Naruto 2002-07

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Aramis

    Naruto 2002-07


    ナルト (Naruto)
    - Narutas -


    Režisierius: Hayato Date
    Studija: Studio Pierrot, TV Tokyo
    Transliacija: 2002-10-03 ∼ 2007-02-08
    Žanras: veiksmas, nuotykiai, fantazija, komedija, drama
    Panašūs anime: Dragon Ball, Bleach, Naruto Shippuuden
    AniDB reitingas: 7.05 (5133)
    Trukmė: 220 TVep. x 24min.
    YouTube:
    1'st ending / 1'st Opening




    Aprašymas: Kaimas po lapija (Konoha), vienas iš stipriausių nindzių kaimų pasaulyje, kuriame kovoja kiekvienas už save. Atrodo, jog jėgos turėtų pakakti, kad niekas neliestų tokio galingo priešininko, tačiau vieną kartą Konohą užpuola nuožmusis devynuodegis lapinas, vienu uodegos mostu galintis nuversti kalnus.

    Supratęs jog nužudyti Lapino nepavyks, ketvirtasis ugnies šešėlis aukodamas savo gyvybę įkalina nuožmųjį Lapiną ką tik gimusiame kūdikyje. Taip prasideda istorija, kurios pagrindinis veikėjas berniukas vardu Narutas šešiolika metų buvo nekenčiamas kaimo žmonių, už tai, kad jame gyveno žudiko Lapino dvasia.

    Tačiau dabar jis mėgina tapti tikru nindze, o vėliau gal netgi penktuoju ugnies šešėliu, Valdovu Hokage kad visiems įrodytų, kokie jie jam buvo neteisingi. Besimokydamas jis randa tikrų draugų, dėl kurių jo požiūris ima keistis. Apie tai ir yra ši istorija - apie berniuko siekį tapti kažkuo, ir įrodyti jog tereikia įdėti daug sunkaus darbo, kad kažko pasiektum. Na ir dar apie draugystės reikšmę tobulėjime.






    Veikėjai:



    Uzumaki Naruto




    Sasuke Uchiha




    Haruno Sakura




    Pagrindinis istorijos veikėjas. Jame dar kūdikyje buvo įkalinta Lapino dvasia, todėl žmonės ėmė jo bijoti. Nesuprasdamas kodėl taip yra, pasišovė įrodyti visiems, kaip jie klysta atstumdami jį. Labai stengiasi, tačiau nesugeba naudotis ypatingais šinobių gebėjimais. Varžosi su Sasuke.
    Paskutinysis žymiojo Uchiha klano palikuonis. Visa jo šeima ir draugai buvo išžudyti, tik Sasuke liko gyvas. Mėgina įgyti jėgų, norėdamas nužudyti asmenį, kuris išžudė jo klaną. Geriausias Naruto draugas, bet kartu ir varžovas, nuo pat gimimo apdovanotas ypatingais gebėjimais.
    Paskutinioji Naruto komandos narė, bei buvusioji jo bendraklasė. Pavyzdinga moksleivė. Ypatinga tuo, kad turi antrą asmenybę, vidinę Sakurą. Nesveikai susidomėjusi Sasuke, ir labai nemėgsta Naruto, kuris jai neabejingas. Neypatingai gera ji kovotoja. Dažniausiai "šildo atsarginių suolelį".

    Hatake Kakashi




    Iruka




    Hiruzen Sarutobi




    Labiausiai man įsiminęs "Naruto" veikėjas. Šaltas ir pasipūtęs Naruto komandos vadovas. Apatinę veido dalį bei kairę akį slepia po raiščiu. Vienas geriausių Kaimo po lapija kovotojų. Septintoji komanda - pirmoji, perėjusi jo stojamąjį egzaminą.
    Mokytojas nindzių mokykloje. Pirmasis žmogus, Narute įžvelgęs kažką kito, ne tik Lapiną. Primena Narutui tėviškąją figūrą. Tačiau yra reiklus, bei stengiasi "įkrėsti Narutui proto". Kartais vedasi pastarąjį valgydi "ramen" makaronų.
    Trečiasis ugnies šešėlis, valdovas Hokagė. Myli savo kaimo žmones, tarp jų ir Naruto, todėl yra dėl jų paaukoti gyvybę. Kai Narute buvo įkalintas Lapinas, išleido įsakymą draudžiantį tėvams kalbėti kur pasidėjo lapinas, kad vaikai neimtų bijoti Naruto. Primena Narutui senelio figūrą.



    Autoriaus reziumė:



    Na, kadangi šiaip ar taip jau teko man garbė aprašinėti kūrinį, sukėlusį tikriausiai daugiau diskusijų nei kažkam kitam pavyko sukelti (nors ir nematę, tačiau dauguma žino vardą "Naruto") tai ir tas reziume bus kaip galima trumpesnis.

    Kas gi sukėlė visą šį šurmulį? Na, galėčiau pasakyti, kad kai kurių Dragon ball dalykų pasiskolinimas. Žiūrovai kažko panašaus ir laukė, kadangi klasikinis Dragon Ball kaip tik baigė savo pasirodymą, o Dragon Ball Z nuvylė daugelio lūkesčius. Pirmą seriją išvydęs "Naruto" pamaniau, kad vėl regiu DB. Net ir pasakotojas tas pats pasirodė. Piešimas irgi nelabai skyrėsi.

    Dabar pati istorija... Manga apima 240 skyrelių, toliau eina Naruto Shippuuden serijos. Dabar pažvelkime į "Naruto" serijų skaičių. 220. Matematika paprasta - 1 skyrius = 1 serija. Ne visai. Neturėdami ką rodyti, kūrėjai prikišo jį pilną fillerių, kurių piešimas ir istorija klaiki. Tačiau, visa tai atperka nuostabi pagrindinė istorija, einanti savo manga vyresnio brolio pėdomis.

    Vertint jo nevertinsiu. Per daug asocijuojasi ji man su Drakonų kovomis bei dvelkia smagia vaikystės nostalgija. Naruto jau mano kraujyje kaip rytmečiai kaime per atostogas, bei senelės balsas raginantis keltis rytmetį, kad ir ne ankstyvą. Tokie dalykai neįkainuojami. Manau, kad visi skaitantieji jį jau matė, o atėjo čia tiesiog nuomonę išreikšti. Taigi, naudokitės galimybe.



    Vaizdai iš anime:




    Spoileris:


    Dėmesio! Visos nuorodos į Linkomanija.net trakerį. Be registracijos nepasieksite.
    36
    5: (Nuostabus!)
    58.33%
    21
    4
    16.67%
    6
    3
    13.89%
    5
    2
    2.78%
    1
    1: (Šlamštas!)
    8.33%
    3
  • TheCoolMaker
    UVERworld

    • 2008 02 10
    • 142

    #2
    Man tai labiausiai nepatinka, kad koks vienas rimtesnis forumo narys papasakoja, kad naruto siaubingas, visi kas jį žiūrį yra narutardai, visiški vaikai ir visi iš paskos, nėra jis toks siaubingas, aišku nekalbu apie filerius. Šiaip sudėjus anime ir manga susidėlioja toki ilga ir įdomi istorija . Dar labai nervina, kad pažiūri 10 epizodų, sako nepatiko, šlamštas ir duoda 1 bala.. Anime vertinti reiktu peržiurėjus visas serijas , bet ne pilna "šustriakų" , jie tokio kaip narutas niekada nežiūrės, nes kiti sakė jis labai vaikiškas.
    Istorija visa sudėta yra superinė, na su ost prasčiau, bet va ant fileriu pora openingu tikrai superiniai su puikiu piešimu, charakteriai išplėtoti ir jų be galo daug, su skirtingomis asmenybėmis, humoro taip pat netrūksta. Toliau skaitoma manga pilna veiksmo, istorijos pokyčių .
    Naruto buvo vienas iš pirmų mano matytų anime, kuris ir įvėlė į anime pasaulį, turbūt todėl vistiek aš jam simpatizuoju...
    Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2010-02-25, 17:27.

    Ichiban -Lipstick for men http://www.youtube.com/watch?v=tTokq...eature=related

    Comment

    • Spirit of Nightmare
      !,,!_ (-_-) _!,,!

      • 2008 10 17
      • 209

      #3
      Kartais kai kurios serijos lievos buna kur jokio veiksmo nevyksta, kaip kad prieš antrą egzą chuunin Konohamaru ima interviu iš Naruto ir jo chebros, bet šiaip labai įdomus. Gerai kovos atrodo. 5/5.
      Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2010-02-25, 17:22.




      Jei mėgsti fantastiką (nesvarbu ar sci-fi ar fantasy) užeik čia

      [2010.01.21 15:03:03] Rain Dragon: šiaip tu gi pradedantysis rašytojas, tai dalių trumpumas yra atleistinas~

      Comment

      • Mahiko
        Its pain time

        • 2009 04 12
        • 71

        #4
        Anime Ivertinimas iki dabar ...hmmm 2/5 lolz why?

        +1 Ninjas.
        +1 oh well some Jutsus do look nice.

        -1 Pastovus Naruto Verkslenimas ir jo nesuaugimas per 3 metus praleistus su Jiraya tikrai galejo suagti.
        -1 Tupos Kovos.1 Jutsu tada pasnekekim apie ta Jutsu visa ep kaip jo galima buvo isvengti ir t.t
        -1 Serijos biski po biski Degraduoja viskas darosi neidomu ir monotoniska.

        Tikekimes kad Pabaiga bus Apstulbinanati ir as galesiu duot jam 3-4 balus.
        Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2010-02-25, 17:38.

        Comment

        • modis
          Stoga rauna
          • 2007 03 29
          • 52

          #5
          Mano nuomone Naruto tai eilinis popsas. Vis paziuriu kart nuo karto random epizodus, tai nesimato skirtumo. Grynas DBZ stiliaus anime. Daug neveiksmo, tuscio shnekejimo, reikshmingu piktu zvilgnisu ir karts nuo karto pasimusha. Pritariu metinuko nuomonei. Yra daug geresniu Anime ziuret.
          Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2010-02-25, 17:30.
          Peanut Butter Jelly Time!!!

          Comment

          • Nakviša
            DragonFly

            • 2008 09 03
            • 180

            #6
            Ech.. Naruto... Manga man patiko ir patiks. Taip, žinoma, istorija gal nėra labai sudėtinga, tačiau, mano manymu, yra nemažai tokių dalykų, kokių vaikai nesuprastų. Naują skyrių skaitau kiekvieną savaitę. O dabar tai išviso, kai taip jaučiasi kad viskas greit pasibaigs, kažkokia net nostalgija užklumpa, nes Naruto man įstrigo kaip tokia amžina... atrodo, niekada nesibaigianti manga. kažkaip net liūdna, nes esu labai prisirišus prie to, kad savaitgalį perskaitau naują chapterį, o paskui laukiu savaitę sekančio ;D Anime kita kalba. Žiūrėjau kažkada, pačioj pradžioj, užnervavo negyvai filleriai ir mečiau. Paskui dar bandžiau žiūrėt shippuudeną, bet ten irgi, suprastėjus animacijos kokybė, pats piešimas, veikėjai kažkokie plokšti kartais atrodo, tai nebežiūriu. Manau, net žiloj senatvėj Naruto atsiminsiu su šypsena ;D
            Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2010-02-25, 17:25.

            Comment

            • mindzze
              Forumo vilkas

              • 2007 05 18
              • 375

              #7
              Baisiai nekenčiu šio anime . Nekaip negalėjau sustoti žiurėti vėn dėl jumaristiniu stenu. O dėl siužėto tai galėjai kas antra epizoda žiurėti vistiek neiko nepralesis"jai idomu"
              KOVOS SCENOS - Vsisi kaunasi kaip kekšės, o kurėjai dar mano kad ištisos valalndo pokalbiu su priešais anime daro labai idomu.......Mirti galima kai ir taip nėra itampos, tai dar patampius laika pasiradys idomiau.
              DRAMA - drama ... DRAMA?!?! nenusišnekėkit, nėra ten kokio.
              KOMEDIJA - dar iš durniaus galima gi pasijuokti.
              Viskas kita labai prasta, kad nesinori ir minėti. 2/5

              P.S. netyčia paspaudžiau ant ivertinimo 2, nors norėjau 1
              Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2010-02-25, 17:40.

              Comment

              • Silvestras
                Rimtas forumo narys



                • 2008 04 18
                • 162

                #8
                Kaip ir daugumai man šis anime buvo vienas pirmųjų,per kūri ir pradėjau žiūrėt anime.Nepradėsiu čia iškart varyt...ir taip visiem aišku,koks šis anime būtų geras be filleriu.Aš pats iki šiolei nesuprantu kaip atkentėjau tas 220 serijas,gelbėjo tik tai,kad su pastoviomis pertaukomis žiūrėjau,bet netgi ir taip labai sunkiai dažiūrėjosi iki galo.Turbut kiekvienas iš mūsų spėlioja,why kūrėjai viska darė ne pagal manga.Sugadino tokį filmuką.Shippuuden visai neblogas,to ir reikėjo tikėtis...kai tik pagausėjo scenų su Akatsuki,tai ir įdomiau pasidarė.Dėl pagrindinio veikėjo Naruto,tai jis manę nervina kas 2 epizode(nžn kodėl,ne dėl to turbūt,kad kvailelys esa,bet tiesiog neatitinka jis man to,ko noriu).Šiaip patinka tik Katashi ir Deidara.
                Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2010-02-25, 17:23.

                Comment

                • Bagy
                  Bagy-san

                  • 2008 05 24
                  • 289

                  #9
                  Negalvojau, kad sitas Anime mane gali sitaip uzvest. bet kadangi visu seriju tingiu laukt nusprendziaus skaityt manga ir zinot manau labiau apsimoka. Kazkaip visa istorija paaiskejo kas ir kaip. Bet laukiu tos serijos kai Sasuke pribaiks Itachi. Kartais labai ziaurus bet kartu ir labai juokingas anime.
                  Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2010-02-25, 17:19.

                  Comment

                  • Augis24
                    AZ rėmėjas




                    • 2009 03 29
                    • 769

                    #10
                    Tikrai geras, vienas tų, kurie užveda ir neįmanoma mesti, kad ir kiek visokių filerių, verkšlenimų ir pan. būna
                    Kol rodys- tol ir žiūrėsiu, todėl ir vertinsiu - 5/5

                    Comment

                    • Zx-Shade
                      digital existence



                      • 2009 03 14
                      • 725

                      #11
                      pirma karta taip nebebuvo ka veikti, kad net pradejau sita anime ziuret. Pats tuo netikiu. Paziurejau pirma sezona... Visai uzkibo, gal ir nera jis jau toks š kaip maniau. Oh well, pažiurėsiu toliau kaip bus.

                      Comment

                      • Zx-Shade
                        digital existence



                        • 2009 03 14
                        • 725

                        #12
                        Pasirodo sudo kruva cia ne anime. Siaip ne taip suziurejau ~ 100ep ir drop'inau. Taip uzkniso su savo laiko tempimais... Gal istorija ir visai nieko, bet manau visa anime galejo padaryti 50 ~ 100 ep.

                        Comment

                        • ForestTiger
                          Me cool!

                          • 2009 01 06
                          • 101

                          #13
                          Autorius Zx-Shade
                          pirma karta taip nebebuvo ka veikti, kad net pradejau sita anime ziuret. Pats tuo netikiu. Paziurejau pirma sezona... Visai uzkibo, gal ir nera jis jau toks š kaip maniau. Oh well, pažiurėsiu toliau kaip bus.
                          Autorius Zx-Shade
                          Pasirodo sudo kruva cia ne anime. Siaip ne taip suziurejau ~ 100ep ir drop'inau. Taip uzkniso su savo laiko tempimais... Gal istorija ir visai nieko, bet manau visa anime galejo padaryti 50 ~ 100 ep.
                          Hahahaha, taip prajuokino šitie 2 postai . Apgaulingas anime, visiškai sutinku. Aš bent jau ištvėriau šį iki galo, na o shippuden tikrai negyvai užkniso su visais savo filleriais. (Kai šį žiūrėjau, tai apie tokį dalyką kaip filleriai dar nežinojau, tai matyt dėl to laimingai ir susižiūrėjo )
                          Žiūrim į avatarą!

                          Comment

                          • Lota :D
                            Love and Peace~!

                            • 2010 02 17
                            • 239

                            #14
                            Tai jau tikrai, kad apgaulingas... Pirmas arc su Zabuza buvo geras ir daug žadantis, bet po to istorija po truputį ridentis žemyn pradėjo. Filleriai - visų ilgai besitęsiančių ongoing'ų problema, bet be jų nelabai ir prasisuksi, visi žinom kam jie reikalingi. Atmetus juos, nors ir žiauriai ištęsta, bet istorija vis dar nebloga. Aš asmeniškai fillerius prasukau, o kai kuriuos iš viso praleidau. Nežinau, jei kaip Zx-Shade būčiau tik dabar pradėjusi žiūrėti, nežinau, ar visą ištverčiau, bet kadangi jau kelis metus žiūriu, jau kažkaip gaila mesti, noris pagaliau sužinoti, kuom ten viskas baigės.

                            Comment

                            • Horisas
                              Naujokas
                              • 2011 08 21
                              • 1

                              #15
                              Sveiki visi, noriu paklausti kodel man neina ziureti sio anime ?
                              Paspaudziu ant 3sezono ir rodo prisijungti i linkomanija. D Ka daryti gal turite minciu ?

                              Comment

                              Working...