Hyouka: You can't escape

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Hyouka: You can't escape

    Hyouka


    Režisierius: Yasuhiro Takemoto
    Studija: Kyoto Animation
    Žanrai: gyvenimiškas, detektyvas
    Transliacija: 23.04.2012 - 17.09.2012
    MAL reitingas: 8.31
    Trukmė: TV 22 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Taupyti yra ne tik naudinga, bet ir madinga. Taupom degalus, naudingas iškasenas, laiką, nervus, deguonį..... Net ir nykstančius gyvūnus tam tikra prasme taupom. Houtarou pažengė dar toliau - jis taupo savo energiją. Berniuko moto - nedaryk ko neprivalai, o jei privalai kažką daryti tai padaryk tai greitai. Iki mokyklos baigimo liko trys metai, o tinginys visai neskuba įsilieti į mokyklos gyvenimą. Būreliai? Nesąmonė, vien tik laiko ir jėgų švaistymas. Deja, Houtarou gauna sesers laišką, kuriame ji prašo brolio įstoti į klasikinės literatūros būrelį. Ten dabar narių yra apvalus nulis ir jei nebus bent vieno nario - būrelis bus panaikintas. Na ten iš tikrųjų net ne prašymas buvo, o greičiau įsakymas. Kita vertus neblogai, jei narių daugiau nebus tai ir daryti nieko nereikės. Taip ramino save Houtarou įeidamas į būrelio kambarį. Deja, čia jis randa Eru, labai smalsią ir aktyvią mergaitę, kuri jį užburia.


    Kartais man atrodo, kad ką bedarytų Kyoto jiems vis teik gausis K-on'as arba Haruhi - gražu ir linksma, bet neįdomu. Vis tik šį kartą labai piktas nebusiu, nors pazirsti yra dėl ko. Šį serialą reikia sutikti pagal drabužius, o išleisti irgi.... Pradžioje piešimo ir animacijos kokybė tiesiog šokiruoja. Gerąja prasme aišku. O kokie veidai! Kartais atrodo, kad Eru akys gali užburti ne tik Houtarou, bet ir žiūrovą kitapus ekrano. Įgarsinta irgi idealiai, ypač tos pačios Eru "Aš susidomėjau!!!". Šią frazę net išversti sunku, nes bet koks variantas (palyginus su originalu) neskamba. Ir šeip mergaitė faina, nors ir ne nauja. Kyon'as..tfu...Houtarou irgi įdomi asmenybė. Ciniskas, apatiškas ir tingus, bet aštraus ir (jei taip galima išsireikšti) detektyviško proto. Nugalėti tingumą jam reikėjo "lemtingos moters", kurios vaidmenį ir atlieka Eru. Kita porelė tik iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip paprasti antraeiliai personažai. Vis tik iš mergaičių man labiausiai patiko Irisu. Vietoj tortų, muzikos arba mistikos čia yra detektyvas. Keista ir gyvenimiška čia detektyvinė linija. Vienintelė rimtesnė arka buvo apie praeitį. Visos kiti "nusikaltimai" yra tokie paprasti, kad net juokinga. Kas užrakino duris? Kaip pasprukti iš sandėliuko? Buvusiam anglų kalbos mokytojui tikrai patiko sraigtasparniai? Kaip autorius norėjo užbaigti filmą? Ir taip toliau... Įdomiau už tortų valgymą? Be abejo. Draugams tenka stipriai palaužyti galvą, o rezultatai žiūrovą gali net ir nustebinti.

    Reziumė: Serialas gali labai patikti arba atvirkščiai. Aš užsiimsiu santūresnę poziciją. Mano nuomone serialas yra vykęs ir vertas dėmesio. Slice of life ir detektyvo simbiozę užskaitau, o vaizdas ir garsas yra labai aukšto lygio. Nors Hyouka nedaug ką privers aikčioti iš pasitenkinimo, bet savo 7 jis uždirbo sąžiningai.




    Spoileris:

    42
    5
    54.76%
    23
    4
    45.24%
    19
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...