Princess Mononoke

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Daan
    Administratorius

    • 1998 10 30
    • 184

    Princess Mononoke

    Princess Mononoke
    Princess-Mononoke.jpg

    @AniDB || @ANN || @AnimeNFO

    Žanrai: Action, Adventure, Fantasy
    Studija: Studio Ghibli
    Oficialus puslapis
    Panašūs anime: Anime-Planet
    Trūkmė: 133 min


    Seva P. rašo:
    Taigi taip - mononoke yra begalo gražiai nupieštas ir padarytas anime filmas. Žinoma ne be reikalo. Jo kūrėjas yra žmogus dievas - Miyazaki's. Filmo soundtrack'as taip pat tobulas. Jei pavyks, tai butinai atsisiūskite.

    Nenupasakosiu viso filmo, nes jį reikia patiems pamatyti ir analizuoti, bet galiu užtikrinti, kad jis yra geros kokybės, gražiai nupieštas (kaip visi kūrėjo filmai) ir turi mintį. Žodžiu ne popsiškas ir ne pošlas. Gerai, galiu trumpai nupasakoti... yra du pagrindiniai veikėjai – ašitaka ir san (mononoke). Taip pat daug dievų ir žmonių. Žmonės jame vaizduojami kaip blogi padarai. Aišku, kaip visada, filmo pabaigoje, kai jau viskas sužlugę ir nužudyta, jie supranta, kad elgėsi blogai (krč ... nevykėliai...).

    Tai va. Ašhitaka (beje jis berniukas) ir san susitinka netyčia. Jie truputi pasipyksta, truputi san juo nepasitiki, o paskui viskas susidelioja į vietas. Jie vienas kitą įsimyli (čia kas be ko). Bet nesibučiuoja, dėl ko daugelis žiurovų gali nusivilti. Aš kalbu apie žmones, kurie jau sugadinti holivudinio kino. Šiaip aš negaliu visko papasakoti. Galiu pasakyti, kad žmonių tikslas yra nužudyti 'the forest spirit' (miško dvasią), o ašitaka ir mononoke bando tam priešintis ir išgelbėti mišką.

    Tiems, kurie mėgsta įsijausti į filmus, jis bus graudus ir liūdnas, ir visoks kitoks tik ne blogas. Aišku tai dar priklauso nuo žmogaus. Kiekvienam patinka skirtingi dalykai. Spėkite ar pabaiga bus gera? Taip - gera. Būtinai pažiurėkite, nes jis paskui gali būti gyvenimo prasmė, o mononoke gali pasidaryti muza. Bac, taip man ir atsitiko.
    Aš pažiūrėjau mononoke ir dabar ja gyvenu. Būna taip žmonėms, kurie mėgsta įsijausti).
    Taip pat siūlau pažiūrėti kitus labai gerus Miyazaki filmus, kaip: Howl's mowing castle ar Spirited away (chihira). Tai anime filmai, kurie kažką žmogui daro... gero.
    159
    1
    4.40%
    7
    2
    0.63%
    1
    3
    4.40%
    7
    4
    11.32%
    18
    5
    79.25%
    126
  • arna
    emptiness

    • 2006 06 20
    • 1069

    #2
    Japonai ir daugiau yra sukūrę, tokių už širdį griebiančių anime. Bet "mononoke" visus pranoksta savo idėjos brandumu, animacijos išbaigtumu (turiu galvoje tokio žanro ir laiko tarpo anime); kai pasižiūriu tokių anime, vis daugiau kyla abejonių dėl žmonijos techninio progresavimo pasirinkto kelio.
    kas man nepatiko "mononoke", tai ta miestelio seimininke, kuri iš nuožmios miško naikintojos ir nesutaikomos miško dvasios priešės, virto netikėtai "geriete". Nepatiko ir princas, kuris kaip kokios JT tarpininkauja tarp abiejų pusių. finale lyg ir skamba optimistinės gaidelės, bet supranti, kad taip kaip buvo iki tol, jau niekad nebebus.
    Keista, bet po tokių filmų, dažnai kyla bjaurėjimasis mūsų, žmonių, civilizacija. vis tiek esame tokie pat pirmykščiai žmonės, tik jau su šautuvu rankose.

    P.s.: nesenai žiūrėjau "vindariją"; ten t.p. panašios temos gvildenamos, tik labiau koncentruojamasi į žmonių kultūrinį išsivystymą. ir čia paliečiama tos ginkluotės kūrimo, kariavimo beprasmiškumas. ką žmogus laimi nužudęs kitą žmogų, atėmęs jo namus, žemę; kokia prasmė iš tų ginklų, kurie tik viską žudo ir naikina... Tad "mononoke" pabaiga, kai miestelio šeimininkė sako, kad vel viską atstatysime, tik viskas bus kitaip, per daug mane optimistiškai nenuteikia(reiškias vel bus kuriami, tobulinami ginklai, vėl busnaikinamas miškas(gal mažesniais masteliais), vėl bus karai.ir princo noras padeti atstatyti ta miestą, kelia klausimų, kam jam to reikia, jei jis yra visai kito auklejimo(jis juk kilęs iš senovinės genties, kur buvo laikomasi ypač artimo santykio su gamta)? ir jei jis myli princesę, kodel jis keičia savo pasalėžiūrą? Ar galima normaliai gyventi stovint tarp skirtingų barikadų?(o gal norėta parodyti, kad jis pasirinko tokio tarpininko vaidmenį?) na, nežinau.. daug klaustukų...

    Autorius SolidSnake
    Hmmm..... arna nezinau kaip tu !!! Bet Mononoke nei truputeli neilindo i shirdi!!! Berserk taip,Gungrave taip, Saikano taip ! O mononoke kaip pasaka ejo ir praejo !!!Ishvis jokiu ispudziu!!!
    Na, deja, nesu matęs, nei Berseko, nei Gungrave, nei Saikano, tad palyginti negaliu. O dėl įspūdžio, "mononokė" daugiau yra filosofinis anime; čia daug yra mitų, simbolių; bet svarbiausia šio anime idėja, manau, yra žmogaus ir gamtos santykis. Čia nemažai parodomi ir pačių žmonių tarpusavio santykiai. Bet esmė, kaip minejau, yra Gamta ir Žmogus. Čia buvo parodyta beprasmė viską griaunanti ir naikinanti žmogaus jėga; žmohaus smulkiaprotiškumas, kai jis kažką negrįžtamai sunaikindamas, staiga kiek atsitokėja, supratęs padaręs nedovanotiną klaidą. Ir šis anime taikomas mūsų laikams, kai masiskai kertami miškai, medžiojami žvėrys ir kai tai daroma vien dėl to, kad būtų tik patogiau ir maloniau gyventi. kai žmogus užgoštas savo vidinio nepasotinamo egoizmo jau nebemato tikrų vertybių, kai nustoja gerbti Gamtą, kurioje jis gyvena su visomis iš to išplaukiančiomis baisiomis gamtai pasekmėmis.
    Žiūrint šį anime, matosi tam tikra ir jos struktūra:
    1) tai tam tikros žmonių grupės su savo gyvenimo filosofija, tradicijom;
    2) priešistoriniai epai apie kadaisę gyvenusius miškų dievus ir deives; apie jų sąlytį su gamta ir buvima joje;
    3) parodyta, kad mišku dievams nėra priešiškas žmogus, jei jis eina kartu išvien, kad įmanoma šalia vienas kito sugyventi;(pvz.:mononeke, nors ir išauginta Vilkų, ar princo gentis, kuri gyvena laikydamasi senovinių tradicijų;
    4) ir galiausiai parodytas santykis tarp "šiuolaikinio", "modernaus" žmogaus ir pačios Gamtos. Apie tai, kiek žmogus turi daug sunaikinti, kad ateitų nors kiek į protą....
    Va šitos žmogaus kvailystės naikinant gamtą, kuriant žudančius ginklus ir liūdina žiūrint šį anime..
    Paskutinis pakeitimas nuo Sable; 2007-05-06, 13:42.

    Comment

    • SolidSnake
      SSDD

      • 2005 12 21
      • 172

      #3
      Heheh kaip matau tu megsti pasakas su mitais ir legendom !!! Idomu kodel tu dar Spirited away neaprashei !!! Kokios be butu problemos nagrinejamos monoke vistiek man ji liks ne daugiau negu pasaka!!! (tai ten nagrinejima daug problemu! Bet ash ziuriu anime ne tam kad nagrinet tas problemas!!!) Ish anime noriu gaut neapsakomu ispudziu !!! Noriu atsisedes prie pc, valandu valandas sedet ir kankyntis kol suzinosiu kas gi ten pabaigoja ir su liudesiu atsisveikint su patikusiais herojais !!! Noriu kad paziurejas paskutinia serija visa likusia diena ispudis tebeliktu mano kune ir sieloi !!! Mononoke ne tas anime kuris paliko ispudi , jis tik geras multikas ir nedaugiau!!! Ir to man maza !!!
      I Just Wanted An Excuse To Kill As Many People As I Could !!!

      Comment

      • arna
        emptiness

        • 2006 06 20
        • 1069

        #4
        na, visos japonų anime - pasakos. pas visas tik skirtingas idėjinis užtaisas. "Mononoke" ne action, Sci-fi, horror, humor ir pan. žanras. tad, tiems kam patinka tokio pobūdžio filmai, aišku liks daugiau ar mažiau "mononokei" abejingi. Ji yra visai kito lygio anime ir nepretenduoja būti lygiuojama su ....... į vieną lentynėlę.
        P.s.: na o "spirited away" vėlgi, nelabai galima lyginti su "mononoke"; čia dominuoja meilės veiksnys. filmo idėja ir buvo parodyti meilės ir draugystės jėgą.
        Paskutinis pakeitimas nuo arna; 2006-07-31, 16:47.

        Comment

        • akudama.

          #5
          si 'mononokes' aprasyma parasiau as. man mononoke visada buvo ir bus muza,kad ir kaip viskas susiklostytu. pritariu arnai ,kad paziurejus tokius filmus ,pradedama daugiau galvoti apie zmoniu neismaninguma dvasiniu klausimu. kazkaip labai liudna del tokio zmoniu elgesio ir miyazakis tik parodo tai ,ta pykti ir nusivylima zmonemis, sugalvodamas istorija apie princese ir jos 'nuotyki'. arnai,man patinka kaip tu mastai.)

          Comment

          • buu
            ready to kill everyone
            • 2006 06 06
            • 7

            #6
            Kai buvau pamates pirmą kartą tiesiog susižavėjau ir galvojau koks geras multikas kai nežinoaju kas tas anime. Na nuomonė per ta laiką nepasikeitė, nors pasikeitė, kai dabar protingesnis esu dar labiau Mononoke susižavėjau. Nežinau ta pagrindinę mintim susimasčiau kokias dvi minutes ir viskas, aš nenoriu čia sėdėti ir galvoti kokia žmonės žalą daro gamtai. Tai vyko, vyksta ir vyks ir nieko čia nepakeisi, visada atsiras didelių storų bosų kurie išnaikins tą miško plotą ar tą. Pinigai svarbiau. Galiausiai, kad ir mes numetam tą šiukšlę ar tą, koks sirtumas, gi neperauklėsi visų kad jie elgtusi taip ir nekitaip, tai neįmanoma. Grįžtant prie šio šedevro galima paminėti nusotabų OST, o visą kitą irgi puiku. 5 points.

            Tiesa slypi anapus banan

            Comment

            • niekšas
              forumo idiotas

              • 2006 08 23
              • 544

              #7
              Patiko man sitas anime .Labai prasmingas,labai ytraukiantis,labai grazus
              Tik toks kiek graudokas,visdelto tiek misko ten buvo iskirsta,tiek gyvuneliu nuzudyta
              Siame anime man labai norejosi kad laimetu geris,deja,jis nors ir nepralaimejo,bet ir nelaimejo.
              viskas aisku susitvarke,bet tiek daug auku viskas pareikalavo,ir labai niekshui buvo gaila tu gyvuneliu shernu,vilku...
              O visi tie blogieji kaip tik ir liko gyvi Labai norejau kad ta dieda(neatsimenu vardo),nu ta kur bande pavokti misko dvasios galva,kas nors uzmustu.deja...
              Va vienas dalykas kuris man gal but nelabai patiko yra tai kad nelabai akcentuoti veikejai,retai parodomi ju jausmai,o pag. veikejas apskritai buvo paslaptis.Bet gal ir geriau,kad paciam viska reikia suprast.Nors,filmas truko(jei neklystu) apie 4val.bet prie veikeju prisiristi nespejau,kazkodel neatrode jie toki patrauklus kaip kituose anime.Kazkaip nebuvo jie cia parodyti labai ypatingi,neturejo kazkokiu paslapciu(neturejo ypatingu,slaptu galiu,kaip japonai megsta padaryt),dievybes kazkodel didelem galiom nepasizymejo,bet gal irgi geriau,kad viskas padaryta realiai.na y veikejus nebuvo labai gilinamasi,bet galima buvo daug ka suprast is ju veiksmu,reikejo tik galva pasukt.Nors tas pagrindinis veikejas tai buvo visai nieko,patiko
              Na sita anime ziurejau seniai,todel nelabai gerai atsimenu,tad jei kazka rasydamas suklydau tai labai atsiprasau.Bet kuriuo atveju man patiko sis anime,daviau penkis balus

              Comment

              • Surreal
                Green World

                • 2006 10 31
                • 76

                #8
                Man nerealiai patiko tos medžių dvasios (ar kaip jos ten), toooooookios mielos
                Paliko didelį įspūdį šitas anime, pamenu, pirmą kartą per didelį projektorių žiūrėjau. Tiesa pasakius visi Miyazakio darbai man labai patiko.

                Comment

                • dushia

                  #9
                  Keli draugai sako,kad japoniski multikai nesveiki kazkokie, vien smurtas ir kt nesamones, tik nesuvokia tikros tiesos, kad kalti LNK TV3 ir kt tv, kur prisiperka lievu ir lietuviams netinkamu anime. Tai va manau sis anime, tikrai uzciauptu burnas visiems. Tikrai labai grazus idomus anime. Jauciu pirma karta maciau per LNK. Dziaugiausi,kad toks ilgas, kad nesibaigia. Is viso ten japonai ir aplinkui manau yra animaciniu filmuku krastas, o tie siauraakiai nesveiki yra(geraja prasme)
                  Kas nemate, tas tegu pamato. Nusiteikit irlgam graziam malonumui.

                  Comment

                  • seijuri
                    Nya!
                    • 2006 02 16
                    • 59

                    #10
                    ziauriai geras anime .........blemba noreciau kada vel ji pamatyt.....
                    never get a girl mad.....
                    especially if she is armed, PMS-ing and happens to be very very cute....

                    Comment

                    • bakoozhe
                      Naujokas
                      • 2006 11 01
                      • 4

                      #11
                      Nerealus multikas. Labiausiai patiko dvasiukai, misko dvasios-elnio transformacija bei didysis baltasis sernas.

                      Comment

                      • [snyguracka]
                        Whatever ;]
                        • 2007 01 01
                        • 9

                        #12
                        Vakar man teko tokia malone pamatyt si anime Likau begalo suzaveta ir kazkiek sugraudinta. Gaila kad nors ir kiek sukurta multiku, filmu tokiom rimtom temom nieks neima i galva nes kaip ir kai kas cia rase kad mano kad ju bandymai kazka keisti, nieko nepagelbes. bet kodel niekad nieks nepagalvoja atvirksciai? Jei as elgsiuos kitaip gal kiti paseks mano pavyzdziu? pvz as labai gerbiu gamta ir niekad nesiuklinu ir mano draugai irgi pereme toki iproti.Kodel tada ri kiti engali? Is kart toks nusiteikimas pries, kad neverta cia stengtis tik pesimizmo pozymis. Noreciau kad zmones labiau isigilintu i tokius filmus, multikus kaip pvz monoke ir pakeistu savo gyvenima ir mastimo lygi

                        Comment

                        • Evil_of_Darknesz
                          Suicide is painless...

                          • 2006 04 09
                          • 998

                          #13
                          Hmm... kazkaip antra karta paziurejus dar ydomiau pasidare net buvau pamirses kad princ ashitaka ranka buvo prakeikta, zodziu antra karta paziurejus daug geresnis ispudis paliko negu pirma....

                          Comment

                          • Killerbee
                            Iškrypęs dėdulė





                            • 2006 12 11
                            • 2949

                            #14
                            Geras anime ir tiek. Paziureti verta. Didesniu ispydzio nepaliko. Matyt del to kad is green peace ideju as jau ishaugau. "Tema jabli neraskryta".

                            Comment

                            • Maya

                              #15
                              matyti verta tik tiek kad vizualiai anime tikrai graziai isbaigtas.ne daugiau.bent jau man.

                              Comment

                              Working...