Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • nemesis
    Super mega ultra rašytojas

    • 2010 11 08
    • 1186

    Kiseijuu: Sei no Kakuritsu


    Kiseijuu: Sei no Kakuritsu
    Parasyte -the maxim-


    Režisierius: Shimizu Kenichi
    Studija: Madhouse
    Žanrai: veiksmas, drama, siaubas, mokslinė fantastika, psichologinis
    Transliacija: 2014 ruduo - 2015 žiema
    Trukmė: 23 min x 24
    AniDB reitingas: 8.29 (634)
    MAL reitingas: 8.77 ( 55259)
    Papildoma Info:


    Ko gero, jums teko girdėti klasikines mokslinės fantastikos istorijas, kuriose ateiviai, kaip niekur nieko, užgrobia žmonių kūnus, apsimeta jais, taip infiltruodamiesi į mūsų visuomenę. Pasirodo, tai visiška tiesa! Ateiviu gali būti tavo žmona, draugas, net mama ir tu to visiškai neįtarsi! Kaip tai vyksta? Atėjūnai, tarsi parazitai, įsiskverbia į mūsų smegenis ir ne tik užvaldo kūną, bet ir paverčia į kraujo ištroškusius monstrus. Baisu, ane? Taip būtų nutikę ir mūsų protagonistui Shinchi, tačiau į jį bandęs įsiskverbti parazitas, suklydo. Dabar jie abu turi dalintis bendrą kūną. Ar dviejų, visiškai skirtingų rūšių atstovams, pavyks susivienyti ir išlikti?









    Kiseijuu siužetas išskirstytas į kelias smulkias arkas: vienos geresnės, kitos prastesnės. Jos neturi kažkokios labai didelės įtakos viena kitai ar bendrai istorijai, tačiau kiekvienoje iš jų, pagrindinis veikėjas vystomas neįtikėtinai puikiai. Retas anime atlieka tiek “development’o” per visą serialo trukmę kaip Kiseijuu per vieną trumpą arką. Būtent tai ir yra jo stiprioji pusė. Shinchi sutikdamas naują oponentą, ne tik privalo jį nugalėti, bet ir įveikti naujai iškilusį psichologinį barjerą. Giliai kapstomasi po žmogiškumo sąvoką, verčiama susimąstyti kas mus iš tikrųjų padaro žmonėmis. Taip pat įdomu stebėti kaip du, skirtingų pasaulėžiūrų ateiviai, bando kartu išgyventi ir padeda tobulėti vienas kitam. Galiausiai, manau, ir patys nustebsite kai išvysite galutinį rezultatą. Iš šalutinių personažų būtų galima išskirti Tamiya Ryouko, kurią drąsiai galima vadinti metų mama. Detektyvas bei Uragami taip pat buvo įdomūs personažai. Kita vertus Murano nuolatos nervino, o pagrindinis blogietis mažų mažiausiai tapo visišku nusivylimu. Kalbant apie apipavidalinimą didelių priekaištų neturiu, visgi dirbo šių laikų gigantas Madhouse. Galima prisikabinti prie mažų detalių, kaip CG žmonių grupių vaizdavimas(gatvės, mokykla), kuris išsiskirdavo iš įprastos serialu vaizduojamos animacijos ar „dubstep“ takelių naudojimo, na bet jau tai priklauso nuo muzikinio skonio.
    Bendras įspūdis pažiūrėjus serialą išliko teigiamas. Kiseijuu galiu rekomenduoti visiems geros mokslinės fantastikos bei trilerio fanams. Nors serialas turi keletą ryškesnių minusų: silpnesnę antrą dalį, bei kartais per daug skubotą tempą, tačiau sugeba parodyti daugiau nei daugelis panašaus pobūdžio darbų.







    30
    5
    56.67%
    17
    4
    30.00%
    9
    3
    13.33%
    4
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0

  • arna
    emptiness

    • 2006 06 20
    • 1069

    #2
    Puikus anime. Senokai laukiau pasirodant jo aprašymo AZ. Keista, kad jis nedalyvavo AZ geriausių 2014 anime rinkimuose. Man šis anime pasirodė kaip geriausias savo žanro atstovas.

    Pliusai.
    Spoileris:
    Protingai, logiškai, originaliai sugalvota ir išvystyta siužetinė linija ir aplamai visa šio anime koncepsija. Būtent tai ir patiko labiausiai. Patiko palaipsniui vystoma istorija, po truputį kaitinama atmosfera, atskleidžiamos naujos paslaptys ir veikėjai. Gerai išvystytas psichologizmas ir tai, kaip keitėsi pats pagrindinis personažas. Viskas čia įtikinamai sugalvota ir pateikta, tad noriai tai priėmi ir su malonumu suvalgai (ar suvartoji). Šio anime kūrėjai nesivadovavo standartinėmis žanro klišėmis ir matricomis, o stengėsi sugalvoti kažką naujo, savo. Tikrai įdomi ateivių koncepsija ir jų "integravimasis" į Žemę ir į pačius žmones. Galiausiai net tų pačių ateivių "filosofija" ir požiūris į save pačius pakankamai originalus ir kiek nežemiškas. Bent jau man tai kažkas nauja.


    Minusai.
    Spoileris:
    Kas pirmiausia krito į akį, tai pagrindinio anime herojaus ateivio stebėtinas panašumas į vyrišką varpą. Gal tik man toks panašumas galvoje susidėliojo? Nežinau. Bet tas ateivis tikrai kažkoks fališkas.. Daugiau trūkumų? Piešimas vidutiniškas, nei prastas, nei labai geras. Man tiko. Kas dar.. daugiau kaip ir nesugalvoju.


    Reziume. Tai sci-fi žanras vystomas gero psichologinio detektyvo siužete su koviniais ir truputį siaubo elementais. Vertas pamatyti nevaikiškas anime.

    Įvertis: nors dar iki galo visko nesužiūrėjau, tačiau duodu 5/5 arba 10/10

    Comment

    • nemesis
      Super mega ultra rašytojas

      • 2010 11 08
      • 1186

      #3
      Autorius arna
      Puikus anime. Senokai laukiau pasirodant jo aprašymo AZ. Keista, kad jis nedalyvavo AZ geriausių 2014 anime rinkimuose. Man šis anime pasirodė kaip geriausias savo žanro atstovas.
      Best of the Best naujokai nedalyvauja. Kiseijuu turės savo šansą 2015 rinkimuose.

      Comment

      • Miesto_Druidas
        the journeyman



        • 2010 08 17
        • 1691

        #4
        Neblogas serialas, gaila kad netapo kažkuo ypatingu ir gale vis dėlto likau sutrikęs. Tai apie ką buvo šis serialas, kokia jo esmė, koks tikslas? Lyg jautėsi jog anime grynai susifokusavo ties pagrindiniu veikėju ir užmiršo visą kitą. Ne, rimtai koks tikslas turėti atskiras arkas, jei jų indėlis beveik nulinis? Istorija apie kandidatą į merus galėjo būti kažkas labai įdomaus, visa tai buvo užbaigta per minutę. Kanos vaidmuo irgi jautėsi neišpildytas pilnai. Pagrindinė istorija silpna, išsprendžiama gana paprastai o iki galo visų klausimų nė nesistengianti atsakyti, perėjimai tarp istorijos momentų kai kur jaučiasi per staigūs. Mūšiai lyg iš shounen'ų ištraukti su DBZ greičio galūnių talžymaisi, o muzika šiam kūriniui parinkta absoliučiai netinkanti ir visiškai gadinanti atmosferą.
        Bent jau tai ką anime darė - vystė Shinichi - tai darė gerai, Migi irgi buvo išskirtinai puikus veikėjas, su išskirtiniu mindset'u, plius išskirtinai įgarsintas, tačiau ir jo "asmenybės" pokyčiai gale pasirodė per daug suskubinti ir nelabai tikėtini (viso serialo metu turėjo stiprią nuomonę, paskutiniuose epizoduose staiga viskas pasikeitė).

        Comment

        • KYUBI
          Narys
          • 2009 07 11
          • 59

          #5
          Patiko labai !!!! Tai pat geri soundtracks... Įtraukė, sudomino, niekur nenuklydo, vienu žodžiu šis anime davė, tai ko ir norėjau....
          Spoileris:

          Comment

          • airidas20th
            Narys

            • 2011 06 24
            • 47

            #6
            Puikus anime, tačiau pabaiga buvo tragedija, tai ką mačiau pabaigoje buvo beprasmis gore vardan gore.
            Spoileris:
            Man visai nerūpėjo ką ten peza tas psichas Uragami, nes jo idealogija man jau šimtą kartų girdėta.
            O pabaigoje, beveik niekas nebuvo paaiškinta. Iš kur po velnių atsirado tie parazitai ir wtf? per vieną dieną jie aprimo nes Shinichi nugalėjo Gotou. Tarsi visi parazitai būtu Japonijoj susirinke. Kažkokia neskoninga pabaiga kai Shinichi guli su Murano ant stogo, o šalia guli trys lavonai.

            Tačiau pats anime išlaikė gana aukšta lygi iki pat pabaigos, kovos ir soundtrack taip pat buvo puikus, o kiek girdėjau adaptacija beveik visiškai nesiskiria nuo mangos. Tai 9/10 ; 4/5

            Comment

            • Killerbee
              Iškrypęs dėdulė





              • 2006 12 11
              • 2949

              #7
              Iš pradžių norėjau duoti net 8 (-1 už Murano). Geras anime, bet nu jau kokia nyki merga.... Vienas milijardas moterų svajoja pakeisti savo vyrus, o šita pusę serialo žliumbė, kad jos mylimasis iš lopo pavirto į vyrą. Vienžo nyki buvo ir savo vidumi ir išore. Nuvylė ir pabaiga. Pagrindinį personažą vystė gal ir gerai, bet pabaigoje jo svaigimas apie ekologiją ir prasmę sukėlė man tik kreivą šypseną. Tai gi pabaigoje likau truputi nusivylęs. Tvirtas 7 su pliusu.

              Comment

              • Miglaja
                Cute potato ~


                • 2007 12 16
                • 560

                #8
                Prireikė net 20 metų, kad kažkas puikią mangą paverstų anime.

                "Parazitą" lyginant apskritai su visais praeitų metų anime - šitas tikrai neblogas.
                Daug įtampos, skerdynių, žmonės valgančių monstrų.
                Aišku, daug liūdesio ir depresiją keliančių scenų, bet apskritai yra į ką pažiūrėti. Pagr.veikėjų duetas itin gerai sukaltas, bet visi kiti veikėjai - gana liūdnas vaizdas.
                Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

                Comment

                Working...