Terra Formars

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Terra Formars

    Terra Formars


    Režisierius: Hiroshi Hamasaki
    Studija: Liden Films
    Žanrai: nuotykiai, fantastika
    Transliacija: 27.09.2014 - 20.12.2014
    MAL reitingas: 7.08
    Trukmė: TV 13 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Iš visų Saulės sistemos planetų turbūt Marsas labiausiai vilioja žmones. Planeta juk beveik ranka pasiekiama. Reikia tik truputi ją pakeisti ir galima persikraustyti. Tuo tikslu prieš 500 metų žmonės į raudonąją planetą nusiuntė Ogį...tfu...pelėsį ir tarakonus. Grybai puikiai atliko savo vaidmenį - atmosferą praturtino deguonimi, valė vandenį.... Galima nors ir dabar įsikurti ir gyventi. Na taip, kraštovaizdis gal ir nykokas, bet Sacharos gyventojų nenustebintų. Kokia nauda iš tarakonų? Matyt mokslininkai norėjo įsitikinti ar šitie padarai iš tikrųjų gali išgyventi bet kur. Ir jie išgyveno. "Išgyveno" čia per silpnas žodis. Maži vabaliukai mutavo į didelius humanoidinius padarus, kurie į žmones žiūri kaip į tarakonus, t.y. pamatę sutraiško. Galima būtų kurį laiką į Marsą nelysti ir problemą palikti ateities kartoms, bet Žemę puola nežemiškos kilmės virusas, nuo kurio mirtingumas yra 100%. Norint sukurti skiepus reikia keliauti į viruso gimtinę Marsą.



    Ar gali būti kažkas toks blogas, kad dėl to nerealaus blogumo net pagerėtų? Žinau, skamba keistai, bet kaip pavyzdį paimkim vieno internetinės prekybos puslapio reklamą. 99% klausytojų norėjo kažką blogo padaryti ir su pačios reklamos kūrėjais ir su prekybininkais, bet didžioji dalis tame puslapyje apsilankė. Ar taip gali būti japoniškoje animacijoje? Terra Formars man yra šviežias įrodymas, kad gali. Beveik viskas čia yra žemiau kritikos ribų. Jau pati kova prieš žmogiškus tarakonus atrodo absurdiškai, bet kovos priemonės prieš juos atrodo dar absurdiškiau. Suprantu, kad gigantiškus robotus į Marsą nuskraidinti yra sudėtinga, bet gal vertėjo eiti technologiniu, o ne kovinių menų keliu? Ką Marse veikia daug visiškai niekam tikusių "karių", kurie net iš lėktuvo per pirmą sezoną išlipti nesugebėjo? Mokslininkai ar aptarnaujantis personalas? Iškentėti operaciją, kuri yra mirtina daugiau nei pusei pacientų ir gauti niekam tikusias galias? Žiauru... Klausimų be atsakymų yra daugybė. Esu tikras, kad daug ką paaiškinti gali antras anime sezonas (jei bus) arba manga, bet kas nuo to pasikeis? Realiai nieko. Žiūrovas turi arba priimti žaidimo taisykles arba ne. Pirmu atveju galima bandyti pajausti savotišką malonumą, o antru geriau užsiimti kita veikla. Malonumą pajusti įmanoma. Girdėjau daug nusiskundimų dėl cenzūros, bet pats žiūrėjau normalią versiją. Ten nutrauktų galvų, kojų ir rankų buvo pakankamai. Personažus skerdžia irgi be gailesčio. Gražiai skerdžia ir tarakonus. Žiūrovas dar gauna žinių apie vabalų (ir ne tik) pasaulį. Ar daug yra anime kurie gali tuo pasigirti? Patiko ir naujoviškai senoviška stilistika. Pamirškit visokius paliegusius "bišius". Šiame seriale jei jau kietas bičas tai ir matosi, kad kietas. Ir moteriškė jei su kiaušiais...na patys suprantat...^^.

    Reziumė: Serialas turi oldckūlinę širdį. Žiūrint serialą manęs neapleido mintis, kad žiūriu naujai nupieštą senieną. Man patiko ir net noriu pratęsimo, bet tokių kaip aš bus nedaug.


    O pačio geriausio kovotojo pagal Marso reitingą taip ir neparodė. Ar aš kažką pražiopsojau?


    Spoileris:

    12
    5
    25.00%
    3
    4
    50.00%
    6
    3
    25.00%
    3
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • arna
    emptiness

    • 2006 06 20
    • 1069

    #2
    Sci-fi ir siaubo filmų žanras. Anime įtraukiantis. Žiaurus. Gaila, kad cenzūruotas (kas keista, nes tai kas rodoma kituose animuose, šiame kvadratėliais uždengiama).
    Spėju, anime bandyta sukurti kažką panašaus į klasika tapusius "Aliens", "The Fly" ir dar kažką.. Rezultatas visai neblogas. Iš esmės šį anime reikėtų žiūrėti ir vertinti kaip "fantastinį bojavyką su užastykais"(šaržuoju todėl, kad ant rimto vertinimo šis anime netraukia). Neperdaugiausiai protingas, tačiau kaip veiksmo serialui visai tinkamas su visais savo trukūmais. Geras opening'as, geras ending'as. Gaila, kad anime neperteikia to, ko gali tikėtis žiūrėdamas opening'ą.

    Iš šio anime tikiesi kažko naujo ir originalaus ir galiausiai patiki, kad tai gavai. Tačiau pasąmonėje vis kirba nedidelė abejonė ar tik nebūsi kažkur kažką panašaus matęs su supergaliomis ir superherojais. Kas visai naujo (anime pasaulyje) - tai tie "marsiečiai" vabzdžiai. Tačiau kai vienoje serijoje vienas toks "marsietis" atvažiavo su džipu - atvirai sakant - pasimečiau. O dar tas kitas "marsietis" su vėliava ar tas oloje kažką daužantis... Žodžiu žiūri žiūri, įsijauti į visumą ir tik staiga kokį epizodą numeta, kad taip ir nesupranti ką su juo daryti: sukramtyti, nuryti, išspjauti ar viską išvemti?

    Anime greitai žiūrisi, nes toks jo visas tempas. Piešimas neblogas. Siužetas pakankamai įdomus. Gali būti tęsinys ir ne vienas. Šis anime - gera pramoga šio žanro mėgėjams. Pasiėmi popcorno, patogiai atsisėdi, atsipalaiduoji, išjungi savo vestibiuliarinį analitinį aparatą - ir mėgaujiesi filmu.

    Įvertis: 3.5/5 arba 7.5/10
    Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2014-12-27, 16:30.

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2949

      #3
      Na iki siaubo čia tolokai, greičiau trešinis bajavykas. Ne be savotiško šarmo, turbūt....

      Comment

      • arna
        emptiness

        • 2006 06 20
        • 1069

        #4
        Autorius Killerbee
        Na iki siaubo čia tolokai, greičiau trešinis bajavykas. Ne be savotiško šarmo, turbūt....
        Tikriausiai dėl to šarmo viską ir sužiūrėjau. Ir greičiausiai visame tame tas šarmas ir patiko.

        Comment

        Working...