Hells

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Sable
    The Hitchhiker





    • 2005 03 11
    • 1530

    Hells

    Hells
    Hells Angels

    Transliacija: 2008.10.18
    Žanrai: veiksmas, antgamtinis, fantazija, drama
    Studija: Madhouse
    Režisierius: Yoshiki Yamakawa
    Istorijos autorius: Sin’Ichi Hiromoto
    Panašūs anime: Anime-Planet
    Formatas: Filmas ~ 1 val. 57 min.
    MAL reitingas: ~ 7.14
    AniDB reitingas: ~ 5.55
    YouTube: Traileris | AMV



    -Where do people go when they die?
    -They all go to Hell!
    -What do they do in Hell?
    -They study for their next life!




    Istorija: Nauja diena naujoj mokykloj. Ir moksleivė Amagame Rinne skuba iš visų jėgų, kad tik nepaveluotų. Mergina turi nekuklų planą – susirast 100 draugų. Deja pakeliui gelbėdama po mašina vos nepakliuvusį keistai atrodantį katiną ji pati yra nutrenkiama pravažiuojančio sunkvežimio. Tačiau kaip mat atsiduria kitame pasaulyje net nesuprasdama kas atsitiko bei toliau skuba į mokyklą. Ir jai pasiseka – į pamoką jį spėja, tačiau mokykla ir jos klasiokės atrodo mažu mažiausiai – neformaliai. Netrukus paaiškėja, kad vieta kur pakliuvo Rinne yra pragaro mokykla Destiny Land. Sutrikusi dėl įvykių kaitos ir savo lemties mergina pradeda aiškintis kas vis dėlto nutiko ir ieškoti kelio atgal.

    Kalbant apie šio animo ypatumus, pirmiausia reikėtų pabrėžti jo panašumą į tokius kreizovus ir akį traukiančius kūrinius kaip Redline, Mind Game, Dead Leaves, Trava. Mintyse sumaišius šiuos animus gausime kažką panašaus į Hells. Anime turi stiprią religinę ir reinkarnacinę tematiką bei savo eigoj bando išlaužt vieną-kitą gilesnę mintį apie religinių vaizdinių suvokimą visuomenėj ir apie jų primestinumą eiliniam žmogui. Tačiau tas istorijos ypatingai neapsunkina, nebent mėgstat gilintis ir ieškot prasmės ten kur net autoriai gal net jos neplanavo pavaizduot, o čia riba yra palyginus išplaukus turint omeny siužeto ir istorijos šokinėjimus, įvairius įvykius, veikėjus ir detales pasirodančias iš oro ir dažniausiai mažai reikšmingas pačiai istorijai. Ypatingai tuo pasižymi pirma filmo pusė kol vyksta įprasta „wtf happened“ ir „what should I do now“ klišinė fiesta. Vėliau prasideda kiek labiau tęstinumo turinti dalis, kurioje kaip tik ir iškeliama daugiausia idėjų ir minčių apie religiją. Beje dėl veikėjų, tai čia visiškai rimtai – pasirodo grynai iš niekur ir dažnai net be minimalaus pristatymo. Vienas keistų, bet nebūtinai blogų šio filmo bruožų yra dėmesio paskirstymas tarp veikėjų, nes kai kurie antraplaniai – gauna jo pernelyg daug, o siužeto esmės ypatingai neįtakoja.

    Paliekant įstoriją ramybėj reikėtų dar užsimint apie kitą stipresnį šio animo aspektą – piešimą. Apie animaciją deja kalbėt nelabai yra ką – jos, t.y. vaizdų dinamikos paprasčiausiai čia beveik nėra. O vat piešimas toks vietom labai pieštukinis-eskizinis yra išties ypatingas, ypač – keistas veikėjų dizainas, kurį vėl gi gerai apibūdintų Redline, Mind Game ir t.t. animų mixas, gal dar primetant kokius Devilman, Soul Eater bei Soul Taker, nes būtent demonus čia ir vaizduoja. Taigi trumpai: animas – eyecandy.

    Išeit anime turėjo dar senais 2008‘tais, bet realiai mum pasiekiamas tapo 2012‘tų rugsėjį ir keistai taip ir nesusilaukė ypatingos reakcijos. Gal iš dalies kaltas jo non-mainstreamiškumas ir eksperimentiška istorijos pateikimo forma. Sklandžių siužetų mėgėjams, o taip pat klišes valgyt įpratusiai otakų bendruomenei filmas nemanau, kad pasirodys kažkuo ypatingai geras, nors ir tų pačių klišių čia aptikt galima ypatingai neieškant tik tiek kad panaudojimas ne visai toks situacinis ir epizodinis kaip įprasta. Beeet, jei mėgstat grožėtis eksperimentiška animacija/piešimu, bei patinka religinė tematika, griebkit – nepasigailėsit.



    Siųstis: BakaBT


    2
    5
    0%
    0
    4
    50.00%
    1
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    50.00%
    1
  • Draconica

    #2
    Net nežinau kodėl šį anime žiūrėjau, tačiau nusivyliau. Pagrindinė veikėja buka, siužetas kvailas, vienintelis dalykas, kuris dar gelbėja - animacija, tačiau kai kurie sprendimai irgi ne patys logiškiausi.
    Nipple horns? Srsly?
    Na o pabaiga tai visiška tragedija, pabaigiau prasukinėdama ir išjungus garsą. Šiam darbui -5 balai. Nesistebiu, kad dėmesio nesulaukė.

    Comment

    • Sable
      The Hitchhiker





      • 2005 03 11
      • 1530

      #3
      Haha, panašios reakcijos ir tikėjausi Nesiginčysiu, nes filmas ne plačiąjai auditorijai kaip ir minėjau - ne visi atviro proto. Non-mainstreamiškumas čia sužaidė neigiamą vaidmenį animo populiarumui, bet bent jau džiugina, kad ne visados Madhouse'as lenda otakams į subines.

      Comment

      • Draconica

        #4
        Nemanau, kad esmė buvo non-mainstream pobūdis. Esmė buvo kad pats pateikimas mažų mažiausiai keistas. Iš didelio rašto išėjo iš krašto.

        Comment

        • Sable
          The Hitchhiker





          • 2005 03 11
          • 1530

          #5
          Tu esmę įžiūrinėji pateikimo formate? For real? Or u mean the selling point? Nes esmė tai būna labiau tematikoj ir perteikiamoj mintyje dažniausia. Na tarkim, nesikabinsim prie žodžių. Tai kad iš krašto išėjo kaip tik ir džiugina, better than being all boxed in. Ir taip tų dėžučių pilna aplink ;D

          Comment

          • Draconica

            #6
            Na, yra toks pasakymas - kas per daug tas nesveika. Vat būtent toks man ir yra šis anime. Visko daug, bet nieko nepasakyta. Persistengta visose srityse, bet mano požiūriu, tai tikrai nėra gerai, jei stengiamasi vien tik būti "kitokiems" ir "non-mainstream".

            Comment

            • Sable
              The Hitchhiker





              • 2005 03 11
              • 1530

              #7
              Na kokiu tikslu čia persistengė sunku spręst - jei būtų norėję, kad tas non-mainstreamiškumas tikrai būtų The Selling Point of this anime, tai kas kas, o Madhouse'as manau būtų sugebėjęs tai padaryt populiarumo vardan. Akivaizdu, kad tikslai slypi kitur. Bet spekuliuot nėra sveikia, nei man, nei tau. "Per daug" yra subjektyvus dalykas. Dėžutėms pasireiškia dažnai, o kitiems padeda praplėst tas ribas, kurių peržengimai taip skausmingai veikia pirmus Well, vėl gi subjektyvus dalykas, ne visi mėgsta eksperimentuot ir lyst iš komforto zonos, kažko kitokio ieškant. Not like autoriai stengėsi kuo plačiau tas idėjas paskleist - kas norės, tas supras tokią ekspresiją, vardan ekspresijos, o ne plačiosios publikos.

              Comment

              Working...