Cross Game 2010

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • slicKrox
    Catching some Zzzzs...




    • 2012 08 01
    • 2161

    Cross Game 2010


    Cross Game
    クロスゲーム - Перекрестная игра


    Režisierius: Osamu Sekita
    Studija: Synergy SP
    Transliacija: 2009-04-05 ~ 28.03.2010
    Žanras: komedija, romantika, sportas, drama
    Panašūs anime: One Outs, Hajime no Ippo, Major, H2
    AniDB reitingas: 9.47
    Trukmė: 36 TVep. iš 51 x 24min.
    YouTube:
    Ending Full / Opening Song




    Aprašymas: Po patikusio anime apie beisbolą One Outs nieko panašaus negalėjau rasti, kol atsitiktinai neužkliuvau už šio. Kaip vaikiškai beatrodytų šis anime, bet savo paprastumu, šiltumu, natūralumu, smagiais bei ne kvailiais veikėjai labai įtraukia. Po kelių pamatytų epizodų negalėjau sustot žiūrėt toliau, kaip man pačiam tuo metu beatrodė keista.

    Šiame anime labai jaučiasi Japoniška dvasia. Kiekvienam žingsnyje: veikėjų charakteriuose, jų gyvenimo būde ir požiūryje, kultūroje atsižvelgiant mirusiems žmonėms.


    Anime piešimas ir atmosfera atrodo nukelia mus į 7‘ą dešimtmetį ir vėliau atrodo, kad be šio retro stiliaus anime negalėtų gyventi. Sportinė anime dalis taip pat vykusi. Palyginus su kitais tokio plauko anime, tai šiame anime sportas gal tik antraplanis veiksnys. Ilgą laiko tarpą istorija vystosi tai su beisbolu, tai be jo ir visai nepastebima.

    Romantinė dalis čia silpnai išvystyta, bet būtent dėl to ji ir išlieka tokia natūrali, įtraukianti ir intriguojanti. Romantika apie paprastus paauglius, o ne apie kokie jie mieli ir saldūs. O pati istorija suksis aplink dvi kaimynystėje gyvenančias šeimas, jų tarpusavio santykius nuo vaikystės laikų ir apie nedidelį beisbolo klubą, ir tokias pat nedideles jų svajones. Jei jūs ieškot kažko gero, paprasto, romantiško ir gyvenimiško, tai būtent jums.





    Vaizdai iš anime:



    14
    5 (Nuostabus!):
    85.71%
    12
    4:
    14.29%
    2
    3:
    0%
    0
    2:
    0%
    0
    1 (Neverta dėmesio, niekalas):
    0%
    0
  • shigofumii
    cruel man
    • 2008 07 05
    • 137

    #2
    Anime man zinomas ,bet ziuretas mazai ,tiek galiu pasakyti ,kad jis itraukiantys isties ,taigi teks pradeti ziureti is naujo .
    Destiny is waiting ,lets move foward to it.

    Comment

    • mariux9998
      Labas.

      • 2008 06 20
      • 434

      #3
      Anime the best ir netgi nelabai maniau, kad kas be manęs, slicKo ir Izzo AnimeZonoje dar jį žiūri, nes jis toks labai nekomercinis ir mažai žinomas. Visiems patariu pažiūrėt bent pirmą seriją - jeigu neužsikabliuosit - šis anime ne jums.
      P.S. Galbūt AZsubs išvers šį puikų anime, kad galėtumėte mėgautis nuostabiu anime gimtąja kalba

      Comment

      • Sable
        The Hitchhiker





        • 2005 03 11
        • 1530

        #4
        Na skaitęs ir mangą, ir anime pažiūriu. Tas pats per tą patį kas ir H2, Touch ir kitas beisbolinis stuff'as to paties Adachi Mitsuru autorio. Pas jį net atskirų mangų veikėjai originalumu visai nepasižymi. Lygiai tas pats dizainas Skiriasi tik atlikimo technikos kokybe nebent

        Comment

        • Izzo
          one vs all, DIE AZ!



          • 2007 02 25
          • 1530

          #5
          Žiūrėjau šitą, bet kažkaip užholdinau po 16 epų, reiks būtinai baigt, patiko ;]
          SCREW YOU, PEOPLE!

          Comment

          • Sable
            The Hitchhiker





            • 2005 03 11
            • 1530

            #6
            Heh, kažkiek gal ir sutapimas bet skaitinėjau kitas Adachi Mitsuros mangas savaitgalį. Tai ką tik pribaigęs Rough (kuris beje panašus į Cross Game savo pradine istorijos situacija ir pagrindinių veikėjų santykiais), tuo pačiu patikrinau ar Cross Game'o yra naujas skyrius, tai pasirodo buvo ir tuo pačiu paskutinis. Gera manga buvo kaip ir daugelis jo sportinio romanso kurinių Tiek to, kad originalumas šlubuoja kurinys nuo kurinio, daug kas nuspėjama ir pagrindinio charo charakteris ir išvaizda neįtin kuo skiriasi, bet vis vien miela sekt herojus. Anyway, tęsim po Itsumo Misora atsisiuntimo dar >_>

            well, all in all - light, easy and an enjoyable read that was

            Comment

            • mariux9998
              Labas.

              • 2008 06 20
              • 434

              #7
              Taigi, baigėsi beveik metus trukusi kelionė. Dar prisimenu tą vasaros dieną, kai, pradėjęs žiūrėti kelis naujus anime, pamačiau, jog išėjo Cross Game pirma serija. Pasiskaičiau komentarus, pagrinde buvo vien pagyros ir šio anime gyrimas, tai ir pagalvojau, kad neskaudės tą 1ą seriją pasižiūrėti. Pažiūrėjęs pirmą seriją, supratau, kad negaliu mesti šito anime, jo nebaigęs, nes ta pirma serija taip įtraukė į šio anime pasaulį, kad nebepaleido iki pat galo. Anime išskirtinis tiek savo piešimu (kuris, beje, visai nemaišo, o kaip tik labai tinka), tiek savo pasauliu bei išskirtiniais veikėjais (kiekvienas matomai skirtingas, turi savo charakterį, pomėgius, nėra tokių, kurie "nežinia ko stovi ir laukia"). Pati anime pabaiga nebuvo netikėta, tikėjausi kažko panašaus, ir todėl likau labai patenkintas. Vienintelė bėda yra ta, kad šiuo anime pakeisti nelabai yra ką (mačiau, kad tas pats kūrėjas sukūręs panašių, bet kažkaip net nesinori siųstis). Šlovė Synergy SP, kurie kuria tokius puikius beisbolo, dramos, komedijos anime. Dėl pačio anime, duodu jam 10/10, taip pat vietą mano TOP 5etuke.

              Comment

              • slicKrox
                Catching some Zzzzs...




                • 2012 08 01
                • 2161

                #8
                Oky, tadu perkalta į aprašymus. Artimiausiu metu, kai pats pabaigsiu žiūrėti, aprašymą dar papildysiu. Nustebau pamatęs, kad šio anime reitingas šoktelėjo iki pačios viršūnės. Nekantrauju pamatyti antrąją anime pusę.

                Comment

                • inkognito
                  Qwerty

                  • 2007 11 16
                  • 172

                  #9
                  Anime patraukė nuo pačios pirmosios serijos. Tokios pirmosios serijos tikrai nesitikėjau, tai bene išsyrė iš visų iki šiol mano matytų anime. Pirmas įspūdis tikrai nenuvylė. Sužiūrėjau anime gan greitai , bet kada pabaigsiu suvirškinti net neįsivaizduoju. Tobula . Šis anime visiškai patenkino mano poreikius bent šiuo metu Po stipraus nusivylimo iš Kimi ni todoke, šis anime buvo viskas ko man reikėjo . Reali, nenuvalkiota romantika , be jokių kvailų pasaldinimų. Ir kas be ko šiek tiek veiksmo kuris nebuvo bereikalingai ištemptas, buvo įdomus ir įtraukiantis. Karts nuo karto atsitikdavo kas nors šmaikštaus.
                  Pradžioje šiek tiek akį badė piešimas , bet prie jo momentaliai galima priprasti ir jai kam šautų idėja mesti šį anime dėl piešimo liepčiau 10 kartų rimtai pagalvoti prieš metant . Balansas tarp sporto ir romantikos žanrų išlaikytas neblogai, nei vienas nei kitas stipraus viršaus neėmė.
                  Tikrai gan keista kaip iki šiol toksai anime nesulaukė dėmesio, manau jis gali tapti labiausiai neįvertintu šių metų anime, kas be ko labai apmaudu
                  Įvertinimas 5/5 duoti mažiau sudrebėtų ranka.

                  Comment

                  • Killerbee
                    Iškrypęs dėdulė





                    • 2006 12 11
                    • 2949

                    #10
                    Sportiniai anime man visada buvo 100% variantas. Kiek žiūrėjau visi daugiau ar mažiau patiko.
                    Šį žanrą aš visada keikiau dėl dviejų dalykų: romantinės linijos nebuvimo ir neužbaigtumo. Jei tiksliau tai absoliutus priešingų lyčių bendravimo nebuvimas yra tik keisto japonų įsivaizdavimo apie sportininkus pasekmė. Susidaro toks įspūdis, kad pagal juos sportininkas yra beviltiškas maniakas neturintis normalaus asmeninio gyvenimo. Tuom serga ir shounen žanras apskritai. Cross Game yra maloni išimtis. Kas dėl romantinės linijos išvystymo tai čia su kuo palyginsi..... Savo žanre ji yra daugiau nei normali ir svarbiausia, kad ir plona linija, bet eina per visa serialą, o ne keliose serijose ir ne į temą. Kas dėl pabaigos tai daug maž normaliai....Sportinės dalis puiki. Tai turbūt vienintelis sportinis anime beveik be fantastikos elementų. Nebent truputi hiperbolizuoti žaidėjų sugebėjimai. Kas keisčiausia abi šios dalys buvo puikiai suderintos, bet deja ne viso serialo metu. Tai turbūt vienintelis serialo minusas. Personažams neturiu priekaištų. Antraeiliai, trečiaeiliai, kačiukas....visi geri, gilūs ir tikroviški, o pagrindinė porelė tiesiog nuostabiai žiūrėjosi. Ko apskritai padarė didelį įspūdi, stebėtinai adekvatus jaunuolis. Tokius ant pirštų galima suskaičiuot. Piešimas keistokas aka retro, bet visiškai netrukdė, o svarbiausiai pakankamai kokybiškas. 9 balai už ne iki galo išlaikytą balansą.

                    Serialas su 0 kalorijų. Kiek serijų bežiūrėjau, o sotumas taip ir neatėjo. 50 serijų per keturis vakarus...
                    Paskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2010-04-16, 22:11.

                    Comment

                    • Milda
                      Naujokas
                      • 2007 12 13
                      • 2

                      #11
                      Aprašymas "skūpas".
                      Man kol kas vienas geriausių anime serialų, įtraukęs nuo pirmutinės serijos. Nors nesu beisbolo fanė ir po šio animo dar nežinau visų taisyklių bet tai netrukdo žiūrėti šį anime.
                      Viva la Vida!

                      Comment

                      Working...