodėl priminė Kill la Kill. Nesakau, kad visą laiką gulėjau po stalu, bet pasijuokti tikrai buvo iš ko. Vis tik norėjosi, kad humoro ir parodijos butų daugiau, o pseudo rimto veiksmo mažiau. Kartais serialui trūksta dinamikos, intrigos ir beprotybės.

    Reziumė: Labai geras serialas, kurį privalo pamatyti tiek šounenų fanai tiek ir anti fanai. Kiti gal ir ne viską supras, bet turbūt irgi nenusivils. Beprotnamis sugrįžo į doros kelią ir vėl paruošė gerą produktą. Iki puikaus truputi pritrūko.


    Nemanau, kad šis anime mane gali kažkuo nustebinti, bet nuo antro sezono neatsisakyčiau. Po vienerių, dvejų metų...


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    43
    5
    62.79%
    27
    4
    27.91%
    12
    3
    2.33%
    1
    2
    6.98%
    3
    1
    0%
    0
Working...