Kakumeiki Valvrave

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Shenn
    Forumo ligonis


    • 2009 09 21
    • 544

    Kakumeiki Valvrave


    Kakumeiki Valvrave
    Valvrave the Liberator


    Režisierius: Matsuo Kou
    Studija: Sunrise
    Žanrai: mecha
    Transliacija: 2013 04 13 - 2013 06 28
    Trukmė: 12 x 24 min
    AniDB reitingas: 4.9
    MAL reitingas: 7.3

    YouTube resursai:
    Traileris

    Papildoma Info:


    Šio anime istorija mus nukelia i tolimą ateitį. Septyniasdešimt procentų žmonijos populiacijos gyvena dirbtinėse kosminėse kolonijose. Beveik visa valdžia dviejų organizacijų rankose, kariaujančių tarpusavyje militaristinės Dorssia federacijos ir kapitalistinės ARUS sąjungos. JIOR yra viena iš mažų kolonijų išlikusių neutralia šiam kare. Būtent čia laimingai ir gyveno Haruto Tokishima, vyresniųjų klasių moksleivis, kol viena dieną Dorssia karinės pajėgos įsiveržė į šią šalį. Nežinia kaip viskas ir būtų pasibaigę, jei būtent į Haruto rankas nebūtų pakliuvęs slaptas JIOR ginklas, techniškai pažangi mecha "Valvrave "...





    Jei anksčiau matėte "Gundam Seed" serijas, tai bežiūrint "Valvrave" pirmąjį epizodą turėjo bent truputi apimti dejavu jausmas. Abiejose istorija prasidėjo labai panašiai Nenuostabu visgi abu tos pačios studijos sukurti. Kadangi "GS" man patiko, tai nuo to optimizmas dėl "Valrave" nė kiek nesumažėjo. O ir "Sunrise" kaip visad pažėrė savo privalumus, gerai atrodančias mechas ir mergaites, veiksmą, bei nuo pat pradžios traukiančią istoriją. Bet šioj vietoje turbūt scenaristai ir sunerimo, Ar nebus viskas per daug panašu į eilines Gundam serijas? Reiktų pridėt prieskonių kurie suteiktų šiam anime savitumo. Va, šioj vietoje ,mano akyse, tie prieskoniai ir virto šaukštu deguto pagadinusio medaus statinę. Po ko apėmė dvejonės, ar ir toliau sukandus dantis vertinti rimtai, ar tiesiog nusiteikt, kad žiūri parodija. Socialiniai tinklai šiom dienom, kas be ko populiarūs. Bet stebėt kaip mechos pilotas, motyvacijos iškaršti kaili priešui semiasi, matydamas žmonijos jo palaikymą "galaktiniam facebooke"... Žvelgiant iš gerosios pusės tai kažkiek užgožė mano negatyvią reakciją nuo tokių dalykų kaip, paaugliai valdantys šalį, kosminiai vampyrai, "žudantys" siužeto posūkiai, bei pasyvūs suaugusieji.
    Gerai jau pakaks to ironizavimo, norint juk galima ir prie stulpo prisikabint. Pereikim prie gerų savybių. Apart jau minėtų mano "ypatumų" šiam anime nestinga ir teigiamesnių savybių. Vienų iš jų galėtų būt siužetas, kiek jis jum patiks ar suerzins priklauso nuo jūsų ciniškumo lygio. Bet nepaneigiamai eiga ir tempas neleis jums snausti. Visas tas jo chaotiškumas kartais priminė "Code Geas" serijas. Vieno tokio "twisto" į serijų pabaiga tikrai net nesitikėjau. Personažai. Haruto yra, daug kur ne kart regėtas, pagrindinis personažas durų kilimėlio charakteriu. Jo rolė yra jus nervinti ir privert šalutinius personažus atrodyt kur kas patrauklesnius lyginant su juo. L- elf yra visiška Haruto priešingybė. Šaltoko būdo, susikaupęs, bet kokia kaina siekiantis savo tikslo, visad vienu žingsniu priekyje savo priešų. Tiesa pastaroji jo savybė į galą ėmė per daug neįtikėtinai atrodyti. Gerai ,kad nors buvo pateikta šiek tiek informacijos spekuliacijoms dėl to kurti. Haruto vaikystės draugė Shoko ne itin sužavėjo tiesiog per daug nepakeliamai pozityvi. Kur kas labiau patiko Saki, labiau žemiška, jei reikia gali savo tikslo siekt ir ne itin švariais būdais. Dar pridėkim "hikimore hakerę", karštakošį "Thunder" pora pasyviai šiam chaose nusiteikusių mokytojų, bei mokyklos taryba ir turėsim visą "geriukų" šutvę. Blogiukai pasirodė ne tokie įdomūs, eilinė blogio imperija, reguliariai užpuola, pakenkia kiek tik sugeba ir sprunka pažadėję sugrįžti.
    Piešime "Sunrise" kaip visad savo darbą atliko sąžiningai. Animacija orginalia nepavadinsi, tiesiog viskas nupiešta gražiai, tvarkingai. Mechos atrodo įspūdingai, mergaitės traukiančios akį. Nėra nė ko daugiau pridurt. Asmeniškai patiko "openingas" ir "endingai", bet ties tuo nenoriu per daug išsiplėtot. Visgi visu skoniai skirtingi tiesiog pažiūrėkit ir patys įvertinkit.
    Apibendrinimas. Jei nenužudys, tai padarys jus stipresniais Bent jau man šis anime patiko. Užkliuvę trūkumai pradžioje, vėliau pasimiršo ir buvo užgožti dinamiško siužeto. O pabaigoje iš vis beliko graužtis, kad tęsinys tik rudeni. Nes dabar viskas tik įpusėjo. Anime būtų galima sulygint tarsi pasivažinėjimą amerikietiškais kalneliais. Istorija tai sukelia suįdomėjimą, tai nuvilia koks netikęs siužeto posūkis truputi gal sublogins, bet nė nepajusit kaip greit prabėgs laikas. Nusiteikus atlaidžiai ir nepamiršus humoro jausmo, galima pajaust ir malonumą žiūrint šias serijas. Gal šio anime istorija ir prilygsta traukinio avarijai, bet aš noriu pamatyt kuom ši avarija pasibaigs.





    Siųstis: Linkomanija

    8
    5
    25.00%
    2
    4
    50.00%
    4
    3
    0%
    0
    2
    25.00%
    2
    1
    0%
    0
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    Keistas žvėris tas Valvrave. Pirmas epizodas buvo geras, brutalus, tamsus, efektingai animuotas ir su puikiu muzikiniu fonu. Bet tada ir prasidėjo.
    Išties grynas Guilty Crown pusbrolis, ten ir scenarijus buvo šedevras iš antro galo, tačiau skirtingai nuo pastarojo, čia kūrėjai nusprendė rimtai į viską nežiūrėti, o tiesiog have fun, su kvailu dialogu, pernaudotom klišėm, nacius primenančiais blogiečiais ir žandikaulį išverčiančiais twista'is. Išties anime gavosi tokio principo - "so bad, it's good". Būtų tragedija, jei nebūtų smagu žiūrėti. O žiūrėti tikrai buvo smagu. Pirmas anime, kuris iš antro galo pradėjo sujungti vampyrų tematiką ir socialines technologijas.
    Galima būtų linčiuoti kūrėjus už bandymą seriala išvesti pastoviai bandant šokiruoti žiūrovus per twistus, bet nieko gero turinyje taip ir nepateikiant, tačiau kaip sakė apžvalgos autorius, jei turit humoro jausmą ir nusiteiksit jog nieko rimto neišvysit, sužiūrėsit Valvrave smagiai.
    Atiduodu 4/5, kiti tokio vertinimo gal nesupras. Bet iš kito kampo žiūrint Valvrave tiesiog smagus žiūralas, neimant į galvą ko prirūkė kūrėjai jį kurdami. Laukiam antro sezono.

    Vienas bajeris tiesiog nurovė stogą.
    Spoileris:
    Skaisčioji ir nuostabioji Shoko nori įtikinti mokyklos tarybos pirmininką jog nemeluoja ir ką ji daro? Ogi pradeda prieš visus sagstytis palaidinukę, kartodama "aš nemelagė" ar kažką panašaus.... Kaip perskaičiau MAL'e vieno vartotojo pasisakymą - turėtų būti kažkokia gili mintis, kaip ji galvojo savo tikslą pasiekti tokiu būdu .
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2013-06-28, 14:41.

    Comment

    • Shenn
      Forumo ligonis


      • 2009 09 21
      • 544

      #3
      Autorius Miesto_Druidas
      Spoileris:
      Skaisčioji ir nuostabioji Shoko nori įtikinti mokyklos tarybos pirmininką jog nemeluoja ir ką ji daro? Ogi pradeda prieš visus sagstytis palaidinukę, kartodama "aš nemelagė" ar kažką panašaus.... Kaip perskaičiau MAL'e vieno vartotojo pasisakymą - turėtų būti kažkokia gili mintis, kaip ji galvojo savo tikslą pasiekti tokiu būdu .
      Viskas čia tvarkoje, ko tik žmonės nedaro stresinėse situacijose. Vieni nagus graužia, kiti daug valgo... Shoko turi savo metodą. O be to tai buvo veiksminga, ginčą gi laimėjo
      Paskutinis pakeitimas nuo Shenn; 2013-06-28, 16:20.

      Comment

      • Augis24
        AZ rėmėjas




        • 2009 03 29
        • 769

        #4
        Neišbaigtas anime ir atrodo kūrėjai ėję vienu taku, staiga nusuko šunkeliais. Bet labai jau staigiai nusuko.. Kadangi mėgaujausi guilty crown, tą patį dariau ir su šituo. Labiausiai nepatiko "tuoj pravirksiu" išraiškos iš visų veikėjų. Pasirodė, kad čia pagrindinė mimika buvo visų veikėjų. O gal čia tiesiog piešimas, kuris man nebuvo toks jau įspūdingas.
        Spoileris:

        Patiko mechos, tiksliau jų įvairovė ir tai, jog buvo pratiškai neįveikiamos, iki kol neužkaisdavo
        Dar vienas pliusas, tai mechos pilotavimo side effect, jeigu galiu taip pavadinti, tik tiek, kad labiausiai tai pasireiškė Haruto.
        Ir galiausiai - vunderkindas taktikas
        Spoileris:
        tačiau gale susimovė kūrėjai įkišę kažkokį 1 000 000 iq captain, kuris dar galingenis, stipresnis ir visais kitais atvejais "šustresnis" už visus kitus.

        Comment

        • Killerbee
          Iškrypęs dėdulė





          • 2006 12 11
          • 2949

          #5
          Man tos visokios mistikos nelabai žiūrėjosi, ypač pabaigoje kuri aiškiai parodė, kad serialas eina šiknon. Apie siužetą geriau patylėsiu..... Vis tik už pirmą sezoną dar duosiu 7 balus. Netikėtai brutalu momentais buvo, neblogi robotukai ir keletą tikrai gerų personažų suradau. Ypač Akira patiko, kažkodėl....

          P.S. Aš maniau, kad rožiniai debesėliai net pas Sunrise nebemadingi........

          Antras sezonas visai patiko, veiksmo ten buvo per akis. Jei pirmas tiko tai antrą rekomenduoju.
          Paskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2014-01-12, 11:16.

          Comment

          Working...