Shingeki no Bahamut: Genesis

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • nemesis
    Super mega ultra rašytojas

    • 2010 11 08
    • 1186

    Shingeki no Bahamut: Genesis


    Shingeki no Bahamut: Genesis
    Rage of Bahamut: Genesis


    Režisierius: Satou Keiichi
    Studija: MAPPA
    Žanrai: Veiksmas, nuotykiai, magija, fantazija
    Transliacija: 2014 ruduo
    Trukmė: 12x24 min.
    AniDB reitingas: 7.58 (209)
    MAL reitingas: 7,90 (10705)
    Papildoma Info:




    Dar atmenami laikai, kai baisusis Bahamutas siautėjo po visą pasaulį, keldamas didžiulę grėsmę visatos išlikimui. Tačiau žmonės, angelai bei demonai, siekdami įveikti šią negandą, susivienijo ir įkalino Bahamutą, o raktą, kuris galėtų išlaisvinti nedorėlį, padalino į 2 dalis: viena pusė atiteko danguj, kita - pragarui. Dabar, praėjus dviem tūkstantmečiams po Bahamuto siautėjimo, vyrauja taika. Bet vieną dieną rakto dalis paslaptingai pavagiama iš dangaus rūmų ir vėl pasauliui iškyla grėsmė. Kas nori vėl išlaisvinti piktadarį ir kokie jo motyvai?






    Shingeki no Bahamut: Genesis sukurtas remiantis kolekcionuojamų kortų žaidimu tuo pačiu pavadinimu. Kortų žaidimų adaptavimas tikrai ne naujiena, manau, daugelis mūsų esame pažįstami tiek su Yu-Gi-OH, tiek su Duel Masters ir kitomis frančizėmis. Vienas didžiausių minusų, kuriant anime, remiantis tokiu šaltiniu, yra siužetas, kadangi originalas tiesiog jo neturi. Ne išimtis ir Bahamut, kuris tikrai neturi kažko origanalaus šiame aspekte. Tiesa pasakius, viduriniai epizodai, kuriuose bandyta rutulioti istorijos užuomazgas, man asmeniškai buvo patys neįdomiausi ir nykiausi.
    Priešingos mintys kyla, kai anime labiau fokusuoja į veiksmą ir veikėjus. Bahamut, ko gero, pasiūlė vienas smagiausių ir nuotaikingiausių veiksmo scenų šiais metais. Jūs tik įsivaizduokit: Žaną Dark skraidančią ant didžiulio drakono ir kovojančią su girtu vyno dievu, kuris sklaido ant pripučiamos anties, net neminėsiu veiksmo su zombiais, piratais ir kitomis būtybėmis. Veikėjai nors ir neretai viendimensiniai, tačiau jų nuotykių, poelgių, interakcijos niekada neatsibosta. Favaro ir Kaiser - jaunystės bičiuliai, vėliau tapę priešais. Kaiser persekioja buvusį draugą, tačiau jis išsisukimų meistras, todėl neretai kerštautojas tiesiog paliekamas ant ledo įvairiose nepatogiose situacijose. Į visą tai dar kažkaip įsipainioja 400 metų zombė vaiko kailiu bei trenkta merga, nukritusi iš dangaus bei begale kitų įdomių personažų
    Kalbant apie apipavidalinimą viskas atrodo tikrai neblogai: gausi spalvų paletė, fonai ganėtinai detalūs bei išsiskiriantys bei patrauklūs veikėjų dizainai. Galbūt viskas net per daug gerai, kadangi dėl kažkokios priežasties, serialui įpusėjus, prireikė išleisti atpasakojimo epizodą, kuris buvo vien iš praeitų serijų kadrų. Negalėčiau išskirti jokio garso takelio, kadangi muzika tikrai nebuvo viena stipriausiu šio serialo pusių. Tiesa, atidarymo tema, tapo viena mano mylimiausių šiais metais.
    Reziumė: Veiksmas ir gera nuotaika garantuota, tad to mėgėjai gali drąsiai žiūrėt.






    18
    5
    22.22%
    4
    4
    50.00%
    9
    3
    27.78%
    5
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0

  • slicKrox
    Catching some Zzzzs...




    • 2012 08 01
    • 2161

    #2
    Pastebimi panašūs bruožai su kitu režisieriaus Satou Keiichi darbu "KARAS". Mane labiausiai patraukė MAL'e pastebėtos asociacijos su Samurai Champloo. NNet nežinau ko laukti, be įspūdingos animacijos ir kitų aprašymo autoriaus paminėtų pliusų, tačiau tikrai verta pabandyti.
    Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2014-12-29, 17:34.

    Comment

    • Miesto_Druidas
      the journeyman



      • 2010 08 17
      • 1691

      #3
      Geras nuotykių serialas, turi šiek tiek vakarietiško braižo, smagus, energingas. Tik eilinį kartą tenka bambėti dėl trukmės. Galutinis produktas gavosi labai jau trumpas ir savo potencialo neišpildantis. Kūrėjai padėjo pamatus įdomiam pasauliui, bet tiek jo ir tedavė pasmagūriauti. Epinis herojinis kvestas jautėsi kai kur labai dirbtinas, suskubintas ir iš piršto laužtas, o kai kurių veikėjų vaidmuo taip ir liko neaiškus (kokia Žanos D'Ark esmė buvo, gale taip ir nesupratau). Galų gale norėjosi daugiau nuotykių, daug daugiau šaunaus veikėjų dueto dvikovų, kivirčų ir varžymosi, nes tai atrodė ir turėjo būti serialo vinis, o to buvo ryškiai per mažai.

      Comment

      • Net
        Spamintojas :)

        • 2009 01 21
        • 392

        #4
        pritariu visiems o siaip ka norejau pasakyti kai prasidejo op maniau kad bus eilinis anime su cg grafika bet deja cia jos net nera tad nesibaiminkite : >

        Comment

        • Ozis

          #5
          Galėjo būti naujasis Samurai Champloo, bet kuo tolyn tuo viskas ėjo tik blogyn. Itin žemai nesmuko, bet iki šedevro... kaip iki Mėnulio. Buvo labai skubotas, tad pilnas potencialas liko neišnaudotas. Kūrėjai veikiausiai dideli kortų žaidimo fanai, tad nepajuto didelio reikalo tinkamai "atidirbti" pasaulio. Apmaudu

          Comment

          • dfsafsaf
            Beautiful Lies

            • 2010 05 13
            • 265

            #6
            Neblogas nuotykių serialas su tikrai geromis veiksmo scenomis, kurių galėjo būt ir daugiau. Kažkaip atrodo per trumpas, gailą jog tiek angelai ir demonai nebuvo daugiau išplėtoti Nors žinant, kad anime padarytas pagal kortų žaidimą (kuris išvis kiek girdėjau daugiausia buvo žaidžiamas per mobilius telefonus) gal net gerai, jog tik 12 serijų, nes anime kūrėjai kaip supratau visą istoriją patys kūrė ir potencialas nusivažiuot į pievas matėsi.

            Comment

            • arna
              emptiness

              • 2006 06 20
              • 1069

              #7
              Pliusai: Geras geros animacijos anime. Jei esi 16-18metų. Mėgsti fentesi stiliaus animuotas pasakas. Nuotykius. Fantastinius sutvėrimus ir didvyrius. Kovas. Intrigas karalių rūmuose, meilę ir pasiaukojimą..

              Minusai: Anime kūrėjai nevengia atvirai plagijuoti "Karibų jūros piratų" scenas ir nekuriuos šios kultinės trilogijos personažus; įžvelgiau kai kurių scenų sąsajas su "Attack on Titan". Juntamas giliai paslėptas sarkazmas Žanos d'Ark asmenyje. Labai specifinis juodas jumoras. Yra nelogiškų vietų. Tačiau šiuos minusus galima drąsiai išminusuoti ir sakyti, kad šis anime yra beveik be trukūmų, jei patenki į šio anime kūrėjų nutaikytą tikslinę vartotojų auditoriją.

              Pastebėjimai:
              Einant serialui į pabaigai labiausiai bijojau, kad visko pabaiga bus idiotiška - "japoniška". Taip ir atsitiko. Viskas buvo gerai, jei viską vertinti tam tikrame lygmenyje, kuriame šis anime sukurtas ir kam jis taikytas. Tačiau paskutinė serija, kaip ir reikėjo tikėtis - kvaila visomis savo visų įmanomų japoniškų šio žanro anime šablonų, trafaretų, sudėtų į vieną krūvą ir padaugintų iš 1000, prasmėmis. Idiotizmo viršūnė buvo kai Bahamutui į kaktą toks spirgas vardu Favaro Leone smigteli Bahamuto nago atplaišėlę. Bet to ir reikėjo tikėtis kaip ir visų tų kitų nesąmonių, kurios dėjosi paskutinėje serijoje.
              Tačiau žinant visus trukūmus, vis tiek galima sakyti, kad anime tikrai geras. Tik su viena išlyga: kaip anksčiau minėjau, turi patekti į šio anime žiūrėtojų tikslinę kategoriją.

              Įvertis: 4/5 arba 9/10 (tiek daug duodu todėl, kad esu 1969m. "Batuoto katino"/"Nagagutsu o Haita Neko" gerbėjas).

              Comment

              • Killerbee
                Iškrypęs dėdulė





                • 2006 12 11
                • 2949

                #8
                Prastai, labai....Na kaip, 6 šiaip irgi neblogas įvertinimas, bet turint omenyje tokį piešimą ir mėgstamą žanrą tai prastai. Iš pradžių labai patiko, bet į pabaigą jau negalėjau sulaukti pabaigos. Kvaili personažai, siužetas ir istorija.... Visko daug, bet niekas iki galo neišplėtota. Ir atstokit vieną kartą nuo tos vargšės prancūzės!!! Jei pamatysiu dar viena anime su Žana d'Ark spjausiu tiesiai į monitorių. Pažadu!

                P.S. aprеngė mergą lievai, vaikinas visiškai neturi skonio. Na su tokia šukuosena nenuostabu.....

                Comment

                • Red_Elf
                  pandų karai :D


                  • 2009 05 07
                  • 1115

                  #9
                  Galiu pasakyti, jog Shingeki no Bahamut man visai patiko, net labiau nei tikėjausi. Iš jo kaip ir nieko gero labai nesitikėjau, o ėmiausi žiūrėti dėl jo AZAR2014 nominacijos geriausio nuotykių ir fantazijos anime kategorijoje.
                  Na taip, čia siužetas nėra stiprioji serialo dalis, bet manau niekas vien dėl siužeto jo ir nežiūrėjo. Veiksmas jau visai kita kalba. Jis buvo pritraukiantis, linksmas, vietoje, pakankamai dinamiškas ir įdomus, o svarbiausia jo daug.

                  Iš veikėjų man tikrai labiausiai patiko Favaro, jis neabejotinai buvo anime varančioji jėga. Jis man vienas labiausiai patikusių vyriokų per visus 2014, jau parako pas jį su kaupu. Neblogas buvo ir Azazel (kurio, man asmeniškai norėjosi ryškiai daugiau), bet čia gal jo dizainas labiau patiko, dar sunku pasakyti ką tik pabaigus žiūrėti. Kaiser pasirodė visai nieko, kartais nervavo, bet jam dar atleidžiu. Amira buvo labai gražiai apipavidalinta, bet charakteris... čia ryškiai liūdnoji jos personažo dalis. Ritos taip ir nesugebėjau pamėgti. Kažkaip man daug veikėjų buvo tokie pertekliniai (net kaip antraplaniai), be jų buvo galima išsiversti: Jeanne d'Arc (ją kiša dabar visur, gaila moters jau darosi, vaikai istorijos pamokų greit nebesupras), Bacchus su antim Hamsa, Cerberus...

                  Serialo apipavidalinimas man labai paliko, buvo gražu, spalvinga, detalu, ryšku. Žinoma, man kažkaip labai užkliuvo Favaro šukuosena, tai turbūt didžiausia šios srities tragedija nuo Shiki laikų (nors gale kiek tas pasitaisė). Nesutikčiau, kad muzikos beveik nebuvo, buvo šiokia tokia, vietomis net labai pritiko prie vaizdelio ekrane ji.

                  Reziumė: patiko, kaip nuotykių ir fantazijos anime patiko net labai, ir man net nebaisiai kliūna visi jo trūkumai.

                  P.s. taip ir nesupratau, Michael buvo vyriškos ar moteriškos lyties? Kiti angelai ryškiai buvo moterys sprendžiant pagal krūtinės apimtis ir labai nedievobaimingas iškirptes.

                  Comment

                  • Miglaja
                    Cute potato ~


                    • 2007 12 16
                    • 560

                    #10
                    Tai tikrai turėjo potencialo tapt geriausių metų nuotykių anime, bet asmeniškai nuvylė.
                    Pradžia daug žadėjo su nutrūktgalviais herojais ir išlaikyta magiška atmosfera. Apskritai visų
                    veikėjų dizainas sužavėjo. BET
                    Pabaiga pasidarė chaotiška, nuspėjama, o galiausiai išvis prasilenkianti su logika.
                    Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

                    Comment

                    • nemesis
                      Super mega ultra rašytojas

                      • 2010 11 08
                      • 1186

                      #11
                      Anonsuotas tęsinys.
                      http://www.animenewsnetwork.com/news...-season/.87869

                      Comment

                      • daimonass
                        Forumo vilkas


                        • 2008 12 08
                        • 354

                        #12
                        O, sitas man visai patiko. Nors bendra istorija lakoniska, bet veikejai pakankamai idomus del kuriu ir idomu ziureti.
                        Mano anime list'as: http://myanimelist.net/animelist/daimonass

                        One Piece V2 pack: http://www.linkomanija.net/details?173537

                        Comment

                        • Klaudijus
                          Narys

                          • 2014 07 08
                          • 73

                          #13
                          Autorius Killerbee
                          Jei pamatysiu dar viena anime su Žana d'Ark spjausiu tiesiai į monitorių. Pažadu!
                          Taigi, ar ''Drifters'' teko pradėt žiūrėti?
                          Paskutinis pakeitimas nuo Klaudijus; 2016-10-29, 17:59.

                          Comment

                          • Killerbee
                            Iškrypęs dėdulė





                            • 2006 12 11
                            • 2949

                            #14
                            Dar ne. Jau ruošti servetėlę?

                            Comment

                            • Klaudijus
                              Narys

                              • 2014 07 08
                              • 73

                              #15
                              Autorius Killerbee
                              Dar ne. Jau ruošti servetėlę?
                              Nepamaišytų.

                              Comment

                              Working...