Hanasaku Iroha

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Hanasaku Iroha

    Hanasaku Iroha


    Režisierius: Masahiro Ando
    Studija: P.A. Works
    Žanrai: komedija, drama, gyvenimiškas
    Transliacija: 03.04.2011 - 25.09.2011
    MAL reitingas: 8.14
    Trukmė: TV 26 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Tėvynės ir tėvų nepasirinksi. Banalu, bet tiesa. Ohana ankstesniuose gyvenimuose buvo labai negera. Kaip kitaip paaiškinti tokią nesėkmę su motina? Ji dar darželinukę vertė gaminti valgį ir tvarkyti namus. Galiausiai dėl meilužio skolų išsiuntė pas senelę. Kaip jums toks motyvas? Tiesa, Ohana buvo kietas riešutėlis ir likimo smūgi sutiko drąsiai. Gal toks aplinkos pakeitimas jai bus į naudą? Juk senelė buvo provincijos viešbučio valdytoja, o Tokijas mergaitei kėlė depresiją. Geras oras, graži gamta ir naujos pažintys.... Išvykimą apkartino tik draugo prisipažinimas meilėje, bet Ohana dar labai jauna, bus tų meilių.
    Naujasis gyvenimas prasidėjo netikėtai komplikuotai. Tik atvykus viena iš viešbutyje dirbančių mergaičių palinkėjo Ohanai numirti. Ir dar taip palinkėjo lyg atvykėlė būtų niekingesnis padaras už tarakoną. Iš kitos apskritai žodžio ištraukti neįmanoma. Senelė buvo ne geresnė. Pamirškit senutes vaišinančias anūkus saldumynais ir visaip kitaip juos popinančias. Sui pavaišinti gali nebent antausiais. Taip ir prasidėjo Ohanos vergavimas viešbutyje.


    Turbūt ne paslaptis, kad žanras "apie nieką" man yra ne daug geresnis už magiškąsias mergaites. Sutinku, kad žiūrėti kaip japonų paaugliai gelbėja pasaulį yra šeip sau vaizdelis. Briusui Wilisui tai kažkaip natūraliau pavyksta. Kita vertus žiūrėti kaip japonų paaugliai eina į mokyklą, valgo, prausiasi, sisioja ir t.t. yra dar nykiau. Deja, gyvenimas dažnai priverčia mažinti apetitą. Po Steins:Gate pakraupau. Iš posterių sprendžiant man liko arba kvailos komedijos su lolėmis arba serialai kuriuos geriau palikti badmečiui. Hanasaku Iroha posteris krito į akį. Penkios mergos ir haremo nebuvimas tarp žanrų nuteikė prastai. Didelis šansas, kad serialas bus fantastinis, t.y. apie realiam gyvenime neegzistuojantį reiškinį. Turbūt dauguma jau atspėjo - apie tyrą ir gražia mergaitišką draugystę. Užtat į loles nepanašu, o ir stop kadruose pasivaidenę vyriškos lyties atstovai truputi nuramino. Kas dėl pačio serialo tai visos mano baimės pasitvirtino, bet net ir man serialas greičiau patiko nei ne.
    [seno ciniko bambėjimas on]
    Pirmiausia mane stebina tematika. Kažin kam mes turime būti dėkingi už paskutiniu metu tokį populiarų paslaugų sektorių? Gal Japonijoje ima trūkti darbo jėgos ir tokie anime yra užslėpta reklama? Keista, juk taip smagu viešbutyje vergauti. Svarbu, kad su draugais! Aha, patikėjau.... Į Ameriką plukdomi Afrikos negrai guodėsi tuo pačiu. Ir taip, serialas yra truputi fantastinis.
    Kadangi padoriam (ne ta prasme) serialui vien tik vaikščiojimo į mokyklą ar tualetą neužtenka, pagal žanro tradicijas viskas laikosi ant trapių personažų pečių. Jie čia plius/minus. Minusus išdalinu Nako ir Minko. Didžiapapės flegmos manęs jau seniai nejaudina. Su Minko sudėtingiau. Kaip ir thunderė, bet net šiam tipažui per bjauri. Tai ypač jaučiasi po to pačio Steins;Gate. Va Ohana teks pamėgti. Aš bent jau neįsivaizduoju kaip galima to išvengti. Kūrėjai jau taip nuoširdžiai stengėsi.... Vyriškai giminei ir vyresniems personažams priekaištų nėra. Humoro nebuvo labai daug, bet per vieną seriją apie Tomoe žvengiau daugiau nei per visą standartinį humoristinį serialą. Drama vidutiniška - ašaros, depresija, pykčiai ant savęs ir kitų.... Yra ir truputis romantikos, bet jos nauda šiame anime yra abejotina. Toks vaizdas, kad ją čia įkišo tik tam, kad būtų. Cha cha, fanservisas paplūdimyje ir šlapių marškinėlių šou pridedamas!
    [seno ciniko bambėjimas off]
    Jūs nepatikėsit, bet visas šitas bambėjimas yra visiškai nesvarbus. Serialas yra tiesiog per daug šiltas, kad kreipčiau į tai dėmesį. Tai nereiškia, kad žiūrint šį anime kompiuteris labiau šildė mano dėl artėjančios žiemos sustirusius kaulus. Tiesiog viduje šilta buvo. Kažkur ten kur turėtų būti širdis. Nežinau net ką "kaltinti". Gal dailininkus, kompozitorius ar režisierių?

    Reziumė: Teisingas anime šildymo sezono pradžios belaukiant. Galima šildytis stipriais alkoholiniais gėrimais, pledais ar mažiau padoriais būdais, o galima ir su Hanasaku Iroha. Tiesa, širdis turi būti ne akmeninė.


    Ir vis tiek, pensininkas pečkurys pats kiečiausias.^^




    Spoileris:
    18
    5
    61.11%
    11
    4
    38.89%
    7
    3
    0%
    0
    2
    0%
    0
    1
    0%
    0
  • Ozis

    #2
    As megstu animus apie nieka, mat kai kazkas bando padaryti anime apie kazka, tai dazniausiai buna prie ko prisikabinti. Didziausia priekabe dazniausiai ta, kad tas "kazkas" daznai buna pasaulio gelbejimas. Ir bent man banalus pats pasaulio gelbejimas, o ne jo atlikejai (neseniai ziurejau Space Battleship Yamato live action; zinokit nepadeda Mahou Shoujo nebuvimas). Na, bet buna kartais ir kitu tematiku (nors kita vertus?).

    Tuo tarpu kai pasakojama apie nieka, tai viskas buna nepalyginamai sunkiau - juk dazno gyvenimas ir taip yra tragiskai nuobodus. Hanasaku Iroha is esmes toks ir yra - nuobodus. Mergaitiska draugyste, vaikiska meile toli grazu ne tas kas domintu vyresni ziurova (mane). Visgi be viso to Hanasaku Iroha turi gan nebloga fona - pagaliau nors karta "uzeiga" su karstosiomis versmemis buvo panaudota ne intensyviam papu demonstravimui (koks padorus mainstream anime be papu hotspringse?), o siokiam tokiam japoniskos kulturos apziurejimui tam tikru kampu. Ir siuo kampu ziureti buvo pakankamai idomu ir malonu.
    Tad man personazai ir "istorija" tebuvo fonas, kuris reikalingas tam, kad anime nevirstu nuobodzia dokumentika (zr. Musashi: The Dream of the Last Samurai) ar randomine nesamone (zr. Nichijou). O fonas gavosi malonus ir siltas - nors personazai standartiniai, bet kartu jie atrodo kur kas graziau ir "isbaigciau" nei daugelyje kitu anime. Akis nebent bado anime pabaiga, mat nors serialo uzbaigimas O-bon festivaliu yra daugiau nei logiskas (kulturos prasme), tai daugtaskio palikimas nera gerai (nebent sulauksim "happily ever after" specialo?).

    Nu tai uz viena minusa atimsim viena bala - 5/5=9-/10. Minusiuka paliksim, mat iki idealumo irgi siek tiek truksta.

    P.S. Man tai labiausiai patiko Tomoe. Nors ir Denroku labai saunus (zr. Killerbee skryna).

    Comment

    • Perla
      Rašytojas

      • 2010 04 06
      • 225

      #3
      Skirtingai nei Killerbee, man iš visų veikėjų labiausiai patiko Yuina, o Ohana antroje pusėje ėmė nervinti. Šeip, pats anime man patiko. Pabaiga irgi savo vietoje. 4/5 arba 8/10.
      Paskutinis pakeitimas nuo Perla; 2012-01-07, 14:33.

      Comment

      • Shenn
        Forumo ligonis


        • 2009 09 21
        • 544

        #4
        Va, teisingai Ozis apibūdino, kai nesitiki nieko tai ir lieki nenusivyles bent jau. Sunku butu ir suskaičiuot anime kieki kur man priešingai nutikdavo, kai visos viltys pabaigoje serijų žlugdavo. Dažniausiai man taip būdavo del romantinės siužeto linijos.. Šiaip grynų slice life žanro anime nedaug tematęs esu tai nelabai galėčiau dar ir lyginti. Bet "Hansaku Iroha" kažkuom tai patraukė ir susižiūrėjo lengvai. Kažkaip labiausiai patiko stebėt darbo viešbūtyje užkulisius, nes patys personažai giliai neužkabino, na tesiog laiko buvo skirama daugiausia tiem kurie nelabai tesudomino. Šiaip mė.. esu tolerantiškas tsunderem, bet Minko buvo per didelė ožka netgi man. Pasidomėjau ka reiškia tas jos žodis "balut " kuriuo Ohana pravardžiuodavo... Jau geriau būtu toliau mirties jai linkėjus. Labiausiai patiko irgi Tomoko su savo senmergystės bėdom ir koketiškoji Ohanos mama. Gaila ,kad jos buvo viso labo tik antram plane.

        Comment

        • Miesto_Druidas
          the journeyman



          • 2010 08 17
          • 1691

          #5
          Vienas iš kokybiškiausios ir gražiausios animacijos darbų ne vien šiais metais bet apskritai. P.A. Works padirbėjo kaip reikiant ir 26 epizodams kokybė buvo išlaikyta (laukiam jų kito darbo - Another). Deja pačioj pradžioj anime nors ir užkabino, vėliau jau niekaip nebegalėjau taip gerai jo vertinti kaip pirmų epizodų, tiesiog trūksta kažko ir viskas, ar tai veikėjai netraukiantys (nepatiko Yuina, nei įgarsintojos balsu nei charakteriu nei apskritai savo vaidmeniu šiam anime) ar tai istorijos vystymasis (ant galo gavosi nei šis nei tas) nepatiko, net pats negaliu pasakyti, bet vertinu 7/10, o čia daviau 4/5, pakeldamas balą dėl animacijos kokybės.

          Comment

          • demoniacman666
            Forumo vilkas

            • 2008 04 16
            • 370

            #6
            Kaip anime apie nieka puikiai susiziurejo. Netgi keista kad vienintelis nervaves dalykas buvo Ko-chanas, kuri aciu dievui mazai ir terode. Visa kita buvo be galo jauku ir silta. Ypac patiko veikeju mimikos, vien del ju galima ziureti. Taigi 5/5

            Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

            Comment

            • Nismo
              Narys
              • 2008 10 24
              • 90

              #7
              Po biski pradejau ziureti ir galiu pasakyti po pirmu 4 seriju anime tikrai puikus ypac patiko piesimas toks man dar nematytas ir neeilinis labai grazus ziuresim kaip toliau ten bus

              Comment

              Working...