Glass Mask (2005)

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • dArt
    Rimtas forumo narys

    • 2006 12 23
    • 134

    Glass Mask (2005)

    Glass Mask (2005)


    Metai: 2005
    Žanras: Shoujo
    Epizodų sk: 51

    Opening 1

    Maya yra 13-metė mergaitė, kuri neturi jokių talentų. Netgi atvirkščiai ką jį bedarytų viskas jai nesiseka. Maya yra pamišusi dėl filmų ir vaidybos, tačiau nemano turinti ypatingų sugebėjimų ir šioje srityje. Netikėtai talentą joje įžvelgia, atsitiktinai sutikta, Chigusa Tsukikage buvusi garsi aktorė. Ji ir paskatina Mayą siekti aktorystės karjeros. Besimokant atsiskleidžia įgimtas mergaitės talentas vaidybai - sugebėjimas persikūnyti į norimą personažą. Kaip ir galima tikėtis, kelias į šlovę yra ilgas ir sudėtingas.

    Visiška priešingybė Mayai yra Ayumi. Ji gimusi garsios aktorės ir filmų režisieriaus šeimoje. Nuo vaikystės jai žadama puiki karjera, lipdoma genijaus etiketė. Ayumi šias viltis pateisina: ji nepralenkiama nei mokykloje, nei vaidyboje.

    Šių mergaičių kova, siekiant savo tikslo (Pagrindinės rolės "Scarlet angel" spektaklyje), ir yra viena pagrindinių serialo ašių. Žinoma čia yra ir keletas tradicinių Shoujo žanro elementų: paslaptingas gerbėjas (rėmėjas), romantika.

    Nors Shoujo ir shounen neturi nieko benrdo šiokių tokių panašumų surasti galima. Čia pagrindinė kova vyksta teatro scenoje. Čia nėra treniruočių, kovų ar varžybų. Aktorių tobulėjimas, o kartais ir kovos, pavaizduotos repeticijomis ir spektakliais. Šie atrodo gana tikroviškai ir jiems skiriama nemažai laiko (ne vien kokia nors ypatinga scena po kurios parodomi aikčiojantys žiūrovai).

    Silpnos vietos: nėra aiškios ir konkrečios pabaigos, manga vis dar kuriama nuo 1976. Antroji anime dalis mano nuomone šiek tiek silpnesnė už pirmąją.

    Mano įvertinimas - 9/10. Vienas geriausių shoujo žanro atstovų.






    Atsisiųti (Linkomanija)

    9
    5
    66.67%
    6
    4
    11.11%
    1
    3
    0%
    0
    2
    22.22%
    2
    1
    0%
    0
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    #2
    Glass Mask (2005)

    Režisierius: Mamoru Hamatsu
    Studija: TMS Entertainment
    Žanrai: drama, romantika, mergaitėms
    Transliacija: 06.04.2005 - 29.03.2006
    MAL reitingas: 8.36
    Trukmė: TV 51 ser. x 24 min.

    Opening / Ending / AMV




    Aprašymas: Maya su motina gyvena ir dirba kiniečių restorane. Motina padeda virtuvėje, o mergaitė išnešioja užsakymus klientams. Sunkiai suduria galą su galu ir šeip laiminga šeima čia net nekvepia. Maya pastoviai skrajoja padebesiai ir tikrai nėra labai paklusni mergaitė. Mokykloje pasiekimai irgi neįspūdingi. Atrodo, kad mergaitė neturi jokio talento ar bent jau kažkokių sugebėjimą. Užtat ji tiesiog dievina kiną, teatrą ir šeip viską kas yra susiję su vaidybą. Nors Maya negali įsiminti bent jau vienos matematinės formulės, bet vieną kartą pažiūrėjusi spektaklį atsimena visų aktorių dialogus, intonacijas ir net judesius. Užtenka vien tik žvilgtelėti į per televizorių rodomą serialą, kad Maya prarastų laiko ir vietos pojūtį. Kitas jos pomėgis buvo matytų vaidinimų pamėgdžiojimas iš kurių vienas ir buvo lemtingas. Parke su vaikais besilinksminančią Maya pamatė pagyvenusi moteris, kuri įžvelgė joje aktorinį talentą. Deja, moteriškės reakcija buvo tokia audringa, kad mergaitė išsigando ir pabėgo. Nepaisant nelabai vykusios pirmos pažinties jos susitiko dar kartą. Pasirodė, kad moteris yra visai ne beprotė, o savo laiku labai garsi aktorė Chigusa Tsukikage. Ji pasisiūlė būti Maya mokytoja ir išmokyti aktoriaus profesijos paslapčių. Chigusa turi savo motyvų. Ji yra legendinio spektaklio - Purpurinės deivės - paveldėtoja. Iki nelaimingo atsitikimo scenoje, kai nukritęs prožektorius subjaurojo veidą, deivės vaidmenį atlikdavo pati Chigusa. Spektaklis buvo siaubingai populiarus ir daug kas norėjo jį atkurti. Deja, Chigusa nematė šio vaidmens vertos aktorės, o kol jos nėra - nėra ir spektaklio. Gal ja taps Maya? Gal, bet kelias bus nelengvas.

    Palyginimas su Skip Beat! tiesiog prašosi. Tas pats shoujo žanras ir aktoriaus profesija. Tiesa, čia beveik nėra humoro, daugiau dramos ir vaidybos. Iškart krenta į akis, kad Maya yra toli gražu ne Kyoko. Ji kvailoka, negrabi, naivi ir apskritai per daug tipinė. Užtat viskas pasikeičia vos tik mergaitei prasidėjus vaidinti. Nesvarbu vaidmens svarbumas. Ir net nesvarbu kas tai yra: repeticija, peržiūra, ar premjera.




    Vis tik Glass Mask turi tai ko neturi ir turbūt neturės Skip Beat - įdomų pagrindinį vyrišką personažą. Masumi man labai patiko. Jis yra angelas ir velnias viename vaidmenyje. Vykusi yra ir pagrindinė konkurentė Ayumi. Dažniausiai tokių personažų nemėgstu, bet šiuo atveju bent jau simpatiją pajutau. Kiek keistai atrodė vyriškos lyties aktorių blankumas. Atrodė, kad silpnoji lytis scenoje karaliauja, o stiprioji tik dėl "grožio". Paradoksas... ^^. Serialas yra žiauriai įtraukiantis. Visą laiką kažkas vyksta. Pakilimai, nuopoliai, repeticijos ir daugybė Maya vaidmenų. Vien iš neturėjimo ką veikt 51 serijų anime per tris dienas nepažiūrimas....

    Deja, deguto išvengti nepavyks. Pirmiausia klius piešimui. Jis jau 2005 metais buvo penkiais metais pasenęs. Tiesiog keista kaip toks skurdus ir, nepabijokim to žodžio, prastas piešimas nesugėjo šio anime nužudyti. Nors siužetas ir geras, bet užstrigimų nebuvo išvengta. Čia yra ir istorija su motina ir kelios nuobodžios serijos ir pasikartojimai. Kaip tokias ilgam ir įdomiam serialui čia tikrai nėra didelė problema. Būtų galima drąsiai rašyti 9 ir pasidėti į lentyną "Geriausi shoujo anime". Galėčiau jei ne paskutinės 5-6 serijos, kurios mane apgavo du kart. Pirmai apgaulei, ačiu spoileriui, aš buvau pasiruošęs, bet vis tiek apsigavau. Aš suprantu kūrėjų idėją, bet išpildymas...... Kažkaip dirbtinai ir neįtikinimai gavosi. Gal geriau reikėjo net neprasidėt ir palikt šią liniją neužbaigtą. Antra apgaulė slypi pačioje esmėje. Čia kūrėjai patys sau iškasė duobę. Viso serialo metu buvo akcentuojamas purpurinės deivės svarba, o viso to atomazga man įspūdžio nepadarė. Kūrėjai per daug nugrybavo į poeziją, mistiką ir tiesiog per daug ištempė.


    Reziumė: Buvau piktas, bet emocijoms nuslūgus negaliu duoti šiam anime mažiau nei 8 balus. Jei jums Skip Beat'e patiko ne tik Kyoko kvailiojimai - rekomenduoju.

    Paskutinis pakeitimas nuo slicKrox; 2009-11-24, 19:55.

    Comment

    • dArt
      Rimtas forumo narys

      • 2006 12 23
      • 134

      #3
      Aplenkiau Killerbee turbūt pora minučių. Man jo apžvalga atrodo geresnė, bet pas jį ir patirties jas rašant daugiau.

      Mane irgi labai įtraukė ir nors pažiūrėti užtrukau turbūt 7 dienas, šeštadinį (kai nereikėjo į darbą) pažiūrėjau daugiau nei 20 epizodų.

      Su daugeliu dalykų sutinku man irgi kilo panašumų į Skip beat. Tačiau tu panašumų ne tiek ir daug: ten daug komedijos, žvaigždės ten daugiau daininkai, aktoriai filmuose, o čia viskas akcentuojama į teatrą. Skiraisi ir pagrindinių veikėjų motyvai.

      Man galbūt labiau panašu būtų į Kaleidostar. Ten yra ir kažkos tikslo siekimas ir konkurencija. Bet vėlgi visai neta nuotaika.

      Dėl pabaigos sutinku. Mane irgi šiek tiek nuvylė. Tačiau ji bent šiokia ar tokia buvo, priešingai nei Skip beat. Tačiau dėl nelabai gerų paskutinių kelių epizodų negalima nubraukti visko kas sukurta per likusius.
      Paskutinis pakeitimas nuo dArt; 2010-03-30, 00:24.

      Comment

      • Killerbee
        Iškrypęs dėdulė





        • 2006 12 11
        • 2949

        #4
        Autorius dArt
        Dėl pabaigos sutinku. Mane irgi šiek tiek nuvylė. Tačiau ji bent šiokia ar tokia buvo, priešingai nei Skip beat. Tačiau dėl nelabai gerų paskutinių kelių epizodų negalima nubraukti visko kas sukurta per likusius.
        Nubrauk negalima, bet viena balą už šeip minusiukus atimti reikia ir dar bent -1 vienas už pabaigą. Skip Beat nesibaigė, bet tam yra svari priežastis. Ir emocijos ten buvo ne "blyn, kas per nesąmonė", "blyn, noriu dar".

        Comment

        • dArt
          Rimtas forumo narys

          • 2006 12 23
          • 134

          #5
          Autorius Killerbee
          Nubrauk negalima, bet viena balą už šeip minusiukus atimti reikia ir dar bent -1 vienas už pabaigą. Skip Beat nesibaigė, bet tam yra svari priežastis. Ir emocijos ten buvo ne "blyn, kas per nesąmonė", "blyn, noriu dar".
          Sutinku. Tik aš gal tenubraukiau pusę balo nuo 9.5

          Nebuvo visiška nesamonė ir čia. O ir tęsinį (kai pasibaigs Manga) bent jau OVOS pavidale gal kada ir išvisime. Nes ir čia jau nepirmas variantas.
          Paskutinis pakeitimas nuo dArt; 2009-11-25, 18:33.

          Comment

          • Lota :D
            Love and Peace~!

            • 2010 02 17
            • 239

            #6
            Žiauriai patiko Net nežinau kodėl, bet labai įtraukė, baisiai greitai peržiūrėjau šį animą Tikrai vienas geriausių shoujo anime, klasika. Veikėjai pasirodė gana įdomūs. Maya, nors ir ne pati įdomiausia veikėja, bet buvo įdomu sekti jos sprendimus, jos karjerą. Kai vaidina, persikūnija į savo veikėją (pavydžiu, po galais, aš kai vaidinu pasikankinti daugiau tenka ir vis vien nieko gero nepadarau ). Masumi suintrigavo, retas veikėjo tipas, vien dėl jo buvo verta pažiūrėti visas serijas. Ayumi, nors ir ne visai man patiko, bet kaip konkurentė suėjo puikiai. Skaitau, kad didžiulė pažanga, jog jau tada pagrindinės veikėjos konkurentė nebuvo blogio įsikūnijimas, o paprastas, net geras, žmogus. Buvo minusų, bet jie nesugadino bendro vaizdo, tad duodu 9/10, 5/5. Belieka sulaukti mangos pabaigos, kad sužinoti kaip realiai viskas baigsis, nes anime pabaiga manęs netenkina. Gal tada dar vieną adaptaciją padarys?..

            P.S. Reikėtų šią giją perkelti į anime aprašymų sarašą, nes giją atradau visiško atsitiktinumo dėka

            Comment

            • Killerbee
              Iškrypęs dėdulė





              • 2006 12 11
              • 2949

              #7
              Autorius Lota :D
              P.S. Reikėtų šią giją perkelti į anime aprašymų sarašą, nes giją atradau visiško atsitiktinumo dėka
              Gerai, kad priminei. Kaip jau ir matosi kažkada aš taip ir nesuradau.

              Comment

              Working...