Touch

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Touch

    Touch


    Režisierius: Hiroko Tokita
    Studija: Group TAC
    Žanrai: komedija, romantika, sportas
    Transliacija: 24.03.1985 - 22.03.1987
    MAL reitingas: 8.26
    Trukmė: TV 101 ser. x 26 min. + movies
    YouTube:
    Opening / AMV



    Aprašymas: Dvyniai būna labai panašūs savo išvaizda. Tatsuya nuo brolio galima atskirti nebent šukuosena, bet charakteris skiriasi kardinaliai. Kazuya yra mokyklos pažiba, pavyzdinis mokinys ir beisbolo klubo lyderis. Nieko keisto, kad berniukui visi žada puikią ateitį. Tatsuya kaip veidrodinis atspindys. Nei mokslai nei sportas jam nerūpi, bet užtat mėgsta miegoti, smaližiauti ir šeip veikti beleką išskyrus kažką naudingo sau ir visuomenei. Broliai turi draugę ir kaimynę Minami. Ši trijulė beveik nuo pat gimimo visada kartu, o jų tėvai taip gerai sutarė, kad net pastatė vaikams namą, kuriame jie galėjo mokytis ir žaisti. Draugystė aišku yra gražu, bet laikui bėgant net nelabai supratingas Tatsuya pastebėjo, kad Minami yra mergaitė ir ne bet kokia, o graži ir protinga. Bet ar netikęs brolis turi šansu, kai konkurentas yra pats Kazuya, kuris dar pasižadėjo išpildyti Minami svajonę - nuvesti mokyklos beisbolo komandą iki nacionalinio čempionato?

    Sportiniam žanre mane erzina tik vienas dalykas - menkas užmojis. Tokie anime, kaip taisyklė, prasideda ir baigiasi rajono (alia kokios nors Karoliniškės) lygyje. Paimkim kad ir beisbolą. Kiekvienas serialas yra apie taip kaip komanda stengiasi patekti į Koushien stadioną. Tada variantai yra trys:
    1. berniukai kaunasi kaip liūtai, bet dėl įvairių priežasčių pralaimi. The End.
    2. berniukai kaunasi kaip liūtai ir laimi, bet tada serialas baigiasi. The End. Lieka tik spėlioti, tapo jie šalies čempionais ar gavo į kaulus nuo pirmo priešininko.
    3. berniukai kaunasi kaip liūtai ir laimi kiemo lyga, kovoja čempionate ir kai kurie net tampa profesionalais.
    Trečia kategorija yra net ne kategorija, o greičiau išimtis. Vis tik anime apie beisbolą aš labai mėgstu. Pats žaidimas yra nelabai dinamiškas, todėl net ir, kaip taisyklė, kuklus piešimas visai nemaišo. Be to, beisbolą aš žinau nepakankamai gerai, kad pastebėčiau fantastikos elementus ir kartu pakankamai gerai, kad suprasčiau žaidimo eigą.



    Touch yra sukurtas pagal to pačio autoriaus mangą kaip ir Cross Game . Net pačiam keista, kaip šis serialas sugebėjo nuo manęs taip ilgai slapstytis. Na taip, senas ir ilgas, bet man tai niekada stipriai nemaišė. Galiu patvirtinti, kad šie serialai yra tikrai panašūs, bet naujesnis anime man labiau patiko, nors kažkas jį ir pavaidins kopija. Panašumai matomi visur - piešime, siužete, personažuose.... Čia taip pat mažai sporto ir daug slice of life. Sportiniai daliai priekaištų nėra, bet personažams ir jų kasdieniniam gyvenimui turiu ir ne vieną. Jei Cross Game personažų tarpusavio santykiai buvo tokie mieli, kad buvo galima žiūrėti ir žiūrėti tai Touch kėlė nuobodulį. Serialo viduryje net prasukinėjau, nes užkniso visi tie meilės trikampiai, keturkampiai ar net penkiakampiai. Tatsuya norėjau patrankyti į sieną dėl bukumo, abejingumo ir perdėto gerumo. Nežinau kaip elgtųsi jaunimas, bet jei aš rasčiau tokią mergaitę tai griebčiau ir nepaleisčiau. Net ir tvanas, maras ir karas nesutrukdytų. Kliuvo ir Minami dėl neryžtingumo ir lengvabūdiškumo. Treneris irgi, švelniai sakant, nesužavėjo. Jau ir Cross Game nebuvo dinamiškumo čempionas, bet Touch sumušė visus anti rekordus. Aišku ne viskas taip ir blogai. Yra humoro, romantikos (kurios šiame žanre dažnai pasigendu) ir šuniukas labai fainas. Keli antraeiliai personažai visai patiko. Vienas net pabaigoje sugebėjo nustebinti. Atrodė toks "ant durniaus", o pabaigoje vos ašaros neišspaudė. Yra dar penki filmai. Jeigu kažkam, dėl sunkiai suprantamų priežasčių, neužteko serialo tai rekomenduoju pažiūrėt penktą filmą. Ten yra tikras istorijos tęsinys. Na ketvirtas irgi, bet ten ta pati muilo opera kai ir seriale, galima ir praleisti. Likę filmai yra kažkokie nevykę remeikai, tiesa su geresniu piešimu.

    Reziumė: 7 balus duosiu nes pradžia ir pabaiga buvo visai įdomi.


    Vis tik fantastika, kad pažiūrėti į žaidžiančius mokinukus susirenka pilni stadionai. Ar ne?





    Spoileris:
    1
    5
    0%
    0
    4
    100.00%
    1
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
Working...