To Aru Kagaku no Railgun

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    To Aru Kagaku no Railgun

    To Aru Kagaku no Railgun


    Režisierius: Tatsuyuki Nagai
    Studija: J.C. Staff
    Žanrai: nuotykiai, fantastika, komedija
    Transliacija: 03.10.2009 - 20.03.2010
    MAL reitingas: 7.99
    Trukmė: TV 24 ser. x 25 min.
    YouTube:
    Opening / Ending




    Aprašymas: Manoma, kad Akademijos miestas savo technologijomis taip toli pažengęs į priekį, kad likusiam pasauliui iki jų dar 20-30 metų keliais šliaužti. Miestas garsus ne tik hi-tech'u, bet ir esperiais - žmonėmis turinčiai stebuklingų galių. Visa švietimo sistema skirta tam, kad žmonės atrastų galias ir jas tobulintų. Tokiwadai yra viena iš geriausių mokyklų, kurios pažiba yra Misaka Mikoto, penkto lygio esperė. Tokių galingų "burtininkų" yra vienetai. Jos geriausia draugė ir kambariokė yra Kuroko Shirai, vietinės tipo policijos darbuotoja. Kuroko absoliučiai neslepia savo ne visai sveikos meilės draugei ir dėl to pastoviai patenka į pikantiškas situacijas. Prie kompanijos prisideda Ruiko Saten ir Kazari Uiharu. Juk kuo daugiau tuo linksmiau arba kawainų mergaičių per daug nebūna.

    To Aru Kagaku no Railgun yra pirmas anime, kuris man realiai sugėdino. Tik pažiūrėjęs anime ir paskaitęs komentarus aš sužinojau, kad šis anime yra To Aru Majutsu no Index side story, alia "fileris". Aš aišku turiu pasiteisinimą, bet nuo to man ne lengviau. Pirmiausia iki peržiūros aš visiškai apsiriboju nuo informacijos. Taip darau dėl to, kad nesusidaryčiau išankstinės nuomonės ir nebūčiau įtakojamas kitų. Antra priežastis yra mano prasta atmintis. Na Index tai aš aišku atpažinau, bet tai labai nesureikšminau. Maža ką, gal studija sugalvojo save pareklamuoti. Touma man pasirodė kažkur matytas, bet tipo mažai tokių su ežiuko šukuosena yra? Užtat Mikoto absoliučiai neatsiminiau.




    Na ir velniop tą mano sklerozę. Nesvarbu kaip žiūrėsi ši anime, kaip nepriklausomą anime ar priedą prie "Index'o", privalumai ir trūkumai iš principo yra tie patys. Man vėl patiko Mikoto. Pakankamai simpatiška ir stipri mergaitė. Padarė įspūdį Kuroko įgarsinusi aktorė. Būtų mano valia duočiau jai oskarą.^^ Vėl labai gražiai ir kokybiškai nupiešta. Smagios mergaičių grimasos ir veiksmo scenos, nors jų ir nedaug, padoriai animuotos. Šeip aš labai nemėgstu feministinių anime, bet mergaičių nuotykiai, pagardinti neįpareigojančiu humoru, žiūrėjosi smagiai. Deja kaip visada, prasidėjo gerai, o baigėsi kaip visada. Pirmiausia bent vieno berniuko trūkumas čia jaučiasi. Kelių Touma pasirodymų buvo per mažai. O gaila, čia jis žiūrėjosi net gi geriau nei originale. Padėtį išgelbėtų shoujo-ai, bet kai kuriuose resursuose nurodytas šis žanras yra (mano nuomone) visai nepelnytai.
    Visa tai būtų dar pusė velnio, bet kūrėjai pabandė vystyti siužetą, o tam fantazijos ir neužteko. Užtat serialą galutinai sugadino. Linksmus mergaičių šėliojimus pakeitė eiliniai girls/friends power ir pasaulio/miesto/draugų gelbėjimas, pakeliui sprendžiant įvairias, bet visai ne originalias paaugliškas problemas. Džiugina nebent tai, kad čia ne kaip "Index'e" neprikišta ordinų, neaiškių organizacijų ir kitokių nesąmonių. Net gi buvo truputi paleista ir socialinė problematika. Tiesa, mecha vis tiek įkišo......

    Reziumė: Tie patys 6 balai. Vis dar esu įsitikinęs, kad ši visata yra absoliučiai niekinė ir ją gelbėja tik rimta studija. Šį anime reikėjo kurti kaip "Index'o" special'ą. Pirmos dvi-keturios serijos būtų pataikiusios tiesiai į dešimtuką.


    Keista, bet Harumi Kiyama istorija mane net truputi sujaudino


    27
    5
    40.74%
    11
    4
    25.93%
    7
    3
    18.52%
    5
    2
    11.11%
    3
    1
    3.70%
    1
  • Red_Elf
    pandų karai :D


    • 2009 05 07
    • 1115

    #2
    Visai neblogai man susižiūrįjo šis darbelis, net nežinojau, kad jis su Index susijęs gal iki vidurio (nemačius jo,bet neilgai tai tęsis ) kawainos megaitės lnenobuodžiauja, bet bernų reikėjo nors dėl kvapo įmest, o dabar viena prie kitos turi kabinėtis...
    Kūrėjai niekaip negalėjo apsispręst ar padaryti neįpareigojantį linksmą anime be siužeto, ar kažką rimtesnio ir net ale verčiančio pamąstyti, va nuo čia prasidėjo klaidos, kai viską sumaišė į krūvą - gavosi nekoks kokteilis. Tačiau linksmosios dalys žiūrisi gerai, kol jų nepagadina "siužetas", o rimtosios taip pat nieko, kol jų nepagadina to paties siužeto suskystėjimai, būtų išėję visai nieko du skirtingos nuotaikos sezonai
    Viską gelbėja merginų charakteriai (ypač Mikoto), jos tikrai fainas ir nėra panašios, turi savo problemu ar net nukrypimų, bei piešimas - jis man tikrai prie širdies savo spalvomis ir technika, dar op end dainos neblogos parinktos, 1 end myliu
    p.s. mechos... jo... dar viena klaida...

    Comment

    • AKUJI-SAN
      Anime narkomanas ;-)
      • 2008 02 16
      • 190

      #3
      Pabandė "Railgun" - aka Biri Biri(Misaka Mikoto) plačiau pristatyti

      Apibendrintai - per ilgas, užtemptas feministinis pusgaminis.
      Touma pasirodymus galima ant vienos rankos pirštų suskaičiuoti, o juk tipo ir meilė, ir seilė(), jis yra Misakai(ir šiaip jai ant jo išsikrauti patinka. Kaip kad pati pasakė -"Juk tau vis tiek nekenkia" ).
      Mane jau vemti verčia nuo moterų "superherojų" ir "superniekšių", o vyrai - ai, jie kamputyje paverks. Toks lygis užknisa.(Netaikoma Misakai)
      Lesbian - atsibodę jau senai, tipo labai jau reikalinga? Kad daugiau žanrų būtų?
      Spoileris:
      Va, Kuroko paskutinėse 2 serijose jokio seksualinio susidomėjimo Misaka neberodė? Neberodė. Tai kuriems galams reikėjo į pirmas 22 serijas lesbian kišti? Kad paskui išnyktų? Dėl vaizdo, kad "tolerastus" pamalonintų?

      Apskritai - laiko gaila buvo. Na, bet kadangi Index patiko, tai norėjau pamatyti ir Railgun.
      Deja, nepateisino vilčių.

      Įvertinimas 5,5/10 įvertinimo padalinimas - 1 už Misaka, 0,5 už mecha , 1 už Kuroko "dubasinimą"(reik "netradiciniams" vietą parodyt, ane? ), o likę 3 ant viso kito išsidalija(story, piešimas ir t.t.).

      Comment

      • ciombiukas
        Forumo maniakas




        • 2009 09 18
        • 470

        #4
        Tikrai tikejausi, kad bus daugiau susijes su Index, nes gi cia vis del to side story, bet tikrai nusivyliau pamates, kad Railgun nuejo kazkokiais laukais tolyn nuo main ploto. Kas sunervino tai tikrai per daug uztestas. Seip turi ir pora pliusu kaip piesimas ir pora veikeju, bet daugiau nieko.

        Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

        Comment

        • Onycius
          Naujokas
          • 2009 05 04
          • 28

          #5
          na sis anime neblogas ganetinai , tik tek kad pirmtakas buvu biski geresnis bet ziureti galima

          Comment

          • Asura_Cryin
            Naujokas
            • 2010 01 02
            • 1

            #6
            Praziurejau si anime sukandes dantis, nlb man jis patiko ir siaip uz pirmtaka zymiai blogesnis, tai 2/5.

            アスラクライン

            Comment

            • demoniacman666
              Forumo vilkas

              • 2008 04 16
              • 370

              #7
              Geras anime ir nieko daugiau. 4/5. Labai patiko piesimas, labai kokybiskos merginu grimasos ir siaip malonus akiai. Soundtrack neypatingas, nors pirmi OP ir ED patiko. Siuzetas... kad jis buvo nenugincysi, bet per daug fileriu. Pabaigoj net siek tiek sujaudino. Taigi ganetinai geras, bet ne tobulas anime su feministiniu pozymiu. Ziauriai truko bent vieno bachuro (tiesa vienas buvo, bet jo buvo per mazai).

              Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

              Comment

              • niekšas
                forumo idiotas

                • 2006 08 23
                • 544

                #8
                is principo kazkoks briedas. viskas ten nelogiska. nuo kada mokyklinio amziaus mergaites dirba teisesaugoj. bet palyginus su tuo koks nelogiskas briedas buvo pirmtakas 'index' tai sitas dar visai puse velnio. pati ideja man patiko, bet jos potencialas neisnaudotas ir gavosi tik multikas vaikams. nieko rimto. nors uz index gavosi 10 kartu geriau. ko gero labiausiai patiko shirai kuroko ir tai ka ji ten dare. originalus, juokingas, netradicinis, neuzknisantis ir beveik visapusiskai nuostabus charakteris, daugiau tokiu. seip vien del humoro vietu galima ziuret. iseina, kad tik del to ir ziurejau, nes istoriju galima rast ir geresniu.

                Comment

                • prakeiktas sunsnukis

                  #9
                  man labai patiko sitas nanime. labiausiai patiko kiama harumi. geriausias veikejas is visu, man ji labai uznese i lara kroft.

                  Comment

                  • Miesto_Druidas
                    the journeyman



                    • 2010 08 17
                    • 1691

                    #10
                    4/5 bendrai už abu sezonus ir tai daugiausia tik antro sezono dėka. Nes šiaip pirmasis sezonas būtų labai šiaip sau toks tik for fun kūrinukas, kurį galima gan smagiai sužiūrėt atsipalaidavimui, bet ne daugiau (na už Index vistiek geriau). Užtai kątik pasibaigęs Railgun S pasiūlo kur kas daugiau gėrio savo pirmojoje arkoje, kurios įvykius žmonės atpažins iš pirmo Index sezono Sisters arkos. Šiaip tikrai, remake'inta Sisters arka buvo vienas geriausių dalykų iš pavasario sezono kartu su SnK. Į 16 epizodų buvo sutalpinta pakankamai veiksmo, Mikoto character development'o ir istorija buvo įdomi su sumaniai užpildytomis spragomis, paliktomis originaliame variante. Tikrai rekomenduočiau visiems, kurie matė pirmą Index'ą ir pirmą Railgun Sezoną, pažiūrėti Railgun S pirmuosius 16 epizodų. Visa kita, kas seka toliau deja yra fileris, ir nelabai jau geras, tačiau Sisters arka sugeba jį atpirkti didžiąja dalimi.

                    Comment

                    • Killerbee
                      Iškrypęs dėdulė





                      • 2006 12 11
                      • 2949

                      #11
                      Autorius Miesto_Druidas
                      4/5 bendrai už abu sezonus ir tai daugiausia tik antro sezono dėka. Nes šiaip pirmasis sezonas būtų labai šiaip sau toks tik for fun kūrinukas, kurį galima gan smagiai sužiūrėt atsipalaidavimui, bet ne daugiau (na už Index vistiek geriau). Užtai kątik pasibaigęs Railgun S pasiūlo kur kas daugiau gėrio savo pirmojoje arkoje, kurios įvykius žmonės atpažins iš pirmo Index sezono Sisters arkos. Šiaip tikrai, remake'inta Sisters arka buvo vienas geriausių dalykų iš pavasario sezono kartu su SnK. Į 16 epizodų buvo sutalpinta pakankamai veiksmo, Mikoto character development'o ir istorija buvo įdomi su sumaniai užpildytomis spragomis, paliktomis originaliame variante. Tikrai rekomenduočiau visiems, kurie matė pirmą Index'ą ir pirmą Railgun Sezoną, pažiūrėti Railgun S pirmuosius 16 epizodų. Visa kita, kas seka toliau deja yra fileris, ir nelabai jau geras, tačiau Sisters arka sugeba jį atpirkti didžiąja dalimi.
                      Touma pasirodė bent kartą?

                      Comment

                      • Miesto_Druidas
                        the journeyman



                        • 2010 08 17
                        • 1691

                        #12
                        Autorius Killerbee
                        Touma pasirodė bent kartą?
                        Taip. Kaip buvo taip ir tebėra jis vienas esminių arkos aspektų, nors visa kita praplėsta labai stipriai, tačiau jo dalis daugiau ar mažiau išliko.

                        Comment

                        Working...