Shirobako

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    Shirobako

    Shirobako

    Režisierius: Tsutomu Mizushima
    Studijos: P.A. Works
    Žanrai: Gyvenimiškas, seinen
    Transliacija: nuo 2014-10-09 iki 2015-03-26
    Trukmė: 24 x 24 min
    MAL reitingas: 8.49
    Video resursai: OP||OP2||ED||ED2||rūgštu
    Papildoma Info:



    Aoi su draugėmis jau mokykloje kūrė pirmą savo filmuką. Jausmas jį rodyti kitiems buvo nuostabus ir tai būtent palydėjo merginas savo ateitį sieti su animacija. Ir štai, Aoi - Musashi Animation studijos darbuotoja. Darbas nelengvas, ilgos darbo valandos, suspausta dienotvarkė, daugybė smulkmenų, kurių praleisti nevalia, neleidžia trypčioti vietoje. Ne ką lengviau sekasi ir Aoi draugėms. Kaip merginoms sekėsi įgyvendinti svajones, apie kasdienius džiaugsmus ir sunkumus dirbant animacijos versle ir pasakos šis serialas.





    Shirobako tai odė žmonėms. Kodėl? Todėl, kad žmonės kuria. Tai odė kūrybai, siekiui įgyvendinti savo svajones, pateikti kažką kas sužavės šimtus ar net tūkstančių kitų žmonių. Ar ne taip galime pasakyti ir apie anime? O kas gi gali perteikti geriau šitą temą nei pati animacijos studija. Tad prašau - anime apie animacijos studijos darbą.
    Shirobako pateikia nemažai įžvalgos į tai kaip juda animacijos verslas Japonijoje, kaip dirba studijos, apie planavimą, darbų paskirstymą, ir kitus niuansus visai nuotaikingai ir smagiai (ir kažkiek otakiškai). Kad ir trumpai, bet išvysime visko, nuo to kaip dirba garso prodiuseriai, animuotojai, iki balso aktorių parinkimo ir pan. Ir būtent tai vienas iš žavinčių dalykų šiame seriale - detalės ir smulkmenos.
    Be abejo nereikia aklai teigti, kad pasižiūrėjus serialą tu būsi anime kūrimo ypatybių guru, ir galbūt tai kas pavaizduota nėra gryniausia animacijos industrijos realybė, bet akis šiektiek atverti padeda. Galų gale pastangos, kurias įdeda žmonės, norėdami pateikti gerą produktą, jaučiasi labai realios.
    Studija, žinoma, stengėsi informaciją pateikti kiek galima nuotaikingiau, tačiau tai nėra itin draugiškas kūrinys jį pradedant, kadangi istorija vystosi ne nuo nulio, tad verta duoti bent kelis epizodus kūriniui įsibėgėti.
    Kaip ir kiekvienas gyvenimiškas kūrinys, šis irgi laikosi ant veikėjų. Ir čia jų labai, labai daug. Be abejo pagrindinių - keletas, tačiau antraplanių tiek, kad visų prisiminti nelabai išeis. Serialui tai svarbu, jis net rodo kiekvieno personažo vardą ir pareigas, net jei tai bus jo pirmas ir paskutinis pasirodymas.
    Pagrindinis merginų penketukas, sakyčiau, labai žavus, nors kai kurias matysime kur kas rečiau nei kitas, tačiau visos gauna eterio. Serialas visai realiai parodo, kad ne kiekvienam norinčiam karjera animacijoje yra lengva. Pavyzdžiui balso aktorė sunkiai gauna rimtesnių rolių, ar 3D animutoja, kuri dirba visai ne prie tokios kūrybos, prie kokios norėtų ir pan. Veikėjai taip pat nėra moksleiviai, nors gal kai kurie per daug vėjavaikiški, ar per daug ekscentriški, bet tokia įvairovė irgi manau nėra minusas ir serialą padaro tik nuotaikingesnį ir smagesnį. Ar tai bus bevilitškas Tarou, ar padebesiais skrajojantis, lengvabūdiškas režisierius, visi jie turi šarmo, o bendravimas, chemija tarp veikėjų yra pateikta puikiai.



    Širdis džiaugiasi, kad teko ir vėl išvysti tokį mielą širdžiai "slice of life" serialą, kuris ne tik nušviečia anime studijos darbo užkulisius, bet ir nuoširdžiai bei nuotaikingai pateikia žmonių, siekiančių įsitvirtinti šioje srityje, siekius, sunkumus ir džiaugsmus. Tai anime, kurio tu, jei bent kiek prijauti animacijai, praleisti neturėtum.
    8
    5 (puikus!)
    87.50%
    7
    4
    12.50%
    1
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2023-09-24, 22:13.
Working...