A Letter to Momo

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    A Letter to Momo

    A Letter to Momo
    Momo e no Tegami


    Režisierius: Hiroyuki Okiura
    Studija: Production I.G.
    Žanrai: Drama, gyvenimiškas, fantasy
    Trukmė: 2 val.
    Išleidimo metai: 2011 (kine,JP); 2012 (DVD,JP)
    MAL reitingas: 7.82
    Panašių anime rekomendacijos: My Neighbor Totoro
    Video resursai: Treileris

    Papildoma Info:


    Momo, mergaitė anksti praradusi savo tėtį, su mama keliasi gyventi į atokią salą pas senelius. Naujoji vieta - labai ramus žvejų miestelis, kur net prekybos centro normalaus nėra, o ir kitokių pramogų mažoka, tad iš pradžių Momo labai sunkiai sekasi prisitaikyti prie naujos vietos. Jai taip pat ramybės neduoda kivirčas su tėčiu prieš pat nelaimingą įvykį, bei stalčiuje paliktas bloknoto lapas su pradėtų rašyti laišku, skirtu jai.
    Vieną dieną, palėpėje ji randa seną knygą su senovinėmis legendomis ir įvairiausių japonų mitologinių būtybių paveikslėliais. Neilgai trukus mergaitė pradeda girdėti įvairius balsus ir krebždesius - namuose apsigyveno dar kai kas?




    A Letter to Momo yra tiesiog gražus filmas. Savo istorija jis labai primena Hayao Miyazaki ir kitus Sudio Ghibli kūrinius, ypač My Neighbor Totoro. Tad išties istorija nėra išskirtinė. Bet tai vis dėlto nėra labai svarbu šiuo atveju, kai filmas kokybiškai ir kiek kitaip šią istoriją išpildo bei sukelia puikias emocijas jį bežiūrint.
    Kūrinys išties balansuoja tarp linksmos ir liūdnos nuotaikos. Vienu metu jis sukels šypseną dėl savo nuotaikingų personažų, ką neužilgo pakeis liūdnesnės nuotaikos, susijusios su Momo tėčiu ir jo nebaigtu laišku dukrai. Taip pat visa situacija yra tokio realistiškesnio pobūdžio, veikėjai labai žemiški, jų problemos ir emocijos taip pat. Veiksmo vieta – žvejų miestelis, tiesiog spinduliuoja ramybe ir paprastumu. Žiūrovui taip pat nesistengiama sukelti ašarų lietaus. Istorija kad ir kupina liūdnesių gaidų, bet nieko perdėto čia nebus. Asmeniškai, buvo liūdnesniu vietų, bet jos tiesiog puikiai papildo ir dera prie filmo nuotaikos.
    Lyg kontrastas realistiškesnei atmosferai, filme yra pagrindinės veikėjos sutinkami personažai. Šios atgrasios išvaizdos būtybės, nuolat keliančios nemalonumus ir krečiančios visokias išdaigas, yra išties juokingi ir tikrai nuoširdžiai pateikti personažai, tad sukels šypsenas ne vienam, o jų išdaigos - kai kam ir nuoširdų juoką.
    Verta paminėti nuostabiai gražią ir pakankamai realistiško pobūdžio animaciją, kur ypač veikėjų animacijai buvo skirtas didelis dėmesys. Taip pat muzika yra labai gražiai parinkta filmui, bei įgarsinimas taip pat labai nuoširdžiai ir kokybiškai atliktas.

    Apiibendrinant: Tai naujas ir ilgai lauktas filmas, režisuotas, nemažai kam žinomo filmo - Jin-Roh: The Wolf Brigade režisieriaus. Deja panašumų tarp jo ir A Letter to Momo nelabai rasite. Tačiau tikrai rekomenduoju šį filmą visiems. Labai jis gal ir nenustebins, bet geros, nuoširdžios ir šiltos emocijos garantuotos. Mano nuomone, tai geriausias 2012 metų anime filmas.


    9
    5 (nuostabus)
    66.67%
    6
    4
    33.33%
    3
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2023-09-24, 21:30.
Working...