Arslan Senki

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Arslan Senki

    Arslan Senki


    Režisierius: Noriyuki Abe
    Studija: Liden Films / Sanzigen
    Žanrai: nuotykiai, fantazija
    Transliacija: 05.04.2015 - 27.09.2015
    MAL reitingas: 7.89
    Trukmė: TV 25 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Parso karalystė yra turtinga ir galinga. Kaimynai būtų kaip ir ne prieš atsikasti vieną kitą kąsnelį, bet dantys visą laiką atsimušą į visame kontinente garsią kavaleriją. Taip atsimuša, kad dantis tenka delne parsinešti. Arslanas yra sosto paveldėtojas, bet nei tėvo Andragoro nei motinos nėra labai mylimas. Kur ten mylimas....galima sakyti yra net ignoruojamas. Užtat aplinkiniams berniukas patinka dėl savo gero ir paprasto charakterio. Berniukas supranta, kad paveldėtojas iš jo yra nekoks, bet tėvai sveiki, o iš išorės irgi kažkaip niekas negrasina. Na o kokių 20 metų bus matyt. Deja, tiek laiko neprireikė. Vos sulaukęs 14 metų Arslanas išvyksta į mūšį, kuris turėjo būti lengvu pasivaikščiojimu, bet baigėsi visiška katastrofa. Išduotas ir pervertinęs savo jėgas Parso karalius beviltiškai pralaimėjo ir dingo be žinios. Patį Arsalaną išgelbėjo Daryunas, savo dėdei pažadėjęs ištikimai tarnauti princui. Berniukui nėra ko pavydėti. Šalis okupuota, o paveldėjimo teisės kelia daug abejonių. Tai gi, suaugti teks greitai.



    Patinka man tokie herojiški epai. Patinka ir nieko negaliu su savimi padaryti. Nors ir suprantu, kad juose yra daugybė trūkumų. Ypač jei paimtume konkrečiai japonišką animaciją. Tokie anime būna iki negalėjimo naivūs ir labiau primena pasakas nei rimtą fantasy. Biudžetai, kaip taisyklė, būna labai kuklūs ir tai ypač matosi masinėse scenose, kurios pavirsta į 3D buratinų diskoteką O masinių scenų yra daug, toks jau šitas žanras. Siužetai būna tokie tokie platūs, kad neturi pabaigos. Herojai būna tokie galingi, kad net lieka neaišku, kam eiliniai kareiviai apskritai yra reikalingi. Susitiktų didžiavyriai ir išsiaiškintų viską patys, be skruzdėlių, kurios tik po kojomis maišosi. Patys personažai yra labai ribotos asmenybės. Jei jau geras tai geras iki negalėjimo. Jei jau ištikimas tai ištikimas iki grabo lentos. Jei jau blogas tai blogas iki beprotystės. Bet patinka man tokie anime ir viskas.
    Taip, Arslan Senki yra pasakaitė, bet nepaprasta/neprasta. Pagrindinis personažas aišku yra labai jaunas, bet manęs neerzino. Nors be refleksijų ir depresijos nebuvo apsieita, bet dėl to berniuką kaltinti nesinori. Labai jau sudėtinga Arslan'o padėtis. Be to, berniukas gan greitai bręsta, o jį kankinantys klausimai yra visai suprantami. Kiti svarbesni personažai yra labai stiprūs, bet ne per daug. Vienu smūgiu šimto priešu nežudo, max 2-3. Užtat kovos žiūrisi gerai, ypač kai susiduria vienas kito verti priešininkai. Net ir kraujo yra pakankamai. Pasaulis yra kaip ir išgalvotas, bet labai jau panašus į kryžiaus žygių laikotarpio artimuosius rytus. Dėl tokių paralelių serialas tik laimi. Sugebama iškelti ir pakankamai rimtus problemas. Religija, politika, vergvaldystė, kultūriniai skirtumai, socialinė ir ekonominė nelygybė....Aišku tai nekompensuoja serialo naivumo, bet pakelia jį į truputi aukštesnį lygį. Pradžioje pasirodė, kad anime bus gėjiškas. Vien tik vyrai personažai ir visi tokie gražūs. Mano baimės nepasitvirtino. Vyrai aišku dominuoja, bet tai yra logiška, o nestatutinių santykių čia kaip ir nepastebėjau. Nelabai į temą čia įkišo magiją, bet jos daug nebuvo tai galima ir nekreipti dėmesio.

    Reziumė: Arslan Senki nėra anime kurį galima rekomenduoti visiems iš eilės, bet savo žiūrovą jis suras. Manę tai kažkaip surado.^^ Išvaizda neįspūdinga, bet yra jame kažkas kabinančio. Pratęsimo nesitikiu, bet visai noriu.


    Kažkodėl Arslanas man priminė Edward'ą. Pats nesuprantu kodėl. Lyg ir nelabai panašus...


    Spoileris:

    P.S. radę klaidą praneškite man asmenine žinute. Ačiū.
    12
    5
    16.67%
    2
    4
    41.67%
    5
    3
    33.33%
    4
    2
    0%
    0
    1
    8.33%
    1
  • Balta_vilkė
    Naujokas

    • 2013 11 05
    • 17

    #2
    Aprašymas gan įdomiai atrodo, reiks pažiūrėt. Beja, man atrodo, kad Fullmetal alchemist kūrėjos darbas, tai tikrai tikiuosi gan neblogo turinio^^

    Comment

    • Miesto_Druidas
      the journeyman



      • 2010 08 17
      • 1691

      #3
      Autorius Balta_vilkė
      Aprašymas gan įdomiai atrodo, reiks pažiūrėt. Beja, man atrodo, kad Fullmetal alchemist kūrėjos darbas, tai tikrai tikiuosi gan neblogo turinio^^
      Ji adaptuoja knygas į mangą, tai originalus turinys ne jos darbas.

      Comment

      • arna
        emptiness

        • 2006 06 20
        • 1069

        #4
        Gana paprastas savo jau nuo pradžių nuspėjamu siužetu kovinis-strateginis-nuotykinis anime serialas su pasakų elementais. Jį sužiūrėjau todėl kad:
        1) graži animacija (komp.piešimas);
        2) kelios krūtingos gražuolės;
        3) logika paremtos intrigos;
        4) nesudetinga tačiau ir nekvaila istorija;
        5) strategija kurią vysto herojai;

        Atkreipkite dėmesį į Lusitanijos herbą - dvigubą kryžių - kuris Lietuvos heraldikoje laikomas Jogailos ir Jogailaičių dinastijos herbu. Ir dar vienas niuansas: Lietuva (Lithuania) - Lusitania; ar nėra tam tikro atsitiktinio(?) žodžių, garsų sąskambio? O vieno personažo vardas Narsus? (padėk kitur kirtį ir gausi patį tikriausią lietuvišką žodį). Būtent šie ir kiti keistai(?) parinkti simboliai mane ir laikė prie šio anime, nors pats veiksmas vyksta įsivaizduojamuosiuose Rytų kraštuose (suprask musulmoniškuose) tarp vietinių mums egzotiškų tautų. Tačiau vėlgi, nors tautos pietietiškos, kai kurių pagrindinių herojų bruožai "europietiški" (įvertinus visas anime piešimo stilistikos adaptacijas).
        Įdomus dar vienas šio anime aspektas - religijų/ideologijų kovos. Tai kai kuo primena šiandienos laikus su savo politinėmis ir kitokiomis aktualijomis. Tai tarsi seno ir naujo mąstymų susidūrimas, keičiantis tolesnę kažkurios tai visos tautos-valstybės kultūros (ar net kelių ir daugiau tautų/kultūrų) raidą. Tai gana stipri aliuzija į šiandienos Islamo civilizacijos priešpriešą su Vakarų civilizacija (nors kartais liusitaniečių religinis fanatizmas man primindavo viduramžių krikščionis).

        Taigi iš šio anime rebuso ištraukiau dvi pagrindines (mano manymu) šaknis: "istorija" ir "ideologija", kurių pagrindu ir buvo pastatytas šis pasakojimas. Visai neblogas lengvas virškinimui produktas gavosi.

        Pabaiga paprasta, tačiau graži savo nevisai nubanalintu humaniškumu. Lauksiu 2sezono.

        Įvertis: 3/5 arba 7/10.

        Comment

        • nemesis
          Super mega ultra rašytojas

          • 2010 11 08
          • 1186

          #5
          Visai nieko darbelis, dar viduramžiai ir praktiškai be fantasy, tai išvis neblogai. Iki epinės kelionės labiausiai maišė šoneniškumas ir tie patys steriotipiniai veikėjai. Dar tie grandijozinei planai, kurie tikrai jau nebuvo kažkas ultra protingo, kėlė šypseną.

          Comment

          • Rutarisa
            "The Artist"

            • 2010 09 28
            • 28

            #6
            man susiziurejo labai gerai oro uoste pries lektuva apskritai patinka anime kur viduramziai ir strategijos. Tikiuosi bus antras sezonas istiesu kas su tematika, panasios mintys kaip pas arna, tik apie tuos lietuviskus dalykus nepagalvojau.

            dar vienas idous dalykas, kad sis anime jau egzistavo OVA formatu 1991ais
            Spoileris:

            Comment

            • Red_Elf
              pandų karai :D


              • 2009 05 07
              • 1115

              #7
              Jau seniai užbaigiau šį serialą, bet tik dabar susizgribau, kad dar nepareiškiau nuomonės apie jį.
              Man jis tikrai patiko. Viduramžiška atmosfera buvo puiki, ne taip dažnai tokia ir pasitaiko anime pasaulyje. Istorija ne "kiaura", tikrai buvo ką pastrateguoti, paanalizuoti ir persiristi per iškilusius sunkumus, nesantaika susijusi su religiniais skirtumais įsiminė labiausiai, turbūt dėl kryžiaus žygių istorijos pamokose. Tik galėjo nekišti magijos, čia ji buvo visiškai visiškai visiškai nereikalinga.
              Arslanas patrauklus veikėjas, antrasis eilėje po jo man buvo Narsus. Serialo tikrai negadino komediniai elementai, paprastai jie buvo laiku ir vietoje.

              Techninė anime pusė jam nedaro gėdos. Muzika puiki, piešta viskas taip pat labai gražiai, na, 3D buratinų diskoteka šiuo atveju yra kaip ir neišvengiamybė.

              Tikrai laukiu S2, kuris pasirodys jau netrukus (:
              Paskutinis pakeitimas nuo Red_Elf; 2016-07-17, 12:04.

              Comment

              • nemesis
                Super mega ultra rašytojas

                • 2010 11 08
                • 1186

                #8
                Antras sezonas susižiūrėjo žymiai smagiau, nors ir baigėsi ant nerealiai didelio cliffhanger'io. Didžiausias minusas kaip ir prieš tai išlieka ta pati charachterizacijos stoka (veikėjų ryškus skirstymas į gerus ir blogus, kas man labai keista žvelgiant, kad tai karas dėl karūnos tarp pretendentų, šabloniniai šalutiniai veikėjai). Iš dalies priminė prastesnę versiją to paties autoriaus Legend of Galactic Heroes, tik kad veiksmas vyksta viduramžiais. Arslanas pagaliau parodė šiek tiek ambicijos pagaliau pasipriešint tėvui, nors asmeniškai man Hermis labiau prie širdies. Išlieka tapati problema su " įspudingaisiais planais", kurių metu tiesiog nunerfinamas priešų intelektas. Veiksmas čiki piki pagal studijos galimybes.

                Comment

                • Ozis

                  #9
                  O man antrasis sezonas man susižiūrėjo prasčiau

                  Galbūt dėl to, kad šis buvo suspaustas į 8 serijas. Man dėstymas pasirodė skubotas. Bet atsigręžiant atgal į pirmą sezoną matau, kad jame pavienės istorijos "arkos" buvo daugiau mažiau panašaus ilgio. Tad gali būti, kad man vaidenasi. Keista nebent kodėl tik viena arka šiame sezone. Medžiagos juk turėtų būti pakankamai, o ir stambesnė istorijos "arka," galinti sujungti visą sezoną, prasidėjo. Pirmame sezone visos pavienės "arkos" buvo sujungtos Arslano atsistojimo ant savų kojų tema. Antrasis sezonas galėjo jungti arkas apie legendinį Ruknabadą ir kariuomenės surinkimą iš naujo. Bet tolesnių arkų reiktų tikėtis tik sekančiame sezone, tad gal ši arka, turinti silpniausią ryšį su nauja stambesne "arka", atrodo daugiau kaip filleris.

                  Kitas kabliukas galėtų būti tas, kad nepaisant didėjančių "statymų" ir gausėjančio personažų būrio, nieko iš tiesų naujo pateikta nebuvo. Tai vis dar yra tas pats epinis nuotykis su plokščiais personažais ir "nunerfintu" priešų intelektu. Vienintelis sezono pliusas nebent kiek prakuntantis Etoile/Ester personažas.

                  Pirmąjį sezoną įvertinau 8/10, o antrąjį 7/10. Penkiabalėje sistemoje vertinimas liktų tas pats


                  Toliau seka tiesiog atsitiktinis pamąstymas apie tai kaip realizuoti "genialų" personažą.
                  Spoileris:
                  Galima leisti jam kovoti prieš durnelius. Jie daro klaidas, o jis jas išnaudoja. Įdomiau, jei priešininkas nėra durnelis - jis sunkiau padaro klaidą. Jį reikia išprovokuoti, mat anksčiau ar vėliau kažkas suklys. Joks žmogus nėra tobulas, ypač, kai tenka veikti ekstremaliomis sąlygomis. Iš mūsų perspektyvos šnekėti lengva, nes mes turim šiuolaikinį išsilavinimą ir komentuojam patogiai sėdėdami prieš švytinčio monitoriaus. Dalis karinių strategijų mums bus girdėtos per istorijos pamokas. Dalis mums bus matytos įvairiuose filmuose. Bet verta susimąstyti ties tuo, kad visos jos kažkada buvo panaudotos pirmą kartą. Tada tai buvo ne banalybė, o naujovė. Šachmatų ir Go (bei kitų panašių žaidimų) istorijos yra puikus ir paprastas pavyzdys to, kad strategija vystosi palaipsniui. Šiuolaikinių šachmatų "konceptus" vargu ar suprastų viduramžių žaidėjai. Go taip pat buvo genialių (žaidimo istoriją keičiančių) momentų. Kai apie juos jau žinai, tai jie atrodo banaliai, bet savu laiku iki to reikėjo prisigalvoti. Dar geresnis pavyzdys mokslo istorija.

                  Bet, po teisybei, Arslan Senki taip giliai nekasa. Visgi aš abejočiau ar to tikrai reikia. Jeigu būtų kažkiek daugiau intrigos ir psichologinių žaidimų gal būtų ir smagiau. Kažkiek daugiau gylio. Bet "itin gili intriga" savu laiku mane atbaidė nuo Legend of Galactic Heroes ("huge exposition dump" prie kavos puodelio su atkištu mažuoju piršteliu pirmos serijos pradžioje man gero įspūdžio nepadarė; atsiprašau jei maišau su kitu panašiu anime). Šiame sezone (2016 vasara) gan neblogą gylį išlaiko Alderamin of the sky.

                  Comment

                  • Killerbee
                    Iškrypęs dėdulė





                    • 2006 12 11
                    • 2949

                    #10
                    Antras sezonas realiai apie nieką. Pažiūrėjau kaip kokį filerį. Trečiame sezone gal sugrįš į tiesos kelią. Tikiuosi....

                    Comment

                    Working...