Ookami Shoujo to Kuro Ouji

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Ookami Shoujo to Kuro Ouji

    Ookami Shoujo to Kuro Ouji


    Režisierius: Kenichi Kasai
    Studija: TYO Animations
    Žanrai: romantika, komedija, mergaitėms
    Transliacija: 05.10.2014 - 21.12.2014
    MAL reitingas: 7.53
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening + Ending / AMV



    Aprašymas: Į mokyklą žiūrėti galima įvairiai. Gali mėgti arba nekęsti, bet negalima nuvertinti šios institucijos svarbos. Juk niekas nori tris metus kentėti. Nenorėjo kentėti ir Erika. Mergaitė pereina į aukštąją mokyklą ir turi kažkaip pritapti naujoje klasėje, kurioje pažįstamų žmonių skaičius yra lygus nuliui. Pirmasis žingsnis yra pats svarbiausias, bet nors tai ir suprato, bet tokiam siužeto posūkiui naujokė nebuvo pasiruošusi. Mat kažkaip labai jau greitai visa klasė pasidalino į grupeles. Taip jau pirmą dieną galima likti už borto! Rinktis nėra kada ir Erika prisitrina prie porelės mergaičių. Problema tame, kad mergaitės yra (tam tikra prasme) patyrusios ir jau draugauja vyresniais vaikinais. Erikai irgi tenka apsimesti tokia. Tikslas kaip ir pasiektas, bet naujosios draugės pradeda kažką įtarinėti. Reikia bent jau nuotraukos, bet iš kur ją gauti? Pagooglinti? Japonų mergaitės neina lengvais keliais. Kam tas internetas jei gatvėmis "gyvi" gražuoliai vaikščioja!? Vieną tokį žiopliukė įžūliai nufotkino ir pabėgo. Juk vis tiek daugiau nesusitiks, o draugės aišku iš pavydo vos nepažaliavo. Kaip ne taip.... Šitas foto modelis mokosi toje pačioje mokykloje, paralelinėje klasėje.



    Prastai, gan prastai. Taip prastai, kad rekomenduoti galiu nebent žanro mėgėjams. Kaip romantika serialas žlunga po poros serijų kai viskas pasidaro aišku. Gal kūrėjai manė, kad porelė labai originali bus ir visi plos atsistoję? Na taip, čia ne princas ir pilka pelytė, bet ar kartais nebuvo persistengta? Ar tą šiknių reikėjo padaryti tokiu šikniumi, o mazochistę tokia mazochiste? Už Kyouya realiai kartais gėda būdavo. Na aš suprantu, kad norisi pasityčioti, ypač dar iš tokios kvailės ir dar kai pati prašosi. Aš ir pats tikrai ne šventasis esu, bet saiką reikia turėti. Šitas vaikinas kartais taip stipriai perlenkdavo lazdą, kad net nejauku buvo. Merga absoliučiai niekam tikusi. Na kaip niekam, buityje manau pritaikoma ir visai šauniai užstojo Kyouya prieš seserį, bet dažniau stipriai erzindavo savo kvailumu. Ir kaip elementarios savigarbos galima neturėt.... Eriką gelbėdavo tik juokingi snukučiai su šuns ausytėmis. Kiti personažai reikalingi tik fonui. Net ir taip vadinami "konkurentai". Nustebau tik, kad normalios konkurentės taip ir neatsirado. Neteisybė.... Labai gaila buvo geriausios draugės. Normali merga, bet kad bent trupinėlis nuo ponios stalo nukristų...^^ Serialo viduryje pradėjau nuobodžiauti ir jau stipriai abejojau ar užteks pirmų serijų užtaiso, kad iškentėt iki galo, bet serialas netikėtai atsiminė esąs dar ir komedija. Labai patiko serija kur Kyouya bandė prisipažinti meilėje. Ir arka su jo šeima visai graži buvo.

    Reziumė: Sukišam du visiškai skirtingus, nepatyriusius ir bendravimo problemų turinčius žmones ir pažiūrim kas bus. Maždaug apie tai yra šis anime. Nuo dar prastesnio įvertinimo įvertinimo serialą gelbėja tik jo nerimtumas ir smagios grimasos.


    Nežinau vilkas ar tai šuo, bet man Erika labiau į jūrų kiaulytę buvo panaši...^^


    Spoileris:

    18
    5
    27.78%
    5
    4
    27.78%
    5
    3
    22.22%
    4
    2
    11.11%
    2
    1
    11.11%
    2
  • slicKrox
    Catching some Zzzzs...




    • 2012 08 01
    • 2161

    #2
    Gal būtų buvę lengviau Wolf Girl and Black Prince?
    Kai kurių japoniškų anime pavadinimų niekada neprisiminsiu, bet kartais tikrai yra nebloga alternatyva.

    Autorius Killerbee
    Lengviau, bet po to išlys dar vienas kuris originalo kalba neras. Žinom, jau plaukiojom. Ir apskritai ši anime atsiminti nebūtina...
    Todėl ir rekomenduoju jei ne anime pavadinime rašyti dvi pavadinimo versijas, galime tiesiog anime aprašymų sąraše parašyti du pavadinimus ir bet kas tikrai ras ir bus išvengta praeities klaidų ir nesusipratimų, kai kas aprašo tą patį anime ieškodamas pagal kitą pavadinimą.
    Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2014-12-31, 16:13.

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2949

      #3
      Autorius slicKrox
      Gal būtų buvę lengviau Wolf Girl and Black Prince?
      Kai kurių japoniškų anime pavadinimų niekada neprisiminsiu, bet kartais tikrai yra nebloga alternatyva.
      Lengviau, bet po to išlys dar vienas kuris originalo kalba neras. Žinom, jau plaukiojom. Ir apskritai ši anime atsiminti nebūtina...

      Comment

      • Nolikita

        #4
        Ne.
        Nu tiesiog... nu oh c'mon, nu ne.
        Jau bežiūrint į Kyouya buvo baisu, I mean, nu kaip būt tokiu douche? O jau apie Erika net kalbėt nesinori... Nu jau merga kokia nervinanti, tai baisu. Savigarbos 0, šokinėja apie tą Kyouya (na, juk grynai kaip šuo), nervus tik gadina. Tikriausiai viena iš labiausiai annoying characterių, kuriuos esu sutikusi per anime. Pati istorija irgi ne kažkoks naujas grynuolis, viskas tas pats, kaip ir visur. Tik dar durnesnė:
        Spoileris:
        Nu kokio tu velnio susidėtum su kažkokiom tuštutėm merginom tik tam, kad turėtum draugų, ir dar po to prieš jas apsimestum, kad turi draugą, o DAR PO TO ir per visą tai KAŽKAIP įsimylėtum visišką sadistą pašaipūną? I mean. Are you serious.


        Tai vat. Net nežinau, kokį čia reziume padaryti? Taip, daviau 1/5 and I regret nothing.

        Comment

        • bithuthe
          Last Frame Studio



          • 2003 11 14
          • 399

          #5
          Daviau 4, bet nežinau už ką. Perskaičiau belenkiek daug romantinių mangų, tai už šitą meilės istoriją būna ir blogesnių. Kad jau mangą skaitau, tai galvoju ir anime pažėsiu.
          Kaip jau minėjo, savigarbos totaliai ZERO. Neveltui ir vaizduoja ją kaip šunį su lenciūgu (keista, kad Wolf Girl pavadino), kiek engtų, vis tiek šeimininką mylės.
          Įtariu turėtų būt antras sezonas.

          Comment

          • Ozis

            #6
            Oh, nu come on, kaip galima tokias nesąmones rašinėti? Baisu net beskaitant darosi. Tiesiog norisi susiriesti facepalm'e ir apsimesti, kad nieko neskaičiau...

            Kaip galima būt tokiu "douche"? Elementariai. Dar ne tokių egzempliorių būna. Lygtais delfių su lietryčiais neskaitytume ir nieko nežinotume apie visokius (pvz.) Danus Bilzerianus ir juos supančias "zuikutes". Mano kukliu supratimu toks elgesys yra tipinis "auksinio" jaunimo elgesys. Užmovus ant viršaus dar paauglišką maksimalizmą ir norą pabandyti ribas gaunasi tai kas gavosi. Be to, Kyouya ne taip jau dažnai ar smarkiai peržengė "padoraus" sadizmo ribas... Nors buvo, buvo.

            Erika man irgi atrodė visai normaliai. Žinoma, turint mintyje, kad ji yra "prielipa". Ne jau neteko sutikt žmonių, kurie neturi savo "tvirtos" asmenybės? Tokie visad stengiasi rasti prieglobstį kur nors. Vieni renkasi įvairiausias ideologijas/kultūras/hobius propoguojančias organizacijas, kiti savo asmenybes šlifuoja sporte/mene, treti negyvai bando užgraužti klasikinę literatūrą (ir ne tik) ir t.t. Galiausiai yra tie, kurie pavėlavo į traukinį - kurie nežino kur jie norėtų dėtis. Ką darom kai nežinom kur dėtis? Klausinėjam kitų arba sekam paskui juos, net jei dėl to kenčia "savigarba". Erika ir yra kaip tik tas "nevykęs" egzempliorius.

            Killerbee visai tiksliai reziumavo šį anime. Jis nėra apie "meilę-seilę-romantiką" (aš asmeniškai nekenčiu šio žanro su visais jo "grandais"), jis yra būtent apie problematiškus santykius, kuriuos bando kurti kiek traumuoti žmonės. Turint mintyje pasirinktų egzempliorių "rėmus", man viskas atrodo gražiai ir įtikinamai. Animas tikrai nėra šedevras, bet puikiai įsilieja į panašių animų tarpą (pvz., Ao Haru Ride, Kaichou wa Maid-sama!, Tonari no Kaibutsu-kun, Yahari Ore no Seishun...).

            4/5.

            Comment

            • slicKrox
              Catching some Zzzzs...




              • 2012 08 01
              • 2161

              #7
              Anime patiko toks koks jis buvo. Aš myliu, o manęs – ne... Nelaiminga, vienpusė meilė. ~8-9 serijoje prasidėjo eilinis pilstymas iš pilno į kiaurą, tuomet kantrybė ir trūko.

              PS: "Ao Haru Ride" skaitau tik mangą, be galo graži. Ir bent jau man paliko kur kas didesnį įspūdį (kaip anime dar nežinia). Įdomesni personažai, situacijos ir santykiai.
              http://www.animezona.net/forum/threa...de-%28Manga%29
              Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2015-01-10, 18:11.

              Comment

              • bithuthe
                Last Frame Studio



                • 2003 11 14
                • 399

                #8
                Ozis. Na na, nereikia šito anime lygint su "Ao Haru Ride". Principas meilės istorijos kažkiek panašus, bet personažų charakteriai yra visai kitokie, labiau mielesni.
                Labiausiai erzina Sata (totaliai medinis bernas). Pasakyt "myliu", jam, rodos, neįmanoma misija. Maždaug, pati susiprask, kad tu man patinki, ar kažką ten ir džiaukis.

                Comment

                • Ozis

                  #9
                  @bithuthe: pyktelėjau ant jaunesnės kolegės, kuri tikrai prirašė vėjų Žmonių tikrai būna pačių įvairiausių. Tuo labiau paauglystėje (vėliau dauguma nelygumų sulyginami).
                  Panašumą su Ao Haru Ride matyčiau tame, kad ir čia esmė slypi ne pačioje meilėje-seilėje (kaip, pvz., Clannad), o pačiuose personažuose - jų "medžiuose".
                  Taip, Ao Haru Ride, yra tikrai neabejotinai mielesnis. Visgi tai, kad Sata yra "medis", bent man veikiausiai padidina žiūrėjimo malonumą. Gal dėl to, kad susidaro įspūdis, kad buvo daugiau "dinamikos". Gal šiaip malonu matyti vyrišką "tsundere".

                  Comment

                  • Killerbee
                    Iškrypęs dėdulė





                    • 2006 12 11
                    • 2949

                    #10
                    Autorius Ozis
                    [B][COLOR="#FF0000"]Visgi tai, kad Sata yra "medis", bent man veikiausiai padidina žiūrėjimo malonumą. Gal dėl to, kad susidaro įspūdis, kad buvo daugiau "dinamikos". Gal šiaip malonu matyti vyrišką "tsundere".
                    +100, jei ne jis tai visai nebūtų į ką žiūrėt. Vienintelis priekaištas iš mano pusės - perlenkia lazdą šitas medis kartais.

                    Comment

                    • Swxas
                      Naujokas
                      • 2015 01 09
                      • 8

                      #11
                      nezinau kaip galima ziet shoujo anime vyrams vienintelis shoujo anime kurie ziejau vampire knigth( gal ir visai nieko) bet tai nepateisinama yuri dar suprasciau bet shoujo vyrams

                      Comment

                      • Killerbee
                        Iškrypęs dėdulė





                        • 2006 12 11
                        • 2949

                        #12
                        Autorius Swxas
                        nezinau kaip galima ziet shoujo anime vyrams vienintelis shoujo anime kurie ziejau vampire knigth( gal ir visai nieko) bet tai nepateisinama yuri dar suprasciau bet shoujo vyrams
                        O aš nesuprantu kaip galima valgyt petražoles, bet valgo žmonės..... Nesijaudink, gyvenime daug tau nesuprantamų reiškinių bus.

                        Comment

                        • arna
                          emptiness

                          • 2006 06 20
                          • 1069

                          #13
                          Neblogas anime. Užkabino pirmiausia, kad tai komedija, po to, kad neįprasta 'love story' su gerai (kaip anime) pradirbtu psichologizmu. Jei trumpai, tai "+" ir "-", 'ugnies' ir 'vandens' meilės istoriją. Vaikinui (Kyouya Sata) duota top modelio išvaizda, protas ir uždarumas su tam tikro kompleksuotumo šešėliuku (ko priežąstys slypi jo asmeniniame šeimyniniame gyvenime). Merginai (Erika Shinohara) suteiktas linksmuolės geruolės simpatuolės ir truputį naivuolės vaidmuo; tačiau ji - ne iš kelmo spirta. Erika ir yra tas sukutis kuris įsuka kiekvienos serijos jumoristinį vėjelį.
                          Geri dialogai, ryškūs charakteriai, beveik realus gyvenimiškumas ir visa tai įvilkta į komedijinį žanrą. Žodžiu, anime linksmai apie rimtus dalykus. Bendrai paėmus, man - patiko, nestandartas. Anime savo turiniu skirtas daugiau suaugusiems.

                          Įvertis: 4/5 arba 8/10.

                          Comment

                          Working...