Fortune Arterial: Akai Yakusoku

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Fortune Arterial: Akai Yakusoku

    Fortune Arterial: Akai Yakusoku


    Režisierius: Munenori Nawa
    Studija: FEEL
    Žanrai: romantika, mistika, haremas
    Transliacija: 09.10.2010 - 25.12.2010
    MAL reitingas: 7.08
    Trukmė: TV 12 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending




    Aprašymas: Kouhei nepasisekė su tėvais. Dėl jų darbo berniukas jau tiek kartų keitė mokyklas, kad net sunkiai sekėsi atsiminti sutiktų žmonių veidus ir vardus. Kouhei vengė artimų santykiu. Kokia prasmė jei vis tiek išvažiuos? Matyt viena kartą jam trūko kantrybė ir, kai tėvai išvažiavo vėl velnias žino kur, įstojo į prestižinę ir Tamatsu saloje įsikūrusią Shuchikan mokyklą. Priežasčių buvo keletas. Mokykla turėjo bendrabutį todėl nebuvo problemų su gyvenamąją vieta. Be to, berniukas čia jau buvo gyvenęs ir turėjo draugų. Vienžo visos sąlygos ramiai ir maloniai bent jau pabaigti mokyklą. Va tik likimas nusprendė kitaip. Jau pirmą dieną sutikta mokinių tarybos vice-prezidentė, iš pažiūros visai maloni mergaitė, labai jau keistai sureagavo į nekaltą rankos paspaudimą. Pats prezidentas dar keistesnė asmenybė.



    Komedijas ir haremus galima dalinti į dvi kategorijas. Pirmai priklauso anime kurie prasideda taip gerai, kad nesinori nieko keisti. O kam jei ir taip viskas gerai? Yra smagūs personažai, siužetas ir situacijos. Tada tikiesi, kad kūrėjai visko nesugadins perdėtu patosu / pasaulio gelbėjimais / vaikystės traumomis / čia gali būti jūsų rekl...tfu...tekstas. Antrai kategorijai priklauso anime kuriuose norisi, kad pagaliau kažkas gero atsitiktų. Bet kas, kad tik nebūtų taip banalu, nuobodu ir pilka. Šias dvi grupes vienija tik tai, kad daugumoje atveju šios viltys nepasiteisina.^^
    Fortune Arterial be jokio gailesčio dedu į antrą lentyną. Kas hareme yra svarbiausia? Teisingai, mergaitės. Čia jos yra banalios iki negalėjimo, pradedant išvaizda ir baigiant charakteriu. Tiksliau ne kiek banalios kiek nuobodžios. Nebent Erika dar truputi verta dėmesio. Berniukas kaip ir pakenčiamas, bet kaip ir visada mėgstantis apsimesti rankiniu stabdžiu. Prisipažįstu, romantika prie žanrų prirašyta visai nepelnytai. Nėra čia jos, nėra..... Užtat draugystės yra tiek, kad net bloga darosi. Piešimas ne tai, kad prastas, bet atsibodęs. Ant visų savo galūnių pirštų nesuskaičiuočiau serialus su identišku piešimu. Serialą galėjo išgelbėti vampyriška tematika, bet paskutinį riebų tašką padėjo pabaiga. Pasidžiaugiam, pacientas vis tik numirė.

    Reziumė: Visi žino kieno motina yra viltis. Va ir aš tikėjausi bent jau į pabaigą pamatyti kažką, kas bent truputį kompensuotų mano sugaištą laiką. 5 balai vien tik už gražias raudonas akis ir Iori, t.y. beveik už nieką.


    Nerekomenduoju. Naujokai susidarys prastą įspūdį apie žanrą, o fanai apspjaudys ekraną.





    Spoileris:
    11
    5
    18.18%
    2
    4
    9.09%
    1
    3
    27.27%
    3
    2
    45.45%
    5
    1
    0%
    0
  • Puny
    Coffee lover

    • 2007 12 09
    • 101

    #2
    Čia buvo vienas laukiamiausių anime...ir visai be reikalo... žanrai buvo lyg ir nieko, aprašymas pasirodė irgi neblogas, netgi pirmos serijos žadėjo kažkokią intrigą ( prisiminkim pirmą seriją) Atrodė, kad bus vampyrų, mistikos... serijos bėgo bet nieko panašaus neįvyko... Viskas peraugo į banalią mokyklos istoriją, kurios centrinė ašis buvo mokinių tarybos darbas - praktiškai slice of life & school.Nuolat tikėjausi, kad kažkas įvyks... bet veltui... tik paskutinėse serijose padėtis kiek pasitaisė (pagaliau pamatėm kažką vampyriško!), bet ir tai.. ne per daugiausiai... na tiesą sakant jau buvau pradėjus tikėt, kad (atsitiks stebuklas?) idiliškas gyvenimas sugrius... BET... laimėjo draugystė, tarp nepaprastai banalių, vienodų ir geraširdiškų veikėjų!

    Reziumė: Hellsing'o, Dance in the Vampire bund ir kt. gerbėjai geriau net nežiūrėkit, o jei bandysit sėkmę ir Fortune Arterial nepatiks (ko tikimybė labai didelė) drąsiai meskit... Likau rimtai nusivylusi šituo anime. Duodu 2/5.. pati nežinau už ką... turbūt už malonų akiai piešimą ir tobulus Iori sugebėjimus manipuliuoti aplinkiniais...

    Comment

    • dfsafsaf
      Beautiful Lies

      • 2010 05 13
      • 265

      #3
      Pirmi keli epizodai pamenu patraukė dėmesį, bet paskui kiek pamenu buvo nuobodu žiūrėt. Tada jau ant galo vėl atsirado šioks toks įdomumas ir viltis, bet paskutinis epizodas.... tiesiog nėra žodžių kaip nuvylė. Piešimas nieko ypatingo, merginos irgi nelabai įdomios, va gal Erika tik išsiskiria biški, bet ir to, minimaliai. Daug dvejojau ar vertint 5/10 ar 4/10, bet prisiminus Iori, tai 4.5/10 nebent. Kažkaip kadangi erotinės novelės adaptacija buvo, tai tiesa sakant tikėjaus bent kokybiško ecchi, bet čia jei jis buvo, tai nebent paskutiniuose ep su Erika kelis kart...
      Bet vistiek OVA dar peržiūrėsiu kai išeis
      Paskutinis pakeitimas nuo dfsafsaf; 2011-01-04, 20:36.

      Comment

      • Shenn
        Forumo ligonis


        • 2009 09 21
        • 544

        #4
        Ordinas Killerbee už tai ,kad sugebėjo ne tik peržiurėt ber dar atsirado valios aprašyt Aš tikrai nuoširdžiai stengiausi datempt šį anime iki galo. Bandžiau žiurėt išjungus smegenis, bet to pasekoje vos neužmigau. Taip ir liko paskutinės pora serijų nematytos ,bet abejoju ar tai nuostolis. Žodžiai banalus , nuobodus, nevertas jusų laiko, žanro klišės ir tt. puikiai tinka šiam anime. Nu čia žiauriai aš ,bet jau seniai nebuvau tokios tuštybės matęs.

        Comment

        • ciombiukas
          Forumo maniakas




          • 2009 09 18
          • 470

          #5
          Aš šito anime labai laukiau, bet tikrai likau labai nuviltas, tiesiog pasityčiojimas iš vampire žanro anime. Piešimas visai nieko, veikėjai kai kurie tikrai neblogi, bet tikrai neatsveria minusų, istorija prasta. Mano vertinimu 2 ir tikrai ne daugiau.

          Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

          Comment

          • Perla
            Rašytojas

            • 2010 04 06
            • 225

            #6
            Pirmos kelios serijos atrodė dar pakenčiamai, bet kuo toliau - tuo blogiau... O paskutinis epizodas... Gaila, kad ne Iori pagrindinis veikėjas. Jis ir Kiriha buvo vieninteliai veikėjai, kurie man patiko. Erika iš pradžių buvo nieko, bet į pabaigą pradėjo įkyrėti. ED daina man patiko, o OP irgi visai nieko. Duodu 2/5 ir 5/10.

            Comment

            • demoniacman666
              Forumo vilkas

              • 2008 04 16
              • 370

              #7
              Na o man sis klisiu maisas patiko ir be gailescio daviau 4/5. Tiesiog todel kad maloniai ir greitai susiziurejo, jei butu ilgesnis tai bala skelciau perpus turbut. Taip, pabaiga nuvyle, taip, veikejai banalus, bet nesuprantu ko dar noret is tokio zanro... Taip, yra zymiai geresniu variantu, bet esu pakankamai atlaidu tiems haremams, kur bent jau nera taip visiems igrisusio "slepetes-kuno".

              Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

              Comment

              Working...