Tytania

Collapse
X
 
  • Laikas
  • Rodyti
Clear All
new posts
  • Killerbee
    Iškrypęs dėdulė





    • 2006 12 11
    • 2949

    Tytania

    Tytania


    Režisierius: Noboru Ishiguro
    Studija: Artland
    Autorius: Yoshiki Tanaka
    Žanrai: kosminė opera, nuotykiai
    Transliacija: 09.10.2008 - 26.03.2009
    MAL reitingas: 7.08
    Trukmė: TV 26 ser. x 25 min.

    Promo




    Aprašymas: Tytania yra stipriausias klanas galaktikoje. Jie valdo daugybę planetų. Galaktikos pakraščių gyventojai yra dalinai nepriklausomi, bet tik kol sėdi ramiai ir netrukdo. Ilga laiką Tytania atrodė nenugalima, bet nieko nėra amžino, tuo labiau jei kalba eina apie pergales. Viską pakeitė mušis su Euria. Numatyti nelaimę buvo sunku. Tytanijos erdvėlaivių flotilė stipriai lenkė priešus skaičiumi ir kokybę, o admirolo įgūdžiai buvo neabejotini. Maža to, silpnam priešui vadovavo negirdėtas ir nežinomas admirolas Fan Hyulick. Tiesa sakant pasipriešinimas turėjo būti tik teorinis. Tam tikruose sluoksniuose viskas jau buvo sutarta, bet sąmokslininkai padarė dvi esmines klaidas. Pirma - vadovauti armijai paskyrė Fan'ą. Antra - admirolui nepranešė, kad jis privalo pralaimėti. Niekas net negalėjo pagalvoti, kad eilinis kareivėlis gali laimėti prieš stipresnį priešininką. Nepaisant to Tytania gėdingai pralaimėjo, o Fan'as grįžo namo kaip tikras herojus. Tiksliau jis taip manė. Vietoj grandiozinio pergalės šventimo vaikinas gavo truputi pinigų, spyrį į užpakalį ir buvo priverstas skubiai bėgti iš planetos. Pati Tytania neatsipirko tik sunaikintais erdvėlaiviais. Stipriai nukentėjo imperijos prestižas. Įkvėptas Fan'o žygdarbio suaktyvėjo pasipriešinimo judėjimas. Galaktikos valdovai skriaudiko nepamiršo. Taip palaipsniui vaikinas tampa Tytanijos priešu Nr 1.

    Prisipažinsiu, kad kosminė opera, kaip ir tikroji, nėra mano mėgstamas žanras. Jei nesismulkinti tai ta pati kosminė fantastika, bet be mechų. Todėl čia nėra to paaugliško azarto ir energijos. Vietoj to yra alia kosminė romantika. Tokie anime man dvelkia akmens amžiumi ir primityvumu. Čia būna daug naivumo ir patoso. Vienžo tokie anime tikrai ne Planetes.^^ Tytania yra tipinis žanro atstovas, bet man visai patikęs.




    Pirmiausia džiugina ne toks jau ir didelis patoso kiekis. Tytania čia nevaizduojama kaip žiaurus tironas. Jie tikrai nėra pacifistai ir nepriklauso Green Peace organizacijai, bet pabaisomis vadinti irgi negalima. Suprantama, kad geras būdamas galaktiką nevaldysi, bet be reikalo priešų jie neskerdžia ir moterų neprievartauja. Jei yra galimybė konfliktą bando išspręsti taikiai. Aišku kaip ir visur yra žmonių. Antra čia yra Fan'as. Man jis priminė nemirtingą kapitoną Tylor'ą. Gal tik vietinis herojus neapsimetinėja kvailiu. Užtat irgi toks pat atsipalaidavęs ir plevėsa. Panaši ir taktika....svarbiausiai nesiparinti, o to viskas savaime išsispręs. Trečia čia yra Jouslain, vienas iš keturių Tytanijos hercogų. Vaikinas yra protingas ir ramaus bei filosofinio mąstymo. Apskritai personažų čia yra daug ir sunkoka iš jų išskirti pagrindinį. Daug veiksmo nesitikėkite. Viskas sukasi aplink tuos pačius personažus, politiką ir intrigas. Viskas nupiešta padoriai. Man tik įdomu kodėl sprogimai kosmose būtinai turi būti rožiniai ar violetiniai. Kas dėl sprogimų apskritai.....na tikroviškumas niekad nebuvo žanro ypatybė, bet akis badė kosminiai erdvėlaiviai puikiai besijaučiantys ir atmosferoje.

    Reziumė: 7 balai. Net keista kaip čia mano įvertinimas sutapo su MAL. Įtariu, kad įvertinau per gerai.^^ Žanro mėgėjams rekomenduoju. Mergaitėms patiks gražūs berniukai, o berniukams - mergaitės (jų mažiau, bet yra) ir truputi ciniškas tipo pagrindinis herojus. Istorija dar tik prasidėjo todėl laukiam antro sezono.

    Su Fan'o motyvacija kūrėjai sušlubavo. Galėjo ir kažką rimčiau sugalvot arba....negalvoti apskritai.






    Spoileris:

    13
    5
    23.08%
    3
    4
    30.77%
    4
    3
    30.77%
    4
    2
    15.38%
    2
    1
    0%
    0
  • xipzo
    I hate IDIOTS

    • 2009 04 16
    • 224

    #2
    jau 1 epa turiu visai neblogas bent kolkas
    My Anime List <---
    Waiting for Peacefull summer...

    Comment

    • dArt
      Rimtas forumo narys

      • 2006 12 23
      • 134

      #3
      Galima žiūrėti. Bet visi matę LoGH nejučia ima lyginti šiuos anime. Sukurtas pagal to paties autoriaus noveles. Beveik visų pagrindinių veikėjų atitikmenis galima rasti ir ten. Skirtumas tik tas, kad ten jie žymiai geriau išvystiti. Nuosekliau ten vystoma ir istorija.

      Dabar jau detalių nebeatsimenu, bet šiame anime man labiausiai užkliuvo siužeto skylės.
      Spoileris:
      Apsupa ginkluoti kareiviai, tai protingiausia išeitis Miranda duoda iš kumščio į snukį vienam iš jų
      ir pan.
      Nesujungtos siužeto linijos taip ir nesupratau kam ten reikalinga buvo Lydia ar Bal`Ami Tytania, kurie nelabai ką ir teįnešė.
      Novelės nepabaigtos tai ir pabaiga nelabai aiški.
      Paskutinis pakeitimas nuo dArt; 2009-06-30, 17:49.

      Comment

      • zio
        Administratorius


        • 2000 02 22
        • 264

        #4
        Dropinau po 11 ar 12 eps. Tiesiog jau per daug banaliai pateikta, personažai ne tiek blankūs kiek kvailoki. Nekabino nors tu ką... piešimas su muzika situacijos nė trupučio nepagerino.

        Deja..

        Comment

        • Killerbee
          Iškrypęs dėdulė





          • 2006 12 11
          • 2949

          #5
          Autorius dArt
          Novelės nepabaigtos tai ir pabaiga nelabai aiški.
          Fignia, eilinį kartą kūrėjai patys prikurs. Nors gali būti ir taip, kad serialas liks kyboti ore.
          Dabar jau detalių nebeatsimenu, bet šiame anime man labiausiai užkliuvo siužeto skylės.
          Spoileris:
          Apsupa ginkluoti kareiviai, tai protingiausia išeitis Miranda duoda iš kumščio į snukį vienam iš jų
          ir pan.
          Spoileris:
          Matyt jie taip bijojo sužeisti Fan'ą, kad juos plikomis rankomis buvo galima mušt.
          Paskutinis pakeitimas nuo Killerbee; 2009-06-29, 21:05.

          Comment

          • talismanas
            Narys
            • 2008 07 03
            • 36

            #6
            Na kadangi tai space opera, tai ir pats anime visiškai atitinka šį žanrą. Na mano manynu šis anime vertas 8/8,5 balų (kaip tokio žanro atstovas), žinoma Legend of the galactic heroes geresnis kūrinys, bet jei bus antras sezonas...... šitas ir turi kur tobulėti

            Comment

            • Ozis

              #7
              Tragiskai nuobodus - 2/5.

              Comment

              • pasalietis
                Pasalietis
                • 2007 01 18
                • 1

                #8
                Na kad jau pradejau tai ir pabaigiau, bet asmeniskai manau jog dauguma seriju buvo beprasmes, kai kurie veikejai isvis nereikalingi nors gal antram sezone (jei toks bus) prasme tures, zodziu esu mates tikrai geresniu.

                Comment

                Working...