Tokyo Ghoul

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Tokyo Ghoul

    Tokyo Ghoul


    Režisierius: Shuhei Moritai
    Studija: Studio Pierrot
    Žanrai: nuotykiai, mistika, siaubas
    Transliacija: 04.07.2014 - 19.09.2014
    MAL reitingas: 8.01
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Mes kaip ir pripratę, kad žmogus yra maitinimosi piramidės viršūnėje. Fiziškai šis padaras nėra nei greitais nei stiprus, bet viską kompensuoja protu. Deja, šiame pasaulyje yra ne taip. Čia yra pabaisos kurie žmonėmis maitinasi ir yra labai stiprios. Kovą su jomis sunkina ir tai, kad išoriškai priešas nuo žmonių dažniausiai nesiskiria.
    Ken Kaneki buvo paprastas studentas. Paprastas ir nemadingas, nes labai mėgo skaityti knygas. Nieko keisto, kad draugą turėjo tik vieną ir tai greičiausiai per stebuklą. Kartą krito jam į akį graži mergina vardu Rize. Be grožio ji dar turėjo ir tą patį pomėgį. Šioje vietoje vaikinui jau reikėjo sunerimti (graži knygų graužikė.....aha, šlapiose sapnuose nebent), bet tam tikriems organams neįsakysi. Rize nuviliojo žioplį į atokesnį skersgatvį ir pradėjo vakarieniauti, bet čia maistui pasisekė - ant merginos užkrito nepakeliamas svoris. Tiesiogine prasme.... Deja, Kenas jau buvo stipriai nukentėjęs ir jį išgelbėti galėjo tik skubi organų transplantacija. Daktarai daug laiko neturėjo ir paėmė pirmus pasitaikiusius - Rizės organus.



    Kaip į lietuvių kalbą reikėtų versti "ghoul"? Nei vampyras nei kapinių vagis čia netinka, o pabaisa turi per daug plačią reikšmę. Vadinsiu juos tiesiog monstrais, bet čia ne didžiausia problema kuri mane kankino žiūrint šį serialą. Didžiausia problema man buvo pati serialo pagrindinė mintis. Ši mintis aišku ne nauja. Tiek japonai tiek ir vakariečiai mėgsta paimti dvi konfliktuojančias grupuotes ir pridėti abiejuose barikadų pusėse įvairių personažų. Tipo žiūrovas turi užjausti ir palaikyti arba abi arba bent jau vieną pusę. Moralas paprastas:
    - Vaikučiai, gyvenkite draugiškai!!! Kad ir kokie skirtingi būtume, bet vis tiek esame panašūs. Kodėl negalime gyventi be konfliktų?
    Na ir taip toliau. Aš kaip ir ne prieš, siužetas nei blogesnis nei geresnis už daugelį kitų, bet problema yra pačiuose monstruose. Paimkim, kad ir vampyrus. Na geria jie kraują ir ką? Nieko baisaus nematau. Vilkolakiai pavirsta į vilkus ir ką? Kaip ir nieko, filmai ir anime mane prie daug ko pripratino. Sutikęs realybėje net neišsigąsčiau.^^ Visai kas kita yra vietiniai monstriukai. Jie gi blyn ėda žmones!!! Ir aš šituos padarus turiu užjausti?! Neypatingai stengiasi ir pats serialas. Na taip, yra ten gal 5 mintantys lavoniena, bet jie yra lašas jūroje. Kūrėjai bandė sušvelninti įspūdį ir keletą psichų davė žmonėms, bet ant manęs tai nesuveikė. Taip ir nesugebėjau persilaužti, nors tenka pripažint, kad moralinės dilemos buvo parodytos gerai ir įtikinamai. Gal net per daug gerai - iš Keno visišką žliumbiką ir mėmę padarė. Kitų personažų net neminėsiu....neteko pažint. Va čia išlenda ir antra problema - 12 serijų buvo per mažai. Trūko daug ko:
    - Personažai neatskleisti. Nesu mėgėjas kapstytis po smegenis, bet net man detalių buvo per mažai.
    - Siužetas šokinėjantis ir nelygus. Kartais atrodė, kad praleidau kelias serijas.
    - Daugybė klausimų ir mažai atsakymų. Ypač trūko informacijos apie monstrus.
    Atskirai reikia paminėti cenzūrą. Rodė naktį, kaip ir ne vaikams....Nafig? Aš kaip ir ne prieš, man pačiam nelabai norėjosi matyti kai kurių detalių, bet kartais visas ekranas buvo juodas. Net ir elementarų smurtą, kuriuo net vaikų neišgąsdinsi, negrabiai paslėpė. Aišku bus versija be cenzūros, bet antrą kartą jau nežiūrėsiu.

    Reziumė: Būsiu žiaurus ir duosiu tik 6 balus. Rimtas ir kokybiškas serialas, bet man neprilipo. Vis tik pameluočiau jei parašyčiau, kad antro sezono nelaukiu ir nieko gero nesitikiu.


    Atkreipkite dėmesį į Keno plaukus kai paskutinį kartą atėjo Yakumo. Plaukai buvo juodi ir kitame kadre jau balti...^^Čia taip ir turėjo būti?


    Spoileris:

    55
    5
    50.91%
    28
    4
    16.36%
    9
    3
    21.82%
    12
    2
    7.27%
    4
    1
    3.64%
    2
  • DemonKurama
    Rimtas forumo narys

    • 2012 07 24
    • 120

    #2
    Bendrai man šitas buvo visai nieko. Entertainment'o kaip ir netrūko. Greičiausiai dėl to, kad didelių ekspektacijų šitam anime ir neturėjau. Nuvylė, aišku, trukmė, ir tai, kad užsibaigė, mano manymu, pačiu netinkamiausiu momentu.
    Spoileris:
    Kaneki visas serijas žliumbė ir isterikavo, o kai pagaliau tapo tokiu badass sezonas turėjo užsibaigt.
    Absurdiškas cenzūravimas žvilgesio irgi neprideda.
    Šiaip patiko muzika bei įsimintini OP ir ED (net susigundžiau atsisiųst visą ling tosite sigure ir people in the box diskografiją).
    Serialas, ko gero ilgam neįsimins bet kai ateis laikas antro sezono nepatingėsiu pažiūrėt. 7,5/10

    Comment

    • nemesis
      Super mega ultra rašytojas

      • 2010 11 08
      • 1186

      #3
      Galėjo būt rimtas psichologinis anime apie veikėjo patirtus vidinius išgyvenimus po pakitimo,tačiau gavome cenzūruotą shoneną su pastoviu pagrindinio veikėjo subėnės gelbėjimu iš bėdos. Jau geriau skaityt manga, kuri nors nėra cenzuruota.
      Paskutinis pakeitimas nuo nemesis; 2014-10-08, 10:17.

      Comment

      • arna
        emptiness

        • 2006 06 20
        • 1069

        #4
        Geras piešimas, 3D animacija, gražūs simpatiški personažai, intriguojantis naujoviškas nematytas originalus siužetas... Atrodo pradžia daug žadanti buvo. Deja - buvo. Jau neprisimenu po II-os ar III-ios serijos mečiau lauk šio anime žiūrėjimą, kai viename epizode viena personažė už baro pagrindiniam herojui pasakė, kad jo pakitusi kūno vidinė sandara yra super'duper'giga'mega unikali ir kad jis yra tas vienintelis kuris šiame anime seriale nugalės visus savo nenugalimus priešus. Šioje vietoje apsivėmiau ir kad daugiau nepykintų - iš karto pamiršau šį anime. Supratau, kad tai bus visiškai standartizuotas pagal visus šio žanro japan anime šablonus nuspėjamas multikas.

        Anime skirtas paaugliams ir visiems tiems, kurie įstrigo savo paauglystėje. Jums tikrai patiks, jei kolekcionuojate tokio tipo žiūralus.

        Comment

        • Miesto_Druidas
          the journeyman



          • 2010 08 17
          • 1691

          #5
          Kažkiek Claymore'iški vibe'ai sklido kai žiūrėjau šį anime. Bent jau pagrindinio veikėjo 'sudėtis' buvo kažkas panašaus. Sakyčiau, kad čia vienas geresnių variantų kaip sukurti shounen'o veikėją ne iš oro. Taip tai nervina, kad tai kas laikoma silpniausiu pasirodo gali būti/yra pats stipriausias, bet bent idėjiškai viskas pagrįsta - vaikinas turi išskirtinai galingos ghoul'ės organus savyje, dėl ko paveldėjo ir galingus gebėjimus. Panašiai buvo ir su Clare iš Claymore, tik ten ji nuėjo kur kas ilgesnį treniruočių ir kovų kelią iki kol įrodė kad jos potencialas neveltui buvo toks didelis (labiau kalbu apie manga nei anime), Tokyo Ghoul tuo tarpu buvo labai suskubinto tempo, todėl neabejoju, jog mangoje viskas buvo pasakojama kur kas nuosekliau ir detaliau.
          Ir šiaip Tokyo Ghoul ir nesistengia apsimesti kažkuo ko nėra, visos tos kagune, juokingų formų ginklai ir negali nuslėpti fakto, kad tai shounen'as. Svarbiausia būtų tai kaip kūrėjai pateikia tų nereralių veikėjo gebėjimų vystymą ir veikėjo stiprėjimą. Kaneki nėra kažkoks perdėtai stiprus visą serialą, galbūt gale visas tas virsmas iš apsižliumbėlio į kietuolį ir buvo per daug skubotas, bet man jautėsi daugiau mažiau logiškas, kai buvo skirtas beveik visas epizodas moraliniam veikėjo persivertimui ir realybės priėmimui, o to jam ir bereikėjo, kad galėtų duoti į kailį Jason'ui (fizinio stiprėjimo klausimas jau buvo kad ir menkai, bet paliestas, kad visgi Kaneki treniravosi fiziškai). Aišku minusas kad ghoul'ų galios visiškai nėra paaiškintos, bet tiek jau to.
          Kaip pramoginį serialą aš jį visai užskaitau. Antro sezono visai norėtųsi ir kadangi manga jau kaip ir baigėsi, manau šansų yra kad tęsinio sulauksim (berods jis buvo minėtas kinų platintojų tinklapyje, bet ta žinia buvo greit išimta).

          Comment

          • Killerbee
            Iškrypęs dėdulė





            • 2006 12 11
            • 2949

            #6
            Labai įdomūs balsavimo rezultatai.....visokie...

            Comment

            • taven
              Forumo maniakas

              • 2010 06 12
              • 433

              #7
              Dropinau po 2 epizodo, kažkaip nepatiko man ta gyvus žmones ėdančių ghoulų idėja. Beje, ar čia tik man vienam iškilo klausimas, juk tą mergą sutraiškė tai kaip tiek daug jos organų išliko tinkamų persodinimui?

              Comment

              • airidas20th
                Narys

                • 2011 06 24
                • 47

                #8
                Man kaip mangos skaitytojui anime buvo visiškas šlamštas, prakeikta cenzūra, rushinimas ir siužeto detalių keitimas nulėmė savo, taip, jame personažai buvo neatskleisti, bet vien tik todėl, jog anime viską sušiko norėdamas sutalpinti 25 serijų vertą arką į 13 epizodų, netgi kai kurios kovos scenos ir dauguma smulkiu detalių skiriasi nuo originalo. Aplamai vienintelį gerą dalyką, kurį padarė šis anime galėčiau įvardinti, jog sudomino perskaityti manga, kuri greitai tapo mano mėgstamiausia.

                P.S Keno plaukai tapo baltais dėl:
                Spoileris:
                nuolatinio skausmo ir depresijos, visas kankinimas truko 10+ dienų.

                Comment

                • Killerbee
                  Iškrypęs dėdulė





                  • 2006 12 11
                  • 2949

                  #9
                  Autorius airidas20th
                  P.S Keno plaukai tapo baltais dėl:
                  Spoileris:
                  nuolatinio skausmo ir depresijos, visas kankinimas truko 10+ dienų.
                  Na tai čia net man aišku, bet realiai nusidažė jie per 5 sekundes. Va kur liapsusas....

                  Comment

                  • Net
                    Spamintojas :)

                    • 2009 01 21
                    • 392

                    #10
                    Autorius Killerbee
                    Na tai čia net man aišku, bet realiai nusidažė jie per 5 sekundes. Va kur liapsusas....
                    cia kaip su hxh ten nemazai tokiu buvo

                    o siaip tai is komentaru susidare tokie nuomone kad visi tokie isrankus vis kazkas nepatika prie kiekvieno "sedevro" galima prisikabinti o mano nuomone kad anime vertas demesio nesarmata butu kitiems ji pasiulyti :P

                    Comment

                    • airidas20th
                      Narys

                      • 2011 06 24
                      • 47

                      #11
                      OMG!!! OMG!!!

                      Manga gaus tęsinį, visas šitas anime ir netikra mangos pabaiga tebuvo gudrus marketingo triukas.
                      Be to, anime gaus S2.
                      http://myanimelist.net/forum/?topicid=1286311

                      Comment

                      • Miglaja
                        Cute potato ~


                        • 2007 12 16
                        • 560

                        #12
                        Nuo pradžių anime įmeta žiūrovą į veiksmą, tad su istorija viskas ok. Tuo labiau ir veikėjų įvairovė mane pavergė. Iškyla dilema, kieno pusėj būti : žmonių ar ghouls ? Nujaučiu, kad griebsiuos mangos, nes sezonas užsibaigė gana svarbioj ir įdomioj vietoj.

                        Labai patiko simfoninės muzikos soundtrack. Ir didinga, ir šiurpi muzika viename

                        Pagr.minusas - cenzūra. Kaip ir pagrindinis varikliukas horror žanro yra kraujo ir kitų gore scenų rodymas, o čia jos prislopinimos. O dėl to kenčia tik serialo kokybė. Tas pats kaip iš romantinio anime atimt bučinių scenas...
                        Niekaip nesuprasdavau kodėl cenzūruojamos nukirstos rankos, bet va kai žmogus yra pasmeigiamas - jau viskas tvarkoj. keistai sudėliota cenzūra..

                        Vienaip ar kitaip anime įsimenamas. Bet manga paskaityt bus vertingiau

                        Ar čia tik man vienai Kaneki turi begalę panašumų su Allen Walker (D.Gray man) ?
                        Paskutinis pakeitimas nuo Miglaja; 2014-11-28, 09:24.
                        Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

                        Comment

                        • DemonKurama
                          Rimtas forumo narys

                          • 2012 07 24
                          • 120

                          #13
                          Autorius Miglaja
                          Ar čia tik man vienai Kaneki turi begalę panašumų su Allen Walker (D.Gray man) ?
                          Turint omeny išvaizdą gal ir taip. Balti plaukai + viena raudona akis. Bet iš charakterio ir viso kitko tai tokių minčių net nekilo.

                          Comment

                          • Miglaja
                            Cute potato ~


                            • 2007 12 16
                            • 560

                            #14
                            Autorius DemonKurama
                            Turint omeny išvaizdą gal ir taip. Balti plaukai + viena raudona akis. Bet iš charakterio ir viso kitko tai tokių minčių net nekilo.
                            ne tik išvaizda. abiejų tėvai mirę, abu half-human half-something dark. ir pripažinkim, kad abu mėgsta paverkšlent karts nuo karto "kokie jie ale silni ir bla bla bla"
                            Anime & Manga// Knygos // Muzika // Filmai

                            Comment

                            • DemonKurama
                              Rimtas forumo narys

                              • 2012 07 24
                              • 120

                              #15
                              Autorius Miglaja
                              ne tik išvaizda. abiejų tėvai mirę, abu half-human half-something dark. ir pripažinkim, kad abu mėgsta paverkšlent karts nuo karto "kokie jie ale silni ir bla bla bla"
                              Nu gal. Bet Allen niekada nebuvo pavirtęs tokiu šaltakraujišku kaip Kaneki (bent jau anime. mangos neskaičiau). Kaneki iš pradžių buvo silpnas ir be verkšlenimo nieko daugiau neveikė, o Allen jau turėjo guts nuo pat serijų pradžios ir palaipsniui sustiprėjo (kiek pamenu). Šitų dviejų anime nature tiesiog skiriasi, nors abu shounenai.

                              Comment

                              Working...