Kyoukai Senjou no Horizon

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Miesto_Druidas
    the journeyman



    • 2010 08 17
    • 1691

    Kyoukai Senjou no Horizon

    Kyoukai Senjou no Horizon
    Horizon in the Middle of Nowhere


    Režisierius: Manabu Ono
    Studija: Sunrise
    Žanrai: Veiksmo, fantastika
    Transliacija: nuo 2011-10-02 iki 2011-12-25
    Trukmė: 13 x 24 min
    MAL reitingas: 7.25

    YouTube resursai:
    OP || AMV

    Papildoma Info:


    Ateityje žmonės ruošiasi iškeliauti į kosmosą, tačiau dėl kažkokių nežinomų priežasčių, jiems to padaryti nepavyksta, o Žemė jau visiškai nebetinkama gyvenimui, išskyrus Japoniją. Tam kad galima būtų apgyvendinti visą žmoniją, sukuriamos atskiros Japonijos dimensijos. O kad būtų įmanoma sėkmingai pakartoti žygį į kosmosą ir suprasti savo nesėkmių esmę, pradedama atkurti žmonijos istorija pagal šventąją knygą - Testamentą. Vėliau, kitose dimensijose apgyvendintos tautos įsiveržia ir užkariauja tikrąją Japoniją, padalindamos ją į atskiras teritorijas. Likę japonai prisiglaudžia keliaujančiame laive Musashi. Anime pasakoja apie Musashi laivo akademijos tarybos kovą už savo gimtosios žemės atgavimą.


    Dabar dažnokai pasirodo anime kūrinių, bandančių aprėpti daugiau nei pavyksta ir per tas ambicijas jų kokybė stipriai nukenčia. Nereikia nė sakyti, Horizon - ambicingas, juo siekiama adaptuoti gigantiško dydžio noveles. Todėl Horizon istorija yra išties sudėtinga ir pirmi epizodai apkraus išties dideliu informacijos kiekiu, bet apsipratus gyventi galima. Pačio serialo pagrindinė istorija visgi nėra tokia sudėtinga, ji greičiau yra "paaugliai kovoja už laisvę" tipo. Tiesa, sunkoka pradžia, greitas istorijos vystymasis vėliau ir gana nemažą laiką užimantis politikavimas kiek trukdo į ją įsijausti. Prie viso to anime nori atrodyti rimtai tačiau ir nestokoti humoro, kas jam kartais ir nepavyksta. Paįvairinimui mes turim dar ir neaiškios romantikos elementų.
    Greičiausiai kuo šis anime patrauks (ir patraukė mane) yra įmantrus veiksmas. Kovų scenos čia keistos, įdomios ir efektingai animuotos, kaip pavyzdžiui japonai kovoja su jų dievybių pagalba, joms už tai kažką aukodami, kur dar visokie specialūs judesiai, ginklai ir panašūs dalykėliai. Be savo kovų technikų paaiškinimo čia priešininkai, vis dėlto, irgi neapsieina. Taip pat, stebina veikėjų įvairovė, jų čia yra įvairiausios išvaizdos (nuo raganaičių ant šluotos iki tiesiog neaiškios masės gniužulo su veido bruožais), nors per 13 epizodų, nevisi jų gauna tinkamą laiką pasireikšti.
    Deja didelis anime minusas yra fanservice'as ir ecchi elementai. To čia yra nemažai - nuo veikėjų modelių, kur beveik visos merginos turi didžiulius biustus iki pagrindinio veikėjo, turintį joms didžiulį potraukį ir iš to dažniausiai kylančių juokelių. Kas svarbiausia šie elementai įsiterpia pačiose netinkamiausiose vietose ir dažnai visai sugadina tuo metu kuriamą rimtesnę nuotaiką.
    Mano nuomone: jei esat kantrūs ir nebijot būti užversti gigantišku informacijos kiekiu, kurio tikrai neišeis iškart suvirškinti taip pat jei nebaido fanservice ir ecchi, žiūrėti visai verta. Įsitraukti pradžioje buvo sunkoka, bet dėl daug įvairių veikėjų ir įdomaus veiksmo nesigailiu žiūrėjęs. Tačiau turėkit omeny, pirmasis sezonas - tai labiau įvadas šioje frančizėje.

    Kyoukai Senjou no Horizon II
    Horizon in the Middle of Nowhere II


    Režisierius: Manabu Ono
    Studija: Sunrise
    Žanrai: Veiksmo, fantastika
    Transliacija: nuo 2012-07-08 iki 2012-09-30
    Trukmė: 13 x 24 min
    MAL reitingas: 7.68
    Papildoma Info:

    Antrasis Horizon sezonas, daugiau ar mažiau atsineša viską, ką turėjo pirmasis. Gerai yra tai, kad nebėra gluminančio ir ilgo įvado. Jam tarnauja pirmasis sezonas. Dabar serialas pilnai nukreiptas į veikėjus ir veiksmą. Per veiksmą veikėjai gal kiek ir nukenčia, bet skųstis neverta. Seriale yra keletas naujų veidų, bei būrys naujų priešininkų, su kuriais teks kautis Musashi akademijos atstovams. Taip sakant - reginys išlieka smagus. Viduriuke vėl randam serialui būdingos neitin suprantamos politikos ir derybų, kurios kad ir ištraukus iš serialo konteksto praranda visą prasmę, čia žiūrisi tikrai šauniai. Kita vertus ecchi elementai niekur nedingo, kūrėjai nusprendė suteikti vieną epizodą ir merginų maudynėms pirty, o akademijos tarybos pirmininkas didžiąją dalį serialo laksto visiškai nuogas. Techninė pusė toliau išlieka solidi, kovos išties atrodo šauniai, o laivų mūšis serialo gale netgi labai įspūdingas, su veikėjų dizainų didelių pokyčių nepadaryta.
    Mano nuomone:: Jei patiko pirmas sezonas, drąsiai nerkit ir į antrąjį: kai kurie trūkumai ištaisyti, ties animacija, atrodytų, įdėtas didesnis biudžetas, ko pasekmė yra įspūdingas mūšis serialo gale. Vis dėlto turėkit omeny, jog didelių inovacijų čia nėra, ir galimi minusai (fanservisas, per didelis dėmesys neitin suprantami politikai) čia išlieka. Tačiau tai dar 13 epizodų smagaus žiūrėjimo.

    3
    5 (puikus)
    0%
    0
    4
    66.67%
    2
    3 (pusėtinas)
    33.33%
    1
    2
    0%
    0
    1 (nevertas dėmesio)
    0%
    0
    Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2023-09-24, 21:26.
  • dfsafsaf
    Beautiful Lies

    • 2010 05 13
    • 265

    #2
    Pirmas sezonas tai netikėtai labai patiko. Veikėjai neblogi, veiksmas irgi geras. Va tos merginų krutinės tai... Tik po ~4 serijų sugebėjau nebekreipt dėmesio į tai, kad dauguma jų arbūzų dydžio. Gaila, kad antras sezonas vėlgi tik 13 serijų, nes medžiagos kurimui yra nemažai
    Spoileris:

    Comment

    • Miesto_Druidas
      the journeyman



      • 2010 08 17
      • 1691

      #3
      Pridėjau aprašyme antrą sezoną. Apibendrinant iš manęs gautų tą patį 8/10 (4/5) kaip ir pirmasis. Jis vis dar žiūrisi smagiai dėl daug veikėjų ir pašėlusio veiksmo. Kam patiko pirmas sezonas žiūrėti laisvai galima ir šį.
      Paskutinis pakeitimas nuo Miesto_Druidas; 2012-10-07, 20:47.

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Dublis numeris 2. Pažiūrėjau 5 serijas ir vis dar nifiga nesuprantu. Man dar ilgai reikės kankintis?

        Comment

        • Miesto_Druidas
          the journeyman



          • 2010 08 17
          • 1691

          #5
          Autorius Killerbee
          Dublis numeris 2. Pažiūrėjau 5 serijas ir vis dar nifiga nesuprantu. Man dar ilgai reikės kankintis?
          Taip, švelniai tariant beveik visą sezoną . Mėgink žiūrėt toliau, jei labai neerzina, pasibaigs ta įvadinė dalis, politikavimai ir po to užbaigs smagiau su veiksmu. O tada jei bus noro - antras sezonas, ten viskas kur kas paprasčiau, ir arkos istorija aiškesnė, įdomesnė, ir veiksmo daugiau. Na nieko nepadarysi pirmą sezoną tenka skaityti kaip frančizės įvadą. O dėl supratimo, galiu maždaug paprognozuot - ties pagrindine istorija, dabar niekas nepaaiškės, na bent jau aš tai atsakymų į pagrindinius klausimus po dviejų sezonų nelabai ir radau, palieku tą kitiems sezonams, kolega aukščiau įdėjo paveiksliuką source material'o, dar ilgas kelias .

          Comment

          Working...