Danganronpa: The Animation

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • nemesis
    Super mega ultra rašytojas

    • 2010 11 08
    • 1186

    Danganronpa: The Animation


    Danganronpa: Kibou no Gakuen to Zetsubou no Koukousei - The Animation
    Danganronpa: The Animation


    Režisierius: Kishi Seiji
    Studija: FUNimation
    Žanrai: veiksmas, paslaptis, siaubas, psichologinis
    Transliacija: 2013 vasara
    Trukmė: 13 x 24 min.
    AniDB reitingas: 6.22 (439)
    MAL reitingas: 7,60 (26468)
    Papildoma Info:[/COLOR][/B]

    15 jaunuolių susirinko labai specialioje aukštuomenės mokykloje, kurios baigimas garantuoja gerą gyvenimą, tačiau ją baigti labai sudėtinga. Mokyklą valdo lokys, vardu Monokuma, kuris netrukus paaiškina, kad vienintelis būdas baigti mokyklą yra nužudyti savo bendraklasį ir likti nesučiuptam, jei tai pavyks jis vienintelis baigs mokyklą, o kiti bus nužudyti. Tačiau jei žudikas bus sučiuptas, jis pats bus nužudytas. Taigi kas išgyvens šį kruviną egzaminą?




    Turime savotiško „survival“ žanro žaidimo adaptaciją, kurios tikslas paprastas: nužudyti auką ir kažkokiu būdu suversti kaltę kitam. Visą šį procesą labai nesunku suskirstyti į 3 etapus. Pirmiausia, Monokuma, siekdamas sugundyti, pasikviečia visus į sporto salę ir pasiūlo tam tikrą „atlygį“ už nužudymą, tai gali būti pinigai, šlovė, galbūt kažkokia išsaugota paslaptis ir t.t. Galiausiai, kažkas neišlaiko ir atlieka žmogžudystę, kurią bando užmaskuoti. Visa tai priveda prie paskutinės dalies - teismo. Jo metu visi susirinkę šio žaidimo dalyviai turi nutarti, kas yra kaltininkas, jeigu kaltininkas pagaunamas, jam atliekama mirties bausmė. Ši siužeto formulė nekinta viso anime metu. Patys nužudymai ir jų maskavimas gana originalūs ir įdomūs, bet per daug kvaili ir nelogiški, kad į juos būtų galima žiūrėti rimtai, o mįslės, kurias kaip riešutus teismo procesų metu gliaudo moksleiviai, per daug absurdiškos ir abejoju ar pats Šerlokas Holmsas jas sugebėtų įminti. Veikėjai gana tušti ir visiškai neatskleisti, todėl sunku kažkurį nors pamėgti. Pagrindinis veikėjas Naegis niekuo neišsiskiriantis, standartinis protagonistas, tiesa, turintis gerą atmintį, kuri praverčia, nagrinėjant bylas. Animacija graži, gana detali, bet keletas anime vizualinių sprendimų tiesiog varė mane iš proto: kokio velnio kraujas turi būti rožinės spalvos? Tai atima visą žmogžudystės efektą. Kiek suprantu egzekucijos buvo imamos iš pačio žaidimo, nors tai gana originalu, bet tai visiškai neatitiko šios dalies keliamo tikslo - siaubo sukūrimo. Šie du dalykai visiškai sužlugdė kažkokį dar įsivaizduojamą „siaubo“ paralelę šitame kūrinyje. Dar pridėkime pabaigą, kurioje visas siužeto ploto skyles, bandoma užkišti žaidimo kaltininkės įspūdingu biustu ir gausim geriausiu atveju bent kiek vidutinišką anime. Rekomenduočiau tik žaidimo fanams, nors ir jie patys per daug neliko sužavėti šia adaptacija. Kitiems šį darbą galima žiūrėti, nebent jei sugebate ignoruoti siužeto skyles bei padorių, išplėtotų veikėjų nebuvimą.






    33
    5
    21.21%
    7
    4
    30.30%
    10
    3
    36.36%
    12
    2
    6.06%
    2
    1
    6.06%
    2

  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    #2
    Mhm, jo, minusus daugmaž jau ir paminėjo. Šiaip idėja įdomi, bet tuo istorijos gėris ir baigiasi. Atlikimas tragiškas. Čia tik mano asmeniškas noras bet viskas būtų šimtus kartų smagiau, jei iš serialo padarytų tikrai kraupų ir tikrai kruviną pilną smurto ir psichologinių traumų kūrinį, nes būtent tam ši idėja ir turi didelio potencialo, o tai ką tenka matyt šiame anime yra viso labo kažkoks vaikų žaidimas žudikais. Egzekucijų stilius išvis iš lempos ir tik vaizdingas, bet neįspūdingas. Rožinis kraujas... yeah, right

    Comment

    • Aurimasak
      Rimtas forumo narys

      • 2009 12 14
      • 169

      #3
      Man ta krūtinė dar ir dabar atmintyje kažkur menkai tupi, o va kaip pasibaigė paskutinis epizodas - nelabai.
      O rožinis kraujas nebuvo dėl cenzūros? Kažkodėl ilgą laiką galvojau, kad jis toks dėl cenzūros.

      Comment

      • dfgzb
        Narys

        • 2009 03 01
        • 38

        #4
        apie žaidimą daug nežinau, bet susigundžiau įdomiu aprašymu prieš sezoną. Tiesą sakant tikėjaus kažko geresnio, nes jau nuo pat pirmos serijos dužo viltis sulaukti kažko gero iš jo, tiek animacija ir spalvų gama tiek siužetas nuteikė daugiau pamatyti kažką panašesnio į Yu-Gi-Oh nei siaubo anime. Ir pasirodo nedaug tesuklydau. Elementarios logikos išlaikymo sunku rasti, o tos mįslės keturgyslės ir jų įminimas daugiau primena bandymą vingiuotai keliauti autostrada - kur keliauji aišku, bet kad atrodytų toliau pavingiuoji vietoj.
        Mano nuomone, anime toli gražu nežiba ir yra prastokas, bet ne tiek tragiškas, kad norėtųsi drop'int po pirmų serijų... 5/10

        Comment

        • Merzka
          Rebuff Overdrive

          • 2012 10 30
          • 15

          #5
          Garantuoju, tuoj atvyks brigada kritikų, teigiančių, kad Danganronpa (iš ketvirto karto teisingai parašiau) visiškas fukakas, nes nebuvo tokio vidurius sukančio siaubo trilerio, kokio jie tikėjosi. Iš karto atsiprašau už tas nesusivokusias sielas. Patys kūrėjai į šitą balaganą rimtai nežiūri, neturėtumėm ir mes. Net ir nežaidus originalo, vien pažvelgus į plakatus ir aprašymus kaip dieną aišku - šitą animą parduoda jo paties absurdiškumas. Gėda žiūrovui, jei tikėjosi Death Note'o, o po trylikos epų gavo lego Battle Royalį.

          Patsai Danganbaronkas davė viską ką ir žadėjo: übermelodramą, taupią animaciją (animuotos daugiausia tik emocijos veiduose, apsieita be įspūdingo parkūro), papus, meškiną. To ir užteko. Daugiau nesitikėkit. Nesitikėkit nieko. Niekuo nepasitikėkit. Taip geriau.
          Spoileris:

          3/5 vietoje 2 kuriuos buvau pasiryžusi duoti. Šiaip sau. Nes penktadienis.

          Comment

          • Killerbee
            Iškrypęs dėdulė





            • 2006 12 11
            • 2949

            #6
            O man visai patiko. Na taip, kraujo spalva, į pabaigą pradėjo keisti taisykles ir nusivažiavo, vaikai per gudrūs....Užtat man tiko stilius ir atmosfera. Ir dar plaukikė... Labai įdomus vizualinis sprendimas su bausmėmis. 7 balus duosiu.

            Comment

            • nemesis
              Super mega ultra rašytojas

              • 2010 11 08
              • 1186

              #7
              Autorius Killerbee
              Ir dar plaukikė...
              Spoileris:
              Viso serialo metu meldžiausi, kad ją nugalabytų, toks įkyrus padaras, deja, taip neatsitiko.

              Comment

              • Killerbee
                Iškrypęs dėdulė





                • 2006 12 11
                • 2949

                #8
                Autorius nemesis
                Spoileris:
                Viso serialo metu meldžiausi, kad ją nugalabytų, toks įkyrus padaras, deja, taip neatsitiko.
                Spoileris:
                Nu nežinau, man ji kažkaip sexy buvo. Į pabaigą gal per daug žliumbė, bet nieko labai baisaus.

                Comment

                • airidas20th
                  Narys

                  • 2011 06 24
                  • 47

                  #9
                  Iškentėjau net 7 serijas. Kažkoks nesusipratimas, tragiškas over-the-top veikėjų dizainas bei idiotiška "Battle Royale" tipo istorija, kuri yra pilna skylių, keistu, bei neįdomiu veikėjų ir idiotizmo apie kuri geriau patylėsiu. Šiame žanre yra geresnių darbų, o keli iš tokių pavyzdžiu yra Btoom, Mirai Nikki ir tas pats originalus Battle Royale filmas/knyga.

                  Ne anime, bet visiškas cartoon, nėra nė vieno personažo kuris jame elgtusi žmogiškai, yra arba visiški debilai arba "super-duper-intelektu", "super-duper-sugebėjimais" apdovanoti vaikėzai. Žinoma prie jų vardo irgi buvo prirašomos tos savybės ir būtinai "super-duper" nęsamonė, kuri skambėjo idiotiškai ir vaikiškai.
                  Rožinis kraujas p**c, trūksta žodžių, visiškas darželinuko lygis, žinau jog toks pat yra žaidime, bet netgi Phoenix Wright žaidimai turėjo normalios spalvos kraują ir tai Japonijoje skaitėsi kaip žaidimas skirtas visai šeimai. Teko žiūrėti žaidimo gameplay ir galiu pasakyti jog egzekucijos yra pasiimtos tiesiai iš žaidimo, nieko animatoriams nereikėjo perpiešti, tiesiog jos buvo truputi pakoreguotos ir uždėtas filtras kad gražiau atrodytu, netgi muzika jų metu tokia pat. Reiškia originalu....

                  Na bent jau OP daina patiko, bet po šio savo darbo Seiji Kishi turėtu smarkiai susimastyti ar jam verta tęsti darbą prie žaidimų anime adaptacijų, nes tiek šis jo darbas, tiek Devil Survivor 2 anime buvo visiškas pravalas.

                  1/5

                  Comment

                  • Miesto_Druidas
                    the journeyman



                    • 2010 08 17
                    • 1691

                    #10
                    Autorius airidas20th
                    Na bent jau OP daina patiko, bet po šio savo darbo Seiji Kishi turėtu smarkiai susimastyti ar jam verta tęsti darbą prie žaidimų anime adaptacijų, nes tiek šis jo darbas, tiek Devil Survivor 2 anime buvo visiškas pravalas.
                    Gryna tiesa, po Persona 4 adaptacijos (naiviai tikėdamasis, kad neturint galimybės pažaist P4 dali awesomness gausiu iš anime) aš jau geriau rinksiuos žaidimą, jei yra menkiausia galimybė jį išbandyti, nei šio režisieriaus anime. Ir tą laisvai buvo galima įsitikint su minimu DS2. Pats režisierius tai tikrai nėra blogas, bet čia tikrai ne jo niša. Deja, kol pardavimai sakys priešingai, dar ne kartą tikriausiai matysim šio režisieriaus adaptaciją pagal kokį žaidimą.
                    O konkrečiai šito serialo pirmas epizodas visai patiko, toks stylish survival game, deja kol kas toliau nebetęsiu, kol neįsitikinsiu, kad galiu kokiu tai būdu sužaisti patį žaidimą ir gauti full experience, o ne karpytą nepilnavertį žiūralą, na čia jau tik žaidimų atveju to laikausi.
                    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2013-10-09, 13:19.

                    Comment

                    • demoniacman666
                      Forumo vilkas

                      • 2008 04 16
                      • 370

                      #11
                      Ši kartą būsiu griežtas, tačiau turbūt ir teisingas. 2/5 ir nedaugiau. Jau senokai mačiau taip tragiškai išpildytą tikrai gerą ir man patikusią idėją. Tai, kad viskas padaryta kaip žaidime man nepasiteisinimas, reiškia ir žaidimas buvo šlamštas, kam tada iš vis adaptacija kurt? Žaidimo nežaidęs tai nežinau kaip ten kas. Istorija gal ir nebloga tačiau visiškai neišbaigta, palikta gausybė neatsakytų klausimų, ir tegu eina po velnių jei tikisi kad po tokios tragedijos imsiu žaidimą, neverta. Veikėjai buvo arba permatomi arba taip nervino, kad sutikus gatvėj turbūt iškart įmūrinčiau į sieną. Žodžiu dar viena tragedija. Apie jų proto gabumus net nešneku... Kas liečia techninę anime pusę tai tikrai gan kokybiška, nu bet jau stilius tai atsiprašau (vėl sakau kad žaidimo nežaidžiau ir man visai neįdomu koks jo stilius buvo), nė lašo mistikos, siaubo ar ko nors panašaus į trilerį, kas iš esmės čia ir turėtų būti. Vietoj to gavom kažkokį absurdišką vaikišką cirką "nevilties" tema (jeigu būčiau kievieną kartą pasakius šį žodį išgėręs po stikliuką, turbūt būčiau atsiduręs reanimacijoje). Žodžiu eilinis šlamštas, nors ir su neeiline idėja, visgi venkit.

                      Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                      Comment

                      • Zero_LT
                        Naujokas
                        • 2009 02 27
                        • 6

                        #12
                        Kaip ir kažkas rašė - pačio anime pateikimas gan keistas.Mintis buvo gera ir sudomino,bet labai jau nuskubėjo ir suspaudė viską,kas šiek tiek kliuvo.Būtų viskas labai neblogai,jeigu būtų tamsesnis/realistiškesnis perteikimas (meškinas,rožinis kraujas,egzekucijų piešimas..tikriausiai suprantat)..6/10
                        If the king doesn't move, then his subjects won't follow

                        Comment

                        • Nolikita

                          #13
                          Nežinau
                          Tiesiog nežinau :\
                          Keistokas jis man pasirodė . Na , gal kiek originalus (mano nuomone) , bet .. tikrai turėjo būti "siaubo" ? Nes tas rožinis kraujas man kažkaip vaikiškai atrodė ... O & tas visas žmogžudysčių gliaudymas .. Absurdiškai lengvai ten viską išaiškindavo ..
                          Bet šiaip nebuvo blogai , susižiūrėt susižiūrėjo .
                          Pabaiga nepatiko . Supratau .. nieko .
                          3.5/5

                          Comment

                          • Augis24
                            AZ rėmėjas




                            • 2009 03 29
                            • 769

                            #14
                            Na va.. pabaigiau. Nezinau kaip. Tikrai idomi ideja, gal net ir unikali sakyciau, viskas butu ciki piki, jeigu tik viskas butu. Iki pat galo stengiausi islaikyti ta savo vemti vercianti pozityva apie anime. Sutikau su faktu, kad japonijoje nuo 6 iki 18 gali buti kuo nori: Detektyvu, Kosmonautu, Astrofiziku, Wunderkindu, Supermenu, zodziu tik pagalvok - ir bam. Priemiau tai..
                            Tas meskinas dar toks visai nieko, na bet prasidejus tam optimizmo pertvinkusiam, super draugiskuma propaguojancim bullshit nebeistveriau. Nenoriu buti kazkoks negatyvus ar izeidziantis, bet cia turi trukti varztu galvoj, kad si anime vertinti visu penketu. Pagrindinis veikejas - kefyras. Zudyk, saudyk, pjaustyk, kaltink, kaip buvo mausas uber-friendly teletabis su savo super lucky unlucky galia, taip ir bus toks.
                            Per daug nelogisku dalyku prasidejo ir smarkiai krito viskas zemyn. Zemiau, nei buvo galima isivaizduoti blogiausiu atveju.
                            Uzteks mano blogo komentaro. Duodu 1.5 balo Mazochistei Fangirlei Zudykei Maniakei ir 1.5 balo sudo, pradzioje, nemalancio meskinui.

                            Einu ziuret kitu daliu

                            Comment

                            • Miesto_Druidas
                              the journeyman



                              • 2010 08 17
                              • 1691

                              #15
                              Tavo pagrindinė klaida yra, ta, kad tu pasirinkai anime, o ne žaidimą. Ypač dabar negali tam būti jokių pasiteisinimų, kai žaidimas tapo lengvai prieinamas per Steam (ar kitais keliais, kuriuos visi ir taip puikiai žino).

                              Apskritai, bet kam kas galvoja jog norėtų pamėginti žiūrėti Danganronpa - žaiskite žaidimą!!! (http://store.steampowered.com/app/413410/). Na taip, daug skaitymo, bet vertė visiškai kitokia nei jo adaptacijos. Aišku jei nervina tonas, humoras, "rūžavas kraujas", pagrindinis veikėjas, niekur iš žaidimo jie nedings, bet istorija, kiti veikėjai žiūrisi visai kitaip, kai viskas nėra sutraukta 4-5 kartus tam kad tilptų į serialo laiką.

                              Kita klaida, kurią, kaip suprantu, ruošiesi daryti yra žiūrėti Danganronpa 3, nieko nežinant apie Danganronpa 2 žaidimą (http://store.steampowered.com/app/413420/). Nesvarbu, kad D3 sudaro du serialai, be minėto žaidimo įvykių žinojimo tai tiesiog laiko švaistymas ir bereikalingas nervų gadinimas.
                              Jei tu rimtai ketini duoti antrą šansą frančizei, primygtinai siūlau žaisti Danganronpa 2. Tai yra logiškiausias (kadangi pirmos dalies įvykius tu jau žinai iš serialo) ir geriausias sprendimas, kurį tu gali padaryti. Ir tas galioja visiems, kurie žiūrėję Danganronpa The Animation galvoja pamėginti žiūrėti Danganronpa 3, nedarykit to, tarpe nežaidę D2.
                              Nebent tu labai nemėgsti vizualinių novelių (nors Danganronpoje teks ir galvą šiektiek pasukti per klasės trial'us ir reakciją išmėginti per mini žaidimus, tad tai nėra gryna vizualinė novelė) ar nekenti daug skaitymo, tokiu atveju siūlau tau pažintį su serija baigti.

                              Šiaip Danganronpa 3 Future Arc yra šiaip sau serialas bet kokiu atveju. Tačiau Despair Arc man asmeniškai suteikė daug malonių akimirkų, bet su sąlyga jei žaistas Danganronpa 2, mat jo įvykių serialas neliečia.
                              Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2017-01-25, 09:05.

                              Comment

                              Working...