Accel World

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Accel World

    Accel World


    Režisierius: Masakazu Obara
    Studija: Sunrise
    Žanrai: nuotykiai, fantastika, drama
    Transliacija: 07.04.2012 - 22.09.2012
    MAL reitingas: 7.95
    Trukmė: TV 24 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Netolimoje ateityje mokslas stipriai pažengė į priekį. Žmonės į internetą jungia ne kompiuterius,o patys save. Virtuali realybė tapo įprastu dalyku. Deja, žmonės taip ir liko tik žmonėmis.
    Haruyuki gimė po nelaiminga žvaigžde. Mažas ir storas berniukas buvo patyčių objektas, o mergaitės hobitų irgi nemyli. Vienintelis išsigelbėjimas buvo virtuali realybė, bet ir ten jis buvo tik mažas paršelis. Mat žmogaus "avataras" priklausė nuo realaus kūno ir charakterio. Užtat buvo vienas žaidimas, kuriame Haruyuki buvo nenugalimas čempionas - visa rekordu lentelė priklausė tik jam. Sunku net įsivaizduokit kaip pasijautė paršelis kai pamatė, kad jo rekordas yra pamuštas. Užtat į berniuką atkreipė dėmesį Kuroyukihime, gražiausia ir paslaptingiausia mokyklos mergaitė. Ji jam pasiūlė suinstaliuoti programą kuri pakeis jo gyvenimą. Na žinot, beveik kaip "Matricoj". Haruyuki daug negalvodamas išgėrė raudoną piliulę. Prarasti vis tiek nėra ko. Taip berniukas patenka į paslaptingą žaidimą, kuriame laikas bėga daug greičiau.


    Mėgstu aš siužetus apie virtualią realybę ir MMO žaidimus. Na taip, nelabai originalu, bet užtat aktualu ir bėgant metams darosi tik aktualiau. MMO žaidimus jau dabar žaidžia milijonai žmonių, o virtuali realybė irgi beldžiasi į duris. Mano nuomone net ir seriale pavaizduotos technologijos nėra jau taip ir toli. Aš gal ir nesulauksiu, bet dėl proanūkių nenustebčiau. Turbūt nepameluosiu, kad siužetas patiks daugeliui žaidėjų. Tikrai neatsisakyčiau ir pats sudalyvauti. Pakanka čia ir intrigos ir paslapčių. Be to, abi realybės yra tarpusavyje susijusios. Tai tiek apie pliusus. Pereikim prie ne tokių gerų dalykų.
    Siužetas geras, bet estiškas. Ta prasme lėtai vystomas. Daugiau laiko čia užima kompleksuoti paaugliai ir jų problemos. Labai daug kalbų, į temą ir nelabai. Kaip ir kiekvienam save gerbiančiam shounen'e personai suspėja pasikalbėti prieš, per ir po kovos. Ką jau padarysi, žanro taisyklės... Personažai dviprasmiški. Net nežinau kaip reaguoti į Haruyuki. Iš vieno pusės kaip ir valio - nors vieną kartą charakteris visiškai atitinka išvaizdą. Na tikrai, jei jau yra mazgotė-kunas tai tegu atrodo kaip tikras "botanas". Iš kitos pusės labai komiška ir kartu bjauri išvaizda simpatijos nesukelia. Greičiau jau gailestį. Kuroyukihime kaip ir faina mergaitė, bet kažkokia įtartina ir dar neatskleista. Viskas priklausys nuo pratęsimo...jei jis bus. Kol kas ją užskaitau avansu. Porelė atrodo truputi tragikomiškai ir absoliučiai nerealiai. Mačiau daug neigiamų atsiliepimų Chiyuri adresu. Nelabai supratau kodėl. Vien dėl vaikystės draugės šablono? Gražiausiai nupiešta serialo mergaitė ir su visai padoriu charakteriu. Ir net nebandykit pakeist mano nuomonę. Jeigu jau rinkčiau prasčiausią personažą tai pirmą vietą laimėtų Takumu. Kažkoks nei žuvis nei mėsa. Paminėsiu ir antagonistą, jis to vertas. Tikrai geras personažas, blogas iki kaulų čiulpų. Nupiešta gražiai, muzika nebloga. Na Sunrise, nieko kito iš jų ir nesitikėjau.

    Reziumė: Vertas dėmesio serialas, bet ne visiems. Pagal mane fantastikos, nuotykiu ir dramos balansas yra ne toks kokio reikėjo, bet čia subjektyvu. To pačio autoriaus yra Sword Art Online . Būtinai užmesiu akį.


    Japonai kaip visada - arba arbūzai arba lenta.^^




    Spoileris:
    17
    5
    47.06%
    8
    4
    29.41%
    5
    3
    5.88%
    1
    2
    5.88%
    1
    1
    11.76%
    2
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    #2
    http://www.animezona.net/forum/threads/7086-Accel-World ?
    Pasikartosiu kai kur, nes matyt ta kita tema bus trinama lauk.
    Anime patiko tik kovos, techniškai viskas gan tvarkingai atrodo. O daugiau prasideda trūkumai ir minusai. Siužeto idėja nėra bloga, tas tiesa, bet seriale per daug detaliai išpasakojo žaidimo mechaniką, kad vėliau įkištų paprastą 'panorėk ir gali' tipo twistą kuris viską sugadino. Pati istorija taip iki kažko įdomaus ir neišsivystė, norėjosi pamatyti tikrą 'clash of the kings' o gavosi nei šis nei tas, matyt palikta antram sezonui, jei toks bus. Didžiausias minusas - veikėjai, kurie čia yra tiesiog baisūs, nežinau ar gali būti įžiūrėtas nors vienas OK Haruyuki'yje. Man tai jis iki kaulų smegenų apgailėtinas (jaučiu tokio dar matyti niekur neteko): ne vien išvaizdos dizainu (akimirkai prieš anime paisordymą galvojau, kad tai bus net į naudą, oi kaip klydau), bet ir nuolat verkšlenantis bei bandantis save teisinti tragiškais pasiteisinimais. Prie to paties jam turėjo būti suteikta kiečiausias dalykas žaidime, ir kaip nekeista jis jį būtinai turėjo prarasti, kad po to paskęstų ašarų pakalnėje ir 'stebuklingų' gebėjimų dėka atsitiestų (kur tai jau buvo matyta?) Draugo atsivertimas į gerą vaikinuką irgi žiauriai nuspėjamas ir niekuo nenustebinęs greičiau papiktines veiksmas. Prie to kažkokie tai neaiškūs santykiai (įskaitant ir fanservice'ines scenas) su draugo mergina. O blogietis irgi tragiškas. Kažkoks mokinukas pasijutęs kietesniu nei kiti, su aišku suluošinta praeitim. Tarkim Black Lotus dar buvo visai žiūrima palyginus su kitais.
    Jei vėžį varo stereotipiniai, nevykėliai anime veikėjai, patariu serialo vengti visaip kaip. Jaunimėliui greičiausiai turėtų būti pats tas.

    Comment

    • Killerbee
      Iškrypęs dėdulė





      • 2006 12 11
      • 2949

      #3
      Oi kiek negatyvo. O dar man priekaištauju, kad pastoviai bumbu... Kas dėl "panorėk ir gali" tai su virtualaus pasaulio logika nesikerta. Be to, lazda turi du galus. Dėl paršelio tai taip, teko vieną ar porą serijų prasukt. Gal tai man ir padėjo.... Nors aišku jis toks.....sunkiai virškinamas, bet po Akatsuki iš Hagure Yuusha no Estetica normaliai sulindo. Va dabar žiūriu Oda Nobuna no Yabou, bernas ten irgi kaip reikalas. Tokie laikai atėjo, lepšiai nykstanti rūšis.
      Paskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2012-10-08, 21:47.

      Comment

      • Miesto_Druidas
        the journeyman



        • 2010 08 17
        • 1691

        #4
        Autorius Killerbee
        Tokie laikai atėjo, lepšiai nykstanti rūšis.
        Šiais metais jų visgi užteko kiek buvo su Guilty Crown, Mirai Nikki. Bet jo, kiek jau mačiau rudens premjerų sutikti su šiuo teiginiu tikrai galima. Ir tai labai gerai, bet vat kai įlenda toks kaip iš Accel World sunku besitvardyt, kai visos negatyviškiausios tokio tipo veikėjų savybės sukišamos į vieną 'formą'.

        Autorius Killerbee
        Kas dėl "panorėk ir gali" tai su virtualaus pasaulio logika nesikerta.
        Na būtų keista visgi, kūrėjas kūrė žaidimą, aiškiai apibrėžė jo taisykles, bet ėmė ir įdėjo štai tokį nesąžiningą easter egg'ą kaip incarnate system, visaip kaip paminantį jas.

        Comment

        • Nolikita

          #5
          Neįsivaizduoju , kodėl taip delsiau pažiūrėti šitą anime .... Tikrai labai patiko . Išvis , po SAO visi anime su tais virtualiais pasauliais žiauriai traukia . Bet Accel World tikrai labai , labai patiko . Iš tikro kiek nustebino tai , jog pagrindinis veikėjas nei kažkoks aš-gražus-ir-protingas-ir-visi-mane-myli-ir-aš-visus-išgelbėsiu , nei aš-esu-silpnas-klausau-ką-kiti-sako-ir-mane-visi-stumdo . Aišku , Haru toks gal biški pastumdėlio tipo , bet kovoja už save & sau svarbius žmones . O ir dėl išvaizdos taip kiek neįprasta , kad ne koks gražuoliukas , bet va mažas apvalus . Na , kas daugiau , tai žinoma piešimas gražus (na , tas man visada įtinka ) , labai patiko visa istorija .
          Vertinu 5/5 (nemoku kritikuot & šiaip man viskas tinka ) c: .
          Spoileris:
          Pažiūrėjus Accel World turbūt net manau , kad geresnis už SAO .

          Comment

          • Semashke
            U can call me Sema



            • 2009 01 16
            • 425

            #6
            Po pirmos serijos LABAI daug tikėjausi. Antra serija- įspūdis blėsta |D žiūrėsim, kas bus toliau
            semashke.deviantart.com BLACKOUT

            Comment

            Working...