Death Parade

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Death Parade

    Death Parade


    Režisierius: Yuzuru Tachikawa
    Studija: Madhouse
    Žanrai: drama, mistika, psichologija
    Transliacija: 10.01.2015 - 28.03.2015
    MAL reitingas: 8.56
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Kas atsitinka su žmogumi po mirties? Tai turbūt yra vienas iš svarbiausių klausimų ir kuris vis dar neturi atsakymo. Panašaus svarbumo kaip ir klausimas "ar mes visatoje esame vieni tokie protingi?". Jei su antru klausimu mokslas gali kažką padaryti tai su pirmu (bent jau kol kas) yra bejėgis. Nieko keisto, kad šioje srityje viešpatauja visokio plauko mistika ir aišku religija. Krikščionybė mano, kad prie vartų stovi toks Petras, kuris ir sprendžia pateks šita siela į rojų ar ne. O jei viskas yra ne taip, tiksliau ne visai taip? O jeigu teisia ne baltai apsirengęs barzdotas senukas, bet barmenas? Manot, kad nėra didelio skirtumo? Klystat. Teisėjas aišku gauna "aukos" prisiminimus, bet jie lemia nedaug. Daug svarbiau yra elgesys pačio teismo metu. Kad būtų sunkiau kaltinamieji visada yra du, o sąlygos yra gan ekstremalios. O kas sakė, kad bent po mirties galėsim pailsėti?



    Be abejo labai kokybiškas ir prabangus serialas. Labai solidžiai nupieštas, animuotas ir puikiai surežisuotas. Be abejo tematika yra įdomi. Turbūt nėra žmogus, kuris bent kartą nėra pagalvojęs apie tai kas jo laukia po mirties. Dėl tokių teismų teisingumo aišku galima ginčytis, bet mane žavi mintis, kad net ir stipriai prisidirbęs žmogus dar turi šansą. Kai kurios istorijos yra gan stiprios, o pabaiga graži. Aišku jei mėgstate truputi pasigraudinti. Užtenka ir psichologijos, emocijų ir kūno skysčių, bet negalvokit, kad šis anime yra labai jau tamsus ar depresyvus. Yra čia ir šviesių spalvų, o linkę į savižudybę turės progą pagalvoti dar kartą. Yra ir kažkoks globalus siužetas, bet jis yra gan pasyvus. Personažai subrendę, bet nelabai įdomūs. Todėl ir po peržiūros nelieka kažkokios stipresnio įspūdžio. Bijau, kad praeis pora mėnesių ir serialas užsimirš.
    Istorijoje riebus taškas nėra padėtas, bet pratęsimas (bent jau mano nuomone) nėra reikalingas. Kažkokios rimtesnės intrigos tai nėra. Na yra bandymai keisti sistemą ir kas iš to? Aišku galima prikurti daugybę istorijų apie mirusius žmones, bet ar to tikrai reikia? 12 serijų man pasirodė pats tas - nei per daug nei per mažai.

    Reziumė: Ar buvo pakankamai įdomu? Tikrai taip. Ar rekomenduočiau visiems? Tikrai taip. Džiugu ir dėl Beprotnamio, gal pacientas vis dar gyvas. Aišku ne šedevras, bet bent jau studijos stiliuje.



    Rekomenduoju pažiūrėti amv, labai neblogas....^^


    Spoileris:

    39
    5
    56.41%
    22
    4
    35.90%
    14
    3
    7.69%
    3
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...