Chuunibyou demo Koi ga Shitai!

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Shenn
    Forumo ligonis


    • 2009 09 21
    • 544

    Chuunibyou demo Koi ga Shitai!


    Chuunibyou demo Koi ga Shitai!


    Režisierius: Tatsuya Ishihara
    Studija: Kyoto Animation
    Žanrai: komedija, romantika
    Transliacija: 2012 10 04 - 2012 12 20
    Trukmė: 12 x 24 min.
    AniDB reitingas: 7.62
    MAL reitingas: 8.24

    YouTube resursai:
    OP || ED || Traileris

    Papildoma Info:


    Ko gero visi mes ne kartą, ypač vaikystėje, esam įsivaizdavę save kuo nors ypatingu, ar turinčiu magiškų galių. Yuta Togashi tai pat lakios vaizduotės netruko. Save jis dažnai įsivaizduodavo, antgamtiškų galių turinčiu, "tamsiosios liepsnos valdovu". Bet vieną dieną, peržengus ribą, jo fantazijos peraugo į kliedesius. Nes ėmė tapatintis ir elgtis viešai kaip šis vaizduotės personažas. Jei vaikystėje toks elgesys, tiek suaugusiems ,tiek bendraamžiams, atrodytu toleruotinas žaidimas, tai sulaukus paauglystės gali pridaryti keblumų bendravime su aplinkiniais. Laimei, Yutai kvalifikuotos pagalbos neprireikė. Gyvenimas pats pagydė šią jo "ligą". Klasiokai vengė kvanktelėjusio bendraklasio, visi kiti pirštais bandė. Toks "šaltas dušas" Yutą greitai sugražino realybėn. Bet reputacijos šitaip paprastai nesusigrąžinsi, o ir gėda graužia, nieko neliko kaip pakeisti mokyklą, o savo fantazijų žaidimus praktikuot tik retkarčiais, slapčia namuose. Deja, kartą Yuta tai darantį pastebi, jo kaimynė ir bendraklasė Rikka Takanashi. Kuri, kaip tyčia, yra iki ausų paskendusi visame tame, kas dar neseniai kamavo Yutą. Įžvelgusi potencialų bendramintį, ėmė "trintis" jam į draugus, nepaisant nori jis to ar ne. Bėda po viena nevaikšto. Palaipsniui, viena po kitos, apsireiškia ir prie draugijos prisijungia dar kelios mergaitės, kurios tikrai neduos berniukui ramybės...




    Visu pirma, turiu įspėti, jog personažų tik sudėtis hareminė. Mergaitės tam per daug problematiškos. O ir daugumai jų mažiausiai rūpėjo pagrindinis anime berniukas. Kalbant apie jas, be Rikkos čia sukiojasi Sanae Dekomori - hyperaktyvi, jauniausia iš šios kompanijos, ne ką mažiau kliedinti nei Rikka ir laikanti ją savo šeimininke. Loliškos išvaizdos, prie savo ilgų plauku prisirišusi tamposi svorius ir dažnai naudoja juos kaip ginklus. Kumin Tsuyuri - vienintelė iš šios kompanijos niekad neturėjusi problemų su pernelyg aktyvia vaizduote. Į viską žiūrinti pozityviai, mėgėja nusnaust, jei reikės, kad ir žmonių minioje. Shinka Nibutani - mokyklos gražuolė, palaikymo komandos šokėja, visos mokyklos berniukų svajonė, turinti savų priežasčių, dėl kurių trinasi su šia kvanktelėjusia draugija. Dar pridėkim "etatinį" , visus erzinantį, pagrindinio anime personažo draugelį, bei seksualią Rikkos vyresniąją sesę ir turėsim beveik visą visą kompaniją. Pats Yuta vaidmuo čia tai pat ne ką mažiau matytas kitose anime - "būt proto balsu, kvaištelėjusių mergaičių draugijoje". Šiam anime tai anaiptol ne pats lengviausias užsiėmimas. Nors dažniausiai tesiog komentuoja aplink esantį chaosą, ne kartą, išprovokuotas, pats įsivelia į jį.
    Taigi, kaip matot bent jau personažų sudėtimi anime išskirtinumu nepasižymi. Komplektas nors ir tinkamas, bet haremo nėra. Ecchi tai pat. Tai kuom jis ypatingas ? Geras anime komponentų balansas, kaip visada būna, yra ir šio anime didžiausias pliusas. Siužetas didžiąją laiko dalį yra nors ir betikslis, bet nemažai situacijų, į kurias patekdavo personažai, buvo ganėtinai originalios ir idomios. Antroji serialo pusė pastebimai surimtėja, pasirodo drama. Anime veikėjų fantazijos, kaip ir buvo galima tikėtis, tik būdas pabėgti nuo žemiškų problemų. Prabunda mokyklinė romantika. Pastarosios elementai, nors ir nebuvo kuom nors ypatingi, bet netgi man patiko, buvo gražu. O šiam žanrui esu ganėtinai priekabus. Charakteriai personažų per visa anime nestovėjo vienuose "rėmuose", keitėsi, vieni subrendo, kiti atvirkščiai. Prie piešimo nelabai galiu prikibti. Kyoto Animation kaip daugumoje savo darbų pasistengė ir šį kartą. Jau vien ko vertos įsivaizduojamų transformacijų ir kovų animacijos. Tikrai pastatytų ne vieną shounen žanro anime į vietą tuom. Prikibt norėtusi gal prie "moefikuotų", jaunesnių nei turėtų būti pagal amžių, mergaičių pavaizdavimo. Bet negaliu, tai jau seniai yra tapusi vizitinė Kyoto Animation kortelė. Belieka tik susitaikyt su tuo. Kaip visad sunkoka vertinti anime muziką. Tai priklauso nuo žiūrovo skonio šioje srityje. Asmeniškai man foninė muzika neįsiminė vadinasi buvo savo vietoje. "Openingo" animacija įsimintina,o va "endingas" bene labiausiai patiko. Tiesa priminė kažkiek viena iš "K-ON" "endingų".
    Apibendrinimas: Rekomenduoju visiems kurie nėra alergiški "moe" elementams, mokyklinei romantikai ir mėgstantiem pabėgt nuo realybės į fantazijų pasaulį.




    Siųstis: AnimeTake

    18
    5
    33.33%
    6
    4
    33.33%
    6
    3
    27.78%
    5
    2
    5.56%
    1
    1
    0%
    0
Working...