Hibike! Euphonium

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    Hibike! Euphonium

    Hibike! Euphonium
    Sound! Euphonium



    Režisierius: Tatsuya Ishihara
    Studijos: Kyoto Animation
    Žanrai: Gyvenimiškas, mokyklinis, drama, muzika
    Adaptacija: Novelių serija (ongoing)
    Transliacija: nuo 2015-04-08 iki 2015-07-01
    Trukmė: 13 x 23 min
    MAL reitingas: 8.05
    Video resursai: OP||ED||AMV
    Papildoma Info:


    Kumiko naujoje mokykloje tikisi naujos pradžios. Ir atrodytų viskas einasi neblogai, ji susiranda porą naujų draugių ir net nusprendžia pasižmonėti kas per muzikos klubas veikia mokykloj, juolab mergina ilga laiką grojo eufonijumi (pučiamasis instrumentas) ankstesnėje mokyloje. Įspūdis, šiek tiek patirties turinčiai muzikantei, buvo nekoks, trūko klubui matyt gero vadovo, bet bent jau vaikams smagu muzikuoti. Minusas tik vienas, Kumiko buvusi klasiokė Reina irgi planuoja užsirašyti į klubą, o mergaites sieja nemalonus praeities incidentas, tad ką daryti?





    Hibike Euphonium galėtų būti nurašytas iškart jei ne animacijos studija ir prie žanrų randamas žodelis "muzika". Ach.... tiesa, aš žinau apie ką jūs pagalvojot pamatę KyoAni anime posteriuose figūruojančias moe'iškai atrodančias merginas su instrumentais , bet nubraukim tas mintis į šalį. Nors mokyklinės dramos jau seniai visiems įgriso, šis anime iš viso būrio išsiskiria kaip realistiškesnis ir kruopščiai atidirbtas kūrinys su šiektiek muzikos, kad nebūtų taip jau prėska.
    Ir prėska nebūtų net ir be muzikos, o tai jau veikėjų nuopelnas. Ypatingas pagyras skiriu pagrindinei veikėjai Kumiko. Senokai teko regėti tokią įvairią asmenybę pieštiniame formate. Jos charakteris tikrai nevienadimensinis, o serialo metu gan tikroviškai formuojasi ir keičiasi. Ši mergina ir jos santykiai su kitais personažais yra varomoji serialo jėga. Čia turim Reina, šaltą ir atsiribojusią merginą, siekiančia savo srityje tik aukščiausio rezultato. Jos santykiai su Kumiko savotiškai įdomūs, o scenos turi keisto elektrifikuojančio žavesio. Nors serialas labai mergaitiškas, antraplaniai veikėjai žiūrisi gerai, išskyrus vos vieną kitą. Kliūna, kad vaikinų čia vos pora (ar tai šiektiek daugiau jei įskaityti visiškai nykius) neskaitant klubo vadovo. Šis personažas padarė puikų įspūdį - iš pažiūros ramus, griežtas ir savo sritį puikiai išmanantis asmuo, kuris nieko ant lėkštutės vaikams nepadės, tačiau patirtis, kurią jis jiems suteikia yra neprilygstama. Klubas taip pat keičiasi, iš vietos, kur moksleiviai susirenka gerai leisti laiką jis tampa aplinka, kurioje pradeda ryškėti spaudimas, konkurencija tarp narių, ir serialo tempas, manau. išlaikytas nepriekaištingai. Minusėlis, galbūt romantika, mano nuomone, kaip koks savotiškas svetimkūnis. Man patiko, jog Kumiko ir Shuuichi vistiek turi labai solidžią chemiją tarpusavyje, tačiau tas antraeilis aspektas serialo bėgyje tiesiog išblanksta.
    Vizualiai serialas atrodo labai gražiai, ir tai neturėtų stebinti. Seriale tiesiog nėra prastų kadrų, veikėjų, grojimo animacija ir patys instrumentai atrodo nepriekaištingai ir natūraliai, o svarbesnėms scenoms skiriamas ir didesnis dėmesys, tad animacija viso serialo metu išlieka puiki.
    Garso prodiuseriai irgi nusipelno aplodismentų. Instrumentų skambesys, skirtumas tarp prasto ir gero grojimo tikrai jaučiasi, net ir nieko apie muziką nenuotuokiančiam asmeniui. Gaila pačios muzikos ir orkestro būrelio grojimo čia yra tiesiog žiauriai per mažai. Aš norėjau, kaip kokiam Glee seriale, ne vieno konkurso etapo su įspūdingu pasirodymu, bet tiek jau to. Taip, deja, didelis dėmesys čia eilinį kartą skirtas ne muzikai, kad ir kaip jos labai norisi, ypač kai pučiamieji anime serialuose jau yra vienetinis delikatesas.






    Manau, jog Hibike Euphonium yra vienas geriausių mokyklinių gyvenimiškų serialų, išleistų pastaraisiais metais. Tai kruopščiai atliktas ir gan realistiškai pateiktas mokyklinis slice of life, išpuoselėtas su atsidavimu ir dėmesiu detalėms bei žiupsneliu muzikos skoniui pagerinti. O šiaip žiūrėti verta vien dėl Kumiko.
    6
    5 (puikus!)
    50.00%
    3
    4
    50.00%
    3
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2023-09-24, 22:08.
  • mantasb
    Naujokas
    • 2014 02 20
    • 11

    #2
    Prie ko tas Shirobako fansub?

    Comment

    • Miesto_Druidas
      the journeyman



      • 2010 08 17
      • 1691

      #3
      Autorius mantasb
      Prie ko tas Shirobako fansub?
      Klausimas, kurio nė klaust nereikėjo. Geriau savo nuomonę apie anime parašytum, jei matei. Bet ačiū už pastebėjimą, dažniausiai rašau ant jau kokio aprašymo viršaus, tad kartais pražiopsau kai ką ištaisyti, kas, manau, buvo akivaizdu. PM'o pastebėjimui išsakyti, šiaip užtektų į valias .
      Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2015-07-04, 16:07.

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Bandžiau žiūrėt, bet iškentėjau pusantros serijos. Bobiškas, o čia jau nuosprendis. Nepadėjo net muzika.

        Comment

        • Miglaja
          Cute potato ~


          • 2007 12 16
          • 560

          #5
          Gražus gyvenimiškas anime su šlakeliu simfoninės muzikos. Lengvai susižiūrėjo, gavau daug pozityvo

          Daug labiau patiko už K-ON!. Juk turi nepaneigiamai daug panašumų.

          Kuo Hibike pranašesnis ?
          + kawainos mergaitės. Ir jų yra laaabai daug. tikrai ne tik tos keturios esančios ant posterio yra svarbios
          + šioje visatoje egzistuoja ir vyriška giminė ! Nors ir antraplaniai, bet savo vaidmenis turėjo visai svarbius. Tiesa, kiek pamenu muzikos mokyklose mokytojai vis vien būdavo kur kas griežtesni nei šis jaunas dirigentas
          + buvo dramų. Nebuvo "tiesiog mokomės groti ir bandom pakliūti į orkestrų konkursą".
          Spoileris:

          Tik keista ta Reinos ir Kumiko draugystė. Man nelabai suprantama buvo su tais meilės prisipažinimais. Kažkaip lesbiškumu dvelkė, tai susinepatoginau savo minčių. Kažkaip mokykloje su draugėm taip neprikolindavom
          Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

          Comment

          • Miesto_Druidas
            the journeyman



            • 2010 08 17
            • 1691

            #6
            Antras sezonas (kartu su recap filmu) anonsuotas.

            Comment

            Working...