Tenshi na Konamaiki

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • tamagochi
    Suši valgytojas

    • 2005 10 19
    • 138

    Tenshi na Konamaiki

    Tenshi na Konamaiki
    @AniDB |@AnimeNFO |@IMDb



    Aš svajoju apie undines...

    Metai: 2002-2003
    Angliškai: A Cheeky Angel
    Kanji: 天使な小生
    Žanrai: comedy, drama, school, fantasy
    Formatas: 50 TV serijų / 20 manga vol.
    Titrai: Anime-Empire
    Nuorodos: Oficialus tinklapis, (english)

    Privalumai:
    Stiprūs personažai
    Originali istorija
    Puikus igarsinimas
    Trūkumai:
    Antroje pusėje suprastėja
    Paskubinta pabaiga



    Vaikai, nežaiskite su magiškomis knygomis

    Penkiolikametė Megumi Amatsuka yra gražiausia mokyklos mergina. Vaikinai tirpsta jos akivaizdoje, tačiau ji pati uoliai kratosi bet kokios artimesnės draugystės su jais. Negana to, ji drąsiai šokinėja iš trečio mokyklos aukšto, primuša didžiausią klasės blogietį, o kalbėdama nuolat painioja "atashi" su "ore" (mot. ir vyr. įvardžio "aš" formos jap. kalboje). Pasirodo, kad Megumi kažkada buvo... ahemm... berniukas.
    Taigi viskas prasidėjo prieš šešeris metus, kai Megumi rado magišką knygą su norus išpildančia dvasia. Būdamas pramuštgalvis, jis daug nemąstė ir paprašė tapti vyriškiausiu vyru. Deja ta dvasia turėjo LABAI blogą įprotį norus vykdyti atvirkščiai - tad vietoj to, pavertė jį į gražią mergaitę Aišku jis nebuvo labai sužavėtas TOKIU rezultatu, tad supykęs išmetė knygą į upę - o kartu ir šansą atvirsti...
    Tad dabar mes galime pažvelgti į Megumi ir jos draugų gyvenimą, sekti jų nuotykius bei pastangas vėlei surasti tą knygą.



    Jei perskaitę tokį istorijos aprašymą suabejojote dėl žanro, tai noriu iš karto patikinti, kad čia nė kvapo nerasite nei gėjų nei ecchi momentų. "Hmm... komedija su keistu siužetu ir be ecchi - tai turbūt ne į gera" - jau kažkas spėjo pagalvoti. Ir vėl nepataikytumėt...


    Megu moka aikido

    Tad kaip visa tai veikia? Visų pirma mes turime tikrai juokingas situacijas kai Megu bando atsiginti nuo įkyrių gerbėjų arba kai ji netyčia pasielgia mergaitiškai ir po to išsigąsta savęs pačios. Iš kitos gi pusės Megumi nuolat tenka balansuoti virš baisiosios prarajos tarp lyčių - ir kartais ji pradeda abejoti savimi. Visa tai dar pagardinta gera doze gatvės muštynių ir 101 dalyku kurį jūs norėjote sužinoti apie lyčių skirtumus, bet nedrįsote paklausti šis originalus derinys kartu su daugybe siužeto vingių neleis nuobodžiauti viso serialo metu.

    Labiausiai visdėlto šis anime išsiskiria personažais. Visi jie palieka labai šiltą ir nuoširdų įspūdį. Kiekvienas yra unikaliai subalansuotas su savo stipriomis ir silpnomis savybėmis. Taip pat nuolat leidžiama pažvelgti į jų vidų - sužinoti mintis ir motyvus. Įspūdį dar labiau sustiprina puikus įgarsinimas - pagrindinę veikėją įgarsino Megumi Hayashibara (Fay Valentine iš Bepop'o, ir aisku Lina Invers iš Slayers ^_^). Megu turi tiek daug visokių atmainų - tai ji būna berniukiška, tai mergaitiška, tai valiūkiška, susierzinusi, susižavėjusi ir t.t. - ir visas šias emocijas galima labai aiškiai išgirsti.


    Užburtas princas ar princesė?

    Deja ne viskas yra puiku šiame anime. Po ambicingos pradžios (maždaug 20 serijų), antroji jo dalis pastebimai suprastėja. Siužetas susvyruoja ir pamažu ima slysti į komediją. Nereikia suprasti klaidingai - dauguma gerų dalykų vis dar išlieka iki pat galo, tačiau neapleidžia jausmas, jog galėjo būti dar geriau. Taip pat vienas svarbus patarimas - labai rekomenduočiau praleisti paskutines 3 serijas, ypač jei patiko prieš tai buvusios 47. Čia vienas iš tų atvejų, kai pabaiga palieka blogą skonį burnoje po šiaip gardaus patiekalo. Jei norėsite sužinoti kaip visdėlto baigėsi istorija, verčiau paskaitykite mangą, kur yra pateikiama kita jos versija.

    Apskritai paėmus Tenshi na Konamaiki man paliko gan šilto ir įdomaus anime įspūdį iš kurio galima pasikrauti teigiamų emocijų. Jis daug dalykų atlieka labai gerai, tačiau trūkumai antroje dalyje visdėlto neleidžia pavadinti šedevru. Ar jums patiks toks derinys - sužinosite tik pažiūrėje patys

    P.S. Keletas BT linkų čia ir čia. Emule nuorodas galite rasti anidb puslapyje

    P.P.S. Būtų įdomu išgirsti Jūsų nuomonę ir apie aprašymą (apimtį, stilių, įdomumą etc.), nes mokausi geriau rašyti. Geriausia į private
    24
    5
    37.50%
    9
    4
    37.50%
    9
    3
    16.67%
    4
    2
    4.17%
    1
    1
    4.17%
    1
  • MADster
    Naujokas
    • 2007 10 31
    • 1

    #2
    "Jei norėsite sužinoti kaip visdėlto baigėsi istorija, verčiau paskaitykite mangą, kur yra pateikiama kita jos versija."

    Kur rast bent jau ta mangos dali ? :S

    Comment

    • Vienuolis
      Perverted Romanticist!?

      • 2007 05 01
      • 165

      #3
      Tikrai aprašymas sužavėjo tai planuoju manga perskaityt Be to labai originalus parašymas ir gan įdomus tik va viso net nesinori skaityti
      P.s. Galėjai manga linka įdėt
      Paskutinis pakeitimas nuo Vienuolis; 2007-11-01, 06:31.
      >_< 500x130

      Comment

      • tamagochi
        Suši valgytojas

        • 2005 10 19
        • 138

        #4
        manga galite rasti pas mane FTP serveryje (tik originalo kalba)
        detaliau apie prisijungima http://www.animezona.net/forum/showp...4&postcount=11

        na o neturintiems laiko ieskoti:
        Spoileris:

        Manga ir anime versijos išsiskiria po to, kai Megu nugali policininkais apsimetusią Gakusan chebrą ir po to dar kartą patenka į nelaisvę (47 serijos pabaiga).

        Taigi po to visi Megu draugai atsibunda kamerose atskirti vieni nuo kitų. Jie kiekvienas atskirai išsivaduoja, o Megumi skuba gelbėti Miki, kuri buvo pakabinta virve ant statybinio krano. Jai tai beveik pavyksta, tačiau vienas iš blogiečių sugeba nupjauti virves ir Megu kartu su Miki krenta iš mirtino aukščio...

        ... laimei Genzo suspėja laiku jas abi pagauti Tokiu būdu jis pirmą kartą išgelbėjo Megu gyvybę. Tačiau per savo neapdairumą jis prisirakina prie veikiančios bombos Nematydamas kitos išeities ir norėdamas apsaugoti kitus, jis įbėga į pastatą ir ten įvyksta sprogimas.

        Apimta šoko, Megu plikomis rankomis viena atkasa griūvėsius ir ant rankų išneša leisgyvį Genzo O po to iš nuovargio pati nualpsta (laaaabai romantiškas momentas). Kol ji būna be samonės, atsigauna Genzo ir, kartu su Kobayashi, patvarko Gakusan chebrą - tuo šio blogiečio pasirodymas ir baigiasi.

        Vėliau veiksmas tęsiasi po kelių dienų kai jie visi - Megu & Co - susitinka mieste. Genzo savo stiliumi pavagia iš artimiausio darželio gėlių norėdamas įsiteikti, o Megu aišku susiranda plytą ir... vietoj to, kad jam užvožti, užsilipa ir jį pabučiuoja. Tada ji netikėtai kartu su Miki nualpsta ir, kol susirūpine vaikinai bando jas gaivinti, viską prisimena...

        .. taigi Megu prisimena, kad iš tiesų visada buvo mergaite. Tačiau ji visada buvo padauža, todėl turėjo tik vienintelę draugę - Miki. Ši tuomet irgi turėjo ilgus plaukus, jos kartu treniravosi kovos menų. Megu prisiminė kaip nuolatos gindavo savo draugę nuo piktų pašaipų. Ji taip pat prisiminė incidentą, kai ją beklaidžiojančią statybose, nuo krentančio stiklo šukių išgelbėjo nepažistamas vaikinas (aišku tai buvo Genzo - ir iš čia ant jo kaklo atsirado randas).

        Toliau Megu prisiminė kaip vieną dieną rado savo draugę nusikirpusią plaukus ir nuliūdusią, mat ji buvo pažadėta vedyboms iš išskaičiavimo. Tuomet Megu nuoširdžiai prisiekė, kad suras būdą kaip apginti Miki, todėl, kai surado knygos demoną, ir paprašė tokio keisto noro - būti vyriškiausiu vyru. Aišku fizinio kūno šis nepakeitė, o tik jų dviejų prisiminimus.

        Po šito vėl pasirodė demonas ir paklausė, ar Megu gavo gavo tai, ko norėjo. Ši atsakė "taip"... tada abi merginos atsibunda ir ... istorijos pabaiga

        Romantinės linijos taip ir lieka neišspręstos. Neaišku ar Megu bučinys buvo tiesiog iš dėkingumo ar ji jautė kažką daugiau.
        Paskutinis pakeitimas nuo tamagochi; 2007-11-26, 19:35.

        Comment

        • Killerbee
          Iškrypęs dėdulė





          • 2006 12 11
          • 2949

          #5
          + Komedija. Daug juokingų epizodų.
          + Personažai. Pažystami, bet įvairiapusiai. Taip pat įdomūs tarpusavio santykiai.
          + Įgarsinimas. Genzo įgarsino pats Onizuka. Puikiai skamba ir pati Megumi.
          + Daug kovų. Tiesa, susidaro įspūdis, kad Japonijoje vien chuliganai gyvena.
          + Painiava su lytimi prideda pikantiškumo.
          + Grimasos. Kažkiek nukreipdavo dėmesį nuo prasto piešimo.

          +- Ecchi ir fanserviso - 0. Net nežinau bloga tai ar gerai. Galima tiesiog darašyti prie ypatumų.
          +- Siužetas truputi šlubuoja, o pabaigoje apskritai išeina atostogų. Kaip tokio žanro serialui tai nemirtina.

          - Piešimas. Pradžioje tiesiog baisu. Vėliau arba jis pagerėjo arba pripratau.
          - Pabaiga. Pabaigė tik tam, kad pabaigt.
          Spoileris:
          Gerai, kad nors lezbietiškumo tema liko neatskleista, o tai aš jau bijojau. Genzo antroje pusėje kažkaip visai užspaustas buvo. Mangos pabaiga gal ir geresnė. Kad Megumi niekad ir nebuvo berniuku galima ir taip suprast.

          Tvirti 8 balai. Gerai praleidau laiką.

          Comment

          • tamagochi
            Suši valgytojas

            • 2005 10 19
            • 138

            #6
            Autorius Killerbee
            - Piešimas. Pradžioje tiesiog baisu. Vėliau arba jis pagerėjo arba pripratau.
            C'mon - kažkada juk laimingi kalėm 640x480 rezos žaidimus ir akys dėlto neiškrito Piešimas pradžioje gal ir grubus, bet stilingas. O pabaigoje iš tiesų pagerėjo.

            O ir nežinojau, kad Onizuka Genzo igarsino
            Paskutinis pakeitimas nuo tamagochi; 2008-07-07, 19:32.

            Comment

            • Killerbee
              Iškrypęs dėdulė





              • 2006 12 11
              • 2949

              #7
              Autorius tamagochi
              C'mon - kažkada juk laimingi kalėm 640x480 rezos žaidimus ir akys dėlto neiškrito Piešimas pradžioje gal ir grubus, bet stilingas. O pabaigoje iš tiesų pagerėjo.

              O ir nežinojau, kad Onizuka Genzo igarsino
              Pradžioje Megumi veidelis kraupokai atrodė. Jeigu imti panašaus stiliaus ir ilgumo anime tai net tokia seniena kaip Maison Ikkoku atrodo geriau. Bet manęs tokiom smulkmenom neišgąsdinsi.
              Genzo balsas pasirodė kažkur girdėtas. Ir akurat, senas pažįstamas.

              Comment

              • AhouKarasu
                Ikimasho~
                • 2008 10 30
                • 62

                #8
                Man per sudėtingas anime.. Kažkokia nesamonė.. Mano draugė šį anime baigusi žiūrėt, bandė aiškint.. Nieko nesupratau.. Beto žiūrėjau kelis epizodus, nepatraukė dėmesio...
                Shiawase da...

                Comment

                • Killerbee
                  Iškrypęs dėdulė





                  • 2006 12 11
                  • 2949

                  #9
                  Autorius AhouKarasu
                  Man per sudėtingas anime.. Kažkokia nesamonė.. Mano draugė šį anime baigusi žiūrėt, bandė aiškint.. Nieko nesupratau.. Beto žiūrėjau kelis epizodus, nepatraukė dėmesio...
                  Nuo fotelio nukritau.... Kas čia blyn sudėtingo? Tada kaip vadinti tokius anime kaip Ergo Proxy, Lain ar Furi Kuri?

                  Comment

                  • demoniacman666
                    Forumo vilkas

                    • 2008 04 16
                    • 370

                    #10
                    Užtrukau gan ilgokai kol pabaigiau. Nes tikrai, 50 serijų šiam anime manau tikrai perdaug. Ypač kai iš tikro, kaip ir parašyta aprašyme, antra pusė žymiai prastesnė už pirmą, susidaro vaizdas kad pritrūko pinigų ir anime pabaigti buvo perleista tikrų kūrėjų padėjėjams. Tad antrą pusę peržiūrėti tikrai buvo nelengva. Ypač kai anime ir taip neturi daug stiprių pusių. Pirmoj serialo pusėj tai buvo tikrai puikus scenarijus, tai yra visos serijos turėjo gan idomų ir išskirtinį siužetą, buvo tikrai smagu žiūrėt. Vėliau to neliko, viskas ėmė kartotis. Kalbant apie minusus, piešimas tikrai prastokas net atsižvelgus į amžių, veikėjai šabloniniai, bet ir tai sugebėjo antroj pusėj pasidaryt dar labiau permatomi. Iš Genzo tikėjausi daug daugiau, turėjo būt kietas vyrukas, o pasidarė tikras pašlemėkas. Galas iš vis, norėjosi kažkam užvošti pagalvojus kad dėl šitokio šlamšto teko iššvaistyti tiek laiko. Taip kad 3/5 ir jei jau nepatiks pirmos kelerios serijos, toliau nė nevarkit, neapsimoka...

                    Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

                    Comment

                    Working...