Noein

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Noein

    Noein


    Režisierius: Kazuki Akane
    Studija: Satelight
    Originalo autorius:Hiroshi Ōnogi
    Žanrai: nuotykiai, fantastika, drama, romantika
    Transliacija: 12.10.2005 - 29.03.2006
    MAL reitingas: 8.00
    Trukmė: TV 24 ser. x 25 min.

    Opening / Ending / AMW




    Aprašymas: Haruka nuo pat mažumės matė vaiduoklius, bet niekas tuo netikėjo. Tie vaikai dažnai prisigalvoja visokių nesąmonių. Jos draugas Yū turi didelių problemų šeimoje. Jo motina nori, kad sūnus įstotų į gerą mokyklą sostinėje ir net per vasaros atostogas verčia jį mokytis. Pats Yū apskritai nežino ko nori.
    Hakodate mieste sklando gandai apie paranormalius reiškinius. Haruka su draugais išeina į vaiduoklių medžiokle. Aišku į kapines ir naktį. Nekalta vaikų išdaiga vos nepasibaigia nelaime kai juos užpuola keisti žmonės. Ir jų taikinys yra Haruka, pasirodo turinti galių sunaikinti arba atvirkščiai - išgelbėti visą pasaulį. Vaikams pavyko išsigelbėti, bet čia tik istorijos pradžiai.


    Šis serialas jau seniai gulėjo nebaigtų anime sąraše. Yra ten tikrai niekam tikusių apie kuriuos net nebandysiu pakeisti savo nuomonės. Tokių yra dauguma, bet ne visi. Likusius aš vadinu "nepataikė ant nuotaikos". Jaučiau, kad Noein yra vienas iš tokių ir neapsirikau. Tiesa, pirma nuomonė buvo iš dalies teisinga. Vienas trūkumas pasirodė ne tokie ir svarbus, o kitas pavirto į privalumą.





    Taip, vaikai čia labai jaunu, tik dvylikamečiai. Tai labai jaučiasi. Visi tiek vaikiški kompleksai ir t.t. Ilgai galvojau ar dėti romantiką prie žanrų. Labai jau ji "draugiška". Toliau....aišku nėra gerai kai kažkoks super herojus visą laiką žada išgelbėti mamą, tėtį, draugus, mylimąją ar tiesiog visus. Nėra gerai ir šlepetė-kun'as kuris nieko negelbėja, net ir savęs. Čia tokių yra net du. Vienas gelbėja, o kitas žliumbia. Toks vienpusiškumas mane gan stipriai erzino. Haruka šiuo atveju yra tikra atgaiva. Labai simpatiška mergaitė tiek išore tiek charakteriu. Piešimas, pirmą kartą pasirodęs keistas (prastas), dabar tapo įdomiu (geru). Aišku Satelight pasistengė, matyt su nelabai dideliu biudžetu, nupiešti bent jau stilingai. Gan daug 3D grafikos, bet ji visai harmoningai įsilieja į bendrą vaizdą. Nors piešimas aišku yra skonio reikalas. Gera ir muzika, sukurianti teisingą atmosferą. Serialo stiprioji pusė yra fantastika. Įdomiai ir originaliai pateikta vizija apie paralelinius pasaulius bei ateitį/praeitį. Daug (pseudo)mokslinių terminų į kuriuos galima ir nesigilinti. Pati idėja yra pakankamai gerai paaiškinta. Neblogai subalansuotas siužetas. Yra ir ramių epizodų ir veiksmo ir buities ir dramos ir truputi komedijos. Nors pabaiga absoliučiai nuspėjama, ji nepalieka neužbaigtumo pojūčio.

    Reziumė: 8 balai. Šis anime išsiskiria iš kitų savo įdomia ir beveik moksline fantastika. Na ir aišku Haruka.... Pradžia gal ir sunkokai žiūrisi, bet vėliau užkabina ir nepaleidžia. Vis tik rekomenduot galiu tik vaikams ir paaugliams iki 18 metų. Vyresni irgi gali pabandyti, gal ir patiks.


    Gerai Satelight pasireklamavo save ant tramvajų.^^






    Spoileris:
    11
    5
    63.64%
    7
    4
    27.27%
    3
    3
    0%
    0
    2
    9.09%
    1
    1
    0%
    0
  • krapija
    Cadavariffic

    • 2008 03 08
    • 260

    #2
    Petakas, nes čia yra superinis anime. Kai dar ongoingas buvo, nesveikai laukiau kiekvienos serijos. Šizos žiauriai užveža. Fukurou ir Atori valdė
    Sorry, but I don't plan on dying anytime soon.



    http://myanimelist.net/animelist/Dieucra

    http://www.last.fm/user/bombska

    Comment

    • silveris
      Burma-Shave

      • 2008 04 20
      • 20

      #3
      Labai idomus ir isskirtinas anime. Aisku, piesimas sizovas, ypac kovos labai patiko. Soundtrackas irgi veze. Bet ir be siu dalyku dar kazkas kabino, gal pacio anime atmosfera, gal veikejai, nesigilinsiu. Anyways, 10/10 . reiks dar 2a karta praziuret.
      EDIT: i take that back, visdelto buvo ir kas nepatiko siame anime. Yu, tie zliumbinejimai ir konfliktai su 'ateities Yu' ziauriai gruzino. nu belieka 9/10 ( 5 paliksiu)
      Paskutinis pakeitimas nuo silveris; 2009-07-17, 23:59.
      and when they pulled her from the wreck you know she
      still had on her shades
      they say that dreams are growing wild just this side of
      burma shave

      Comment

      • Nightwister
        Rimtas forumo narys

        • 2008 05 27
        • 117

        #4
        Animas neblogas jau maciau 10 seriju piesimas man pasirode idomus ir originalus

        Comment

        • Miesto_Druidas
          the journeyman



          • 2010 08 17
          • 1691

          #5
          Na neblogas anime, bet kad į galą einant toks geras nebeatrodė tai net nežinau dėl ko, iki tol atrodžiusi graži muzika įgriso, animacija irgi, o veiksmas tapo nuobodokas ir nebeįdomus, man rods kad anime per ilgas ir būtų užtekę per pus tiek epizodų kiek buvo.

          Comment

          Working...