From the New World / Shin Sekai Yori 2013

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • slicKrox
    Catching some Zzzzs...




    • 2012 08 01
    • 2161

    From the New World / Shin Sekai Yori 2013


    From the New World
    Shin Sekai Yori

    Režisierius: Ishihama, Masashi
    Studija: Aniplex
    Transliacija: 2012-13
    Žanras: drama, fantastika, atgamtinis
    Panašūs anime: -
    MAL reitingas: 8.4 (įvertinta 16594 žmonių)
    Trukmė: 25ser. x 22min.




    Aprašymas: Serialo pavadinimas kilo iš Devintosios simfonijos Čekijos kompozitoriaus Antonino Dvorako "Iš naujojo pasaulio", parašyta 1893 metais. Taip, ta pati kurią Neilas Amstrongas grojo mėnulyje.

    Po tūkstantmečio, kaip išpranašavo Ruso, žmonija sugrįžo į savo ištakas. Žmonės atsisakė civilizacijos ir technologijų, pasirenkant komfortišką ir ramų XXa. gyvenimą. Be centralizuotos valdžios žmonės gyvena mažuose miesteliuose ir gyvenvietėse, harmonijoje su gamta. Nafta ir atomas tapo nebereikalingas. Kiekvienoje bendruomenėje gyvena "dziurioku" – paslaptingos jėgos, kurią mes pavadintume telekineze, meistrai. Turintys šią jėgą gali nudirbti bet kokį fizinį darbą arba panaudoti tą jėgą gyventojų gynybai. Galia, kurią galima pažadinti ritualais, labiau panašiais į senovinę magiją, atsiranda sulaukus maždaug 12 metų…

    Būtent šiame amžiuje ir susitinka mūsų pagrindinei personažai, mažame Japonijos kaimelyje. Vaikai vaikšto į mokyklas, kunigai meldžiasi, suaugę dirba ir berods viskas kaip įprastam pasauly, bet ar iš tiesų taip yra? Deja, tačiau mokyklos nepaprastos, kuriuose be kultūrinių ir istorinių mokslų taip pat ugdo telekinezės galios, vietiniai kunigai paslaptingais ritualais bando ištrempti "velniškąją galią", o suaugusieji slepią ne vieną kraupią paslaptį. Ir jeigu kažkam iš mokynių blogai sekasi mokykloje, jam rašoma ne dvejetas, o jis tiesiog paslaptingai dingsta.


    Vaizdai iš anime:


    • Muzika gal ir neišsiskiria, tačiau puikiai tinka anime: melodinga ir paslaptinga, o piešimas, nors bendra kokybe ir nežiba, tačiau: blizga spalvos, tonai, apšvietimas, peizažai, fonai ir suteikia ypatingą atmosferą.
    • Nepasakyčiau jog anime pradžia prognozavo kažką originalaus ir neįprasto. Be to trumpam pasirodęs homoseksualumas taip pat suglumino, bet vėliau tai perėjo į antrą planą ir netgi tai turėjo ypatingą, moksliškai pagrįstą ir visai ne iškreiptą vaidmenį.
    • Siužetas dažnai žaidžia su laiku, tad nenustebkite matyti besikeičiančius personažus.
    • Sunku įvardinti konkretų žanrą, be to ką matome antraštėje, manau galima dar įvardinti ir Psichodelinis?
    • Tiesa, retai pasitaiko kraupūs anime, tačiau čia kraupu nuo pat pradžių ir Kažkoks nejaukus jausmas, lyg būtum tamsiame miške, apsuptas vilkų. Visai nereikalingi kraujo klanai jog pajusti virpulį.


    Galbūt anime neblizgėjo piešimu ir muzika, tačiau be viso to, ką paminėjau, šiame anime yra kažkas neįprasto, kažkoks gaivus srautas. Istorija ir personažai, štai kas daro šį anime ypatingu. Scenarijus puikiai pastatytas, be galo netikėtas ir paslaptingas, o kiekvienas personažas turi savo individualybę. Norite dramos, romantikos ir fantastikos, tačiau ne apie kosmosą, mecha, žvaigždžių karus ir apokaliptiką? Kažką neįprasto ir intriguojančio? Tuomet žiūrėkite šitą anime, nepasigailėsite.
    63
    5
    66.67%
    42
    4
    23.81%
    15
    3
    4.76%
    3
    2
    3.17%
    2
    1
    1.59%
    1
Working...