Star Driver: Kagayaki no Takuto

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Star Driver: Kagayaki no Takuto

    Star Driver: Kagayaki no Takuto


    Režisierius: Takuya Igarashi
    Studija: Bones
    Žanrai: nuotykiai, fantastika, mecha
    Transliacija: 03.10.2010 - 03.04.2011
    MAL reitingas: 7.78
    Trukmė: TV 25 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending / AMV



    Aprašymas: Pietų Japonijoje yra sala. Iš pirmo žvilgsnio graži ir taiki, bet čia yra sprendžiamas visos žmonių civilizacijos likimas. Vietiniams gyventojams į rankas pakliuvo robotai, kurių galių užtektų sunaikinti visą planetą. Beda tik tame, kad robotai yra uždaryti alia virtualioje erdvėje, o ją saugo keturios mergaitės.
    Viena iš jų yra Wako kuri yra susižadėjusi su Sugata. Dėl sužadėtuvių vaikų niekas neatsiklausė, tradicija tokia, bet nepanašu, kad jie būtų labai prieš. Vieną naktį porelė meiliai vaikštinėjo paplūdimiu ir surado pusgyvi berniuką. Wako ryžtingai ir be kompleksų berniuką atgaivino. Tuo metu jaunuoliai dar nežino, kad jų susitikimas buvo lemtingas.
    Skenduolis buvo Takuto, berniukas pakankamai išprotėjęs jei ryžosi į salą atplaukti savo rankomis ir kojomis, bet kartu spinduliuojantis optimizmą ir gerą nuotaiką. Vietiniai jam iškart užklijavo širdžių ėdiko etiketę, bet Takuto į akis krito ta pati Wako, kurią tenka ginti nuo paslaptingos organizacijos antpuolių.



    Dauguma anime man primena laisvo elgesio mergina, kuri visai būdais bando suvilioti suvilioti "klientą". Ne taip svarbu, kad po storu špakliaus sluoksniu ir ryškiai apranga nieko gero kaip ir nėra. Esmė yra pradžia, o toliau jau kaip nors....iš inercijos... Taip ir anime pradžioje stengiasi žiūrovą sužavėti ir sudominti, žadėdami gerą piešimą, siužetą, įdomius personažus ir daug veiksmo. Šis serialas yra ne toks. Pradžioje man pasirodė, kad jam į mane visiškai nusispjaut, nes pradžia šokiruoja blogąja prasme. Siužetas absoliučiai kvailas, su dar kvailesniais robotais, personažais ir karnavalinėmis kaukėmis. Sailor Moon'iškos Galaktinio Gražuolio transformacijos gali sukelti isterišką juoką, bet po n karto ima erzinti. Maždaug po penktos serijos uždaviau sau lemtingą klausimą - O gal jį...velniop, a?, bet nusprendžiau dar pakentėt, nes mane sudomino meilės trikampis, kuris čia yra beveik unikalus. Sakoma, kad kur yra du - trečias nereikalingas. Keisčiausia yra tai, kad nereikalinga čia yra trikampio pagrindinis kampas - mergaitė. Aš esu matęs ne vieną shoujo serialą, kur mergaitės palyginus su berniukais buvo pilkos pelytės, bet čia tas nykumas jautėsi ypatingai stipriai. Šukuoseną aš galiu paaiškinti Bones meilę trumpaplaukėms, bet Wako neturi nei vidinio nei išorinio žavesio. Turi nebent garsiai gurgiantį pilvą ir iškrypusią vaizduotę, o tai, sutikit, mažoka...... Visai kitas reikalas su berniukais. Aš pats esu pesimistiškas ir visada niurzgantis senis todėl man patinka tokie visomis prasmėmis teigiami personažai kaip Takuto, kuriems ir jūra iki kelių. Sugata atvirkščiai, niūresnis ir uždaresnis padaras ir, esu tuo įsitikinęs, velnių priėdęs. Kaip tik berniukų keista draugystė man labiausiai ir patiko. Čia apskritai daug įdomių personažų, kuriems ne vieta šiame seriale. Paimkim kad ir Kanako. Kur jus dar matėt įspūdingų formų ir ištvirkusią mokinukę ištekėjusią už oligarcho, kuri su visai norinčiais bučiuojasi per klasės lango stiklą, bet protu ir moterišku gudrumu nenusileidžia savo išvaizdai? Arba mergaitę, kuriai berniukų tualetas nėra tabu?
    Užteko tik įsijausti į personažus bei sudėtingus jų tarpusavio santykius ir anime pasidarė ne toks jau ir blogas. Na taip, jis tikrai yra kvailas ir balansuojantis ties absurdo riba. Taip, nežavi pseudo filosofiniai dialogai, kaukės, pasisveikinimo ritualas, o mechinė dalis yra apskritai kažkoks pasityčiojimas iš mano mylimo žanro. Užtat veiksmas yra visai neblogai užsuktas ir intriguojantis.

    Reziumė: Keistas anime. Čia kas? Parodija? Komedija? Romantika? Naujas mecha-shoujo žanras? Gal net drama? Visko po truputi ir nieko iki galo. Niekam nerekomenduoju, bet nieko ir neatkalbinėju.^^



    Ir tikrai, ten kur du - trečias nereikalingas....




    Spoileris:
    16
    5
    25.00%
    4
    4
    50.00%
    8
    3
    12.50%
    2
    2
    0%
    0
    1
    12.50%
    2
  • Red_Elf
    pandų karai :D


    • 2009 05 07
    • 1115

    #2
    Na, atmetus viską gadinančią ir net juokinančią mechą dalį kiekvienos serijos pabaigoje gautųsi net labai neprastas serialas su trim draugais besisukančiais meilės/draugystės ratelyje ir paslaptinga pogrindine organizacija su kažin kokiais kėslais... kai pirmą kart pamačiau Takuto transformaciją vos iš juoko nemiriau, o vėliau taip nusibodo, kad nors rėk, negali blemba iš kilo kampo bet nupiešt, vis ta pačia dalį leido n kart >.< bet iš esmės serialas man patiko, to žinoma viena pagrindinių priežasčių buvo sexiukai berniukai, visą laiką pralinksmindavo ir leisdavo akis paganyt, o ir šiaip čia tikrai kreizova kompanija buvo, ir Head santykiai su Sakana Girl bei jos istorija intrigavo, šiaip duočiau 9, bet dėl "ale" robotų mušu iki 8 :/

    p.s. your galaxy will shine!

    p.p.s. merginų kartas nuo karto dainuojamos dainos buvo tikrai nuostabios, būtinai reiks susiveikt ost

    Comment

    • Shenn
      Forumo ligonis


      • 2009 09 21
      • 544

      #3
      Dabar pagalvojau, jog tiem kurie šias serijas žiurėjo ne ongoing o keliais prisėdimais turėjo į neviltį varyt pradžia. Nes jei neklystu kokios penkios ar šešios,jei ne daugiau, pirmos serijos, vyko vos ne pagal identiška scenarijų. Turėjo būt menkas malonumas matyt tą patį kelis kart per vakarą Serialas tikrai ne eilinis, jei ne orginalus, tai mažu mažiausiai turintis savo stilių. Žiurint apskritai man kažko mažai rūpėjo scenarijus ar kovos, kurių baigtis ir taip buvo aiški, labiau dėmesį traukė tas school life, bei teatrališki organizacijos susirinkimai. Sakot mecha shojo ? Va būtent, o aš vis masčiau kuom gi šis anime kitoks

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Autorius Red_Elf
        p.p.s. merginų kartas nuo karto dainuojamos dainos buvo tikrai nuostabios, būtinai reiks susiveikt ost
        Dainos ten šeip sau, bet pastebiu, kad paskutiniu metu sugeba lūpų judesius su daina sinchronizuot. Bent kažkurioje srityje progresas, o ne atvirkščiai....

        Comment

        • dfsafsaf
          Beautiful Lies

          • 2010 05 13
          • 265

          #5
          Šis anime tikrai keistas Aš negaliu pasakyt, kad jis būtų geras labai, ypač po tų ~13 epizodų su vos ne tokių pačiu scenarijumi, bet kažkodėl kiekvieną sekmadienį labai laukdavau naujo epizodo. Išvis šio anime epizodai buvo laukiamiausi per tuos 6 mėnesius Buvo smagu pažiūrėt, kaip Takuto, problemai ištikus, gaus iš niekur kokį patobulėjimą ir nugalės.
          Tas king Samekh buvo padarytas ir pristatytas taip, jog atrodė toks overpowered, bet po paskutinio ep... Išvis paskutinis epizodas kažkodėl nuvylė, jis nebuvo blogas, pabaiga gan gera, bet kažko trūko, o gal tiesiog tie jų visų planai atrodė per daug kvaili.
          Ir bent man, tai labai trūko bent kokio nors kelių minučių epilogo.

          Comment

          • Killerbee
            Iškrypęs dėdulė





            • 2006 12 11
            • 2949

            #6
            Autorius dfsafsaf
            Išvis paskutinis epizodas kažkodėl nuvylė, jis nebuvo blogas, pabaiga gan gera, bet kažko trūko, o gal tiesiog tie jų visų planai atrodė per daug kvaili.
            Ir bent man, tai labai trūko bent kokio nors kelių minučių epilogo.
            Spoileris:
            Jaunimas pabaigoje atrodė lyg iš medžio iškritę, bet tėvuko motyvai man visai patiko. Vis geriau nei tiesiog debiliškas pasaulio sunaikinimas. O poros minučių, o dar geriau viso epo, tai tikrai trūko....

            Comment

            • setas
              Ežiukas duobkasys
              • 2008 03 29
              • 77

              #7
              gal ir ne sedevras bet turbut originaliauses anime is paskutiniu isleistu a idomiai ziurejosi tik nesupratau ar jie saiposi ar rimtai su visais tais karnavaliniais kostiumais ,pasisveikinimais bei aisku sailor moon transformacijom

              Comment

              • demoniacman666
                Forumo vilkas

                • 2008 04 16
                • 370

                #8
                Taigi taigi, keistokas kurinelis su bent jau mane uzknist spejusiu pagrindiniu veikeju Takuto priesaki. Nemegstu tokiu geruoliu grazuoliuku supermenu, kurie viska sugeba, o jei nesugeba tai aplinkybes padeda (cia gal turbut kad jie visiska priesingybe Gutsui is Berserko...) Zymiai labiau patiko Sugata, nu bet eilini karta mano ir autoriu nuomones issiskyre. Del Wako priekaistu kaip ir netureciau, tik bent man pasirode, kad ji vis delto labiau linkus link Takuto, o tai mano atveju minusas . O siaip visai neblogas kratinys ivairiausiu zanru, nors mechos dalis tai tikrai nekokia, bet uztai buvo gan linksmos komedijos ir netgi haremo uzuomazgu. Tad 4/5, plius labai patiko antrieji OP ir ED.

                Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                Comment

                • bigitute
                  Naujokas
                  • 2009 12 27
                  • 6

                  #9
                  pradžia išties nuobodoka, bet kuo toliau tuo įdomiau. o pabaiga pati geriausia!

                  Comment

                  • Mobili
                    Naujokas
                    • 2010 04 28
                    • 15

                    #10
                    5 dėl futuristiskai atrodanciu mechu

                    Comment

                    Working...